ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Ν. Λυγερός: «Δεν θα εφαρμοστεί η συμφωνία των Πρεσπών… Τι απάντησε σε Καματερό και Ερντογάν περί άγνοιας της συνθήκης ειρήνης των Παρισίων

60
2346
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ
Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή
Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση «Ο Διαχρονικός Απελευθερωτικός Αγώνας του Ελληνισμού» με τον Νίκο Λυγερό διοργάνωσε απόψε στην κατάμεστη από κόσμο Πνευματική Εστία Κω ο Σύλλογος των Εν Κω Πελοποννησίων «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», με αφορμή την Επέτειο της Ενσωμάτωσης την 7η Μαρτίου και του Εθνικού Απελευθερωτικού Αγώνα την 25η Μαρτίου, απόψε Κυριακή της Ορθοδοξίας και επέτειος ξεσηκωμού της Μάνης, όπως τόνισε στον πρόλογό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου , Δημήτρης Καραματζιάνης.
Στην ομιλία του για τον «Διαχρονικό Απελευθερωτικό Αγώνα του Ελληνισμού» ο Ν. Λυγερός ανέτρεξε πέρα από την επανάσταση του 1821 και στους περσικούς πολέμους με έμφαση στη μάχη των Θερμοπυλών αλλά και στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας με τα ιστορικά μηνύματά τους.
Στους αγώνες των Πελοποννησίων και του ξεσηκωμού των Ελλήνων το 1821 με στόχο την απελευθέρωση της Κωνσταντινούπολης. Του Κολοκοτρώνη που φυλακίστηκε και απελευθερώθηκε για να προσφέρει ξανά στην Ελλάδα αλλά και στην έννοια του Ελληνισμού που είναι πολύ ευρύτερη του σημερινού Ελλαδικού χώρου και στις ραγδαίες μεταβολές του κόσμου από το 1990 και μετά λέγοντας χαρακτηριστικά ότι κανείς το 1980 δεν πίστευε ότι δέκα χρόνια αργότερα θα διαλυόταν ολόκληρη Σοβιετική ένωση και θα επανακαθορίζονταν τα σύνορα με ένταξη των πρώην ανατολικών χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ενάντια στον ραγιαδισμό είμαστε από το 1821 κι όμως αυτός για λόγους κοινωνικούς συνεχίζει να υπάρχει και στην Ελλάδα και στην Κύπρο λόγω συνδρόμου Στοκχόλμης.Αυτό όμως που έχει σημασία είναι να σκεφτούμε ότι ακόμα κι αν υπάρχει ραγιαδισμός, ο Ελληνισμός κατάφερε και καταφέρνει να τον ξεπερνά και να πετυχαίνει αδιανόητα αποτελέσματα.

