ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Η Ελ. Φυτά, ο Αλ. Μουρμούρης, η Ζ. Παπουτσαλάκη & ο Γ. Αγρέλλης με Ι. Ρούφα | Προτεραιότητα το χωροταξικό του νησιού – Καμία συνεργασία με Κυρίτση…. (Τι απάντησε για συνεργατικές)

60
2563

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Ξανθίππη ΑγρέλληΧαρίκλεια Χριστοφή

Καμία συνεργασία με Κυρίτση…Μόνο με προγραμματική σύγκλιση μετεκλογική συνεργασία με τη νέα παράταξη (Τι απάντησε για συνεργατικές)

Τέσσερα νέα πρόσωπα παρουσίασε στην αποψινή συνέντευξη τύπου της παράταξης Όραμα και Δράση στο ξεν. Αλεξάνδρα (παρουσία των Δημοτικών συμβούλων Σταμάτη Πη και Σπύρου Βασιλειάδη, αλλά και αρκετών υποψήφιων + του Παντελή Σβουρένου ο οποίος έκανε και ερωτήσεις) η επικεφαλής της παράταξης Όραμα και Δράση Ιωάννα Ρούφα (έχοντας δίπλα της τον αναπληρωτή Επικεφαλής Γιάννη Φραγκούλη ο οποίος απάντησε συμπληρωματικά σε κάποιες ερωτήσεις για τις «συνεργατικές).

Στην εισήγησή της η Ι. Ρούφα αναφέρθηκε στην απόφαση του δήμου να βάλει ξύλινο δάπεδο κόστους μόλις 60.000 ευρώ στο λιμάνι (αναφερόμενη στα πολλαπλάσια ποσά που μοιράζονται μέσω απευθείας αναθέσεων) σχεδόν δύο χρόνια μετά το σεισμό ενώ θα έπρεπε να το είχε κάνει αμέσως.

Έφερε δε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα σκανδαλώδους διαχείρισης τις απευθείας αναθέσεις για τα σχολεία σε ημέτερους εργολάβους, χωρίς να πάρει έστω για τα μάτια και κάποιες άλλες προσφορές με συνέπεια να κοστολογηθούν στο πολλαπλάσιο και να κατασπαταληθούν χρήματα.

Αναφέρθηκε ακόμη στη διαχείριση για το ΔΗΡΑΣ που με τα πρόστιμα και τις καταδικαστικές αποφάσεις θα πληρωθεί επίσης στο πολλαπλάσιο από αυτά που υποτίθεται θα γλύτωνε με την υποχρηματοδότησή του κάτω και από την πάγια μισθοδοσία.

Ιδιαίτερη έμφαση και προτεραιότητα έδωσε επίσης στα ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΑ και στο Γενικό Πολεοδομικό το οποίο επίσης δεν προχώρησε λόγω διαφόρων συμφερόντων που εξυπηρετεί η δημοτική αρχή .

Ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης στα Ιαματικά λουτρά τονίζοντας ότι πολύ σύντομα θα παρουσιαστεί το νέο ολοκληρωμένο πρόγραμμα της παράταξης με τις συγκεκριμένες προτεραιότητες που θα θέτει.

Σε ερώτημά μας με αφορμή την αναφορά της σε «διαχρονικές ευθύνες» των δημοτικών αρχών στα χωροταξικά-πολεοδομικά αν εννοεί ότι και η προηγούμενη δημοτική αρχή στην οποία μετείχε δεν έκανε τίποτα και αν όπως την κατηγόρησε η Δύναμη Αλλαγής σκόπιμα υποβάθμισε το θέμα αναθέτοντάς το σε «Συνεργατική» και ποια θα είναι η πολιτική που θα ακολουθήσει σε ότι αφορά τις Συνεργατικές, η Ιωάννα Ρούφα (αλλά και ο Γ. Φραγκούλης) ξεκαθάρισαν ότι η ανάθεση έργου στην ΚΟΙΝΣΕΠ «ΓΑΙΟΡΑΜΑ» ήταν συγκεκριμένη και μάλιστα έκανε σπουδαία δουλειά σε ότι αφορά τις διαδικασίες αδειοδότησης των σταυλικών εγκαταστάσεων για τους συμπολίτες μας κτηνοτρόφους.

