ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Κώστας Αρβανίτης και Γιονούς Μουχαμαντί «Ευρωεκλογές: Ευρώπη και Ακροδεξιά» ΣΤ στα ΜΜΕ της Κω | «Αυτοί που έχουν βάλει φωτιά στο σπίτι δεν δικαιούνται να κάνουν κριτική στην Πυροσβεστική»

40
933
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ
Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ έδωσαν σήμερα το μεσημέρι στο Kos Aktis οι δύο υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης και Γιονούς Μουχαμαντί που μιλάνε απόψε σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στις 19:30 στο ξεν. Κως με θέμα «Ευρωεκλογές: Ευρώπη και Ακροδεξιά».
Σχολιάζοντας αρχικά την μίνι επίσκεψη του κ. Άδωνι Γεωργιάδη στην Κω (μιας και βρέθηκαν στο ίδιο ξενοδοχείο) για να μεταβεί στη Λέρο με το Καταμαράν, ο Κ. Αρβανίτης απάντησε ότι μάλλον ήρθε να δει τι παρέδωσε όταν ήταν Υπουργός στην Υγεία και πως είναι τα πράγματα σήμερα…
Στην συνέχεια δε εξηγώντας και τη θεματολογία της αποψινής συζήτησης στο ξεν. Κως «Ευρωεκλογές: Ευρώπη και Ακροδεξιά», χαρακτήρισε τον Άδωνι Γεωργιάδη «ακροδεξιό», όπως και τον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας ότι ο χαρακτηρισμός αυτός δεν αφορά τους ψηφοφόρους τους αλλά τις πολιτικές τους θέσεις.
Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Γιονούς Μοχαμαντί, ο οποίος κατάγεται από το Αφγανιστάν και ζει στην Ελλάδα από το 2002, τόνισε ότι από τα ταξίδια που κάνει εντός και εκτός Ελλάδας βλέπει τα τελευταία χρόνια ότι το κλίμα υπέρ του κ. Τσίπρα έχει  αντιστραφεί πολυ θετικά. Και έχουν διαψευστεί η Τρόικα, οι δανειστές, αυτοί που επέβαλαν τόσο αυστηρά μέτρα. Σημαίνει ότι έχει δημιουργηθεί ένα πολύ θετικό κλίμα.
Σχετικά με το μεταναστευτικό τόνισε ότι η δεξιά και οι κυβερνήσεις της προσπαθούν να συνδέσουν το μεταναστευτικό ακόμα και με την οικονομική κρίση και με πολλά προβλήματα στην Ευρώπη που υπάρχουν. Δεν υπάρχει προσφυγική κρίση στην Ευρώπη, υπάρχει στη Λιβύη, στο Ιράν (με 2 εκ. πρόσφυγες από τα Αφγανιστάν κλπ). Στην Ευρώπη υπάρχει κρίση αλληλεγγύης, ανισοτήτων κλπ η ανάγκη είναι να υπάρξει μια ευρεία συμμαχία για την καταπολέμηση της ξενοφοβικής ρητορείας στην Ευρώπη.
«Από την πολιτική του κ. Σαμαρά με τους φράχτες και τις Αμυγδαλέζες… δεν μπορούν να κάνουν κριτική στο πως αντιμετώπισε η χώρα την προσφυγική κρίση. Η Κως επειδή δέχτηκε κύμα προσφύγων, σε μία έκρηξη του φαινομένου μπορεί να καταλάβει και τα αίτια που προκάλεσαν την προσφυγική κρίση και το ρόλο των μεγάλων του ακροδεξιού μπλοκ.
«Ο λαός μας πληρώνει την ακροδεξιά ατζέντα από το 2004 και μετά. Οι άνθρωποι οι οποίοι μας είπαν ανοιχτά ότι πτωχεύσαμε, αποτελούν το βασικό πυρήνα της πολιτικής που άσκησε η Ευρώπη στη χώρα μας με τον πιο βάναυσο τρόπο. Θεωρούν ότι οι χώρες είναι εταιρείες και οι άνθρωποι, νούμερα, απλοί αριθμοί. Η μάχη σήμερα είναι σκληρή. Η επιλογή σε αυτές τις ευρωεκλογές δεν μπορεί να είναι μία επιλογή-ρεβάνς αυτών που μας οδήγησαν στην κρίση και στην χρεωκοπία… Αυτοί που έχουν βάλει φωτιά στο σπίτι δεν δικαιούνται να κάνουν κριτική στην Πυροσβεστική για το πως έσβησε τη φωτιά… Έχουν τεράστιες ευθύνες για το πως πτώχευσε η χώρα και ο λαός.».

