ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Ο Διάλογος των Υποψηφίων Δημάρχων με τους πολίτες στο Πυλί

78
2424

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ρεπ. Κατερίνα Χατζημανώλη – Γιάννης Κιάρης -Χαρίκλεια Χριστοφή

Ο 3ος διάλογος των υποψηφίων Δημάρχων Κω (δηλ. του Γ. Κυρίτση και της Ι. Ρούφα μιας και η Κ. Μακρή δεν κατάφερε ούτε αυτή τη φορά να έρθει λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, όπως τους ενημέρωσε) με τους πολίτες, πραγματοποιήθηκε απόψε στο Πυλί.

Αμέσως μετά το άνοιγμα από την καλή συνάδελφο Σάντυ Λαδικού η οποία συντόνιζε την συζήτηση από τον ΣΕΜΜΕΚ, ακολούθησαν οι εισηγήσεις των δύο υποψηφίων Δημάρχων και αμέσως μετά ακολούθησε η διαδικασία των ερωτήσεων.

Μόνο δύο πολίτες απηύθυναν ερώτηση. Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Γιαλομανδράκης ρώτησεκαι τους δύο υποψήφιους για το τι προτίθενται να κάνουν στο θέμα της αστυνόμευσης ώστε να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας στο Πυλί με τον Γ. Κυρίτση να αναφέρεται στην πρόσφατη λαϊκή συνέλευση που συγκάλεσε για αυτό το σκοπό με τον πρώην αστυνομικό Διευθυντή αυξάνοντας τις περιπολίες στην περιοχή προσθέτοντας ότι θα ξαναγίνει νέα συνάντηση με το νέο Διευθυντή ενώ δεν θα πάψει ποτέ να αγωνίζεται να φύγει το hot spot, όπως τόνισε. Η Ι. Ρούφα από την άλλη άσκησε σκληρή κριτική για άλλη μια φορά σε ότι αφορά τη στάση του κ. Κυρίτση στο θέμα του hot spot λέξη την οποία πρωτάκουσε έπειτα από τη «συνεύρεση του κ. Κυρίτση με τον κ. Αβραμόπουλο και τον κ. Τίμερμανς στο Δημαρχείο», λέγοντας ότι όλες οι κραυγές και η συνολική στάση του ήταν για να είναι υποψήφιος βουλευτής (στην αποφώνησή του πάντως ο Γ. Κυρίτσης απάντησε ότι αν ήθελε θα ήταν όχι μόνο υποψήφιος αλλά και Βουλευτής). Σε ότι αφορά το τι θα κάνει για το θέμα της ασφάλειας στο Πυλί (επειδή επέμεινε στο ερώτημά του ο Α. Γιαλομανδράκης) η Ι. Ρούφα απάντησε ότι έχει συγκεκριμένες θέσεις τις οποίες είχε αναπτύξει σε άλλη συνάντηση.

Ο δεύτερος πολίτης που απηύθυνε ερώτηση ήταν ο Δάσκαλος Κώστας Ανεθρεπτάκης ο οποίος ρώτησε γιατί η δημοτική αρχή δεν έχει κάνει τίποτα τα πέντε χρόνια της θητείας της στο Δημοτικό σχολείο.

Ο Γ. Κυρίτσης φανερά ενοχλημένος (και αφού ζήτησε να μάθει αν ο κ. Ανεθρεπτάκης έχει κάποια σχέση με την δωρεάν παραχώρηση ακινήτου του δήμου στο Μαρμάρι) απευθύνθηκε στον Πρόεδρο των Σχ. Επιτροπών που ήταν παρών να ρωτήσει. Ο κ. Ζερβός πήρε το λόγο διακόπηκε όμως από τη συνάδελφο καθώς δεν προβλέπεται στη διαδικασία η παρέμβαση άλλων υποψηφίων. Τελικά τα έστειλε με σημείωμα στον Γ. Κυρίτση ο οποίος απάντησε ότι έγιναν τουαλέτες κλπ συντηρήσεις (ο Δάσκαλος αντέτεινε ότι οι τουαλέτες έγιναν από την Περιφέρεια). Η Ι. Ρούφα ρωτήθηκε για το ίδιο θέμα, τι προτίθεται να κάνει η ίδια όταν εκλεγεί.

Αμέσως μετά έγιναν οι δύο πεντάλεπτες αποφωνήσεις των δύο υποψηφίων δημάρχων και ανανεώθηκε το ραντεβού για το Ασφενδιού την Κυριακή στις 7μμ.

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες

Η σημερινή ανοιχτή, δημοκρατική διαδικασία διαλόγου δεν είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία στο Πυλί.

Αυτή η δημοτική αρχή έδωσε πολλές φορές το λόγο στους πολίτες, στάθηκε απέναντι τους μέσα από το θεσμό των λαϊκών συνελεύσεων.

Κάθε χρόνο είμαστε εδώ, κάθε χρόνο συζητάμε με τους πολίτες τα έργα που βάλαμε και βάζουμε στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.

Και είναι πολύ σημαντικό ότι όλα αυτά τα έργα που έγιναν, τα αποφασίσαμε όλοι μαζί.

Ήταν έργα που προτάθηκαν από το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας, το οποίο απέκτησε ρόλο, άρχισε να λειτουργεί ενώ την προηγούμενη περίοδο ήταν διακοσμητικό και στο περιθώριο.

Γιατί αυτή ήταν η λογική αυτών που κυβερνούσαν τότε το Δήμο, να έχουν στο περιθώριο τα χωριά της Κω, τα τοπικά συμβούλια και τους πολίτες.

Πότε ήρθαν να κάνουν λαϊκή συνέλευση εδώ στο Πυλί, να ακούσουν τους πολίτες;

Που ήταν όταν κάποιοι μεθόδευσαν τη δημιουργία του hot spot στο Πυλί;

Γιατί όλοι θυμόμαστε που ήταν ο καθένας από εμάς, όλοι θυμάστε ποιοι ήταν δίπλα σας και κοντά σας.

Όλοι θυμάστε τι λέγαμε εμείς, την ανυποχώρητη στάση μας.

Και όλοι θυμάστε ποιοι ήταν εξαφανισμένοι, ποιοι είχαν πάθει αφωνία, ποιοι είχαν καταπιεί τη γλώσσα τους και ποιοι έβαζαν πλάτη για να δημιουργηθεί το hot spot στο Πυλί.

Μέχρι σήμερα, εμείς δεν νομιμοποιήσαμε ούτε θα νομιμοποιήσουμε ποτέ τη δημιουργία του hot spot. Δεν θα αποδεχθούμε ούτε και θα διευκολύνουμε τη λειτουργία του.

Αποτελεί ντροπή για την Κω, η ύπαρξή του.

Σταθερός στόχος και επιδίωξή μας είναι να τερματιστεί η λειτουργία του.

Η Κως να φιλοξενεί όσους πρόσφυγες επιτρέπει ο πληθυσμός της και όχι σε hot spot αλλά σε κατοικίες. Και αυτοί δεν μπορούν να είναι πάνω από 300.

Επιτέλους, η Κως δεν είναι αποθήκη ανθρώπων. Όλες οι περιοχές της Ελλάδας, αναλογικά με τον πληθυσμό τους, πρέπει να φιλοξενούν πρόσφυγες. Δεν μπορεί το Πυλί να έχει μια δομή με 1.500 εγκλωβισμένους ανθρώπους.

ΟΙ παράνομοι μετανάστες πρέπει να επαναπροωθούνται άμεσα, όπως προβλέπει η συμφωνία.

Για μένα είναι στόχος ζωής και δικαίωση, να τερματιστεί η λειτουργία του hot spot.

Ξεκάθαρες κουβέντες.

Φίλες και Φίλοι

Είμαστε εδώ απέναντι σας όχι μόνο με το έργο μας αλλά και με το πρόγραμμά μας για τη νέα τετραετία.

