ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με θερμά χειροκοτήματα & ξεδίπλωμα σημαίας για τη Μακεδονία η ομιλία του Νότη Μαριά στην Κω | Υποψήφια Ευρωβουλευτής Κ. Τζάνου-Ψαρομπά: «ένα μικρό Κόμμα που έχει όμως μια μεγάλη φωνή»

29
1826

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Περιοδεία και ομιλία στην Κω πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Στην αίθουσα του ξενοδοχείου Κως έγινε η παρουσίαση της υποψηφίου Ευρωβουλευτού κας Κωνσταντίνας Τζάνου-Ψαρομπά, οικονομολόγου, κατοίκου Κω, καθώς και η Κοινοβουλευτική δράση του Έλληνα Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2018.

Προβλήθηκε μάλιστα σχετικό βίντεο με όλες τις παρεμβάσεις του Νότη Μαριά και της Πολιτικής Ομάδας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών (ECRGroup).

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί ο Νότης Μαριάς έδωσε συνεντεύξεις σε τοπικά ΜΜΕ και είχε συναντήσεις με Συλλόγους Γονέων, με το Εμπορικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου – Παράρτημα Κω, καθώς και με αλιείς της περιοχής.

Στην ομιλία του, όπως και στην συνέντευξη τύπου που προηγήθηκε ο Ν. Μαριάς μίλησε για όλες τις παρεμβάσεις του για καίρια ζητήματα των νησιών μας, με αιχμή το μειωμένο ΦΠΑ (και την αποσύνδεσή του με το μεταναστευτικό αναφερόμενος σε σχετική Ευρωπαϊκή οδηγία του 2006 για το ΦΠΑ των νησιών που προβλέπει την έκπτωσή του κατά 30% καθώς και την πρότασή του για ίση  μεταχείριση με την Ιταλία και την περιοχή του Λουγκάνο η οποία έχει εξαιρεθεί από το ΦΠΑ λόγω ανταγωνισμού με την Ελβετία. Εμείς, εδώ όπως εξήγησε υφιστάμεθα αθέμιτο ανταγωνισμό με την Τουρκία).

Αναφέρθηκε ακόμα στο μεταναστευτικό, τονίζοντας ότι τα νησιά δεν αντέχουν άλλους παράνομους μετανάστες καθώς και στις υποδείξεις του για την αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού ταμείου για τις φυσικές καταστροφές το οποίο δεν αξιοποίησε η Ελληνική κυβέρνηση, όπως κατήγγειλε, με συνέπεια δύο χρόνια σχεδόν μετά τον σεισμό να μην έχουν δοθεί οι αποζημιώσεις και γίνει οι σχετικές αποκαταστάσεις στο λιμάνι, στα μνημεία κλπ.

Αναφέρθηκε ακόμα στις σημαντική για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς  διαχρονική παραβίαση της Οδηγίας 1999/70/Ε.Κ. από τις διάφορες Ελληνικές κυβερνήσεις που είχε ως αποτέλεσμα τη συνεχή ομηρία των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Δασκάλων και Νηπιαγωγών, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη δικαίωση των 22.000 Αναπληρωτών και την μονιμοποίησή τους καθότι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Επιπλέον ζήτησε την άρση κάθε μισθολογικής και άλλης διάκρισης εις βάρος των Αναπληρωτών σε σχέση με τα εργασιακά και λοιπά τους δικαιώματα.

Η Επιτροπή Αναφορών έκανε δεκτές τις προτάσεις του Νότη Μαριά οι οποίες ζητούσαν να μείνει ανοικτή η Αναφορά και να κληθεί η Ελληνική κυβέρνηση να μονιμοποιήσει τους 22.000 Αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς Δάσκαλους και Νηπιαγωγούς που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες καθώς επίσης να σταματήσει του λοιπού κάθε διακριτική μεταχείριση σε βάρος τους στο πεδίο των εργασιακών και λοιπών δικαιωμάτων τους.

Αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στην άμεση διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων και χαρακτήρισε κατάπτυστη τη Συμφωνία των Πρεσπών και το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας και της ιστορίας μας.

Επικρότησε μάλιστα την ακτιβιστική κίνηση μελών των Θερμοπυλών Κω να ξεδιπλώσουν και να κρατήσουν ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης της σημαίας για τη Μακεδονία μας.