Στο ερώτημα τι εννοούν ακροδεξιά ατζέντα απάντησε ότι η έκθεση των οροθετικών γυναικών στην Αθήνα από τον κ. Λοβέρδο είναι ακροδεξιάς αντίληψης, παρότι ο κ. Λοβέρδος δεν είναι ακροδεξιός. Το πως κάποια μίντια έπαιξαν τη δολοφονία Τοπαλούδη στη Ρόδο, ή τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, είναι ακροδεξιάς αντίληψης. Η θέση του κ. Μητσοτάκη ότι δεν χρειαζόμαστε δημόσιο σύστημα ασφάλισης αλλά τρεις πυλώνες, είναι ακροδεξιά επικίνδυνη αντίληψη. Η λογική των αρίστων αυτοί που μπορούν προχωρούν και οι άλλοι που δεν μπορούν, δεν μας νοιάζει… Στη βουλή χλεύασαν το θέμα των γευμάτων στα σχολεία. Αν δεν έχεις ζήσει με ψωμί, λάδι και ζάχαρη δεν μπορείς να καταλάβεις την αξία ενός γεύματος για φτωχά παιδιά.

Για την κριτική από τα αριστερά (Λαφαζάνη, Κωσταντοπούλου, Βαρουφάκη κλπ) ο Κ. Αρβανίτης απάντησε ότι αν θεωρούν ότι υπάρχει άλλος δρόμος έξω από την Ευρώπη να το καταθέσουν. Προσθέτοντας ότι όλοι οι παραπάνω κρίθηκαν στις εκλογές του ’15. «Δεν είναι αυτό που καθορίζει την αριστερά αν το χρήμα του καπιταλιστή θα είναι με εθνικό ή ευρωπαϊκό νόμισμα αλλά πως θα γίνει η αναδιανομή του πλούτου. Νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε τα όπλα για να έχουν την τιμή τους αλλά αγωνίστηκε για να βγούμε από τα μνημόνια και μπορεί σήμερα να απολογηθεί στον Ελληνικό λαό: Αυτοί μας έφεραν στα μνημόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, πως να το κάνουμε».

«Για τη νησιωτικότητα, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μάχες εντός και εκτός… Το μεταφορικό ισοδύναμο δεν είναι καμία επανάσταση, είναι βέβαια ένα μέτρο, θετικό κατά την άποψή μου. Οι νησιωτικές πολιτικές είναι κομμάτι εσωτερικής πολιτικής. Εμάς μας ενδιαφέρει πώς θα έρθουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια εδώ, ποιες δράσεις θα αναπτυχθούν…», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αρβανίτης. Στο ερώτημα για τη σύνδεση του μειωμένου ΦΠΑ με το μεταναστευτικό απάντησε ότι δεν διαφωνεί πως θα έπρεπε ο μειωμένος ΦΠΑ να ισχύει για όλα τα νησιά.
Ερωτήσεις τέθηκαν ακόμα για το θέμα του ταμείου αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής ένωσης για την αποκατάσταση των ζημιών από τον σεισμό, για την κατάσταση στο λιμάνι, τους αρχαιολογικούς χώρους κλπ.

Ο κ. Αρβανίτης παρέπεμψε στα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που γνώριζαν καλύτερα το θέμα κι έτσι ο Σωτήρης Μπουζιώτας απάντησε για το θέμα του λιμανιού ότι εξαρχής δεν μπορούσε να γινόταν με φαστ τρακ διαδικασία. Έγινε η μελέτη σε χρόνο ρεκόρ μέσα σε 9 μήνες κι έγινε διεθνής διαγωνισμός με βάση τον προϋπολογισμό του έργου. Από τις ενστάσεις φτάσαμε στο ΣΤΕ και τώρα η απόφαση περνάει από το Ελεγκτικό συνέδριο για να προχωρήσει το επόμενο διάστημα.

Οι δύο υποψήφιοι Ευρωβουλευτές είχαν προγραμματίσει να επισκεφτούν το Νοσοκομείο και το Hot spot.