Σε ότι αφορά την πολιτική της για τις συνεργατικές απάντησε ότι ούτε τις θεοποιεί, αλλά ούτε και τις δαιμονοποιεί. Δεν είναι «πανάκεια» αλλά «εργαλείο». Και όπως τόνισε χαρακτηριστικά φέρνοντας το παράδειγμα της Αίγλης και της Αμβροσίας με τη δικαστική διαμάχη που είχαν με τον κ. Κυρίτση «ενώ οι ίδιες ήθελαν αρχικά να δίνουν κάποιο μίσθωμα στο δήμο ήρθε η απόφαση του ΣτΕ που τις δικαιώνει πλήρως και δεν γίνεται πλέον ούτε αυτό έτσι όπως τα έκανε ο κ. Κυρίτσης».

Αξιοσημείωτη η απάντηση στα ερωτήματα των συναδέλφων Ξ. Αγρέλλη και Γ. Λιοδάκη για μετεκλογική συνεργασία (σε πιθανό δεύτερο γύρο) όπου η. Ιω Ρούφα απέκλεισε κατηγορηματικά οποιαδήποτε συνεργασία με Γ. Κυρίτση καθώς αποδείχτηκε πλήρως αναξιόπιστος «δείτε το προηγούμενο προεκλογικό του πρόγραμμα, όχι μόνο δεν έκανε αυτά που υποσχόταν αλλά και αυτά που έκανε δεν ήταν στο πρόγραμμά του…»

Σε ότι αφορά  τη νέα παράταξη τόνισε ότι δεν έχει παρουσιάσει ακόμα προγραμματικές θέσεις και μόνο εφόσον υπάρχει σύγκλιση με τις θέσεις της παράταξής της μπορεί να υπάρξει συμφωνία σε προγραμματική βάση.

Σε ότι αφορά τα χωροταξικά όμως η Ι. Ρούφα τόνισε ότι χρειαζόταν εξειδικευμένο γραφείο. Ο Γ. Φραγκούλης τόνισε από την πλευρά του ότ το 2013 βγήκε το ΦΕΚ που έδινε τη δυνατότητα να προχωρήσει το Γενικό Πολεοδομικό και ο χρόνος που είχε η τότε δημοτική αρχή ήταν πολύ λίγος ενώ στα πέντε χρόνια ο κ. Κυρίτσης δεν έκανε απολύτως τίποτα.

Στο ίδιο θέμα έκανε παρέμβαση και ο Παντελής Σβουρένος (ο οποίος ήταν και πάλι παρών, δίπλα στο φίλο του Βαγγέλη Τζόγια ο οποίος του έφερε και φρέσκα παξιμάδια), ρωτώντας την κ. Ρούφα για ποιο λόγο δεν προχώρησε το θέμα των οικισμών ο κ. Κυρίτσης μήπως επειδή κι αυτούς τους πρωτοάρχισε ο κ. Καΐσερλης, όπως έγινε και με το λατομείο και για αυτό δεν ήθελε να το ξαναλειτουργήσει;

Τέλος (με μια δόση χιούμορ για τις καρέκλες), έγινε η παρουσίαση των 4 νέων υποψηφίων: Ελευθερία Φυτά (ιδ. υπάλληλος από το Ζηπάρι), Αλέξανδρος Μουρμούρης (ιδιωτικός υπάλληλος από Πλατάνι),  Ζεϊνέπ Παπουτσαλάκη  (Κομμώτρια, από Κω)& Γιώργος Αγρέλλης (Ιδ. πρακτορείου ΟΠΑΠ, από Μαστιχάρι).

Ιωάννα Ρούφα: «Για εμάς ο χωροταξικός σχεδιασμός σε όλο το νησί είναι πρώτη προτεραιότητα»

Την επαναφορά της προεκλογικής περιόδου στα πραγματικά ζητήματα του τόπου ανέδειξε με τη σημερινή συνέντευξη τύπου η υποψήφια Δήμαρχος Κω Ιωάννα Ρούφα-Έψιμου.