Οι συγκρίσεις και τα στοιχεία με την προηγούμενη περίοδο, μιλάνε από μόνα τους.

Την περίοδο 2011-2014 έγιναν στο Πυλί μόνο 3 έργα.

Εμείς την περίοδο Σεπτέμβρη 2014-2018 ολοκληρώσαμε 15 έργα.

Και για όποιον τα αμφισβητεί ιδού ποια είναι αυτά:

1.Η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στον Άγιο Κωνσταντίνο.

2.Ανάπλαση δημοτικού υπαίθριου χώρου στην Δ.Κ. Πυλίου.

3.Προμήθεια οργάνων παιδικής χαράς στη Δ.Κ. Πυλίου.

4.Αντιπλημμυρικά έργα και υποδομές εντός και εκτός της ενεργής κοίτης του χείμαρρου “Χάντακα”.

5.Πλακόστρωση οδού από καφετέρια Πίκουλα ως γήπεδο ποδοσφαίρου Δ.Κ. Πυλίου.

6.Κατασκευή πεζοδρομίων και ηλεκτροφωτισμός στην ευρύτερη περιοχή Μαρμαρίου (περιοχή Αγκιναρωπή ως κεντρική οδό).

7.Έργα γεφύρωσης στην περιμετρική οδό Αμανιού.

8.Ασφαλτοστρώσεις στο Μαρμάρι.

9.Τα έργα συντήρησης και ανάδειξης του δημοτικού σχολείου.

10.Ανακατασκευή μικρών εσωτερικών οδών οικισμού Πυλίου.

11.Αποκατάσταση και συντήρηση του Πολιτιστικού Κέντρου Πυλίου.

12.Ασφαλτόστρωση στο Λινοπότι αλλά και στον Άγιο Γεώργιο στο δρόμο προς το γήπεδο ποδοσφαίρου.

13.Ο δρόμος προς το Συκαμίνι και οι ασφαλτοστρώσεις.

14.Αντιπλημμυρικά έργα και υποδομές εντός και εκτός της ενεργής κοίτης του χείμαρρου “Αγίου Γεωργίου”.

15.Το δίκτυο ομβρίων στο Μαρμάρι.

15 έργα ολοκληρώθηκαν μέσα σε 4 χρόνια.

Και υπάρχουν άλλα 14 έργα σε εξέλιξη που περιλαμβάνουν ασφαλτόστρωση νέων δρόμων και πλακόστρωση πεζοδρομίων στο Πυλί, η επέκταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού από τον Άγιο Γεώργιο προς το Αμανιού, η ασφαλτόστρωση του δρόμου που οδηγεί στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού, η πλακόστρωση του δρόμου από πηγή έως την Πλατεία Αγίου Νικολάου, η μελέτη για το κλειστό και τόσα άλλα.

Να υπενθυμίσω ότι δώσαμε λύση στο πρόβλημα του νερού στον κάμπο του Πυλίου.

Ορθολογικά και με αποφασιστικότητα.

Φίλες και Φίλοι

Κάναμε σίγουρα και λάθη.

Υπήρξαν και καθυστερήσεις.

Αλλά κάναμε και έργο.

Ένα μεγάλο έργο που δεν αντέχει σε σύγκριση με τα τρία μόνο έργα της περιόδου 2011-2014.

Τη νέα τετραετία θα προχωρήσουμε σε αστικές αναπλάσεις στον οικισμό Πυλίου.

Θα υλοποιηθεί ένα ακόμα πιο μεγάλο και εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων αφού έχουμε πλέον τη δική μας μονάδα παραγωγής ασφαλτομίγματος.

Θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι λειτουργίες και οι υπηρεσίες που προσφέρει η δημοτική κοινότητα σε όλους εσάς.

Ο πολίτης εδώ στο Πυλί θα εξυπηρετείται στον τόπο κατοικίας του, χωρίς ταλαιπωρία, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθεί στην πόλη.

Προχωράμε σε μεγάλες αλλαγές στην καθαριότητα και ιδιαίτερα στο σύστημα αποκομιδής αλλά και με τη δημιουργία δομής οδοσάρωσης με συγκεκριμένο υπάλληλο της καθαριότητας εδώ στο Πυλί.

Ο Δήμος θα προσφέρει δωρεάν κτίριο για να εγκατασταθεί αστυνομικό τμήμα στο Πυλί, για να αισθάνονται όλοι οι πολίτες ασφαλείς.

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες

Έχουμε έργο και πρόγραμμα.

Έχουμε όμως μεγαλύτερη θέληση και όρεξη για να συνεχίσουμε στο δρόμο των έργων.

Απέναντι μας είναι η συμμαχία των ανθρώπων του χθες, αυτοί που έφεραν και επέβαλαν τη δημιουργία του hot spot εδώ στο Πυλί.

Η Δύναμη Αλλαγής είναι μια παράταξη που στηρίζεται σε εσάς και μόνο σε εσάς.

Μαζί ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια.

Μαζί συνεχίζουμε.

Το Πυλί δεν θα ξαναγυρίσει πίσω.

Δεν θα ξανακοιτάξει ποτέ πίσω.

Η Κως του 2023 είναι το δικό μας πρόγραμμα, είναι η Κως της επόμενης μέρας.

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΡΟΥΦΑ-ΕΨΙΜΟΥ

Κάθε γωνιά αυτού του νησιού, αποτελεί από μόνη της ένα συγκριτικό πλεονέκτημα.

Στην Κέφαλο, στην Καρδάμαινα, στην Αντιμάχεια, στο Ασφενδιού, στην Κω και εδώ στη γενέτειρά μου το Πυλί αντικρίζεις εικόνες που σε πληγώνουν καθώς ξέρεις όλα αυτά που θα μπορούσαν να γίνουν για να πάει ένα βήμα πιο μπροστά αυτός ο ευλογημένος τόπος.

Κάθε φορά τα ίδια παραμύθια. Οι ίδιες δικαιολογίες. Καινούργιες υποσχέσεις για την επόμενη θητεία…

Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

Ο κ. Κυρίτσης που κάθεται δίπλα μου αν είχε το πολιτικό σθένος να παραδεχθεί την αποτυχία του ή αν είχε καταφέρει να είναι υποψήφιος βουλευτής ενδεχομένως να μην ήταν σήμερα εδώ, όπως και κάποιοι άλλοι που εγκατέλειψαν στα δύσκολα και ξαναθυμήθηκαν την Κω παραμονές εκλογών με στόχο το μισθό που εξασφαλίζει η δημαρχιακή καρέκλα και που τρέμουν το διάλογο μαζί σας.

Βρίσκομαι ενώπιον σας, ενώπιον των ανθρώπων με τους οποίους μεγάλωσα, με τους οποίους μοιράστηκα όλη μου τη ζωή, τις χαρές μας και τις λύπες μας όχι για να υποσχεθώ, λαγούς με πετραχήλια, αλλά για να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας ζητήσω να μου δώσετε τη δύναμη να δουλέψω αδιάκοπα για την Κω και για το Πυλί μας.

Επί 20 χρόνια με τιμάτε με την εμπιστοσύνη σας. Με τιμάτε με την ψήφο σας και ήρθε η ώρα να σας ανταποδώσω αυτήν την αγάπη και την εκτίμηση στο πρόσωπό μου.

Η εμπειρία, οι γνώσεις, οι επιτυχίες αλλά και οι αστοχίες της πολιτικής μου διαδρομής μου έδωσαν τη δυνατότητα να είμαι σήμερα εδώ με μία ισχυρή δημοτική παράταξη η οποία είναι έτοιμη, με τη δική σας στήριξη, να οδηγήσει την Κω στην επόμενη μέρα.