Έτσι ο κάθε Έλληνας ξέρει ότι δεν μπορεί να εμπιστευτεί τους ραγιάδες και συνεχίζει την πορεία του. Το πρόβλημα υπάρχει όταν ραγιάδες κατακτούν πολιτικές θέσεις σε διάφορα επίπεδα, από βουλευτικά, υπουργικά, πρωθυπουργικά και προεδρικά. Γιατί τότε πρέπει να υπάρχει μια πιο ισχυρή αντίσταση, που να ξέρει προς τα πού οδεύει, ακόμα και χωρίς καμιά υποστήριξη.
 Ο ελληνισμός θα μείνει εδώ, επειδή εδώ είναι η γη του.[…] Να θυμάστε αυτό που έλεγε ο Ρίτσος, «για να σε γονατίσουν, πρέπει να γονατίσεις»
Αξιοσημείωτες τέλος οι απαντήσεις που έδωσε σε ερωτήματα αναφορικά με την Συμφωνία των Πρεσπών χαρακτηρίζοντάς την προσύμφωνο από την στιγμή που δεν έχει εφαρμοστεί και εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι δεν θα εφαρμοστεί ποτέ.
Μπορεί η κυβερνητική προπαγάνδα να το έχει παρουσιάσει με τέτοιο τρόπο, αλλά το Σκοπιανό δεν τελειώνει με την ψήφιση του Προσυμφώνου των Πρεσπών.
Πολλοί έχουν ξεχάσει πόσο σημαντικό είναι η υπογραφή του πρωτοκόλλου εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, διότι μόνο με αυτή ολοκληρώνεται η διαδικασία που επιτρέπει την ενεργοποίηση των τροπολογιών του Συντάγματος των Σκοπίων.
Πιο συγκεκριμένα μετά την ψήφιση το Προσύμφωνο των Πρεσπών χρειάζεται η υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας της Ελλάδος, έτσι ώστε να γίνει νόμος που θα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ,
στη συνέχεια θα πρέπει να δοθεί η ρηματική διακοίνωση εκ μέρους της Ελλάδος στα Σκόπια για να ενημερωθούν για την απόφαση που έχει παρθεί.
Μετά η διαδικασία προβλέπει την ενημέρωση των διεθνών οργανισμών, δηλαδή Ηνωμένα Έθνη, ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση.
Γιατί η περίπτωση του ΝΑΤΟ από τη στιγμή που θα έχουν ενημερωθεί τα 29 κράτη μέλη του, θα πρέπει να υπογράψουν το πρωτόκολλο εισδοχής στο ΝΑΤΟ των Σκοπίων και στη συνέχεια να σταλεί αντίγραφο προς κύρωση στη Βουλή των Ελλήνων.
Κατά συνέπεια θα έχουμε εκ νέου μία ψηφοφορία από τους βουλευτές και θα πρέπει αυτοί να πάρουν την απόφαση της εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.
Ξέρουμε όμως ότι υπάρχουν πολλοί βουλευτές και ειδικά στο κυβερνών κόμμα οι οποίοι είναι εναντίον του ΝΑΤΟ και τώρα θα πρέπει να κάνουν μία νέα υπέρβαση και να υπερψηφίσουν αυτό το πρωτόκολλο ενώ τόσα χρόνια, για να μην πούμε για δεκαετίες, λένε ότι το ΝΑΤΟ είναι ο εχθρός της Ελλάδος έτσι θα φανεί η συνοχή της σκέψης τους.
Έχουμε λοιπόν ένα άλλο μέτρο πίεσης πάνω σε αυτούς τους βουλευτές και θα πρέπει να τους υποχρεώσουμε να μιλήσουν με ξεκάθαρο τρόπο για αυτό το θέμα, χωρίς να κρύβονται πίσω από κομματικές οδηγίες.
Ο αγώνας συνεχίζεται ακάθεκτος.
Επίσης κληθείς από το κοινό να σχολιάσει τη δήλωση Καματερού για ανάλογη συμφωνία και με την Τουρκία την οποία χαρακτήρισε τουλάχιστον ανιστόρητη, ίδια με την σκόπιμη άγνοια του Ερντογάν για την συνθήκη ειρήνης των Παρισίων του 1947 που καθορίζει σαφώς το καθεστώς της Δωδεκανήσου ζητώντας με τη σειρά το αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης. «Μα αυτό έγινε το 1947 με τη συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων, δεν του το λέει κανένας;» διερωτήθηκε ο κ. Λυγερός.*
Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγκύρας κ. Ιερεμίας, ο Αντιδήμαρχος Δ. Γερασκλής, η επικ. του Οράματος+Δράση Ι. Ρούφα (η οποία έκανε παρέμβαση επί του θέματος), η Υποψήφια Ευρωβουλευτής του κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Κ. Τζάνου-Ψαρομπά, ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Ευάγγελος Πιπέρης και ο Υποδιευθυντής Δ. Καπανδρίτης, ο Ν. Κανταρζής, η Ε. Σβύνου, η Β. Παντελίκιζη, η Π. Κάννη, ο Σ. Σεργεντάνης, ο Γ. Τσιάμης και πολλοί ενδιαφερόμενοι.
Μέλη του συλλόγου ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ Κω έκαναν παρέμβαση (με σημαία καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης) για την Μακεδονία μας, ενώ ο Ν. Λυγερός παρακολούθησε την παρουσία τους στην υποστολή της σημαίας στο Διοικητήριο από το άγημα της 80 ΑΔΤΕ.

* Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ

Στη συνδιάσκεψη ειρήνης των Παρισίων στην οποία συμμετείχαν οι νικήτριες Μεγάλες Δυνάμεις και τα υπόλοιπα κράτη που μετείχαν στον πόλεμο κατά των δυνάμεων του Άξονα, μεταξύ άλλων ρυθμίστηκε και το καθεστώς των Δωδεκανήσων. Σύμφωνα με το Άρθρο 14 της Συνθήκης ειρήνης των Παρισίων (10 Φεβρουάριου 1947), η Ιταλία παραχώρησε στην Ελλάδα την κυριαρχία των Νησιών Αστυπάλαια, Ρόδο, Χάλκη, Κάρπαθο, Κάσο, Τήλο, Νίσυρο, Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο, Λειψοί, Σύμη, Κώ και Καστελόριζο, καθώς και τις παρακείμενες σε αυτές νησίδες. Μετά από αίτηση της Σοβιετικής Ένωσης, στα Νησιά των Δωδεκανήσων επιβλήθηκε αποστρατικοποίηση (Παράρτημα ΧΙΙΙ της Συνθήκης). Με την υπογραφή της Συνθήκης ειρήνης των Παρισίων, η Ελλάδα έγινε το διάδοχο κράτος στις συμφωνίες που είχε υπογράψει η Ιταλία με την Τουρκία νωρίτερα το 1932 και αφορούσαν τον καθορισμό της συνοριακής γραμμής των Δωδεκανήσων, που τότε ανήκαν στην Ιταλία με την τουρκική επικράτεια. Η Ιταλία και η Τουρκία είχαν υπογράψει στην Άγκυρα στις 4 Ιανουάριου του 1932 σύμβαση που αφορούσε τη διευθέτηση της κυριαρχίας επί των νησίδων μεταξύ του Καστελόριζου και της Μικρασιατικής ακτής, καθώς και της κυριαρχίας επί του νησιού Καρά Αντά. Η εν λόγω σύμβαση καθόρισε επακριβώς τα χωρικά ύδατα των αναφερόμενων νησίδων για τα οποία τα δύο κράτη βρίσκονταν σε διαμάχη… Ο καθορισμός του υπόλοιπου τμήματος των ιταλοτουρκικών θαλάσσιων συνόρων, για το οποίο δεν υπήρχε διαφωνία, καθορίστηκε με πρακτικό (proces-verbal) που υπογράφτηκε στην Άγκυρα στις 28 Δεκεμβρίου του 1932. Στη συμφωνία αυτή προσδιορίζεται ονομαστικά σε ποιον ανήκουν οι περισσότερες νησίδες της περιοχής, οι οποίες «ουδεμίας αμφισβητήσεως αποτελούν αντικείμενον» (ne faisant /’ objet d’ aucune contestation)”…

60 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Οι δοσίλογοι της φασιστοαριστερής κυβέρνησης ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακόμα φωνάζουν, ΣφΥΡΙΖΑ, ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΊΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΆΤΟ;;;

  ΔΟΣΊΛΟΓΟΣ Ο «ΨΗΛΟΣ»;;; Α πα, πα, μην λέτε Εθνικό μειοδότη τον Κάπτεν Ηλία τον ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρο, έχει ΕΘΝΙΚΉ ΣΥΝΕΊΔΗΣΗ ΣΑΝ ΤΟ ΜΠΌΙ ΤΟΥ το ανθρωπάκι που μας φόρτωσε με ΛΑΘΡΟ, ΦΠΑ 24 % στα νησιά της παραμεθορίου και θα παραιτηθεί με ανάποδη κολωτούμπα, ΑΛΛΆ, μετά τις εκλογές… Ετοιμάζει φέσι με φούντα για να το φορέσει σε λίγες μέρες που ο χωρίς τσίπα ΤΣΙΠρΑΣ θα ανοίξει διαπραγμάτευση τύπου Πρεσπών με τους φίλους Τούρκους, τον ΕΡΝΤΟΓΑΝ .. Μια ζωή απάτριδες με χαλαρή Εθνική συνείδηση τα τσόλια που λόγω μνημονίων που θα έσκιζαν μας κυβερνούν….