Κεντρικό θέμα της συνέντευξης τύπου ήταν η επιτακτική ανάγκη του Ενιαίου Χωροταξικού Σχεδιασμού για ολόκληρο το νησί.

Η κα Ρούφα στην εισήγησή της (επισυνάπτεται ολόκληρη) μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Είμαστε η μοναδική παράταξη που από τον Απρίλιο του 2018 έχουμε καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πολιτικό πλαίσιο πάνω στο οποίο εξειδικεύουμε τις δράσεις μας για την επόμενη μέρα.

Την επόμενη μέρα για την οποία δεν συζητάει κανείς…

Σήμερα ανοίγουμε τον φάκελο του χωροταξικού σχεδιασμού. Ένα αμιγώς αναπτυξιακό εργαλείο το οποίο αφορά το σύνολο των συμπατριωτών μας αλλά και όσους επιθυμούν να επιχειρήσουν στο νησί μας με διαφάνεια και κανόνες, χωρίς πολιτικές ή άλλου είδους συναλλαγές.»

Παράλληλα με το κεντρικό θέμα της συνέντευξης τύπου η υποψήφια Δήμαρχος σχολίασε και δύο σημαντικά θέματα της επικαιρότητας.

Το πρώτο αφορά στη δεδομένη αδράνεια και κωλυσιεργία της απερχόμενης δημοτικής αρχής στο ζήτημα της προσωρινής αποκατάστασης του εσωτερικού λιμένα καθώς και τις γενικότερης διαχείρισης του δημοτικού χρήματος με αφορμή το σεισμό.

Το δεύτερο αφορούσε, επί τη ευκαιρία σχετικής πρόσκλησης που λάβαμε για επικείμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΗΡΑΣ με θέμα την τροποποίηση του καταστατικού του, την επιβεβλημένη ανάγκη να αναθεωρηθεί η χρηματοδότηση του μέσου, ώστε να λήξη η ομηρία των εργαζομένων που όπως αποδείχθηκε τόσο πολιτικά όσο και νομικά δεν είχε κανένα έρεισμα και προκάλεσε μόνο προβλήματα και ανθρώπινο πόνο.

Στο κλείσιμο της συνέντευξης η υποψήφια Δήμαρχος Ιωάννα Ρούφα-Έψιμου παρουσίασε τέσσερις ακόμη συνδημότες και συνδημότισσές που ενώνουν τις δυνάμεις τους με την παράταξη ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ με απεριόριστη διάθεση προσφοράς στον κοινό στόχο που είναι η επόμενη μέρα και τα πραγματικά προβλήματα του τόπου μας.

Πρόκειται για τους/τις:

Γιώργο Αγρέλλη (ιδιοκτήτη πρακτορείου ΟΠΑΠ)

Αλέξη Μουρμούρη (ιδιωτικό υπάλληλο)

Ζεϊνέπ Παπουτσαλάκη (ιδ. υπάλληλο – κομμώτρια)

Ελευθέρια Φυτά (βοηθό βρεφονηπιοκόμο)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ.

Εισήγηση της υποψήφιας Δημάρχου Κω Ιωάννας Ρούφα-Έψιμου στη συνέντευξη τύπου της δημοτικής παράταξης ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ της 15ης Φεβρουαρίου 2019 με θέμα τον Ενιαίο Χωροταξικό Σχεδιασμό

«Είμαστε η μοναδική παράταξη που από τον Απρίλιο του 2018 έχουμε καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πολιτικό πλαίσιο πάνω στο οποίο εξειδικεύουμε τις δράσεις μας για την επόμενη μέρα.

Την επόμενη μέρα για την οποία δεν συζητάει κανείς και όλοι αναλώνονται αποκλειστικά και μόνο στην παρουσίαση υποψηφίων με φτηνά συνθήματα που τα ακούμε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Σήμερα ανοίγουμε τον φάκελο του χωροταξικού σχεδιασμού. Ένα αμιγώς αναπτυξιακό εργαλείο το οποίο αφορά το σύνολο των συμπατριωτών μας αλλά και όσους επιθυμούν να επιχειρήσουν στο νησί μας με διαφάνεια και κανόνες, χωρίς πολιτικές ή άλλου είδους συναλλαγές.