Δεν χρειάζομαι ως Δήμαρχος περίοδο χάριτος. Δεν πρόκειται να κάνω πειράματα στις δικές σας πλάτες. Η δυνατότητα που εσείς μου χαρίσατε να έχω διοικήσει, σε διαφορετικές περιόδους, κάθε «σπιθαμή» του Δήμου της Κω μου δίνει τη σιγουριά, τη πίστη αλλά και το πάθος ότι μπορώ να προσφέρω και σεις το ξέρετε μέσα σας… πολύ περισσότερα από τους ανθυποψήφιούς μου.

Έχουμε ως παράταξη σχεδιάσει και επιμένουμε ότι ο πρωτογενής τομέας μπορεί και πρέπει να γίνει εφάμιλλος του τουριστικού.

Το εύκολο είναι να ασφαλτοστρώσουμε όλους τους δρόμους, και θα το κάνουμε, το δύσκολο είναι να παρέμβουμε στο κομμάτι της οικονομίας και να διαμορφώσουμε συνθήκες ανάπτυξης, καινοτομίας και εξωστρέφειας.

Συνθήκες κοινωνικής συνοχής.

Προτείνουμε ένα τοπικό, ενδογενές σύστημα αγροτικής ανάπτυξης, που θα στηρίζεται στην οργάνωση της παραγωγής και της εμπορίας των τοπικών αγροτικών προϊόντων, στην οικολογική συνείδηση και την προστασία των φυσικών πόρων (βλέπε νερό), στη σύνδεση της αγροδιατροφής με το τουριστικό προϊόν.

Αυτό είναι το αναπτυξιακό μίγμα μιας έμμεσης εξαγωγής προϊόντων εντός των τειχών, μια πραγματική οικονομική ατμομηχανή που θα είναι η καλύτερη και πειστικότερη προβολή του τόπου μας.

Αυτός ο σχεδιασμός ξεκινάει από το Πυλί με τη δημιουργία σύγχρονου δημοπρατηρίου για τα τοπικά προϊόντα.

Το Πυλί, η δημοτική ενότητα Δικαίου, μπορεί να γίνει το κέντρο της εμπορίας αγροτικών προϊόντων με ένα σύγχρονο δημοπρατήριο με αποθήκες, ψυγεία, στα οποία θα καταλήγει το σύνολο της παραγωγής που θα πωλείται με πλειοδοτική διαδικασία και θα αναβαθμίζει το αγροτικό προϊόν.

Η πρόταση μας είναι ξεκάθαρη. Εξαγορά και επανάχρηση του κτηρίου του αγροτικού συνεταιρισμού. Κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο, επί αντιδημαρχίας μου, με σχετική απόφαση θέσαμε τις βάσεις για την εξαγορά από την τράπεζα Πειραιώς, του κτηρίου, 1.100 τ.μ., που ανήκε στον Αγροτικό Σύλλογο Πυλίου και κατέληξε λόγω οφειλών στην Πειραιώς.

 • Έτσι ο παραγωγός θα αφοσιώνεται στην παραγωγή και θα απαλλαγεί από το άγχος της συντήρησης και της πώλησης των προϊόντων του.

 • Έτσι ο παραγωγός θα πληρώνεται σε 40 μέρες από την έκδοση του τιμολογίου πώλησης (όπως η νομοθεσία ορίζει) και όχι με 12μηνες επιταγές.

 • Επεκτείνουμε, το αρδευτικό της λίμνης και δημιουργούμε δεξαμενές συλλογής του νερού που ακόμα και σήμερα καταλήγει στη θάλασσά. Ένας πλούτος που χάνεται την ώρα που το νησί «διψάει».

 • Εκπονούμε μελέτη ανάλυσης εδάφους για την καλύτερη οργάνωση της παραγωγής.

 • Συντηρούμε και ανοίγουμε νέους αγροτικούς δρόμους.

Όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν και τη δική σας συμμετοχή με την οργάνωση μιας ισχυρής και ομονοούσας ομάδας αγροτών που πρέπει να αντιληφθεί τα σημεία των καιρών και να αντιπαλέψει το έλλειμα συνεργασίας.

Η προμετωπίδα της πολιτικής μας πρότασης αφορά το σύνολο της οικονομίας του νησιού και θα καθορίσει τις μελλοντικές δυνατότητες αυτού του τόπου.

Ενιαίος χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός. Με απλά λόγια δίνουμε αξία στις περιουσίες των συνδημοτών μας και θέτουμε τους κανόνες που θα προστατέψουν το νησί, την αειφόρα ανάπτυξη και την οικονομία του από τη ληστρική κατάχρηση των πόρων του.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται για το Πυλί δράσεις όπως:

 • Εφαρμογή της ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης της Αλυκής για άρση του προεδρικού διατάγματος που θα αφορά σε βιολογικές καλλιέργειες και ήπιες κατασκευές αγροτουρισμού, ανάδειξη και αξιοποίηση του υδροβιότοπου με ξύλινο περιμετρικό μονοπάτι, παρατηρητήριο, μονάδα αναπαράστασης παραγωγής αλατιού.

 • Δημιουργία φορέα διαχείρισης βιοτόπων Αλυκής Δικαίου, Κω, ορεινού όγκου Δικαίου και περιοχών NATURA με τη δημιουργία περιπατητικών και ποδηλατικών (mountain bikes) διαδρομών.

 • Μελέτη που αφορά -και άμεσα μπορεί να χρηματοδοτηθεί- στην τεκμηρίωση της αναγκαιότητας ή μη νέου λατομείου αποκλειστικά για τις ανάγκες της επαρχίας μας. (θέσεις εργασίας, μείωση του μεταφορικού κόστους)

 • Αποκατάσταση του λατομείου της Λίμνης και επανάχρηση του ως χώρο πολιτισμού. Θέατρο βράχου και σύνδεση με το χώρο της Λίμνης. Είναι τουλάχιστον προσβλητική η εικόνα της εισόδου του χωριού αλλά και προφανές το ενδεχόμενο πυρκαγιάς.

 • Αποκατάσταση του λατομείου στις Κοκινόγιες και χωροθέτηση εγκατάστασης ενναλακτικής διαχείρισης αδρανών υλικών σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης με στόχο τα Απόβλητα Εκσκαφών Κατασκευών & Κατεδαφίσεων (ΑEKK) να αποτελέσουν μία νέα οικονομική δραστηριότητα με την ελάχιστη επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Ο κ. Κυρίτσης αποφάσισε, το έχει καταγγείλει η κ. Κάννη, την εναπόθεση αποβλήτων από τις μεταναστευτικές ροές. Η περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται είναι τεράστια. Η προτεινόμενη μελέτη θα προβλέπει δενδροφυτεύσεις και πλήρη αποκατάσταση του φυσικού τοπίου.

Σε συνέργεια με τις ανωτέρω δράσεις αναδεικνύουμε τη Λίμνη σε Τοπόσημο όχι μόνο για το Πυλί αλλά για όλο το νησί.

Προϋπόθεση η εφαρμογή της μελέτης του επαρχείου για τη διάνοιξη του δρόμου που δίνει την ευκαιρία μελέτης ανάπλασης και προβλέπει στην ΚΜ της λίμνης δημοτικό αναψυκτήριο, πλακόστρωση και ασφαλή πρόσβαση των επισκεπτών και των παιδιών αλλά και κόμβο των κυκλοφοριακών ρευμάτων με φανάρια (ατυχήματα).

Η περιοχή του Μαρμαρίου μπορεί να αποτελέσει τον πυρήνα της τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής με έργα και δράσης που θα δώσουν αξία στις περιουσίες των συνδημοτών μας για να σταματήσουν να τις πουλούν έναντι πινακίου φακής στα μεγάλα ξενοδοχειακά συμφέροντα.

