Ιωάννα Ρούφα – Έψιμου ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΟΥ ΣΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΥΚΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

28
1309

Ο χωροταξικός σχεδιασμός και το περιβάλλον

πρωταρχικός στόχος της Ιωάννας Ρούφα – Έψιμου

ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΟΥ ΣΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ

ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΥΚΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Τη σημασία που έχουν για την Παράταξή της, ο χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός, αλλά και η ανάδειξη και προστασία του περιβάλλοντος, ανέδειξε η επικεφαλής της Παράταξης «Όραμα & Δράση» και υποψηφία Δήμαρχος Ιωάννα Ρούφα – Έψιμου, στον ανοιχτό διάλογο στο Πυλί.

Η κ. Ρούφα, έδωσε το στίγμα της με καινοτόμες προτάσεις, που θα αναδείξουν την αξία των περιουσιών των δημοτών ενώ, θα θέσουν κανόνες που θα προστατέψουν το νησί, την αειφόρα ανάπτυξη και την οικονομία του, από τη ληστρική κατάχρηση των πόρων του.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Στο παραπάνω πλαίσιο, η κ. Ρούφα κατέθεσε μια σειρά προτάσεων, όπως:

 • Εφαρμογή της ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης της Αλυκής για άρση του προεδρικού διατάγματος που θα αφορά σε βιολογικές καλλιέργειες και ήπιες κατασκευές αγροτουρισμού, ανάδειξη και αξιοποίηση του υδροβιότοπου με ξύλινο περιμετρικό μονοπάτι, παρατηρητήριο, μονάδα αναπαράστασης παραγωγής αλατιού.

 • Δημιουργία φορέα διαχείρισης βιοτόπων Αλυκής Δικαίου, Κω, ορεινού όγκου Δικαίου και περιοχών NATURA με τη δημιουργία περιπατητικών και ποδηλατικών (mountainbikes) διαδρομών.

 • Μελέτη που αφορά -και άμεσα μπορεί να χρηματοδοτηθεί- στην τεκμηρίωση της αναγκαιότητας ή μη νέου λατομείου αποκλειστικά για τις ανάγκες της επαρχίας μας. (θέσεις εργασίας, μείωση του μεταφορικού κόστους)

 • Αποκατάσταση του λατομείου της Λίμνης και επανάχρηση του ως χώρο πολιτισμού. Θέατρο βράχου και σύνδεση με το χώρο της Λίμνης. Είναι τουλάχιστον προσβλητική η εικόνα της εισόδου του χωριού αλλά και προφανές το ενδεχόμενο πυρκαγιάς.

 • Αποκατάσταση του λατομείου στις Κοκινόγιες και χωροθέτηση εγκατάστασης ενναλακτικής διαχείρισης αδρανών υλικών σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης με στόχο τα Απόβλητα Εκσκαφών Κατασκευών & Κατεδαφίσεων (ΑEKK) να αποτελέσουν μία νέα οικονομική δραστηριότητα με την ελάχιστη επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

«Σε συνέργεια με τις ανωτέρω δράσεις», επεσήμανε η κ. Ρούφα,«αναδεικνύουμε τη Λίμνη σε Τοπόσημο όχι μόνο για το Πυλί αλλά για όλο το νησί».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απόφαση του απερχόμενου Δημάρχου για την εναπόθεση αποβλήτων από τις μεταναστευτικές ροές, τονίζοντας ότι η περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται είναι τεράστια, ενώ η προτεινόμενη μελέτη θα προβλέπει δενδροφυτεύσεις και πλήρη αποκατάσταση του φυσικού τοπίου.

«Προϋπόθεση για τα παραπάνω», κατέληξε η κ. Ρούφα,«είναι η εφαρμογή της μελέτης του επαρχείου για τη διάνοιξη του δρόμου που δίνει την ευκαιρία μελέτης ανάπλασης και προβλέπει στην ΚΜ της λίμνης δημοτικό αναψυκτήριο, πλακόστρωση και ασφαλή πρόσβαση των επισκεπτών και των παιδιών αλλά και κόμβο των κυκλοφοριακών ρευμάτων με φανάρια.

Γραφείο Τύπου

«Όραμα & Δράση»

28 ΣΧΟΛΙΑ

  • ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΟ ΛΑΤΟΜΕΊΟ ΣΤΗΝ ΖΙΆ, θα το εξαγγείλει η ΜουρλοΓΚΑΓΚΑ στο επόμενο DEBATE...

   Και το τελεφερίκ του Παπά Γιάννη, μια νέα συνεταιριστική επιχείρηση που θα την εκμετάλλευση της θα αναθέσει σε κουμπάρες της του Ασφεντιού η πολυμήχανη ΡΟΥΦΑ… #Αγαθίας ο Σχολαστικός # …

  • Από θέατρα ξέρεις εσύ.Πρωταγωνιστρα θασαι στο θέατρο των βράχων για να σε βλέπουν οι χωριανοί.

  • Τι αλλο θα ακουσουμε ΘΕΕ ΜΟΥ. Ραπανακια για την ορεξη. Ας προηγηθουν οι ΛΑΚΟΥΒΕΣ (και οχι μονο)που σκοτωνεται κοσμος και βλεπουμε μετα….

 1. Η κυρία Ρουφα χτυπάει με θέσεις με σχέδιο με όραμα. Με εφαρμοσιμες ιδέες και λύσεις. Δεν σε ψήφιζα τώρα θα σε ψηφισω εγώ και όσοι ξέρω. Γιώργος Ξ.

