ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Μεγάλο ενδιαφέρον & θερμά χειροκροτήματα στην ομιλία Νικητιάδη για τον τουρισμό | «Ναι σε μια Κω 4 εποχών ζωντάνιας»| Συμφώνησαν όλοι για Ενιαίο Φορέα (αιχμές προς «νεοφανείς» & δημ. αρχή)

36
1963

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Με μεγάλο ενδιαφέρον, μεγάλη προσέλευση κόσμου και θερμά χειροκροτήματα πραγματοποιήθηκε η ομιλία του πρώην Υπουργού και Βουλευτή Γιώργου Νικητιάδη για τον τουρισμό στην Πνευματική Εστία Κω.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Μ. Γλυνός με υποψήφιους της παράταξής του, ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης με τον Πρόεδρο του Δημ. συμβουλίου Α. Κρητικό, τον Αντιδήμαρχος Δ. Γερασκλή και στελέχη της παράταξής του, η Επικ. του Οράματος Ι. Ρούφα με τον Αν. Επικ. Γ. Φραγκούλη, ο Π. Αβρίθης και υποψήφιοι από την Ισχυρή Κω, οι Υποψήφιοι Βουλευτές του ΚΙΝΑΛ Β. Χατζηγιακουμής και Κ. Γαβαλά, ο πρ. Δήμαρχος Μ. Φάκκος, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Λ. Ναζίφης, ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Δ. Καπανδρίτης, ο Αντιπρόεδρος του ΔΙΙΚ Ν. Μανούσης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, υποψήφιοι όλων των βαθμίδων, άνθρωποι του τουρισμού και πολλοί φίλοι και φίλες του Γ. Νικητιάδη.

Τον Γ. Νικητιάδη προλόγισε (τοποθετήθηκε και συντόνιζε την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω Ντίνα Σβύνου.

Ο Γ. Νικητιάδης τόνισε ότι οι δύο βασικοί λόγοι που αποφάσισε να κάνει αυτή την ομιλία είναι:

1) Η Κως πρέπει και μπορεί να καταστεί ο πρώτος στην Ελλάδα συνεδριακός προορισμός Ιατρικού Τουρισμού και να επεκτείνει την τουριστική περίοδο και τους χειμερινούς μήνες

2) Μη κομματική εκδήλωση «καταθέτω αυτά που πιστεύω χωρίς καταλογισμό ευθυνών, μόνο με πνεύμα συναίνεσης

Στην συνέχεια κατέθεσε πολύ ενδιαφέροντα αριθμητικά και ποιοτικά στοιχεία  με μια ιστορική αναδρομή στην εξέλιξη του τουρισμού στην Κω (με αναφορά στην εφ. τουριστική Κως του αείμνηστου Ματθαίου που αναφέρεται στην ανάγκη αξιοποίησης των Θερμών από το 1953 χωρίς μέχρι σήμερα να έχει γίνει τίποτα).

Ιδιαίτερα υπογράμμισε τους δείκτες των αφίξεων σε σχέση με τους δείκτες των διανυκτερεύσεων και της κατά κεφαλήν δαπάνης των επισκεπτών (από τις 852.000 αφίξεις επισκεπτών το 2010 φτάσαμε στις 1εκ. 164χιλ. το 2018 ενώ οι διανυκτερεύσεις από 5εκ. 270χιλ. το 2013 φτάσαμε στις 6εκ. 5 χιλ. το 2018 δηλ αύξηση μόλις 13,9 %). Σε ότι αφορά την κατα κεφαλή δαπάνη επισκεπτών ενώ έχουμε στοιχεία για το Ν. Αιγαίο δεν έχουμε για την Κω και για κάθε νησί ξεχωριστά (τονίζοντας ότι λόγω των υψηλών τιμών Μυκόνου και Σαντορίνης ανεβαίνει ο μέσος όρος κι έτσι δεν έχουμε τα πραγματικά στοιχεία για το τι ξοδεύει ο επισκέπτης στην Κω και ποια είναι η μέση οικονομική του στάθμη).

Τόνισε ακόμη τη δραματική μείωση της Ρωσικής αγοράς στην Κω κατά 300%.