 2. ο κ. Λυγερός έχει χάσει τη μπάλα. Αυτός μάλλον ανήκει στους ραγιάδες που λέει. Πριν λίγα χρόνια που είχε ξανάρθει στη Κω επί πρωθυπουργίας Σαμαρά μας έλεγε ότι σε λίγους μήνες σίγουρα ο Σαμαράς θα ανακήρυττε ΑΟΖ στη Μεσόγειο. Ακόμα την περιμένουμε. Ο κ. Λυγερός χρησιμοποιεί την όποια γνώση του για να το παίζει καθοδηγητής. Έχει χάσει τη μπάλα

  • Για το ότι ο Σαμαράς δεν άκουσε τι τον συμβούλευσε ο Λυγερός δεν σημαίνει ότι ο Λυγερός δεν ξέρει τι λέει.

 3. κ. Λυγερέ ξέρουμε κι εμείς ιστορία οχι μόνο εσείς. Μη κοροϊδεύετε τον κόσμο

 4. Ο (αυτοπροσδιορισμένος εξυπνότερος Έλληνας??) μας είπε πράγματα που ένα παιδάκι πρώτης γυμνασίου θα έκανε καλύτερη έκθεση ιδεών. Η θεωρία ότι οι κακοί ξένοι θέλουν το κακό μας είναι λαϊκίστικη. Παντελής έλλειψη γνώσης διεθνών ισορροπιών και ιστορίας. Αν οι ξένοι ήθελαν το κακό μας γιατί έγινε η ναυμαχία του Ναβαρίνου και δημιουργήθηκε το ελληνικό κράτος? γιατί παρά την ήττα του 1907 η ανεξαρτησία της Κρήτης? Το παραμύθι της μεγάλης ιδέας που κατέστρεψε την Ελλάδα και τον ελληνισμό επέστρεψε. Για την νεότερη ιστορία της Δωδεκανήσου εκεί έχει πλήρη μεσάνυχτα. Την συνθήκη ειρήνης του Παρισιού δεν την γνωρίζει θα μπορούσε να μας πει τουλάχιστον σε πιά (κενά) στηρίζονται οι Τούρκοι και τι προβάλουν. Ώστε να μπορεί να γίνει μια ουσιώδη συζήτηση. Αλλά όλη η παρουσίαση ήταν για γέλια. Όχι ότι περίμενα να με διαφωτίσει αλλά όλα ανιστόρητα με μεγάλες δόσεις λαϊκισμού και ακροδεξιάς πονηριάς. Ήμαρτον.

  • Ο γνωστός μηδενιστικός λόγος της ντροπής της αριστεράς που κυβερνά αυτό τον τόπο, μαζί με όλα τα κλισέ περι ακροδεξιων, λαϊικισμού και πατριδοκαπηλίας. Για τους νενέκους που ανοίγουν διάλογο για τα εθνικά μας θέματα, με κάθε ενδιαφερόμενο και υπογράφουν συνθήκες χωρίς να μας ρωτήσουν, ένα έχω να πω. Η ώρα των εκλογών έρχεται.

  • Ναβαρίνο όπως λέμε ναβμαχία, ναβάγιο, ναφτικός.
   Όσο για την συνθήκη των Παρισίων σε διαβεβαιώ ότι την ξέρει άρθρο άρθρο και μάλιστα από το πρωτότυπο. Το ότι λένε οι Τούρκοι αυτά που λένε δεν σημαίνει ότι είναι και τα σωστά. Πιστεύεις ότι αν μπορούσαν να την προσβάλουν δεν θα το έκαναν; Αυτά που λένε είναι περισσότερο για εσωτερική (δική τους) κατανάλωση και εμείς βλακωδώς τα αναπαράγουμε στα δικά μας ΜΜΕ γιατί έτσι νομίζουμε ότι θα ενημερώσουμε.

 5. Κυρία Ρούφα όταν γλείφεις ακροδεξιούς δεν παίρνεις ψηφαλάκια το κάνουν καλύτερα ο Αμίαντος και ο Τρίλοφος.