Βασικό έργο ανάδειξης και αξιοποίησης της περιοχής θα είναι ο οδικός άξονας, περίπου 4 χιλιομέτρων, Μαρμαρίου – Τιγκακίου. Δεν μιλάμε απλά για την αποκατάσταση του οδοστρώματος αλλά για ένα πραγματικό αναπτυξιακό έργο.

Λόγω των γεωλογικών συνθηκών της περιοχής ο νέος δρόμος εγκιβωτίζεται και δημιουργούνται πεζοδρόμια, ηλεκτροφωτισμός και ποδηλατόδρομος σε όλο του το μήκος.

Παράλληλα με την κατασκευή της αποβάθρας και τη δημιουργία-ανάπλασης της πλατείας στην περιοχή Πίθος το Μαρμάρι θα αρχίσει σταδιακά να παίρνει μία άλλη μορφή που θα δώσει τη δυνατότητα ανάπτυξης νέων ντόπιων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Ο πεζόδρομος του Μαρμαρίου πρέπει να ολοκληρωθεί όπως και του δρόμου του Αγίου Γεωργίου.

Επενδύουμε στη σχολική στέγη και τις αθλητικές εγκαταστάσεις τόσο στο Πυλί όσο και σε ολόκληρο το νησί:

 • Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε το νέο νηπιαγωγείο Πυλίου

 • το νέο δημοτικό σχολείο Πυλίου

 • Διευθετούμε την αυτόνομη στέγαση του εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου

 • Επισκευάζουμε και αξιοποιούμε το παλαιό σχολείο του Αμανιού

 • Δημιουργούμε γήπεδο τένις και προπονητική εγκατάσταση βόλεϊ.

 • Συντηρούμε το γήπεδο ποδοσφαίρου και στεγάζουμε τις κερκίδες.

 • Δεν χάνουμε ούτε μία μέρα για το κλειστό γήπεδο μπάσκετ της δημοτικής ενότητας Δικαίου. Χωρίς χρονοτριβές και πισωγυρίσματα θα συνεχίσουμε με ότι παραλάβουμε από την απερχόμενη δημοτική αρχή με στόχο το γήπεδο να είναι έτοιμο το αργότερο το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Προχωράμε σε δράσεις και ρυθμίσεις (κυκλοφοριακές) για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, την μείωση των ατυχημάτων και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς:

 • Διάνοιξη νέας οδού από γήπεδο Αγίου Γεωργίου – Μπάσκετ μικρής διάστασης και όχλησης που θα αποσυμφορήσει τον κεντρικό δρόμο,

 • Συνολική αναπροσαρμογή της κυκλοφορίας των οχημάτων

Τροποποιούμε τον ΟΕΥ του Δήμου της Κω και μέσω των εφαρμογών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης αναβαθμίζουμε στο Πυλί και σε κάθε κοινότητα τις παρεχόμενες προς το δημότη υπηρεσίες.

 • Μειώνουμε κατά 50% τα τέλη σύνδεσης του αποχετευτικού για τις κατοικίες και συνδέουμε δωρεάν τους άπορους και τις ειδικές ομάδες του πληθυσμού

 • Προχωράμε στη γεωλογική μελέτη και την κατασκευή του νέου κοιμητηρίου Πυλίου σε έκταση που έχει αγοραστεί από τον πρώην Δήμο Δικαίου

 • Αξιοποιούμε το κτήριο πίσω από την κοινότητα Πυλίου που έχει ρημάξει με συναπόφαση λαϊκής συνέλευσης για τη χρήση του.

 • Έχουμε σχέδιο για την Ανάδειξη της Πηγής και διάνοιξη μονοπατιού στο κομμάτι που έχει εξαγοραστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή από την ΚΕΔ .

 • Μελέτη τεκμηρίωσης δυνατότητας εμφιάλωσης του νερού της Πηγής.

 • Η οικεία Παυλίδη μένει αναξιοποίητη χρόνια τώρα αποδεικνύοντας την απαξίωση στην παράδοση και τον πολιτισμό της περιοχής μας.

 • Σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία επιδιώκουμε τη φωταγώγηση του κάστρου στο Παλιό Πυλί συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής.

Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας για νέο νοσοκομείο στο Λινοπότη καθώς πληρούνται όλα τα κριτήρια που μπορούν να πείσουν όλη τη κοινωνία.

Και βεβαίως απαιτούμε την άρση του ΦΕΚ που χωροθετεί χοτ σποτ στο Λινοπότη.

Πριν κλείσω τη σημερινή μου εισήγηση και κοιτώντας σας πάντα στα μάτια θέλω να κάνω μία αναφορά στο μείζον ζήτημα που απασχολεί το χωριό μας και έχει να κάνει με τη λειτουργία του κέντρου προσφύγων και μεταναστών και το Προαναχωρισιακό.

Όπως και στην Αντιμάχεια (υπόθεση ΒΙΜΕΛ) έτσι και σήμερα εδώ αν κάποιοι έβαζαν στοίχημα ότι θα το αποφύγω. Έχασαν και πάλι…

Με ευθύνη και στρατηγική επιλογή του κυρίου Κυρίτση, γιατί μπορεί στο όνομα της δημοκρατίας και του αισθήματος ευθύνης έναντι των συνδημοτών μου, να συμμετέχω στο διάλογο ωστόσο δεν ξεχνάω ούτε μια στιγμή ούτε ποιος είναι ο κ. Κυρίτσης ούτε τι έχει κάνει… με στρατηγική, λοιπόν, επιλογή του κου Κυρίτση και συγκεκριμένων φερέφωνων που σήμερα βρίσκονται στην παράταξη των ΚΑΠΑΜΑΔΩΝ που επίσημα στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ λοιδορήθηκα γιατί στο ζήτημα του προσφυγικού επέλεξα τη φωνή και το δρόμο της ανθρωπιάς και της λογικής που επέβαλε το συμφέρον της Κω.

Αν είχα και είχαμε εισακουστεί, η διαχείριση του προσφυγικού δεν θα είχε αφήσει πληγές στον τόπο αλλά και αυτοί οι σύγχρονοι άθλιοι δεν θα είχαν υποστεί αυτή την ανάλγητη συμπεριφορά… και σίγουρα δεν θα είχαμε την εγκατάσταση της δομής στην 148 και δίπλα στο χωριό μας.

Αυτό που ζούμε σήμερα ως Πυλιώτες είναι αποτέλεσμα υπόγειας και αγαστής συνεργασίας συγκεκριμένων «παραγόντων». Αυτοί εκτέλεσαν το προσχεδιασμένο έγκλημα έναντι του χωριού μας. Και ελπίζω στη φάση των ερωτήσεων να μου δώσετε την ευκαιρία να τους κατανομάσω και να σας δώσω στοιχεία.

Η Ρούφα, η Άννα, όπως με φωνάζετε εσείς οι δικοί μου άνθρωποι δεν έσκυψε το κεφάλι σε κανέναν και για τίποτα. Υπερασπιστήκαμε το συμφέρον του τόπου και πήγαμε απέναντι σε όλους. Αυτό είναι που τους χαλάει τη σούπα. Σ αυτό το σύστημα είναι που σας ζητάω να αντισταθείτε.

Το ίδιο θα κάνω με τους συνεργάτες μου όποτε χρειαστεί για το συμφέρον της Κω.

Και προπάντων εγώ δεν πρόκειται να αλλάξω ποτέ…

 

 

2

78 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αύριο Παρασκευή 12 Απριλίου είναι ο Ακάθιστος Ύμνος. Συντονιστείτε καλά για να προλάβετε όλες τις εκκλησίες.