-Για τις αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει η Κως ο κ. Νικητιάδης τόνισε ότι το νησί έχει δυνατότητα να έχει μαρίνες για τουλάχιστον 1200 σκάφη (με 4 άτομα σε κάθε σκάφος θα είχαμε κατ’ ελάχιστο 4.800 επισκέπτες από θαλάσσιο τουρισμό ημερησίως).

-Για την κρουαζιέρα από 86 προσεγγίσεις πλοίων το 2013 φτάσαμε να έχουμε μόνο 10 το 2018. Εκεί που μιλάγαμε για home port και προοπτική ανάπτυξης της κρουαζιέρας δεν έχουμε λιμάνι 2 χρόνια μετά το σεισμό και άγνωστο πότε θα γίνει και θα ολοκληρωθεί η παρέμβαση. Το ίδιο και στα μνημεία.

-Συνεδριακό γραφείο (Convention Bureau) – Συνέργεια για ημερήσιες εκδρομές των συνέδρων σε Νίσυρο-Κάλυμνο-Πάτμο.

-Γκολφ η Κως θα μπορούσε να έχει 2 ή 3 γκολφ με αφαλατώσεις.

-Πολιτισμός – ιστορία (θα μπορούσε να ανεβαίνουν παραστάσεις στο θεατράκι, να υπήρχε πινακοθήκη, εκδηλώσεις, αξιοποίηση Ασκληπιείου-Ιπποκρατικού Όρκου – τονίζοντας ότι από το 400πχ είχαμε ιατρικό τουρισμό με τις επισκέψεις στο Ασκηπιείο και παίρνοντας αφορμή για όσα θα έπρεπε να έχουν γίνει για ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού).

-Εταιρείες χαμηλού κόστους με 32.000 επισκέπτες τον χειμώνα (όταν είχαμε τη Ryanair).

-Σύνδεση πρωτογενή τομέα με τουρισμό (αναφέροντας τα καταπληκτικά επώνυμα και βραβευμένα τοπικά προϊόντα της Κω).Υπάρχει ο θεσμός της συμβολαιακής γεωργίας τον οποίο αξιοποιεί η Κρήτη και άλλες περιοχές (η τράπεζα χρηματοδοτεί, ο παραγωγός παράγει και ο ξενοδόχος αγοράζει. Όλοι κερδισμένοι).

Ευθύνες έχουμε όλοι. Δεν έχουμε χωροταξικό. Δεν έχουμε εθνικό σχέδιο για τον τουρισμό (αυτόματος πιλότος και ιδιωτική πρωτοβουλία).

«Το 2011 περάσαμε πρόταση για 2% του προϋπολογισμού των Δήμων, βρέθηκε ένας βλαξ υπερπατριώτης και χαντάκωσε το θέμα. Πρότεινα τέλος αφίξεων 1 ή 2 ευρώ ανά επιβάτη και μας βγήκε τέλος διανυκτέρευσης και οι δήμοι δεν μπορούν να διαθέσουν χρήματα για τον τουρισμό».

Εκτός από Εθνικό χρειαζόμαστε και Τοπικό σχέδιο για τον τουρισμό Κως 2030 (όταν ο Δήμαρχος αντέτεινε Κως 2023, ο Γ. Νικητιάδης τόνισε ότι αυτό θα μας το πουν οι ειδικοί, δεν θα το πούμε εμείς».

«Αν δεν έχουμε σχέδιο δεν θα ξέρουμε ούτε την κατά κεφαλήν δαπάνη κάθε τουρίστα στην Κω, ούτε που πάνε τα χρήματα, πόσα μένουν στον ΤΟ, πόσα στον πράκτορα, πόσα στον ξενοδόχο και πόσα στην τοπική αγορά.

Το σχέδιο αυτό θα το κάνει ένας ΝΕΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ένα νέο ΟΠΡΟΤΟΥΡ, όπως είχε παλιά η Ρόδος (με όλους τους φορείς, αεροπορικές εταιρείες, fraport κλπ με έλεγχο της ευθύνης από το Δήμο).

Ενώ όλα τα νησιά πρέπει να ακολουθήσουν παρόμοια πολιτική.