Για μας ο χωροταξικός σχεδιασμός σε όλο το νησί είναι πρώτη προτεραιότητα.

Η εκπόνηση της μελέτης και η διαβούλευση με την τοπική κοινωνία είναι στόχοι εφικτοί όταν υπάρχει η πολιτική βούληση να κάνεις τη ρήξη με το στρεβλό σύστημα ανάπτυξης που έχει εγκαθιδρυθεί.

Τα επιχειρηματικά σχέδια πρέπει να σεβαστούν την αειφόρα ανάπτυξη του νησιού να προσαρμοστούν σε έναν ενιαίο σχεδιασμό με σεβασμό στο περιβάλλον, στην ιστορία, στον πολιτισμό του τόπου.

Η διαχείριση των φυσικών πόρων απειλείται από την εκτεταμένη και άναρχη τουριστική ανάπτυξη ενίοτε υπονομεύει την φέρουσα ικανότητα του νησιού ενώ οι υποδομές μας είναι γερασμένες και ελλιπείς.

Η λογική της εκμετάλλευσης πρέπει να μετατραπεί σε αξιοποίηση με διαχρονική και αειφόρα διάσταση.

Δεν είμαστε ενοικιαστές αυτού του τόπου είμαστε ο ίδιος ο τόπος και οφείλουμε να αντισταθούμε.

Οφείλουμε να έχουμε λόγο και ρόλο.

Ο όρος ανάπτυξη πρέπει να αναθεωρηθεί.

Η αξιοποίηση πλουτοπαραγωγικών πηγών που βρίσκονται εν υπνώσει τεχνηέντως για να απαξιωθούν και να ξεπουληθούν ένα κομμάτι ψωμί είναι ένα κοιμισμένος γίγαντας που πρέπει να ενεργοποιήσομε με περιβαλλοντικούς και οικονομικούς όρους προς όφελος τον πολιτών.

Είναι μια ευκαιρία που θα προσδώσει ποιοτικά χαρακτηριστικά στο τουριστικό μας προϊόν και ταυτότητα που θα παραπέμπει στη Κω και μόνο σ αυτήν.

Σε κάποιες περιπτώσεις και σε συνεργασία με ιδιώτη με όρους όμως διαφάνειας, με όρους που δεν θα απειλούν το δημόσιο συμφέρον, που δεν θα φέρουν αυξήσεις σε παροχές προς όφελος των αδηφάγων συμφερόντων του ιδιώτη, με όρους που θα δίνουν ρόλο και λόγο στον δημότη που είναι το υποκείμενο των όποιων πολιτικών αποφάσεων και συνεργασιών επέλθουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Το ζήτημα της Αλυκής παραμένει σε εκκρεμότητα, δύο μελέτες με τελευταία την ειδική περιβαλλοντική που εκπονήθηκε από τον τέως δήμο Δικαίου παραμένει στα συρτάρια και το προεδρικό διάταγμα σε ισχύ.

Το κτήριο που προοριζόταν για δημαρχείο Δικαίου παραμένει καρα-γιαπί ενώ η λύση είναι δεδομένη και εφικτή. Σε διαβούλευση με τους πολίτες πρέπει να αποφασιστεί η χρήση του η οποία μπορεί να συμβάλει στην αποκέντρωση των υπηρεσιών και των δομών του δήμου.

Τα θερμά της Κω σε κατάσταση πρωτόλεια. Καμιά προσπάθεια αξιοποίησης και ανάδειξης τους . Μόνο δελτία τύπου για συνεργασία με ιδιώτες.

Το συγκρότημα της «Αλεξάντερ Φάσιον» και η επανάχρηση του η ένταξη του στον αστικό ιστό της πόλης είναι αυτονόητη ανάγκη έναντι των δημοτών και των χρημάτων που κόστισε η εξαγορά του.

Υπάρχει πολύ χρήμα που έχει δαπανηθεί και δεν έχει αξιοποιηθεί.

Δεκάδες τα παραδείγματα που αποδεικνύουν την έλλειψη σχεδιασμού και πολιτικής κατεύθυνσης.