40 ΣΧΟΛΙΑ

  • Πληρωμένος κονδυλοφόρος, από την ανεργία και την απαξίωση σε κομματικό ραδιόφωνο με μπόλικο παραδάκι...

   Για τις δηλώσεις Καματερού με την λαρτζ Εθνική Συνείδηση που ζήλεψε για τα Δωδεκάνησα μια συμφωνία τύπου Πρεσπών με παραχωρήσεις στον Σουλτάνο ΕΡΝΤΟΓΑΝ… ΜΟΥΓΚΑ, για τον ΠΑΠΆ και τα ταξίδια του με τον ΑΡΣΕΝΙΟΥ των offshore στην Βενεζουέλα για να αγοράσουν παπάγιες… ΜΟΥΓΚΑ, για τον κολλητό των Παπά-ΤΣΙΠρΑ τον ΠΕΤΣΊΤΗ που από γκαρσόνι πιτσαρίας έγινε υπάλληλος τσαντοκουβαλητής χρήματος στα κυβερνητικά στελέχη και εκπρόσωπος του ΑΡΣΕΝΙΟΥ στην Ελλάδα… ΜΟΥΓΚΑ, για την πρόεδρο της ανεξάρτητης αρχής διαφθοράς που από δικηγόρος του ΑΡΣΕΝΙΟΥ και σύμβουλος στο υπουργείο του Ρασπούτιν Παπαγγελόπουλου ΞΑΝΑ ΜΟΥΓΚΑ… ΤΕΛΙΚΑ όλοι όσοι ξεβρακώνουν τους γιαλατζί αριστερούς είναι ακροδεξιοί αλλά ο ΣφΥΡΙΖΑ συνεργάζεται με την Χρυσή Πορδή και δικαστικά τέσσερα χρόνια δεν βγάζουν απόφαση για να τους έχουν συνεργάτες και ομήρους …. #Αγαθίας ο Σχολαστικός #

  • Σύντροφε, ΠΑΠΑΛΑ η ηθική ανωτερότητα της γιαλατζί αριστεράς, έχει την διαφθορά στο ΠΕΤΣΙ-ΤΗΣ...

   Και γιατί δεν παίρνεις τον Πακιστανό για μια βόλτα στους καταυλισμούς, στρατόπεδα ψυχών στην Μόρια, στην Χίο, στην Σάμο ακόμα και στην Κω για να απολαύσετε την αριστερή αλληλεγγύη του φασιστοαριστερού ΣφΥΡΙΖΑ στους οικονομικούς μετανάστες, στους πρόσφυγες και να κάνετε μια σύγκριση με την Αμυγδαλέζα του φασίστα Σαμαρά ;;; Όσο αφορά την διαχείριση του ευρωπαϊκού χρήματος μην μου πεις ότι δεν άκουσες ότι την έχουν αναλάβει εργολαβικά κολλητοί των ΦΛΑΜΠΟΥΡΙΑΡΗ και ΚΑΜΕΝΟΥ….. ®Νυχτοκαβαλάρης©

 1. Τον ευχαριστήσατε που ο Συριζα ηθελε να κανει την Κω αποθηκη μεταναστών και ακομα προσπαθει;Που πηγε το ΦΠΑ στο 24 και πληρονουμε την βενζινη και πετρελαιο πανάκριβα;Στις προηγούμενες εκλογες λεγανε θα στηλουνε το Γλεζο να παρει τις αποζημειωσεις.Αυτο ηταν το σλόγκαν τους…..το καταφεραν και από την άλλη τωρα θελουν να σωσουν την Ευρωπη από τους κακους δεξιους.Ρε αι σιχτιρ επιτελους.Αυτος δεν ηταν που εβριζε τον πρωην πρωθυπουργο στη τηλεοραση;Τωρα οποιος βριζει είναι φασιστας.Αληθεια ακομα τον πληρονουμε για την ΕΡΤ και θα γυρισει αν δεν βγει ετσι δεν είναι;

 2. Ότι και να λέτε ο Συριζα έδιωξε τα αρπαχτικά και τούς κλεφτοκοτάδες…ΣΥΡΙΖΑ και πάλι ΣΥΡΙΖΑ…