  • Αν αντιθέτως πας στην παρουσίαση της Μ.Κ.Ο. «Μέχρι 5 είναι σχέση», που προάγει τις αξίες της σύγχρονης, προοδευτικής οικογένειας, τοτε ο πεφωτισμένος μας ηγέτης Αλ-Εξ-Ουν, θα σου δώσει αμέσως χρίσμα. Δεν ξέρω αν θα το εγκρίνει ο Τέλης βέβαια, αλλα στα πλαίσια της Καραμανλικής συνύπαρξης, θα το βολέψουμε.

 6. Ο σύλλογος των Πελοποννησίων πρέπει να κάνει και κανένα μνημόσυνο και για το Λεωνίδα της Σπάρτης. Δεν το κατάλαβα, αυτός σε πηγάδι κατούρησε;

  • Το προσπάθησαν τα παιδιά αλλά αμέσως τους έριξε άκυρο η κυβέρνηση μας, για να μη διαρραγεί η αρμονική συνυπαρξη, με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν. Απο ότι ακούγεται μετά απο σοβαρές προσπάθειες της Γιάννας Αγγελοπούλου και άλλων προσωπικοτήτων της Αριστεράς, ετοιμάζεται μια συμφωνία για την συνδιαχείρηση της Αττικής με τους πάλαι ποτέ Περσες, η οποία θα μπει σε ισχύει αμέσως μετα την παραχώρηση της Κύπρου και των Δωδεκανήσων στην Τουρκία, στα πλαίσια της Ελληνοτουρκικής φιλίας. Γενικώς ενα τέτοιο μνημόσυνο, θα χαλόυσε την ατμόσφαιρα της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών και θα ανέβαζε τον εθνικισμό. Δεν θα ήταν πρέπων…

 7. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ

 8. Το αγγλικό χρυσάφι του δανείου προκάλεσε στις ελληνικές εξουσιαστικές ομάδες να χωρίσουν σε δύο τους αγωνιζόμενους εθελοντικά και αφιλοκερδώς Έλληνες τα πρώτα χρόνια της επανάστασης, να τους χρησιμοποιήσουν σαν όργανο για τους αιματηρούς εσωτερικούς τους ανταγωνισμούς. Η απληστία τους στα όρια του παροξυσμού, όταν οι Άγγλοι αρχίσουν να καταβάλλουν τις πρώτες δόσεις του δανείου, με αποτέλεσμα η νηνεμία που επικρατούσε, μετά τη λήξη της πρώτης εμφύλιας αναμέτρησης, να δώσει ξανά τη θέση της στη θύελλα του δεύτερου εμφυλίου. Από τις 2.800.000 λίρες των δυο αγγλικών δανείων που χρεώθηκαν οι Έλληνες οι ηγετικές ομάδες θα λάβουν, θα κατασπαταλήσουν και θα καρπωθούν, (αφαιρουμένων των τόκων, προμηθειών κ.λπ.), 933.887. Αυτό και άλλες μπαγαποντιές νεοελλήνων.

 9. ΣφΥΡΙΖΑ, οι δοσίλογοι με το ΦΈΣΙ και χαλαρή εθνική συνείδηση που επιθυμούν συνθήκη τύπου Πρεσπών με τους Τούρκους για τα νησιά μας...

  Τώρα πουλάνε νέο παραμύθι, της ΟΛΙΓΑΡΚΟΥΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ οι γιαλατζί «αριστεροί» με τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΑΓΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΑΣ τύπου ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΤΣΙΤΗ… Βρε ΟΥΣΤτττττττττττ λιμασμένοι φασιστοαριστεροί με τις ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ που σας έπιασε ο πόνος για την παρτίδα μας, να προλάβετε να ξεπουλήσετε σαν ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ που είστε την Ελλάδα μας… #Αγαθίας ο Σχολαστικός #

 10. Ο «ΨΗΛΟΠΙΘΑΜΟΣ» βολευτάκος ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΛΥΣΕΙΣ σαν το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ των ΠΡΕΣΠΩΝ για τα ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ με φέσι και παραχωρήσεις στον ΕΡΝΤΟΓΑΝ.

