ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Κατενθουσίασε & καταχειροκροτήθηκε η θεατρική παράσταση «τα λουστικά του μωρού» από το Λύκειο Ελληνίδων Κω στον Ορφέα

0
2090

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Κατενθουσίασε και καταχειροκροτήθηκε η θεατρική παράσταση «Τα Λουστικά του μωρού» που ανέβασε το Λύκειο Ελληνίδων Κω σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κασιώτη-Βοναπάρτη το μεσημέρι με πολύ κόσμο στον Ορφέα.

Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των Χειμερινών Ιπποκρατείων από το Τμήμα Πολιτισμού του ΔΟΠΑΒΣ, σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων Κω.

Μία πολύ όμορφη θεατρική απόδοση του παλιού εθίμου της Κω «τα Λουστικά του μωρού» από τα μέλη του χορευτικού τμήματος του Λυκείου Ελληνίδων Κω σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κασιώτη-Βοναπάρτη και με τους παραδοσιακούς οργανοπαίκτες μας Δημήτρη Κεφαλιανό (βιολί) και Νίκο Μάμμη (λαούτο), καθώς και τον Πρωτοψάλτη Γιάννη Πεταλά (στο ρόλο του Μανωλιού αλλά και με ερμηνεία σε τραγούδι, όπως και οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης – μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Κω.

Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Κω Αργυρώ Κατσίλλη, ανεφερόμενη αναλυτικά στο έθιμο και τους συντελεστές της παράστασης (όπως και στο τέλος που τους παρουσίασε όλους απονέμοντας τα σχετικά αναμνηστικά).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων: Ο Έπαρχος Κω Γ. Χαλκιδιός, ο Πρόεδρος του Δημ. συμβουλίου Α. Κρητικός, η Αντιδήμαρχος Ε. Παπαχρήστου, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου π. Περικλής, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Μ. Ζερβός, η Αντιπρόεδρος Ειρ. Χατζηχριστοφή η οποία και απηύθυνε χαιρετισμό, η Πρόεδρος του ΔΗΡΑΣ Β. Παντελίκιζη, η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ Β. Πη, δημοτικοί, περιφερειακοί και τοπικοί σύμβουλοι καθώς και υποψήφιοι όπως και πολλά μέλη και φίλοι του Λυκείου Ελληνίδων.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