Η Υποψήφια Ευρωβουλευτής του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Κωνσταντίνα Τζάνου-Ψαρομπά τόνισε ότι «ο Νότης Μαριάς μας κέρδισε με το ήθος του και τη δυναμική του παρουσία, εκφράζοντας με τον καλύτερο τρόπο τους ψηφοφόρους μη διστάζοντας να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Στάθηκε δίπλα στη χώρα του στα κρίσιμα χρόνια που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έβγαζε το τραίνο από τις ράγες και το οδηγούσε κατευθείαν στο γκρεμό. Σήκωσε το ανάστημά του για τις αποτυχημένες συνταγές των μνημονίων, βροντοφώναξε για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, μίλησε για τα εγκλήματα στη Βόρειο Ήπειρο για τις διώξεις της Ελληνικής μειονότητας, για τις Γερμανικές αποζημιώσεις, αλλά και την προστασία της Ορθοδοξίας. Έγινε η φωνή του αγανακτισμένου Έλληνα. Του συμπολίτη μας που τον τρώει το άδικο για τους χαμένους κόπους του, τον πνίγει η αγάπη για την πατρίδα του και τα θρησκευτικά του πιστεύω. Νιώθει  πόνο για τη διάλυση της κοινωνίας, της οικογένειας και του μέλλοντος των παιδιών του, αλλά η φωνή του έχει σβήσει από τη ματαιότητα και την  κατάσταση που επικρατεί…»

Καταλήγοντας τόνισε ότι συντάσσεται με ένα μικρό Κόμμα που έχει όμως μια μεγάλη φωνή και δεν θα μπορούσε, όπως πρόσθεσε, να συνταχθεί με κάτι άλλο.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Δημ. συμβουλίου Κω Α. Κρητικός, η Αντιδήμαρχος Ε. Παπαχρήστου, ο Δημ. σύμβουλος Αρ. Πατούρης, ο πρ. Δήμαρχος Δ. Διακομιχάλης από την Κάλυμνο, συνοδευόμενος από τον Ν. Γιαννικουρή, η Σεμίραμις Ψαρομπά και πολλοί ενδιαφερόμενοι.

ΒΙΝΤΕΟ από Δημοτική τηλεόραση Κω

29 ΣΧΟΛΙΑ

  • 1) Όπου κι αν βρίσκομαι κουβαλάω μαζί μου μια σημαία. Αν είναι και με το αστέρι της Βεργίνας ακόμη καλύτερα. Είναι άλλωστε πιο πατριωτικό. Μπορώ ακόμη να κάνω τη σημαία μπουφάν η καπελάκι.
   2) Κάθε Κυριακή πάω εκκλησία και κάνω συνέχεια το σταυρό μου,΄ ώστε να με βλέπουν. Πατρίς/Θρησκεία.
   3) Το απόγευμα της Κυριακής πάω στην υποστολή της σημαίας κάτω απ το Διοικητήριο, στέκομαι κλαρίνο κατά την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου και απαιτώ όλοι σε απόσταση τουλάχιστον 200 μ να στέκονται κλαρίνο. Όποιος δεν το κάνει τον καταγγέλλω σαν προδότη.
   4) Πάω σε κάθε συγκέντρωση όποιας οργάνωσης εμφανίζεται σαν πατριωτική και κατάδικάζω όλους όσους δεν κάνουν το ίδιο σαν Εθνοπροδότες και Εθνομηδενιστές

 1. Το ………που πάει σε όλες τις πολιτικές εκδηλώσεις όλων των κομμάτων. Πολύ θα ήθελα να μάθω τι θα ψηφίσουν τελικος…

 2. Η λύση του ελληνικού προβλήματος απαιτεί άμεση διαγραφή του παράνομου και επαχθούς χρέους που πληρώνει ο ελληνικός λαός. Δεν υπήρξε ποτέ ευνοϊκότερη διεθνής συγκυρία για την επίτευξη αυτού του στόχου. Δυστυχώς οι μνημονιακές κυβερνήσεις δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας, αλλά των διεθνών τοκογλύφων. Η Χρυσή Αυγή στοχεύει στον άμεσο λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους και όλων των δανειακών συμβάσεων από το 1974 μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονη σύσταση ειδικών ελεγκτικών ομάδων που θα κάνουν φύλλο και φτερό τα αρχεία όλων των υπουργείων και των δημοσίων οργανισμών. Σε ανάλογες κινήσεις έχουν προβεί ακόμη και κράτη «μπανανίες» της Λατινικής Αμερικής, όπως ο Ισημερινός. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει γίνει στην Ελλάδα, διότι έτσι θα προκύψει και το ποιοι έλαβαν τις μίζες και το μαύρο χρήμα. Πρωτίστως όμως θα προκύψει επισήμως ποιο μέρος του χρέους είναι παράνομο και επαχθές, το οποίο και το κράτος μας θα αρνηθεί να αποπληρώσει.