  • Δεν μπορω να καταλαβω με τι σκεπτικο ο κυριτσης συνεχιζει να ξευτιλίζετε με αυτές τις συνελευσεις.Καρακιοζοτραγωδια εχει καταντησει.Δεν ειδε στην καρδαμαινα που τον πηρανε με τις πετρες οι ιδιοι οι συγχωριανοι του;;δεν το ξαναειδαν στην αντιμαχεια,και τωρα το συνεχισαν στο πυλι.Εδω εχει φανει ότι ο κυριτσης παει για τριτη θεση.Ο λογος είναι ότι οι ψηφοφοροι του με αυτά που βλεπουν νιωθουν ότι είναι χαμενοι.

  • ΡΟΥΦΑ, ΔΏΣΕ ΠΌΝΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΑΊΧΤΕΣ ΚΑΐΣΕΡΛΗ-ΚΑΜΑΤΕΡΟ-ΠΑΥΛΙΔΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΠΕΚΡΟΠΑΡΈΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕΊΟΥ

   Πλήρωσε τους για το ξεπούλημα, για την ανήθικη συμπεριφορά τους, σε πέταξαν στα σκουπίδια αλλά θα το πλερώσουν… Επιθυμούσαν μια δειλή μαριονέτα, πιόνι σε σκακιέρα να του τραβάνε τα καπίστρια και όχι μια κωλοπετσομένη με ΟΥΜΠΑΛΑ που τράβαγε το κάρο της αντιπολίτευσης για πέντε χρόνια όταν ο δειλός ΤΕΟ κρυβόταν σαν τρομαγμένη γυναικούλα στο πηγάδι…. #Αγαθίας ο Σχολαστικός #

 2. δεν μαζευεστε σε κανενα σπιτι καθε 2 μερες να πινετε και κανενα καφε. Τωρα πια θα εχετε γινει ολοι φιλοι εκει μεσα. 20 ατομα ολοι κοι ολοι να τα πείτε να κοντράρετε τον Νικηταρά την δευτερη Κυριακη

 3. Φοβερό….Η Ιωάννα κάλεσε τούς πάντες, έπιασαν τις καρέκλες και τα Κυριτσόπουλα δεν έχουν που να κάτσουν….Φοβερό…..

 4. Ο περιβόητος διάλογος με επιδίωξη να συσχετισθεί με την δημοκρατία καταντά να μετατραπεί σε παρωδία. Να εξευτελιστεί σε τέτοιο και τόσο βαθμό που δεν θα τολμήσει κάποιος να επιδιώξει την αληθινή πραγμάτωση του. Σίγουρα ευθύνονται και οι δύο επικεφαλής αν και ο ένας σύρθηκε από τον άλλο. Κουβαλούν μαζί του ο καθένας από είκοσι, εικοσιπέντε συμβούλους. Απευθύνονται σε πολίτες και τελικά συμμετέχουν συγγενείς και ο σκληρός τοπικός φιλικός πυρήνας τους. Και το σπουδαιότερο απαριθμούν έργα, αγνοώντας το διακύβευμα αυτών των εκλογών που είναι άλλο και σχετίζεται με την εντιμότητα, την εργατικότητα, την ανθρωπιά. Λυπάμαι που θα το αναφέρω, αλλά οι πολίτες της Κω δεν είναι χαμηλών προσδοκιών και απαιτήσεων. Έφτιαξαν ένα ολόκληρο νησί και απαιτούν υψηλές προδιαγραφές πολιτικών. ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΔΙΑΛΟΓΟ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΜΙΖΕΡΙΑ.

  • ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΑΓΙΕ ΔΕΥΤΕΡΕ ΕΑΥΤΕ ΜΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ. ΑΣΤΑ ΒΡΑΣΤΑ. ΣΕ ΑΦΗΝΩ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ.

  • ΣΑΠΙΟΚΟΙΛΙΆ ΛΑΡΡΥ ΚΙΝΓΚ της πληρωμένης παραδημοσιογραφίας, στον ΟΡΦΕΑ γεμάτο κόσμο θα εμφανιστεί ο ΤΡΙΏΦΛΟΡΟΣ ΘΕΟΔΌΣΗΣ;

   ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, Κάντε του μερικά ακόμα ΕΝΤΑΤΙΚΆ ΜΑΘΉΜΑΤΑ ΘΆΡΡΟΥΣ, έχει και υπόγειο ο ΟΡΦΕΑΣ για να κρυφτεί ο ΘΕΟΔΌΣΗΣ όταν οι στημένες ερωτήσεις τον αναγκάσουν να κόψει να κρυφτεί… ΔΕΙΛΌΣ, ΔΕΙΛΌΣ, ΔΕΙΛΌΣ και ακόμα και να τον ποτίσει μισό μπουκάλι ούζο παραγωγής της μπεκροπαρέας του καφενείου της παρακμής πάλι δεν θα βρει το κουράγιο να αντιπαρατεθεί με τους άλλους υποψήφιους…. Η ΞΕΦΤΊΛΑ του ΤΡΙΏΡΟΦΟΥ ΚΟΨΙΜΙΟΎ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΈΑ ΤΟΥ ΑΣΏΜΑΤΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΊ στο Ζηπάρι και θα κλείσει στην Κω με την μαριονέτα των Μουμιοποιημένων Καραγκιοζοπαιχτών Καΐσερλη-Καματερού-Παυλίδη να σφυρά αδιάφορα, να τρέμει και να κρύβετε… Κρίμα, γιατί είναι πολλές οι ερωτήσεις που του βάζαμε και θα τον ξεβράκωναν… ®Νυχτοκαβαλάρης©

  • ΡΕ ΣΥΡΙΖΑΙΕ ΠΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΑΥΤΗΝ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΛΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΟΝΣΟΝΑΡΕΤΕ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΑΝ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ? ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΑΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΝΥΧΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥς ΤΟΥς ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΙΚΟΥΣ ΣΑΣ,ΜΑΖΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑΡΑ..ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 5. Ειδε κανεις το Νικηταρά;Βρε υποψήφιος δήμαρχος φαντασμα είναι αυτος.Θα βγει καποια μερα θα πεταξει παλι λασπη και θα κρυφτει.

 6. Σαν να πήρε το μάτι μου τον αβραμιθα να έχει στεισει αφτι σε ένα παράθυρο. Εσυ τον έστειλες,ε; Άντε ραβδί που σας χρειάζεται.

 7. ΑΡΙΣΤΕΡΟΊ ΣΚΕΠΤΌΜΕΝΟΙ ΠΟΛΊΤΕΣμε την ΡΟΥΦΑ, ξεχειλίζουν απαξίωση για τον ΣφΥΡΙΖΑ, τις επιλογές Καΐσερλη-Καματερού-Παυλίδη...

  Μην βγάζεις Αναλυτή του κ@λου ΛΑΡΡΥ ΚΙΝΓΚ της παραδημοσιογραφίας εύκολα συμπεράσματα για το πόσοι είναι και τι θα στηρίξουν την δεύτερη Κυριακή… Ακούνε τους Μουμιοποιημένους Καραγκιοζοπαίχτες ΚΑΜΑΤΕΡΌ ΚΑΪΣΕΡΛΗ ΠΑΥΛΙΔΗ και βγάζουν σπυράκια… ΤΟΥΣ ΞΈΡΟΥΝ, δεν αντέχουν τον λαϊκισμό την ψευτιά και τις κωλοτούμπες της φασιστοαριστερής κυβέρνησης, τρέχουν μακριά από τις επιλογές της γιαλατζί αριστεράς που για άλλη μια φορά, για την ρημάδα την καρέκλα και τα φράγκα της εξουσίας συνεργάζονται με δεξιούς ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΟΦΆΓΟΥΣ, δικηγόρους και ΔΕΞΙΑ ΔΕΚΑΝΊΚΙΑ ΜΕ ΤΣΕΚΟΎΡΙ… ΔΕΝ ΨΗΦΊΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑΡΙΟΝΈΤΕΣ, σε καμιά περίπτωση ΤΟΝ ΚΟΨΙΜΙΌ Τριώφλοφο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΈΑ ΤΟΥ ΑΣΏΜΑΤΟΥ… Δεν αντέχουν λόγω Μυλωνά μια νέα συνεργασία με την Μοσχαροκεφαλή της Ευρώπης, τον αυταρχικό ΚΥΡΙΤΣΗ… ΌΜΩΣ ΔΕΝ ΑΠΈΧΟΥΝ, ΨΗΦΊΖΟΥΝ και κινούν τα νήματα, έστω και με μια επιλογή της πλάκας που όμως δείχνει ΣΥΝΈΠΕΙΑ … ®Νυχτοκαβαλάρης©

 8. Η φωτογραφία με τον » αντίπαλο » Αντώνη Ζαμαγια διδάσκει πολιτικό πολιτισμό.