«Ναι σε μια Κω 4 εποχών ζωντάνιας»

| Στις τοποθετήσεις που ακολούθησαν συμφώνησαν όλοι για Νέο Οργανισμό Τουρισμού, με τον Γ. Κυρίτση να τονίζει ότι ο Κλεισθένης επιτρέπει τη χρηματοδότηση τέτοιων δράσεων και είναι στους στόχους να το υλοποιήσει την επόμενη δημοτική περίοδο αφήνοντας αιχμές για την πρόταση των «νεοφανών» (χρησιμοποιώντας έντεχνα το χαρακτηρισμό της Ι Ρούφα κατά της νέας παράταξης). Η Ιωάννα Ρούφα να υπογραμμίζει την πρόταση της παράταξης της για το θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει τη χρηματοδότηση του Νέου Οργανισμού τουρισμού και την έλλειψη βούλησης για την υλοποίησή του. Ενώ, από την παράταξη ΙΣΧΥΡΗ ΚΩ ο Π. Αβρίθης άφησε αιχμές για το γεγονός ότι το καταστατικό του νέου φορέα είναι έτοιμο εδώ και μήνες και δεν έγινε τίποτα (ο Γ. Κυρίτσης είχε αποχωρήσει λίγο πριν), τονίζοντας την αναγκαιότητα να προχωρήσει το Συμβούλιο Τουριστικής Πολιτικής από τους ειδικούς και ο δήμος να υλοποιήσει αυτά που πρέπει για την τουριστική Κω.

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Μ. Γλυνός τόνισε ότι δεν μπορεί η Περιφέρεια να συνεχίσει να δρα ανταγωνιστικά προς τους Δήμους. Πρώτος και δεύτερος βαθμός μπορούν να προχωρήσουν όπως τόνισε ως μια ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ να πετύχουμε πολλά περισσότερα απ’ ότι διασπασμένοι.

Ειδικά για την Κω ως ευλογημένο νησί -όπως είπε- τόνισε τη δυνατότητα ανάπτυξης ιατρικού τουρισμού με κεντρικό άξονα την Ιπποκρατική Κω -πατρίδα του Ιπποκράτη ως brand destination name. Τονίζοντας ακόμα τη στήριξη και του Πρωτογενή τομέα σε σύνδεση με τον τουρισμό και υπερθεματίζοντας στην πρόταση του Γ. Νικητιάδη για ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ τον οποίο θα χρηματοδοτεί και η Περιφέρεια «χωρίς να θέλουμε να κηδεμονεύουμε…» Ώστε να αποτελέσει τη βάση για μια Στρατηγική Τουριστικής Ανάπτυξης. Παράλληλα επεσήμανε τις ευθύνες της Περιφέρειας για το ότι η Κως 2 χρόνια μετά το σεισμό δεν έχει την βοήθεια που θα έπρεπε για τις αποκαταστάσεις σε εκκλησίες-μνημεία κλπ.

«Εμείς δεν θα επαιτούμε από την Αθήνα, θα απαιτούμε. Δεν θα κραυγάζουμε, αλλά θα πηγαίνουμε με τεκμηριωμένες προτάσεις και εφικτές λύσεις. Όπως ζήτημα πολιτικής διεκδίκησης είναι η πλήρης και καθολική επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε όλα ανεξαιρέτως τα νησιά της Περιφέρειας», κατέληξε ο κ. Γλυνός.

«με αντατική δουλειά μπορούμε να μετατρέψουμε το Ν. Αιγαίο σε Περιφέρεια 4 εποχών και να πάψουμε να είμαστε προορισμός χειμερίας νάρκης».

Το λόγο πήραν ακόμα οι Υποψήφιοι Βουλευτές του ΚΙΝΑΛ Β. Χατζηγιακουμής και Κ. Γαβαλά για τις ευθύνες του κεντρικού κράτους και της κυβέρνησης και η Ε. Σβύνου και ο Κ. Κουρούνης για χρόνια αιτήματα και λύσεις που έχουν κατατεθεί από παλιά όμως σκόνταψαν στην υλοποίηση, αλλά και ο Αντιπρόεδρος του ΔΙΙΚ Ν. Μανούσης για τον ιατρικό Τουρισμό.