 3. Κατά την διάρκεια της κατοχής οι γερμανικός στρατός λάμβανε χρήματα υπό μορφή δανείου από την Τράπεζα της Ελλάδος (εκτός των κατασχέσεων και των καταστροφών που υπέστη ο Ελληνισμός). Το χρέος τους αυτό οι Γερμανοί το αναγνώρισαν και μάλιστα πριν τη λήξη του πολέμου ξεκίνησαν να το αποπληρώνουν. Στην Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων το 1946 το κατοχικό χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα ανήρχετο σε 100 δισ. ευρώ. Από τότε έπαυσε το άτοκο της οφειλής και με την προσθήκη ενός συμβολικού επιτοκίου, το χρέος σήμερα ανέρχεται σε 510 δισ. ευρώ. Υπάρχουν βεβαίως και άλλες εκτιμήσεις έγκριτων ευρωπαίων οικονομολόγων που κάνουν λόγο για 575 δισ. ευρώ (Jacques Delpla στην εφημερίδα Les Echos – 23/6/11).
  Η Χρυσή Αυγή στοχεύει στην δυναμική διεκδίκηση του κατοχικού δανείου από την γερμανική κυβέρνηση, η οποία άλλωστε ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τη φούσκα του ελληνικού χρέους. Μόνο μία αληθινά εθνική ηγεσία μπορεί να διεκδικήσει τα δίκαια της Ελλάδος και τον συμψηφισμό του χρέους μας προς την Γερμανία με το κατοχικό δάνειο.

 4. 1) Όπου κι αν βρίσκομαι κουβαλάω μαζί μου μια σημαία. Αν είναι και με το αστέρι της Βεργίνας ακόμη καλύτερα. Είναι άλλωστε πιο πατριωτικό. Μπορώ ακόμη να κάνω τη σημαία μπουφάν η καπελάκι.
  2) Κάθε Κυριακή πάω εκκλησία και κάνω συνέχεια το σταυρό μου,΄ ώστε να με βλέπουν. Πατρίς/Θρησκεία.
  3) Το απόγευμα της Κυριακής πάω στην υποστολή της σημαίας κάτω απ το Διοικητήριο, στέκομαι κλαρίνο κατά την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου και απαιτώ όλοι σε απόσταση τουλάχιστον 200 μ να στέκονται κλαρίνο. Όποιος δεν το κάνει τον καταγγέλλω σαν προδότη.
  4) Πάω σε κάθε συγκέντρωση όποιας οργάνωσης εμφανίζεται σαν πατριωτική και κατάδικάζω όλους όσους δεν κάνουν το ίδιο σαν Εθνοπροδότες και Εθνομηδενιστές

  • Μαύρη η ψυχή σου φίλε μου από μίσος κακία και άκρατο φασισμό! Χίλιες φορές αυτούς από εσένα τον ψυχικά επικίνδυνο και εσωτερικά σιχαμερό με βαση τα όσα γράφεις!

 5. Δεν πρέπει να σβήσει η ελπίδα! Καλή δύναμη κουράγιο και υπομονή σου εύχομαι Κωνσταντίνα στον ανιδιοτελή άδολο γνήσιο πατριωτικό αγώνα για τη χώρα μας και το λαό μας! Αξίζει όλοι να ενωθούμε και να «θυσιαστούμε» για να πάρουμε πίσω τη χώρα μας και ελεύθεροι και με αξιοπρέπεια να ζούμε!

 6. Δεν βαζουμε μυαλο τελικα…ολο ψάχνουμε σωτηρες.Σταματηστε πια Ελληναρες να ψηφίζετε τον κάθε ένα που λεει μια εξυπναδα και μετα ψάχνεστε πως βρεθήκαμε με ηλιθιους στη βουλη.Φτανουν τα 4-5 κομματα.Ας μπουνε σε αυτά οι σωτηρες.Εχουμε ΔΕξια ΝΔ ΠΑΣΟΚ σοσιαλιστες….προδευτικους Συριζα και μετα τα ακρα.Κουμμουνιστες αρριστερα και ΧΑ εθνικιστες.Τους αλλους τι τους θελετε;Να τους βγαλετε για να πουληθουν καποια στιγμη σε καποιο μεγλο;Ποιος ο λογος;

 7. Μαλιστα…να σας θυμισω,με τους ψεκασμένους δεν βγηκε αυτος;Τι εγινε πηρε το μαγικο φιλτρο και εγινε αψεκαστος;

 8. Εγώ θα ψήφιζα νέα δημοκρατια. Αλλά τώρα που άκουσα τον νοτη μαρια τον ψηφίζω με χιλια

  • ΌΝΤΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ!

 9. φιλοι μας βλεπετε σε ολες τις εκδηλωσεις προσπαθουμε να ενωσουμε ενα ενιαιο μετωπο
  μιχαλης τρακοσας

  • Το κάλεσμα για την υποστολή της σημαίας είναι πολύ έξυπνο φίλε «εθνοφύλακα». Αν ήταν μάγκες θα πήγαιναν στην έπαρση και όχι στο κατέβασμα, αλλά ποιος σηκώνεται πρωί – πρωί να αφήσει το χουζούρι του !

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.