  • Εχεις χασει επισοδεια…..Τον Τσοχατσοπουλο αλλοι τον εβαλαν μεσα.Ο Συριζα πηρε ολο το επιτελειο του.Παει η καραμελα ελισε…δεν βλέπεις πως ελεγχουν την δικαιοσυνη;Που ζεις;Μονο ΕΡΤ βλέπεις Αυγη ,Κοντρα,Εφημεριδα των Συντακτών κλπ;Σου λενε οι αλλοι κανουν προπαγανδα ενώ αυτές λενε αληθειες.Α ρε καημενε ότι προλάβατε φαγτε.Θα σας στειλει ο λαος εκει που πρεπει να ξαναφτιάξουμε τι χωρ μας.

  • Αυτό που δεν ξέρεις είναι ότι είστε 3 κόμμα στην Μακεδονία
   Το τι θα ψηφίσεις μας είναι αδιάφορο και ο νοών νοητω.

 3. Όπως και να το δεις ο Τσίπρας μας εσωσε. Την Ελλάδα από τα αρπακτικά λαμόγια και την Κω που έφτιαξε το hot spot και έλεγξε το μεταναστευτικό. Αν δεν είχε φτιαχτεί το hot spot μαύρη μας μοίρα.

 4. Qτι και να λετε ο Συριζα μας εβγαλε απ τα μνημονια. Αν θελετε ψηφιστε παλι δεξια να δουμε. Αλλα τοτε θα ειναι αργα.

 5. Qτι και να λετε ο Συριζα μας εβγαλε απ τα μνημονια. Αν θελετε ψηφιστε παλι δεξια να δουμε. Αλλα τοτε θα ειναι αργα.Ανθελληνες ειναι αυτοι που εφεραν τους ελληνες σαυτο το χαλι.

  • Ανθέλληνες είναι αυτοί που πούλησαν τη Μακεδονία, χωρίς να μας δώσουν το λόγο μέσα απο δημοκρατικές διαδικασίες, όπως ήταν αυτονόητο. Ε τώρα που θα έρθουν οι εκλογές θα μας ακούσουν θέλουν δε θέλουν. Φασιστεροί, ε φασιστεροί.

 6. Βρε τον Αφγανο δεν του αρεσει και η Ευρωπη.Τον ρωτήσατε γιοατι ηρθε τοτε εδώ;Θα μας τρελανουν οι Συριζαιοι τελικα.

 7. Εντάξη τα είδαμε όλα.Ο γλύφτης μια ζωη Αρβανίτης και ο Αφγανος θα φτιαξουν την Ευρωπη.Καλά κρασιά.

 8. ΕΙΠΕ Ο ΚΗΦΗΝΑΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΠΟΥ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑ Ο ΠΕΤΣΙΤΗΣ Κ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ-ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ?ΑΚΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΡΑΛΙΚΙ Κ ΤΖΑΜΠΑ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΕΚΛΟΓΕΣ Κ ΔΡΟΜΟ

 9. ΟΣΑ ΨΕΜΑΤΑ ΕΙΠΑΤΕ ΘΑ ΤΑ ΞΕΡΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΝΑ-ΕΝΑ ΦΑΣΙΣΤΕΣ Ε ΦΑΣΙΣΤΕΣ 15 ΜΟΝΑΔΕΣ Κ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΡΙΞΤΕ ΛΑΣΠΗ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΗΝ ΛΟΥΣΤΕΙΤΕ

 10. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ. ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΦΓΑΝΟΙ – ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ – ΑΛΒΑΝΟΙ – ΝΙΓΗΡΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΛΕΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ….ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΟΥΧΑΜΑΝΤΙ

 11. Ανθελληνες ισλαμολαγνοι ισλαμοφασιστες αριστεροι συντομα στον καδο με τα σκουπιδια,απελαση στο χωριο

 12. Ο ΦΠΑ άσχετε στη Κω είναι 17%…ΣΥΡΙΖΑ…Όποιος δεν γουστάρει ας ξαναφέρει αυτούς που μας κατέστρεψαν.. άμα γουστάρει ας φέρει τούς νεοναζι, τους χιτλερικούς…Εμείς οι πραγματικοί πατριώτες και ΕΛΛΗΝΕΣ ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ..ΤΕΛΟΣ.