 

Ντίνα Σβύνου: Οι αριθμοί ευημερούν, η οικονομία και οι επιχειρήσεις ΟΧΙ

Οι βασικοί άξονες της τοποθέτησής της Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Κω:

 • «Σε όλο το αρνητικό φορολογικό περιβάλλον οφείλουμε να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας, στοχεύοντας:
  • σε δράσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος,
  • σε ποιοτικά κριτήρια
  • σε διασπορά των θετικών του τουρισμού σε ολόκληρη την κοινωνία

ΤΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ:

 1. τίποτα δεν είναι δεδομένο στον τουρισμό
 2. Αν υπήρχε συνένωση δυνάμεων ίσως και να σώζαμε καταστάσεις
 3. Ότι δεν υπήρχε φορέας που να λειτουργήσει συντονιστικά, να μπορέσει να εφαρμόσει διαχείριση κρίσης και να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία

Γιατί βγήκαμε τόσο σύντομα από την κρίση;

Γιατί ήταν πρωτίστως οι επιχειρηματίες του νησιού που για μια ακόμα φορά έβαλαν πλάτες. Tour operator, πράκτορες, ξενοδόχοι. Ας μην γελιώμαστε. Γι’αυτό άλλωστε «τραβάει» το νησί.

 

Διαπίστωση αποτελεί το ότι η Κως έχει αστείρευτες δυνατότητες. Τις έχουμε αξιοποιήσει;

Που είναι η Κως στο χάρτη του συνεδριακού τουρισμού?

Που είναι η Κως στο χάρτη του ιατρικού τουρισμού?

Που είναι η Κως στην κρουαζιέρα?

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΩΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ;;

ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΟΥΜΕ:

ΔΕΝ υπάρχει στο νησί τουριστική πολιτική, τουριστικός σχεδιασμός, τουριστική στόχευση και βεβαίως τουριστικό μάρκετινγκ.

Είναι καιρός να γυρίσουμε σελίδα. Είναι καιρός να γίνει συνείδηση όλων ότι η τουριστική διοίκηση πρέπει να γίνεται από ειδικούς και όχι από αιρετούς. Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να κατανοήσει το ρόλο της:

 1. Θέτουμε από κοινού μακροπρόθεσμους στόχους
 2. Οι επιχειρηματίες αποφασίζουν τις δράσεις και την τουριστική διοίκηση προς την επίτευξη των στόχων
 3. Η τοπική αυτοδιοίκηση φτιάχνει τη βάση: ΥΠΟΔΟΜΕΣ!

Έχουμε σχεδόν έτοιμο ένα νέο φορέα διαχείρισης προορισμού. Έναν φορέα που συνενώνει το Δήμο με τους φορείς του τουρισμού αλλά και με επαγγελματίες του τουρισμού μεμονωμένα. Ο φορέας δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει ουσιαστικά αν ο Δήμος δεν διαθέτει σε αυτόν τα κονδύλια για προβολή και διαφήμιση.

Αυτή είναι η πρόκληση προς εσάς που διεκδικείτε τη δημοτική αρχή:

 1. Ανεξαρτητοποιήστε στην τουριστική διοίκηση,
 2. Ενισχύστε την οικονομικά,
 3. Συνενώστε τις δυνάμεις σας με τους φορείς και τον επιχειρηματικό κόσμο»

 

36 ΣΧΟΛΙΑ

  • ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ο ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ έκανε υπόγειο πόλεμο και ΠΟΥΛΗΣΕΣ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑΤΊ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ...

   Πούλησε παράταξη, κόμμα, τους συνυποψήφιους του το 2015… Στήριζε περιστασιακά και τον Γιωργάκη τον «ΒΛΑΚΑ» του Καστελόριζου… Έκανε παιχνίδι με τον εχθρό της Κω ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ πουλώντας τον ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ, στήριζε ΚΑΐΣΕΡΛΗ-ΣΥΡΙΖΑ και όχι ΚΥΡΙΤΣΗ και κάθε φορά σαν ανεμόμυλος πουλούσε στήριξη όπου ευκαιριακά τον βόλευε… Τώρα μετά το ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ που έφαγε από το ΚΙΝ.ΑΛ ΠΑΛΙ ΓΛΥΚΟΚΟΙΤΑΖΕΙ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ μετά τις εκλογές σε κάποιο οικουμενικό βόλεμα… Ένας παλιός πολιτικάντης της φουρνιάς της συναλλαγής και της διαφθοράς…– Αλεξίκακος-

   • Ήταν στην τελευταία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στην ομάδας που καταπάτησε αρχές και αξίες, καιροσκοπική ομάδας, χωρίς ιδεολογική ταυτότητα.