 9. ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΗΓΑΔΙ ο δειλός Τριώφλορος ΘΕΟΔΌΣΗΣ παρά τα εντατικά ΜΑΘΉΜΑΤΑ ΘΆΡΡΟΥΣ δεν έχει τα κότσια για αντιπαράθεση...

  Δεν έχει το κουράγιο, δεν θα εξηγήσει στους δημότες γιατί φοβάται να βρεθεί απέναντι στους Κυρίτση-Ρούφα και ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΤΑΞΕΙ ΚΑΤΑΦΑΤΣΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ που κάθε τόσο με ευκολία πετάει με το μυστρί της λάσπης από απόσταση ασφαλείας… Η ίδια μέθοδος και από το δεξί του δεκανίκι, από τον ΔΙΚΟΛΑΒΟ Παναγιώτη που το μίσος και τα απωθημένα του και το αντιΚΥΡΊΤΣΗκό του μένος τον κατάντησαν γραφικό διαμαρτυρόμενο λασπολόγο σαν τους συντρόφους του ΣφΥΡΙΖΑ με τους οποίους συνεργάζεται… Αγκαλιά ο Κουμουνιστοφάγος Παναγιώτης με τους ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ του ΣφΥΡΙΖΑ,, τράτζικ,,, ΚΑΤΑΝΤΙΑ… Δεν αντέχει τον διάλογο ο κοψιμιός, ο καταστροφέας του χωριού του που το γέμισε με ΤΡΙΩΡΟΦΟΥΣ ΣΚΕΛΕΤΟΥΣ που σκεπάζουν την εκκλησιά του ΑΣΩΜΑΤΟΥ… Θα βρει χίλιες προφάσεις και δικαιολογίες για αρνηθεί την πολιτική αντιπαράθεση και τις ερωτήσεις των πολιτών… ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ακόμα και εάν του προτείνουν για συντονιστή την ντ@ρτάνα υποψήφια να τον κρατά να μην κόψει… Πάντως του πρότειναν και μεταφερόμενο πηγάδι να κόφτει να κρυφτεί όταν αρχίσουν οι δύσκολες ερωτήσεις… ®Νυχτοκαβαλάρης©

 10. Ψηφοδέλτιο Τριώφλορο γιαλατζί, τουρλού, τουρλού, ανάκατα φασιστοαριστεροί με δεξιά δεκανίκια, συνταγή ΣφΥΡΙΖΑ-Καΐσερλη-Καματερού...

  Βρε ΘΕΟΔΟΣΗ, με αυτά τα υπόλοιπα από ξεπούλημα πας για δήμαρχος;;; Άλλαξε μανάβικο Τριώφλορε 3Floor TEO αυτά είναι ΠΑΡΑΓΙΝΩΜΕΝΑ, ΣΑΠΙΑ…. ΔΕΞΙΆ ΔΕΚΑΝΊΚΙΑ ανάκατα ΜΕ ΣΥΝΤΡΌΦΟΥΣ του ΣφΥΡΙΖΑ, ΚΟΨΙΜΙΟΥΣ και ΣΟΥΒΛΑΚΟΜΆΧΟΥΣ … Η παράγκα του των Μουμιοποιημένων Καραγκιοζοπαιχτών Καΐσερλη-Καματερού-Παυλίδη – ΣΥΡΙΖΑ γέμισε με αποτυχημένους που μαζί με τον δειλό ΘΕΟΔΌΣΗ πιστεύουν ότι η κοινωνία μας έχει ξεχάσει τα καμώματα τους. Ζητά από τους Καραγκιοζοπαίχτες ΚΑΐΣΕΡΛΗ-ΚΑΜΑΤΕΡΟ και την μπεκροπαρέα της παρακμής να αφήσουν τα ούζα και να βγουν στην τσάρκα να σου μαζέψουν κανένα υποψήφιο της προκοπής… Τάξε, τάξε, τάξε, έχει μπόλικα ακίνητα και μαγαζιά ο Δήμος μας για να μοιραστούν σε όσους έμειναν πιστοί στο σΟύΡΑΜΑ του Καΐσερλη… Τα ΔΕΞΙΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ, ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ-Passion Fruit και του απύθμενου μίσους δεν φτάνουν, η ΡΟΥΦΑ έχει κάνει ποιο σοβαρές επιλογές και θα σε καβαλικέψει…. #Αγαθίας ο Σχολαστικός#

 11. Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΚΤΕΙ,ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ.ΠΟΣΟ ΓΚΑΟΥ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΕ.ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΕΝΑ ΓΚΑΟΥ.ΕΜΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΦΑΝΗΚΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΚΑΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ.ΑΝΤΕ ΓΙΩΡΓΗΝ,ΠΗΑΙΝΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΥ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ.ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΜΕ.

 12. Καλά δεν ντρέπετε καθόλου αυτός. Να λέει ότι ο δάσκαλος Αναθρεπτακης δεν περνάει από το σχολείο. .. ανηθικος πρώην δήμαρχος

 13. Ο Κυρίτσης πάει να σκάσει. Τούφυγαν καμιά τετρακοσαριά ψήφοι του Λαφαζάνη και πάνε στην Ρούφα.

 14. Ρε παιδιά σήμερα ο διάλογος είχε πλάκα. Όλοι οι ψηφοφόροι της Ρούφα είχαν πιάσει τις πρώτες κατέκλες και χειροκροτούσαν και οι σύμβουλοι του Κυρίτση δεν είχαν που να κάτσουν.

  • Ρε φίλε εσύ που μας έχεις κάνει το κεφάλι καζάνι με το (η ρουφα έρχεται ο κυρίτσης φεύγει, να φύγουν οι αμιαντοι κτλ) δεν βαρέθηκες τόσο καλό μεροκάματο σε δίνει η ρουφα.

 15. Στην πρώτη θέση κάθονται ο Πης και ο Βασιλειάδης ακούνε τον Κυρίτση να τους λέει ότι στα τριάμιση χρόνια δεν έκαναν τίποτε και αυτοί γελάνε.

  • ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΙΑ ΑΒΟΥΛΗ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ

 16. με τον δασκαλο, ειρωνια (οπως παντα), ασχετος με το θεμα, εχασε (παλι) την ψυχραιμια του και εψαχνε καποιον να τα φορτωσει (Ζερβος) , διαδικασια ….ντροπη, και νομιζει οτι τρωμε κουτοχορτο και οτι θα παρει πανω απο 35%. ΕΙΑΣΑΙ ΑΠΕΛΘΩΝ …. ΟΧΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ

 17. Ο Θεοδόσης σας έχει γράψει και γυρίζει το νησί όλη μέρα, μιλά με τους δημότες και κλείνει ψηφοδέλτιο. Σιγά μην ασχοληθεί με τον Κυριτση που κόφτει από την πίσω πόρτα. Η πλάκα είναι ότι σας γλεντα καλά και εσείς κάθεστε και τον βρίζετε όταν ο κόσμος τον αγκαλιάζει. Δώσε πόνο Θεοδόση

 18. Βρε Ιωάννα που είναι το πυλι να ρθει να σε υποστήριξη ;;Μου αρέσει που καθεσε και λες ότι το πυλι ολο είναι μαζί σου να χαμε να λέγαμε πρέπει πια να καταλάβεις ότι δεν κάνεις για δήμαρχος εξάλλου το είδες και απόψε 25 άνθρωποι ήρθαν και αυτοί από υποχρέωση το έκαναν γιατί τους έχεις πρήξει να τους λες τα ίδια και τα ίδια….