Η ανάπτυξη, οφείλει να στηρίζεται στις αρχές της βιωσιμότητας.

Όμως, η βιώσιμη ανάπτυξη δεν προωθείται με το να επικαλούμαστε διαρκώς και αποσπασματικά κάποιες πολύ γενικές διακηρύξεις αρχών τις οποίες απεμπολούμε πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις…

Ο χωροταξικός σχεδιασμός θα ορίσει τις χρήσεις γης, θα δώσει τη δυνατότητα αξιοποίησης μικρών περιουσιών (Μαρμάρι χωρίς σχέδιο οικισμού) θα αποτρέψει την πώληση περιουσιών σε μεγάλους ιδιοκτήτες , θα συνεισφέρει στην ισόνομη και ισόρροπη ανάπτυξη αλλά και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Θα αποτελέσει το «κλειδί» για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Είναι επί της ουσίας ένας κατεξοχήν στρατηγικός σχεδιασμός. Ο μπούσουλας ανάπτυξης. Ένα αναπτυξιακό εργαλείο. Που δεν θα υποκύπτει σε ομάδες συμφερόντων που ευνοούνται χρόνια τώρα από την ανυπαρξία του.

Θα προωθήσει την αποκέντρωση, την συγκοινωνία σε όλο το νησί… βιώσαμε τα αποτελέσματα παράνομων αποφάσεων για την δήθεν επέκταση της αστικής συγκοινωνίας… απόφαση για χαρακτηρισμού όλου του νησιού ως αστική περιοχή… χωρίς Ενιαίο ΓΠΣ δεν γίνεται. Κραυγαλέο τι θα επέλθει άραγε από μια τέτοια απόφαση… για τον πρωτογενή τομέα για παράδειγμα και τι συνέπειες θα είχε αυτός ο κλάδος της οικονομίας;

Θα προωθήσει τη συμμετοχή των πολιτών, αλλά και θα ενισχύσει τη συμπληρωματικότητα των δράσεων, Θα εξασφαλίσει το συλλογικό, το δημόσιο συμφέρον.

Είμαστε αποφασισμένοι να είμαστε η δημοτική αρχή που θα εκπονήσει αυτό το έργο που θα απελευθερώσει δυνάμεις και θα θεσμοθετήσει λειτουργίες με όρους και αισθητική.

Δώσαμε μάχη εντός το δημοτικού συμβουλίου από την πρώτη μέρα αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε.

Καταθέσαμε (12/7/2016) μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στον εισαγγελέα Κω, στον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος που εδρεύει στην Αθήνα -η οποία κοινοποιήθηκε στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Η αναφορά αυτή αφορούσε στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής για επανασύναψη (πάση θυσία) μιας εντελώς ασύμφορης, επιβλαβούς και χωρίς φυσικό αντικείμενο σύμβασης που αφορούσε στη μελέτη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του προ Καλλικράτη δήμου Κω.

Συνοπτικά: Η σύμβαση υπογράφει παρανόμως από τον κο Κυρίτση 28/12/2010. (μόλις 2 μέρες πριν αποχωρήσει από η διοίκηση του δήμου)

Ανακλήθηκε το 2011 από την προηγούμενη δημοτική αρχή καθώς το Γενικό πολεοδομικό σχέδιο έπρεπε, βάση του Καλλικράτη, να αφορά σε όλο το νησί. Η νεκρανασταθείσα σύμβαση αφορούσε τον τέως δήμο Κω και άφηνε εκτός πολεοδομικού σχεδιασμού το υπόλοιπο νησί.

Ακόμα και αν αυτή η μελέτη παραδιδόταν δεν θα είχε καμιά ισχύ εφαρμογής καθώς δεν θα αφορούσε όλο το νησί όπως σαφέστατα η νομοθεσία ορίζει.

Η ανάδοχος σύμπραξη εταιρειών προσέφυγε στο Συμβούλιο Επικρατείας το οποίο δικαίωσε την απόφαση ανάκλησης που ελήφθη το2011.