  • Δηλαδή τώρα σοβαρά τα λέτε? Πως με μια χώρα σε πτώχευση με ένα Δήμο που αδυνατεί να κάνει τα απλά ,καθημερινά, εσείς θα κάνετε το λατομείο Θέατρο? Η σοβαρότητα εκλείπει….
   Σοβαρευτείτε…

 2. Σήμερα Παρασκευή, εκτός από τον Ακάθιστο Ύμνο, έχει 1 κηδεία και γιορτάζουν και οι Ακάκιοι.

 3. Άρες Μάρες κουκουνάρες, υπόσχονται ότι κατεβάσει η κούτρα τους, για τα φράγκα και χρονοδιαγράμμα ΜΟΥΓΚΑ...

  Μιλά για χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό το σΟύΡΑΜΑ της ΡΟΎΦΑ που με ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΕΣ και ΡΟΥΦιΑνιές κατάφερε για πέντε χρόνια να παγώσει κάθε προσπάθεια να ξεμπλοκάρουν οι υπάρχουσες μελέτες και να προχωρήσει ένα απαραίτητο εργαλείο για την ανάπτυξη της Κω… Ξεσουρώστε βρεεεεέ ξεγάνωτοι ντενεκέδες που ξεχάσατε ότι η παρουσία σας στον Δήμο πέντε χρόνια ήταν μια διαρκής άρνηση σε όλα…. – Αλεξίκακος –

 4. Κυρία Ρούφα, Υποψήφια Δήμαρχος της Κω στις επόμενες εκλογές!
  Μήπως θα μπορούσατε να μας χωροθετίσετε όπως το συνηθίζετε ‘αλλωστε σε άλλες περιπτώσεις που ακριβώς
  σκέπτεστε ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει νέο λατομείο? Δεν μιλάτε καθόλου για την αποκατάσταση του
  Λατομείου της Ζιάς!!! Αναρωτιέμαι που ακριβώς εντοπίζεται η περιβαλλοντική σας ευαισθησία. Όχι βέβαια
  πως δεν μπορούν να την ερμηνεύσουν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ. Εκτός και αν επιφυλάσσετε την
  ηγεμονία της παράταξής σας, στην Τοπική Κοινότητα Πυλίου. Γιατί, η πολιτική οποιασδήποτε παράταξης διεκδικεί να διοικήσει τον Δήμο Κω, απέχει πολύ από την οπτική της δικής σας παράταξης.

 5. Βρε Ιωάννα μου που πας,ποιο πρόγραμμα και με ποιους θα το εφαρμόσεις; ούτε 10% δεν θα πάρεις.Πες στους υποψήφιους σας ότι παλεύεις για να εκλεγεί.μονο εσυ.Αιντε

  • Φίλε κάνεις λαθος. Η Ιωάννα θα εκλέξει 5 υποψηφιους.το νικο τον Σταμάτη την Καλλιόπη η ίδια και ακόμα ενα. Μην την περιφρονεις. Θα είναι ρυθμιστικός παράγοντας . Δεν έχετε καταλάβει ότι από τη πρώτη ΣΕΠΤΕΒΡΗ το νησι μπαίνει σε άλλη πορεια. Πιστεύω βέβαια οι οπαδοί της να σταματήσουν το βρισιμο.

 6. Τό να διαφωνείς, όταν βάζεις τα πράγματα στην σωστή σειρά, δεν είναι ειρωνία. ‘ Αλλωστε τώρα πιά, πιός
  λέει τι? ποιός θέλει τί? ποιός κάνει τι? είναι καταγεγραμμένο. Νά είναι καλά η τεχνολογία.

 7. ΚΥΡΙΑ ΡΟΥΦΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΣΕΛΡΗ 10-14 ΔΕΝ ΕΡΙΞΕΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΡΗΜΑΔΟΠΕΤΡΑΔΑΚΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΙΓΚΑΚΙ ΜΑΡΜΑΡΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΟΥ,ΤΑ ΘΕΑΤΡΑ ΣΕ ΜΑΡΑΝΑΝΕ….ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΘΙΑΣΟΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΠΟΥ ΕΜΑΦΝΙΣΤΗΚΕ ΣΑΝ ΤΟ ΤΖΙΝΙ

 8. Τοσα Χρόνια που εκλέγεσαι σε καλα Χρόνια με δημο δικαιου, και σε καλες θεσεις, γιατι την τοπική αυτοδιοίκηση την εκανες επαγγελμα!!!Γιατί δεν τα εκανες αυτα που λες;;;

 9. Η κα Ρούφα έπρεπε απο νωρίτερα να πετάξει απο πάνω της οτιδήποτε είχε σχέση με το παλιό Όραμα και να έφτιαχνε μια νέα, φρέσκια παράταξη απο αρκετά νωρίτερα και όχι τώρα που αναγκάστηκε από την φυγή τους στο νέο Όραμα. Ακόμη και έτσι τους τελευταίους μήνες δείχνει μια πιο ουσιαστική πολιτική στρατηγική, μακριά από τις συνεχόμενη λασπολογία. Οι παραπάνω προτάσεις είναι πολύ ενδιαφέρουσες ακόμη και αν είναι λίγο ουτοπικές κάποιες με τα δεδομένα στην Ελλάδα σήμερα. Όμως κάποια είναι πολύ καλά και μπορούν να γίνουν όπως οι επενδύσεις στον περηπατικό και mountain bike τουρισμό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