 19. Παιδιά φτάνει από τα 25 σχόλια έως τώρα είναι από τρία άτομα. 1ον ρε χαλαρά λίγο σας πήραν χαμπάρι. 2ον ένσημα σας βάζουν. 3ον και μακριά από εμάς!!! Ο κυρίτσης πρώτη Κυριακή περνάει με 59%. Αντε πάρτε τα αφεντικά σας τώρα να το πείτε

 20. ΜΕΤΡΙΟΦΡΟΣΥΝΗ****ΕΑΝ ΗΘΕΛΑ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΔΩ ΗΣΟΥΝ Ο ΜΕΤΑ ΘΕΟΣ ΤΙ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ

 21. Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμασταρια! Θεοδοση έχασες την μπάλα κάθε μέρα και πιο κάτω… σας πήρε χαμπαρι ο κόσμος… Αντίθετα με σε α ο Κυρίτσης και η Ρούφα επικοινωνιακοί ,ακούν τα προβλήματα του κόσμου!!

 22. Πόσο ///// μπορείς να γίνεις ; δεν σέβεσαι τίποτα.. απορώ με τα κριτήρια που σε ψηφίζουν.. Είσαι ο πιο εριστικός άνθρωπος που έχει περάσει. Και για πες μας κ. Κυριτση .. Ποια αστυνομία θα φτιαξεις; δεν γνωρίζεις πως αυτό δεν είναι αρμοδιότητα σου; μονο να παραμυθιάζεις τον κόσμο ξέρεις απλά και μόνο για να πεις πως κάτι θα κάνεις. Μόνο μέχρι τα συντριβάνια μπορείς να φτάσεις . ΝΤΡΟΠΉ ΚΑΙ ΑΊΣΧΟΣ ! κόσμε ΞΎΠΝΑ.

 23. γυρίζω κάθε μέρα το νησί και είπα να κανω ένα γκάλοπ να δω τι θα μου βγάλει για τις δημοτικές. Ρώτησα 100 ανθρώπους απο τη πόλη και τα χωριά. Οι 48 μου είπαν Θεοδόση, οι 36 Κυρίτση, οι 12 Ρούφα και οι 4 Μακρή. Αν πάει έτσι η δουλειά δεν χρειάζεται πολύ να καταλάβουμε τι θα γίνει στις 26 Μαϊου

  • καλα, ρωτησες 100 ανθρωπους και δεν βρεθηκε ενας να σου πει οτι εισαι ΜΑΚΑΚΑΣ?

   Ο ΚΟΨΙΜΙΟΣ Ο ΤΕΟ Ο ΝΕΟΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΟΥΤΕ 25%.

 24. ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΝΑΘΡΕΠΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΚΑΙ ΗΡΘΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΙΡΩΝΕΥΤΕΙ ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥ. ΚΡΙΜΑ ΚΥΡΙΕ ΚΥΡΙΤΣΗ. ΝΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΡΙΖΕΙ ΔΕΝ ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

 25. Αλλα και άλλα και στο Πυλί.
  Κυρίτση τέλος.Ρουφα που είναι οι Πυλιωτες;Μόνο υποψήφιοι και λίγοι κοντινοί σου.

 26. Η Ρούφα κάνει συνεργασία τελικά με τους Συριζαιους; Να βγει να μιλήσει για την συνεργασία που κάνει . Συμπαράταξη Ελπίδας.

  • Α τώρα οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ κάνουν ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ με Ρούφα. Καλό και αυτό. Εσείς μέχρι χθες μας είχατε πρήξει ότι ο συνδυασμός Ισχυρή Κως είναι παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Αρχίζει λοιπόν να ξεκαθαρίζει το τοπίο όσο και αν θέλουν οι καλοθελητές να μας πείσουν για το αντίθετο μήπως και αφαιρέσουν μερικές ψήφους από την Ισχυρή Κω. Διαλέξτε κυρίες και κύριοι ποιόν τελικά πατρονάρει ο ΣΥΡΙΖΑ για να ξέρουμε όλοι μας ποιόν θα μαυρίσουμε στις 26 του Μάη. Ισχυρή Κως συνδυασμός με όραμα για αλλαγή όλων των κακώς πεπραγμένων όλα τα προηγούμενα χρόνια στο νησί μας.

 27. Ντροπή η συνεργατική στο Μαρμάρι.επρεπενα φύγει η να μην πάει καθόλου στο διαλογο με Κυρίτση.

  • Τι λες βρε ανοητε! αυτη η συνεργατικη ανεβασε το Μαρμαρι και το Πυλι! Μακαρι ο Κυριτσης να κανει και αλλες τετοιες συνεργατικες που ανεβαζουν τον τοπο μας!!!!

 28. Για να αναληφτεί ένας θνητός άνθρωπος το μέγεθος των θαυμάτων του θεού μετά τον θεό θα πρέπει να εντρυφήσει εις τας γραφάς των παπύρων. Όταν κατά τας ιστορικάς εκείνας ημέρας ο καθυποτάξας τον θεό μετά τον θεό προωθούσε ενέργειας ασφαλτοστρώσεων, ο εντεταλμένος του θεού εκ των εξαπτέρυγων πρωτοκλασάτος ιός του Σαούλ Δαβίδ εισήγαγε εις τον τύπο αλλά και διά μέσου αυτού εις την δικαιοσύνη την εντολή της διερεύνησης του μέγα αδικήματος. Το θαύμα δεν συνίσταται εις την καταγγελία της ασφαλτοστρώσεως των οδών αλλά εις το ότι επί τρεις συναπτάς φοράς ο καθυποτάξας τον θεό μετά τον θεό μετέβη εις την Ρόδο πληρώσας τον δικηγόρο και τους μάρτυρες με διανυκτέρευση διά να αποδείξει ότι η ασφαλτόστρωσις έγινε εις δημοτικήν οδόν.

 29. Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μοιράστηκαν από τη σημερινή δημοτική αρχή σε λίγες επιχειρήσεις ημετέρων και κολλητών. Στις περισσότερες των περιπτώσεων τα χρήματα, με προκλητικό τρόπο, πήγαιναν είτε σε επιχειρήσεις συμβούλων της δημοτικής αρχής και συγγενών τους, είτε σε άτομα του στενού περιβάλλοντος της ομάδας της Δύναμης Αλλαγής.

 30. Το Πυλί σας έφτυσε .
  Ο Νικηταράς με την ομάδα του απόψε στην Καρδάμαινα νικητής.
  Νικηταράς Δήμαρχος Κω.

 31. Το ΚΙΝΑΛ ψάχνει διάβασα γυναίκα βουλευτή .
  Ρούφα είναι η ευκαιρία σου.
  Έλα μαζί μας και μην κάνεις συνεργασίες με αριστερούς.Τι έχεις να πεις για το χοτ σποτ .

 32. ΒΡΕ ΕΝΑΣ ΕΚΑΜΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΤΥΦΛΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΗΚΩΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΑΕΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥ Α ΚΑΜΟΥΣΙ ΕΡΩΤΗΞΗ Η ΑΑΛΟΙ ΠΟΥ ΛΕΑΣΙ ΒΡΕ ΦΤΟΣ ΔΑΚΚΑ

 33. Την Κυριακή στο Κοντινένταλ πραγματοποιείται η εναρκτήρια συγκέντρωση της παράταξης του κυρίου Νικηταρά. Είναι μια παράταξη που γεννήθηκε από πολλούς παράγοντες για ένα και μοναδικό σκοπό. Να σταματήσει την κατηφόρα. Την αδράνεια. Την ασέβεια. Την ιδιοτέλεια. Την εκδίκηση

  • Έχεις δίκιο…είναι μια παράταξη που γεννήθηκε για ένα κ μοναδικό σκοπό ….να φάνε,να φάνε κ να ξαναφάνε…οι ανύπαρκτοι… που ξαναγύρισαν για το καλό του νησιού…νησάκι μου σε λυπάμαι !