  • Γλυφτη Κοματοσκυλο Ανθελληνα Αντιχριστε Εθνοπροδοτη που το παιζεις Ελληνας. Μην ξαναπιασεις την Λεξη Ελληνας. Του κ@λου Πατριωτης εισαι. Για βγεσ και πες εξω στους Ελληνες αυτα που γραφεις να δης τι απαντησεις θα παρης. Ολοι οι Ελληνες πλεον ψηφιζουν το Πατριωτικο κομα της Χρυσησ Αυγης. κανενας Ελληνας Πατριωτης δεν ειναι Χιτλερικος η Νεοναζι. ολοι οι Ελληνες τους συχενομαστε και τους Χιτλερικους και τουσ Ναζι. Το οτι ψηφιζουμε την Χρυση Αυγη για μια Ελλαδα μονο για τους Ελληνες για να επανελθει το Τριπτυχο Θρησκεια , Πατριδα . Οικογενεια δεν σημαονει οτι ειμαστε χιτλερικοι και Ναζιστεσ αλλα Ελληνες Πατριωτες που θελουμε την Μακεδονια Ελληνικη την Ελλαδα για τους Ελληνες και ενα Ορθοδοξο Μελλον για τα Παιδια μας.

  • στο γραφειο του κοντου. στα σκοτεινα οπως ειναι ολες οι δουλειες τους.

 13. Η ντροπή της Αριστεράς, το κόμμα που πρόδωσε το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού το 2015, που εφάρμοσε την πιο νεοφιλελεύθερη πολιτική και δέσμευσε την δημόσια περιουσία για 99 χρόνια, μέχρι και τους αρχαιολογικούς χώρους αυτού του άγιου τόπου, που συγκυβέρνησε με τον Καμμένο για 4 χρόνια και τώρα την πειράζει η ακροδεξιά στροφή της Ευρώπης. Το κόμμα που ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, η θλιβερή αυτή δράκα φασιστών, ανθελλήνων και γυμνοσαλιαγκων του συστήματος, θέλει λέει να ξανακυβερνήσει με κάτι Τζουμάκες, με κάτι Μπίστιδες και με κάτι Ραγκούσιδες, για να έρθει λέει η πρόοδος στον τόπο. ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ… δεν ήμαστε ΒΟΔΙΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ…!!!

 14. Απορια, η ακροδεξια ειναι αντιπαλος σας.
  η δεξια που συνεργαζεστε-στα δημοτικα-(βλεπε Νικηταρα και ολο το δεξιο ψηφοδελτιο που ειστε χερι- χερι)-δεν ειναι αντιπαλος σας?

 15. μολις πηρε την εξουσια ο θιασος του τσιπρα ανεβηκαν τα ποσοστα της ακροδεξιας σε ολη την ευρωπη αρα ο συριζα με τις λαλακιες του ενισχυει τα ακρα γιατι πολυ απλα ειναι κ αυτος ενα ακραια λαικιστικο τυχοδιωκτων κ λαμογιων κομμα ειναι εδω συγκυβερνησε με τον καμμενο για την καρεκλα της εξουσιας κ εχει την δεδηλωμενη με την κουντουρα την παπακωστα τον ζουραρι κ την μεγαλοικονομου δηλ μαζεψε ολα τα φροκαλα για να συνεχισει να κυβερνα πιο γελοιος τσιπρακο πεθαινεις ελα να γινουν εκλογες να σας κανουμε καρβουνο στο μαυρο μπας κ ξεβρωμισει ο τοπος απ ολους αυτους τους καραγκιοζηδες που το χουν δει εξουσια αυτοι πουλανε κ τη μανα τους για μια καρεκλα μαμ κακα κ νανι συριζα ΑΕ εταιρεια καταναλωσης δημοσιου χρηματος βρε ουστ κλεφταραδες

 16. οχι άλλο συριζα. δεν θέλουμε να μας σωση ο τσιπρας και η παρέα του. στον αγύριστο όλοι τους. προδότες του έθνους. όσοι ψήφισαν μνημόνια μέσα . στην στενή . όχι σε φυλακές παλάτια. αλλα στην Μακρόνησο. εκεί να σαπίσουν .

 17. Απο το τριο τησ φωτογραφιας λειπη ο Μοθμπασα απο την Αφρικη. Σε αυτεσ τισ εκλογες θα σασ στειλουμε ολουσ Στον Αγυριστο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.