  Τον αποκάλεσε ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΜΥΑΛΟ γιατί πουλώντας του στήριξη πήρε το χρίσμα του υποψήφιου λόγω ποσόστωσης των φατριών του ΣΥΡΙΖΑ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΚΕΥΟΥ ΠΑΠΑΐΩΑΝΝΟΥ και μετά του την κοπάνησες για να μην χάσεις το ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΑΚΙ ….. Ξεφτίλισε τα Δωδεκάνησα ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ για λίγες στιγμές δημοσιότητας ο μαϊντανός των καναλιών, εξαφανίστηκε από την παρέλαση της 7ης και τώρα σαν τον ΠΟΝΤΙΚΑ ΞΑΝΑΕΒΓΑΛΕ ΚΕΦΑΛΑΚΙ…. ΒΡΕ ΔΟΣΙΛΟΓΕ ΜΙΖΕΡΕ της φασιστοαριστερής κυβέρνησης ΣφΥΡΙΖΑ-ΚΑΜΕΝΟΥ και ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΑΠΟΣΤΑΤΩΝ σε έβαλαν τα πεις ή τα κατέβασε η κούφια σου κεφάλα;;; …. Θα σε κρίνουν ΟΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ, ΜΑΥΡΟ ΘΑ ΣΕ ΒΑΨΟΥΝ, τσίμπα λιγούρη ότι μισθουλάκια προλαβαίνεις ακόμα και στον ΑΓΥΡΙΣΤΟ….

 11. το επιχείρημα περί μετακίνησης της Ελλάδας στην Ισπανία

 12. Λυπάμαι που θα το πω αλλά δυστυχώς δεν έχουμε διδαχθεί από τις εθνικές τραγωδίες του παρελθόντος. Αναγορεύουμε τον κάθε τυχόντα σοβαρό ή τυχάρπαστο αγορητή ως εθνικό κριτή και καθοδηγούμε τις μάζες προς συμφέροντα που ούτε καν γνωρίζουμε αλλά και προς συναισθηματικές εξάρσεις σε θέματα που απαιτούν λογική και νηφαλιότητα. Αγνοούμε ότι ο μοναδικός υπεύθυνος απέναντι της πατρίδος και του λαού είναι ο εκλεγμένος εκπρόσωπος του και ότι μόνο αυτός είναι εκείνος που πρέπει να καθορίζει τις τύχες μας και ακούμε ή ακολουθούμε τον κάθε Θερμοπυλιώτη που στο πετσί μας χάραξε την Ελλάδα των Ελλήνων Χριστιανών. Και δυστυχώς, αν και θα έπρεπε να γνωρίζουν ποιοί τις κάνουν σε τέτοιες εκδηλώσεις παρευρίσκονται και αρχές που εκπροσωπούν την πολιτεία.

  • Καλά τα λες φίλε. Βγαίνει ο κάθε Λυγερός με καμιά εικοσαριά πτυχεία και μας κάνει τον καμπόσο, ενώ έχουμε την εκλεγμένη συντρόφισσα Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και την γνωστη αγωνίστρια του Σοβιέτ, Έλενα Κουντουρά του Κοκού, που έχει πάρει και βραβείο και τις έχουμε στο περιθώριο. Πως να πάει μπροστά αυτή η χώρα, μου λες; Ελληνάρες παιδί μου Ελληνάρες. Μπρρρρρρ…

 13. κοινοτοπίες και γενικολογία, ξέπνοος ο φουμισμένος ρήτορας, κοιμηθήκαμε

  • Δεν ειναι ναζιστικός χαιρετισμός ρε φίλε. Είχε χάσει τον κολλητό του ο άνθρωπος και του λέει: «Εεεεε Τάκη εδώ είμαι πίσω απο τη σημαίααααα…» Αμάν πια με την καχυποψία σας.

 14. Ο Λυγερός ήταν εξαιρετικός. Για τους προφανώς ΣΥΡΙΖΑίους που κράζουν, λογικά τους καίει η στάση του απέναντι στη ντροπή των Πρεσπών. Αν ήταν υπέρ, θα τον είχαν κάνει εθνικό ήρωα. Αλλά εδω το Μίκη λένε εθνικιστή, τον Λυγερό θα αφήσουν.

