ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με λαμπρότητα & μεγαλοπρέπεια η Κως γιόρτασε τον πολιούχο της Άγιο Νικόλαο – Πλήθος κόσμου στις λατρευτικές εκδηλώσεις

5
7256

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ρεπ. Ξ. Αγρέλλη – Γ. Κιάρης

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε και φέτος (εντός και εκτός) τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου- πολιούχου Κω, για να παρακολουθήσει την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία -προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ- και να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα του Αγίου η οποία έφερε εγκόλπιο με τεμάχιο  του Ιερού Λειψάνου του.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διοικητής του ΝΑΣ Κω Ι.Γ. Καρδαράς, ο οποίος αναφέρθηκε στην ένδοξη ιστορία και τους ηρωϊκούς αγώνες του πολεμικού μας ναυτικού και του λιμενικού σώματος ιδιαίτερα σήμερα με την ασύμμετρες απειλές (μεταναστευτικό, εθνικά θέματα)  έχοντας μεταξύ των άλλων να αντιμετωπίσουν και τα κυκλώματα της «δουλεμπορικής μαφίας». Υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων και τις παράλογες αξιώσεις των εκ βορά γειτόνων μας, όπως προβάλλονται τελευταία (βίντεο).

Ακολούθησε με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και επισημότητα η λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Νικολάου στην παραλιακή οδό με τη Φιλαρμονική του Δήμου της Κω, αντιπροσωπεία του Λυκείου Ελληνίδων με παραδοσιακές φορεσιές, παιδιά από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, επίσης με τις στολές τους, καθώς  και τιμητικό άγημα του στρατού να προπορεύονται. Την εικόνα του Αγίου Προστάτη των θαλασσινών βάσταζαν ο Διοικητής και άνδρες του ΝΑΣ Κω και του Λιμενικού Σώματος.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: ο Έπαρχος Κω Γ. Χαλκιδιός, ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Σ. Σεργεντάνης, η επικ. του Οράματος Ι. Ρούφα,  ο επικ. της Κως Αγάπη μας Α. Παυλίδης, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Ν. Μυλωνάς, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί, περιφερειακοί, τοπικοί σύμβουλοι,  Διοικητές του στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων  και πλήθος κόσμου.

Σε μικρές στάσεις στο Επαρχείο, το Δημαρχείο και το Νοσοκομείο αναπέμφθηκαν δεήσεις από τον Σεβασμιώτατο,  ενώ στην σκάλα του Πολεμικού ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα  τα σκάφη του ναυτικού ομίλου και της ΕΟΔ που απέδιδαν τιμές, όπως και τα ελλιμενισμένα πλοιάρια στο εσωτερικό λιμάνι που επίσης έστελναν τον δικό τους χαιρετισμό στον Άγιο της θάλασσας, των αλιέων  και των ναυτικών μας.

 

BINTEO & ΦΩΤΟ από ψηλά από Μ. Χατζηθέμελη:

15304166_1783440238571230_3823168765925536237_o

15272259_1783441118571142_2139175897872348953_o

15304124_1783440751904512_3939059127228358906_o

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και του χρονου σας πολυ ομορφες εικονες. μπραβο παιδια βοηθεια σε ολο τον κοσμο ο Αγιος Νικολαος μας

  2. Χρόνια πολλά στην Κω και στους υπέροχους ανθρώπους της.
    Ο Άγιος Νικόλαος να πρεσβεύει για όλους μας.

  3. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ /ΟΣΕΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ.

  4. Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΕ… «ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥΣ» ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ! 2

    Και βέβαια, η είδηση ότι τα «προσφυγάκια» που καταφτάνουν στα νησιά θα διαμένουν σε ξενοδοχεία και λοιπά τουριστικά καταλύματα, με όλα τα κομφόρ – συν το φαγητό, θα ταξιδέψει γρήγορα απέναντι – μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης- με φυσικό κι επόμενο αποτέλεσμα τον ερχομό όλο και περισσότερων «προσφύγων» στη χώρα της… τζάμπα μάσας και ξάπλας, για να κάνουν τις… διακοπές τους, όλο το χρόνο! Άλλωστε, που αλλού θα βρουν καλύτερα;

    (ΥΓ): Ελπίζουμε να πιάσουν τόπο οι συνεχείς εκκλήσεις των κατά τόπους συλλόγων ξενοδόχων προς τα μέλη τους, να μην συμμετάσχουν στη διαδικασία των διαγωνισμών. Γιατί αλλιώς, μαύρη θα είναι η μοίρα των νησιών μας και των κατοίκων τους!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