    Που δεν θυμίζουν τίποτε το Αριστερό, τίποτα το προοδευτικό. Που, αντιθέτως, εξέθεσαν στα μάτια των πολιτών το ΠΑΣΟΚ και τους αγώνες του.

  • Α!!!!! ΡΕ ΓΙΩΡΓΟ, ΓΙΑΤΙ από υπό-υπουργός ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ εσύ με τόσους επώνυμους πελάτες δεν πήγαινες ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ της ΣΥΡΟΥ;;;

   Θα μάθουμε τι σε έκανε να αλλάξεις απόφαση όταν για μήνες μας έλεγες ότι πας για Περιφερειάρχης;;;; Θα περνούσες καλά με μαντορλάτα, λουκούμια Συριανά και μεζεδάκια στο κουτούκι που έπαιζε και μεράκλωνε ο Βαμβακάρης… Καλά θα περνούσες Γιώργο προεκλογικά, γιατί όμως την κοπάνησες;;; Φοβήθηκες ότι ΘΑ ΦΑΣ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ ;;;….

  • Παρουσιάζει ΒΙΒΛΙΑ, πουλά ΤΟΥΡΙΣΜΟ, αλλά δεν κατάλαβε ο ότι πολιτικά έχει τελειώσει προ πολλού στηρίζοντας ΓΑΠ-Σ@ΥΡΑ-ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ...

   …, από τότε που το έπαιζε Γιωργάκης-ΓΑΠ , πουλούσε τους άλλους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ, από τότε που ξανάβαλε νερό στο κρασί του και τώρα άρχισε να γλύφει και να στηρίζει Κυρίτση, ΚΙΝΑΛ παρά το ξεσκαρτάρισμα του… Τώρα μετά την παρουσίαση του ΜΑΥΡΟΥ και ΔΑΓΚΩΤΟΥ θέλει να δηλώσει ΠΑΡΩΝ αλλά δεν ρωτά τους ψηφοφόρους που υποψιάζονται ότι κάτι άλλο έχει στο μυαλό του…

  • Ο Τριώροφος 3Floor ΤΕΟ μετά το κάζο ΒΟΡΙΔΗ έτρεξε χθες να κάνει δηλώσεις για τον Τουρισμό με καπελάκι Fraport, να προκάμει…

   Έστειλε το ΔΕΞΙΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΟΥ στον Νικητιάδη…. Άρχισε να γλύφει και τους Πασόκους αλλά ο Νισύριος τώρα στηρίζει Κυρίτση. Η μαριονέτα των μουμιοποιημένων, ο Σφυριζοχρισμένος ΤΕΟ, δεν μπορεί να βρει υποψήφιους της προκοπής με ψήφους και ΕΝΑΓΚΑΛΙΖΕΤΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΛΑΧΕΙ ΙΚΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΡΙΞΗ…. Θα βλέπουμε για ένα δίμηνο μόνο ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ…. θα κάνει δηλώσεις σαν ιδικός για κάθε νόσο και κάθε μ@λ@κία, όπως για τον Τουρισμό αλλά θα απέχει από εκδηλώσεις σαν του Νικητιάδη όταν θα πρέπει να εκφράσει θέσεις και πρόγραμμα παρουσία άλλων υποψηφίων Δημάρχων… Τον αποκάλεσε άσχετο η Ρούφα και αδιάβαστο ο Κυρίτσης σήμερα αλλά ο Παναγιώτης το έπαιξε αρχηγός… Μετά έρχεται η ξευτίλα των εκλογών και θα ξανακρυφτεί στο πηγάδι η ΔΕΙΛΗ μαριονέτα των Καΐσερλη-Καματερού… ®Νυχτοκαβαλάρης©

 1. Ο κ. Νικητιάδης έχει τελειώσει πολιτικά και όσοι στέκονται δίπλα του γιατί εκφράζουν το ΠΑΣΟΚ της αρ(π)αχτής. Απλά θέλουν μερίδιο στην εξουσία για να ξανακάνουν τα ίδια. Νικητιάδης, Κυριτσης ότι χειρότερο έχει βγάλει το ΠΑΣΟΚ στη περιοχή μας.

  • ΓΙΑΤΙ ΒΑΦΤΙΖΕΤΕ ΤΟ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ ΚΥΡΙΤΣΙΚΟ; ΕΓΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΚΑΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΝΤΙΝΑ ΣΒΥΝΟΥ.