Εντούτοις, και παρά την απόφαση του ΣΤΕ που ακύρωνε τη σύμβαση ως παράνομη, η δημοτική αρχή Κυρίτση μετά από 4 και πλέον χρόνια παρατείνει την σύμβαση που ήδη είχε καταργηθεί από το συμβούλιο επικρατείας, εκδίδει τον πρώτο λογαριασμό ο οποίος μάλιστα φέρει την υπογραφή του εκπροσώπου της μελετητικής εταιρείας.

Η οποία μελετητική εταιρεία γνώριζε ήδη την απόφαση του ΣΤΕ και ήταν έτοιμη να εισπράξει χρήματα από τα ταμείο του δήμου για μια ήδη κατηργημένη σύμβαση. (η απόφαση του ΣΤΕ ήταν καταπέλτης)

Τότε ήταν που τα στελέχη του τμήματος πολεοδομίας και λίγο πριν υπογράψουν τον πρώτο λογαριασμό πληρωμής απηύθυναν ερώτημα στη νομική υπηρεσία του δήμου μας για το αν και κατά πόσο η εν λόγω σύμβαση είναι σε ισχύ… για να λάβουν την απάντηση που τους απέτρεψε. «Η σύμβαση είναι παράνομη με απόφαση του ΣΤΕ»

Η δημοτική αρχή Κυρίτση σύρθηκε να ανακαλέσει τις παράνομες αποφάσεις της που υπέκρυπταν σκοπιμότητα και συνδιαλλαγή με την εταιρεία από το 2010.

Έκτοτε καμιά απόφαση δεν ελήφθη για τον χωροταξικό σχεδιασμό του νησιού μας.

Στις 17/9/2016 ο κος Γερασκλής έλεγε χαρακτηριστικά: «Για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και το Χωροταξικό της Κω, προχωράμε άμεσα σε νέα προκήρυξη και διαγωνισμό», παραδεχόμενος εμμέσως πλην σαφώς την αποτυχημένη του προσπάθεια.

Θα ήθελα δε να θυμίσω ότι παρά τις στοιχειοθετημένες αναλύσεις μας τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και στις δημόσιες παρεμβάσεις μας δεν εισακουστήκαμε, αφού εξαντλήσαμε όλα τα επιχειρήματα αλλά και όλα τα χρονικά περιθώρια βλέπαμε ότι η «πρεμούρα» τους να ξανα-υπογράψουν τη συγκεκριμένη σύμβαση των 233 χιλιάδων οδηγούσε όχι μόνο σε μια παράνομη δοσοληψία με την εταιρεία χωρίς κανένα όφελος για το νησί αλλά ταυτόχρονα σε μια ακόμα χαμένη πενταετία σε ότι αφορούσε τα πολεοδομικά ζητήματα.

Μάλιστα ειπώθηκε δημόσια ότι συμφώνησαν να επεκταθεί η μελέτη σε όλο το νησί.

Γεγονός που αποδεικνύει την προχειρότητα και την επικινδυνότητα τους. Καθώς η σύμβαση αφορούσε ρητά και κατηγορηματικά την Κω από τη Μεσσαριά και κάτω και πουθενά δεν έκανε αναφορά για όλο το νησί!

Φαντάζομαι ότι και αυτές τις δηλώσεις του κυρίου Γερασκλή και την σκοπιμότητα τους θα εξετάσει το δικαστήριο που έχει απαγγείλει την κατηγορία για παράβαση καθήκοντος στον κύριο Κυρίτση και στους 18 δημοτικούς συμβούλους του που ψήφισαν σειρά παράνομων αποφάσεων εις βάρος των πολιτών της Κω.

Οι επιλογές τους ηττήθηκαν γιατί πολύ απλά με την εφαρμογή του Καλλικράτη το 2011 και τη δημιουργία του Ενιαίου Δήμου της Κω υπάρχει η υποχρέωση της εκπόνησης Ενιαίου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου για ολόκληρο το νησί (λίγο τους ενδιαφέρει)!!!

Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, ως όφειλε εκ του νόμου, κατάργησε την εν λόγω σύμβαση και προχώρησε στην έκδοση του απαιτούμενου ΦΕΚ για την έναρξη του Ενιαίου Πολεοδομικού Σχεδίου για ολόκληρο το νησί της Κω.