 34. Στην Καρδαμενα, οταν τον επευφημουσαν για δημαρχο γελουσε καθολου ή τους εδερνε με βουρδουλα; Αντε ρε κατακαημενοι! Που θελετε και συγκεντρωση! Αλλοι ειναι οι αρχηγοι. Αχυρανθρωπος ειναι.

 35. Έχεις γράψει πάνω από 500 σχόλια.ολο αυτό το διάστημα . Κατά του.. Νικηταρά.. . Τα ίδια και τα ίδια.. Ελπίζω κάποια στιγμή να μάθουμε το όνομα σου, να δούμε ποιος εισαι

 36. Πόσο γελοίοι γίνονται μερικοι-ες βλεπω τον….. και σκεφτομαι οταν εδωσε με τον Κυριτση ποσα ακουσε απο τους φιλους -ες του και τωρα παλι τον εχουν φιλο αδελφό και χαρες και γέλια ελεος πως μπορουνε τοση διπροσωπεία

 37. Α τώρα οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ κάνουν ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ με Ρούφα. Καλό και αυτό. Εσείς μέχρι χθες μας είχατε πρήξει ότι ο συνδυασμός Ισχυρή Κως είναι παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Αρχίζει λοιπόν να ξεκαθαρίζει το τοπίο όσο και αν θέλουν οι καλοθελητές να μας πείσουν για το αντίθετο μήπως και αφαιρέσουν μερικές ψήφους από την Ισχυρή Κω. Διαλέξτε κυρίες και κύριοι ποιόν τελικά πατρονάρει ο ΣΥΡΙΖΑ για να ξέρουμε όλοι μας ποιόν θα μαυρίσουμε στις 26 του Μάη. Ισχυρή Κως συνδυασμός με όραμα για αλλαγή όλων των κακώς πεπραγμένων όλα τα προηγούμενα χρόνια στο νησί μας.

 38. Απορω με το ψεμα σου κ.Κιαρη που ακουσες για Μαρμαρι στον υπνο σου! η απλα θελεις να δημιουργισεις σχολια?για οικοπεδο μιλησε ο δημαρχος! και αλλη φορα να τα γραφεις οπως λεγοντε και οχι οπως θελεις εσυ!

 39. Αγαπητέ Γιάννη, Καλές είναι οι χειραψίες μεταξύ των υποψηφίων, αρκεί να συνοδεύονται από κάτι,
  γιατί αμβλύνουν την ένταση μεταξύ των δημοτών, αρκεί να μην γίνονται κατ’ ανάγκη. Σε κάθε περίπτωση, τώρα είναι η ώρα των δημοτών, που καλούνται να κρίνουν με βάση κυρίως την περασμένη δημοτική περίοδο, και όχι τους φτιασιδωμένους ΄΄διαλόγους » και τα ωραιοποιημένα προγράμματα. Οι πολίτες αντικρίζουν καθημερινά την μαύρη εικόνα του νησιού, και με βάση αυτήν θα αποφασίσουν. ‘Οσο για τους υποψήφιους
  Δημάρχους, αλλά και τούς συμβούλους, ήταν όλοι τους παρόντες στην δημιουργία αυτής της εικόνας την
  προηγούμενη περίοδο, και όλοι τους θα αμειφθούν ο καθένας ανάλογα με το ποσοστό συμμετοχής τους, στην
  δημιουργία αυτής της εικόνας.

 40. o k.Αναθρεφτακης είναι δάσκαλος με αξιοπρεπεια που νοιαζεται πολυ τα παιδια μας και το σχολειο, με αποδείξεις.
  κ. Κυριτση η συμπεριφορα σας με εκανε να αλλαξω και δε σας ψηφιζω. Ημουν παρουσα και ντρεπομουν που σας εβλεπασε αυτο το χαλι. ΝΤΡΟΠΗ

 41. Αποκατάσταση του λατομείου στις Κοκινόγιες και χωροθέτηση εγκατάστασης ενναλακτικής διαχείρισης αδρανών υλικών σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης με στόχο τα Απόβλητα Εκσκαφών Κατασκευών & Κατεδαφίσεων (ΑEKK) να αποτελέσουν μία νέα οικονομική δραστηριότητα με την ελάχιστη επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

  Αυτό το έργο έχει υλοποιηθεί κυρία Ρούφα και λειτουργεί εδω και ενα χρόνο στην Αντιμαχεια μετά απο ιδιωτική πρωτοβουλία ,4η σε όλη την Ελλάδα και εσείς αντί να την στηρίξετε εξαγγέλλεται δική σας δημοτική… Δυστυχώς δεν γνωρίζετε κανένας από όλους εσάς σε όλες τις παρατάξεις τι συμβαίνει στο νησί σας και θέλετε να το διοικήσετε κιόλας.

 42. ΚΎΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ. ΜΑΣ ΘΎΜΙΣΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΎ ΚΑΚΈΣ ΠΛΕΥΡΈΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΉΡΑ ΣΟΥ. ΤΌΤΕ ΠΟΥ ΈΛΕΓΕΣ ΣΚΟΥΛΉΚΙ ΘΑ ΣΕ ΛΙΩΣΩ Η ΠΟΥ ΕΊΠΕΣ ΣΕ ΈΜΠΟΡΟ ΘΑ ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΩ. ΌΧΙ ΜΌΝΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΣ ΑΛΛΆ ΕΊΣΑΙ ΠΟΛΎ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΌ ΠΡΙΝ. ΕΠΙΤΡΈΠΕΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΈΤΣΙ ΔΕ ΈΝΑ ΔΆΣΚΑΛΟ ΠΟΥ ΌΛΟ ΤΟ ΠΥΛΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΈΒΕΤΑΙ; ΤΙ ΑΛΑΖΟΝΕΊΑ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΗ. ΕΙΡΩΝΕΎΕΣΑΙ ΟΠΩΣ ΠΆΝΤΑ ΓΙΑΤΊ ΝΟΜΊΖΕΙΣ ΌΤΙ ΕΊΣΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΕΤΆ ΤΟ ΘΕΟ. ΝΤΡΟΠΉ ΣΟΥ!!!!

 43. Μακριά από την κοινωνία, κουρασμένοι, φοβισμένοι για την επερχόμενη ήττα, χωρίς όραμα και χωρίς προοπτική. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κόσμος απέχει επιδεικτικά από τις συγκεντρώσεις τους.
  Το μόνο τους κίνητρο που τους κρατά ακόμα ενωμένους είναι οι έμμισθες θέσεις και το χρήμα των απευθείας αναθέσεων που μοιράζονταν πέντε χρόνια μεταξύ τους.

 44. Ρωτώ και θέλω απάντηση…και απαντώ μονάχος μου..
  Σε αυτό τον δήθεν διάλογο,το καραγκιοζιλίκι λαϊκά ο κ. Νικηταράς δεν συμμετέχει..Γιατί όλοι ασχολούνται μαζί του?
  Έλα μου ντε…Όλοι ξέρουν ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω….
  ΙΣΧΥΡΗ ΚΩΣ πρώτη Κυριακή..

 45. Σας σιχάθηκε η ψυχή μου ρε //////// όλοι και οι τέσσερις. Αριστερόάπλυτα μπεκριδες αλαζόνες κομπλεξικοί όλους σας βαρέθηκα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.