 2. Τα κόμματα πρέπει να έχουν θέση για όσα γίνονται στο τόπο μας. Να πουν τη γνώμη τους για το τι πρέπει να γίνει και για την απερχόμενη δημοτική αρχή. Για τις απευθείας αναθέσεις. Για τις δουλειές των γιων με τους αμιαντους. Για την υβριστική στάση του κ. Κυριτση σε όποιον έχει άλλη άποψη. Το ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ τι λέει για αυτά τα σοβαρά θέματα. Στηρίζει τον κ. Κυριτση ή όχι

 3. Όταν είχες το υπουργειο τα έκανες όλα και δούλευαν ρολόι γι’αυτό έλα ξανά τώρα που τελείωσε η μάσα και τα έχει ριμαξει όλα η αριστερά να τα ξανά βάλεις στην θέση στους!
  Υ.Γ …………….. Εύγε!!!

 4. ΟΡΕΓΟΝΤΑΙ ΤΑ 70 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ.

 5. Για αλλη μια φορα μαζευτηκαν παλι ολα τα μαιντανοσέλινα οι ιδιοι και οι ιδιοι εκαναν το εφε τους ειπαν της Αρλουμπες των ο καθενας και ελυσαν ολα τα προβληματα της Κω και των Κωων. Και δεν μπορουσε να λειψη ……. απο το σοου. Το Θεατρο του παραλογου. ….ια Γελια. Ο απλος κοσμος τους βλεπει και γελα.

 6. υποψήφιους βλέπω, αργόσχολους βλέπω, πολίτες δεν βλέπω. Είσαστε το παρελθόν άντε γειά

 7. Η ‘συντον….στρια’ μικρή με ύφος καρδιναλίων που έχει αποκτήσει και θυμίζει θηλυκό κυρμιτση……τον εξ..ευτέλισε τον απερχόμενο κυρ..μίτση λέγοντας κοιτώντας τον με στόμφο πως ο δήμος δεν έχει καμία μα καμία τουριστική πολιτική! Έξαλλος ο απερχόμενος! Κόντεψε να σηκωθεί να τη βρίσει…! Τον κράτησε ο πίσω και ο δίπλα του! Τόση ειρωνεία και υφάκιιιιιι ο απερχόμενος του αξίζει μεγάλη τιμωρία τον Μάη! Να προσγειωθεί λιγάκι στην πραγματικότητα γιατί πετά στα ροζ συννεφάκια του μέσα στις μαρίνες…Αντε γεια. Και συ μικρή Ντ….. προσγειώσου γιατι πολυ ψηλα τον πηρες τον αμανε και εγινες αντιπαθης και αποκρουστικη. Τη μια σφιχτές αγκαλιες με Κονσολα και την επομενη με Νικητιαδη-Γλυνό.

 8. Αυτός που θελει την ισχυρη Κω που ηταν; Μηπως πηγε στην εκδηλωση ο πραγματικος αρχηγος; Αυτος μιλησε; Τελικα ο Νικηταρας ειναι για να μιλα μονος του και να βριζει δημοσιογραφους. Δεν μπορει μπροστα στον κοσμο. Μμμμμ ωραιος!

 9. Εκλογές πρέπει να γίνονται 2 φορές το χρόνο.
  Γιατί στα 4 χρόνια εξαφανίζονται οι υποψήφιοι. Τι στεναχώρια τραβούμε που δε τους βλέπουμε! Μα δε μας λυπάται κανείς?

 10. Πια κως και πράσινα άλογα τροπή και ξεφτίλα πού πιγα το παιδί μου στο νοσοκομειο Και μού ηπαν πήγανε στην Ρόδο η Αθήνα γιατί δεν έχουμε παιδίατρο να κάνει ενδοφλέβια αντιβίωση τροπή σας. Σε όλους μαύρο θα πάρετε κοπρόσκυλα

 11. Αυτοί οι δύο είναι η συμμαχία του παρελθόντος που κατέστρεψε τη χώρα και δίχασε την κοινωνία μας. Το μόνο ελαφρυντικό τους ότι είναι Νισυριοι

 12. ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΚΟΨΙΜΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ:;;

  ΑΛΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ

  ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟΝΙ….

 13. ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΕ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ?