  • Με κάλυψες. Αλλά εδώ βάλαμε φυλακή τον Κολοκοτρώνη, τον Λυγερό θα αφήσουμε; Αυτά που λέει δεν αρέσουν ούτε στους Συριζαιους ούτε και στους κεντρώους της ΝΔ.

 15. σήμερα ο Πούτιν αναγνώρισε τη νέα ονομασία της χώρας που πριν λεγόταν ΠΓΔ της Μακεδονίας. Άλλη μιά παντοφλιά στο κοφτερό ΑΙ ΚΙΟΥ

  • Ρε παιδιά να κάνω μια ερώτηση; Αυτός ο Πούτιν αφού είναι Ρώσος είναι και σύντροφος, ή όχι; Κι αν δεν είναι σύντροφος, γιατί τον πάει με τρέλα ο Λαφαζάνης, που είναι σίγουρα σύντροφος και του έλεγε να μας δώσει λεφτά για να σκάσει η Μέρκελ; Και αφού ο Λαφαζάνης είναι σύντροφος και εμείς είμαστε σύντροφοι, γιατί μας κράζει όλη μέρα και μας λέει προδοτες και γιατί εμείς πήγαμε να τον βάλουμε φυλακή, που προσπαθούσε να σταματήσει τους πλειστηριασμούς, της πρώτης κατοικίας; Κι εμείς τελικά είμαστε υπερ των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας κι αν ναι, τελικά με ποιον είμαστε σύντροφοι, με το Λαφαζάνη ή με τον Πορτοσάλτε; Έχω μπερδευτεί…

 16. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΑΝ ΤΟ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΕΑΜ ΝΙΚΟΥΣΕ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΑΝΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑΤΙ?ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΟΠΩΣ Κ ΑΥΤΟΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ ΤΡΕΛΟΥ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ 17Ν ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Κ ΚΛΑΙΓΑΝΕ ΣΑΝ ΤΙΣ ΜΩΡΕΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΤΟΝ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ Κ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ

 17. ο Πούτιν σύντροφος είναι (ήταν λόγω Πατριαρχείου-Ουκρανίας) για τους Ορθόδοξους και μερικούς Ελληνοβαρεμένους σαν αυτούς που πιστεύουν τις προφητείες του Αγίου Παστίτσου

  • Πιστεύει ο Λαφαζάνης τις προφητείες του Αγίου Παϊσίου κι αν ναί γιατί δεν τον βάλαμε ακόμα φυλακή προληπτικά; Αίσχος!!!

  • υπάρχει ο Στρατηγός Φράγκος και ο “Ναύαρχος” Μαρινάκης αχ χα χα

 18. Εκδήλωση πολύ χαμηλότερη των προσδοκιών μας… Ο Λυγερός μιλούσε -ειδικά στην αρχή- σαν να απευθυνόταν σε πιτσιρίκια του δημοτικού. Ο διοργανωτής έπαιζε με τον υπολογιστή του, όντας συνδεδεμένος με προτζέκτορα, χωρίς καμία αίσθηση σεβασμού προς τους θεατές και τον καλεσμένο του… Οι προλογίσαντες, άρες μάρες κουκουνάρες… Πιο ανέτοιμοι και φλύαροι δε γινόταν. Το κουδούνισμα των κινητών έσπαζε νεύρα – ευτυχώς έκανε μια έξυπνη υπόμνηση ο Λυγερός και περιορίστηκε κάπως. Κι εκείνος ο στρατιωτικοποιημένος Εξακόσας με τη σημαία και το άστρο της Βεργίνας, μάλλον μπέρδεψε την εκδήλωση στην εκκλησιαστική Πνευματική Εστία με διαδήλωση… Γι’ αυτό φορούσε τζόκεϋ. Κουράστηκα… Με τέτοιους ανθρώπους, ο πατριωτισμός διαπομπεύεται!