Ένα ΦΕΚ που το έχουν στα χέρια τους από την πρώτη ημέρα που ανέλαβαν (01/09/2014) και σχεδόν πέντε χρόνια μετά δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα.

Ταυτόχρονα, η δημοτική αρχή του κου Κυρίτση απέκρυψε την απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά στην Πράξη Εφαρμογής Σχεδίου Πόλεως Κω – τη γνωστή διαδικασία για τη μεταγραφή των ιδιοκτησιών των συνδημοτών μας. (την έχουμε δημοσιοποιήσει)

Σύμφωνα με την οποία (30/4/2013) Αποφασίσθηκε η καταγραφή όλων των διορθωτικών αλλαγών στις μερίδες. Ακολούθησε μια επίπονη και χρονοβόρα εργασία η οποία ολοκληρώθηκε, χωρίς τυμπανοκρουσίες, μετά από ένα χρόνο.

Στη συνέχεια αυτή η εργασία – διορθωτικές πράξεις στάλθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας προκειμένου να εγκριθούν.

Εγκρίθηκαν χωρίς καμία απολύτως ένσταση και είναι έτοιμες για την μεταγραφή στο κτηματολόγιο.

Δυστυχώς δεν προλάβαμε να ολοκληρώσουμε τη μεταγραφή καθώς η έγκριση από την Περιφέρεια ήρθε μια βδομάδα πριν από τις δημοτικές εκλογές.

Πέντε χρόνια μετά… όλος αυτός ο όγκος των διορθωτικών πράξεων λιμνάζει στο τμήμα πολεοδομικών εφαρμογών του δήμου συνειδητά, απαξιωτικά, εγκληματικά.

Ήλπιζα ότι ο κος Κυρίτσης, κατά την προσφιλή του τακτική, θα θυμόταν την εν λόγω μεταγραφή λίγους μήνες πριν τις εκλογές και θα παρουσίαζε αυτή τη σημαντική προσπάθεια που αφορά χιλιάδες συμπολίτες ως δική του.

Ούτε αυτό δεν έκανε προτιμά να τους κρατά ομήρους.

Προτιμά να τους τιμωρεί και να τους αφήνει χρόνια τώρα να περιμένουν την μεταγραφή και ότι αυτή μπορεί να σημαίνει για την αξιοποίηση της περιουσίας τους και την οικονομία του νησιού».

60 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Η ΜουρλοΓΚΑΓΚΑ με καταγγελίες και ΡΟΥΦιΑνιές σταμάτησε το γενικό πολεοδομικό του νησιού ψάχνοντας κομπίνες...

  Με κακόβουλες καταγγελίες στον τύπο και στην δικαιοσύνη κατάφερε να σταματήσουν οι προσπάθειες ανάθεσης σε εξειδικεμεύνο γραφείο πολεοδομικών μελετών… Δεν ήθελε να χάσουν το παραδάκι οι άσχετοι με το αντικείμενο συγγενείς του Κωστούκου της συνεργατικής Γαιόραμα που πουλώντας δήθεν πολεοδομικές μελέτες ξεζούμισαν το δημοτικό παραδάκι… …

  • Άσε τις παρλαπίπες κυρά ΓΚΑΓΚΑ, ξεκάθαρα ΠΌΤΕ ΜΕΤΑΚΟΜΊΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΆΤΑΞΗ ΤΩΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΑΙΧΤΏΝ ΚΑΐΣΕΡΛΗ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ-ΣφΥΡΙΖΑ;;;