 14. Ο κύριος Νικητιάδης και οι άλλοι παρατρεχάμενοι του Πασοκοι λες και προήλθαν από παρθενογένεση μας κάνουν προτάσεις. Εγώ θα σας μιλήσω για την ανάπτυξη που όλοι τώρα μας λένε προτού καλά, καλά βγούμε από τα μνημόνια και με τις τράπεζες καταχρεωμένες. Η ανάπτυξη λοιπόν είναι τα δεκάδες εργοστάσια στη Βόρεια Ελλάδα που έχουν μείνει σκελετοί και οι βιομήχανοι είναι πλούσιοι, Η ανάπτυξη είναι η κτηνοτροφία μας και η γεωργία μας που απαξιώθηκαν και έμεινε μόνο καταχρεωμένος από την φτωχευμένη Αγροτική Τράπεζα ένας γερασμένος πληθυσμός. Ανάπτυξη είναι η ανύπαρκτη νέα τεχνολογία και η τέχνη των μιζών. Αν εξαιρέσεις τον τουρισμό που και αυτόν τον εξαγόρασαν οι Γερμανοί όλα τα υπόλοιπα τα είχαν καταστρέψει και τα είχαν ξεπουλήσει προ πολλού αυτοί που σήμερα με τις προτάσεις στιλ Νικητιάδη μας δουλεύουν για την νέα ανάπτυξη.

  • Βρε Σ@τ....κη υποψήφιε σύμβουλε του ΣφΥΡΙΖΑ, για θύμισε μας πόσους σταυρούς πήρες στις εκλογές του 2014;;;

   ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο Τριώφλορος 3flor ΤΕΟ μαζί με τα άλλα φρούτα των 50 σταυρών του ΣΥΡΙΖΑ ;;; Είσαι αμελητέα περίπτωση κηφήνα που για χρόνια έτρωγε δημοτικό παραδάκι από τον ΚΑΪΣΕΡΛΗ με δεκάδες απευθείας αναθέσεις μελετών, 500.000 η κάθε μια πουλώντας ψηφουλάκια σαν ΕΑΡ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ-ΣΦΥΡΙΖΑ και τώρα που η φασιστοαριστερή κυβέρνηση του ΣφΥΡΙΖΑ κατρακύλα σε μονοψήφιο ποσοστό προσπαθείς να καλύψεις την μαριονέτα των Καραγκιοζοπαιχτών Καΐσερλη-Καματερού-ΣφΥΡΙΖΑ… Βρε ΟΥΣΤτττττττττττ λιμασμένα Λ@ΜΟΓΙΑ της γιαλατζί αριστεράς του ΣφΥΡΙΖΑ που νομίζετε ότι με ΨΕΜΑΤΑ, ΛΑΪΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΩΛΟΤΟΎΜΠΕΣ θα γελάσετε ξανά τους πολίτες… #Αγαθίας ο Σχολαστικός #

 15. Γράφε, γράφε γραμματέα Σ........κη των δεκάδων απευθείας αναθέσεων των 500.000 δρχ η κάθε μια επί Δημαρχίας Καΐσερλη...

  Έχεις τα κότσια να μετρήσεις πόσες αναθέσεις και πόσα εκατομμύρια εισπράξατε από τον συνέταιρο σας Κωστούκο για να τον στηρίζετε καθώς και τις επιλογές του 40 χρόνια ΠΟΛΙΤΙΚΑ με ψηφουλάκια, ΚΚΕ Εσωτερικού, ΕΑΡ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, ΣφΥΡΙΖΑ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ με φωτογραφικές επαναλαμβανόμενες απευθείας αναθέσεις μελετών 500.000 ευρώ το κομμάτι, μπαξίσια του ρουσφετιού και της συναλλαγής…!!!

 16. ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ. ΜΑΥΡΟ ΤΩΡΑ.

 17. Αυτο με το Ασκληπιειο σου το ειπε ο μεγας δασκαλος Βασιλης Χατζηβασιλειου, τα καλα να τα λεμε

 18. κάπως έτσι ήταν και η πολιτική τους για τον τουρισμό, με τη μίζα πιό δημοκρατική (παίρναν περισσότεροι).

 19. κυριε ΠΡΩΗΝ προεδρε.. μην δειτε μικροφωνο και βημα αδειο.. κολλησεται πανω του για την δημοσιοτητα!!!

 20. Ο ΓΚΟΥΡΟΥ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. ΑΥΤΟΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.