 19. Μιλούσα με ένα φίλο ΣΥΡΙΖΑίο για το Λυγερό παλιά: «Α πολυ σημαντική προσωπικότητα ο Νίκος». Στα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ: «Αμφιλεγόμενη προσωπικότητα ο Λυγερός». Πριν κανένα εξάμηνο: «Είναι επικίνδυνος εθνικιστής και ξεσηκώνει τον κόσμο». Κλασσικά ΣΥΡΙΖΑ.

 20. μπραβο που ακουστηκαν αυτα που επρεπε.Σιγουρα αρκετοι ακουσαν τι ειπε ο Λυγερος αλλα ελαχιστοι καταλαβαν τι εννοουσε.ΜΕ ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!

 21. Ντροπή σας να βρίζετε τον Άγιο ΠΑΙΣΙΟ
  Όσον αφορά την ομιλία προσωπικά μπορώ να πω ότι έχασα 2 ώρες από την ζωή μου περιμένοντας να ακούσω κάτι για την πατρίδα μας για την επανάσταση τουναντίον άκουγα μπούρδες συνεχώς. IQ ραδικιού μπουρδολογίες.
  ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ

 22. Αγαπητοί φίλοι..Οι ακροδεξιοί σήμερα βρίσκονται πίσω από συλλόγους, ενώσεις ενεργών πολιτών,εθελοντικές οργανώσεις,κ.λ.π. Σκεφτείτε. Ποιος θα πήγαινε σε εκδήλωση της χρυσής αυγής με ομιλητή τον Λυγερό? Σαφώς ελάχιστοι…Πόσοι πήγαν γιατί το διοργάνωσε ένας δήθεν πολιτιστικός σύλλογος? Αρκετοί….Δείτε…Θερμοπύλες,Ενεργοί πολίτες, κίνημα Άρδην κ.λ.π. Δεν είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας που συμβαίνει αυτό….Θυμηθείτε..Κάποιοι εκ των προέδρων αυτών των ομάδων θα διεκδικήσουν θέσεις στο Δήμο,στη περιφέρεια,στη βουλή…. Έτσι αρχίζει η άνοδος..Έρχονται χρόνια δίσεκτα…

  • Ρε παιδιά καλή αυτή η τακτική του τσουβαλιάσματος και έπιανε παλιά στη Σοβιετική ένωση, αλλά μήπως να την ξαναδούμε το «όποιος δεν συμφωνεί μαζί μας είναι φασίστας» και το «έρχεται η ακροδεξιά γρηγορείτε». Πως να το πω βρε παιδί μου; Είναι λίγο long shot να φάει ο κόσμος ότι ο Λυγερός, ο Σύλλογος Πελλοπονησίων, το Άρδην, οι Θερμοπυλαίοι, είναι το ίδιο με τα Χρυσά Αυγά. Άσε που όπου πάω και λέω πως είμαι ΣΥΡΙΖΑ, με βρίζουν και με λένε προδότη. Ξέρω βέβαια ότι τον κόσμο τον έχουμε για ηλίθιο, αλλά βρε παιδί μου δεν νομίζω να είναι τόοοοοοοοοοσοοο πολύ. Υ.Γ. Άκουσα ένα γείτονα σήμερα που έβαλε Μίκη Θεοδωράκη έξω φωνή. Να πάρω την αστυνομία να τον μαζέψουν για εθνικιστικά εμβατήρια, ή δεν τον απαγορεύσαμε ακόμα;

 23. Ο Νίκος Λυγερός είναι Έλληνας ερευνητής και,…. σύμφωνα με τον ίδιο,και μόνο τον ίδιο…. ………εργάζεται ως μαθηματικός, συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος, σκηνοθέτης, ασχολείται με τη μουσική, την κοινωνιολογία, την οικονομία, την αρχαιολογία, το μάνατζμεντ, τη στρατηγική και τη γεωπολιτική…
  Τις υπόλοιπες μέρες εργάζεται σαν χασάπης,μπακάλης,υπάλληλος,ντιλιβεράς,γκαρσόνι ρεσεψιονίστ,κομμωτής,θαλαμηπόλος,κ.λ.π.
  Συνεργάζεται συχνά με συλλόγους που προωθούν την παράδοση τα ήθη και έθιμα της Πελοποννήσου…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