   Τι περιμένεις, ΠΡΌΣΘΕΤΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΕΣ ΜΕ ΠΑΡΑΔΑΚΙ ΚΑΙ ΨΗΛΗ ΚΑΡΕΚΛΑ;;; Αφού το βλέπουμε όλοι ότι ψηφοδέλτιο δεν θα καταφέρεις να φτιάξεις, γιατί κάνεις για τα μάτια των ψηφοφόρων την δύσκολη;;;; Έλα, πάενε να συμπληρωθεί το προηγούμενο ψηφοδέλτιο του Καΐσερλη με όλα τα φρούτα της ΣΟΥΡΩΜΈΝΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ μαζί και με τα νέα δεξιά δεκανίκια που συνεργάζονται με τον υποψήφιο του ΣφΥΡΙΖΑ στο ΑΔΎΝΑΜΟ σΟύΡΑΜΑ του ΤΡΙΏΡΟΦΟΥ κοψιμιού 3flor ΤΕΟ σε τιμή ευκαιρίας και μίσους….. ®Νυχτοκαβαλάρης©

   • Μια απλή ερώτηση, υπάρχει κρυφή συμφωνία του Τριώφλορου 3flor ΤΕΟ με την ΜιζεροΓΚΑΓΚΑ για την δεύτερη Κυριακή;;;; Παίζουν παιχνίδια;;;

    ΚΥΡΙΤΣΗ, πήρες χαμπάρι την μαϊμού αντιπαράθεση των σΟυΡΑΜΑτιστών;;; Πιστεύεις ακόμα ότι Πης και Βασιλειάδης παρέμειναν δίπλα στην σαλεμένη ΜουρλοΓΚΑΓΚΑ χωρίς την εντολή του Καΐσερλη;;; Η απλή αναλογική – συναλλαγή δίνει την δυνατότητα για παζάρια, αντιπαροχές και κωλοτούμπες…. #Αγαθίας ο Σχολαστικός#

    • ΜΑΙΜΟΥΝΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ

    • Το πικρό παράπονο της ΜουρλοΓΚΑΓΚΑ, πεταμένης στα σκουπίδια από την μπεκροπαρέα της παρακμής για τον ΔΕΙΛΟ ΚΟΨΙΜΙΟ ΤΡΙΩΦΛΟΡΟ…

     Απόψε, σήμερα και χθες- όλες οι πόρτες είν’ κλειστές – και γω είμαι απ’ όξω – και μες στο φάρδος το θαμπό – παίρνω αμπάριζα να μπω – και ο Σ@ύρας με πετά όξωωωωωωωω…. Όλος ο κόσμος μ’ αγνοεί – βαρέθηκα τέτοια ζωή – τους φόνους και τα μίση – Αλή, Αλή και τρις Αλή – φωνάξτε αμέσως τον Κωστή, να με καρατομήσει … *Μπινελίκωσον*

    • Μια ζωή πηδούσε από παράταξη σε παράταξη, ΤΩΡΑ που εξήγγειλε το ΣΟύΡΑΜΑ – ΡΟΥΦιΑνιές – Καταγγελίες ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ;;;;

     ΔΕΝ θα προσχωρήσει στην Τριώροφη παράγκα του ΔΕΙΛΟΥ ΤΕΟ χωρίς ανταλλάγματα… Α πα, πα, πα, η κυρία έχει ούμπαλα και δεν θα ξεχνά την εμπειρία της από τις αποστασίες, θα πουλήσει ακριβά την μεγαλομανία της και θα πληρώσει τους ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ Καΐσερλη-Καματερό του ΣφΥΡΙΖΑ με το ίδιο νόμισμα, ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ τον Τριώφλορο ΘΕΟΔΟΣΗ τον κοψιμιό ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ… Η κυρία έχει αξιοπρέπεια, ή θα πέσει ο παράς τύπου ΒΙΜΕΛ και ΔΕΑΣ ή θα ή θα στηρίξει τον ΜΗΝΑ…. @Νυχτοκαβαλάρης@

    • Τελικά ΜουρλοΓΚΑΓΚΑ όλα εδώ πληρώνονται, ότι έκανες όταν την κοπανούσες από παράταξη σε παράταξη σου κάνει η μπεκροπαρέα...

     Σκορποχώρι το ΣΟύΡΑΜΑ-ΡΟΥΦιΑνιές-Καταγγελίες, πηδάνε σαν ποντικοί από την μαούνα που βουλιάζει… Πάρε πόνο τώρα και εσύ Αννούλα, σου κάνουν αχάριστη, οι Καΐσερλης-Καματερός, ότι έκανες και εσύ λόγω μούρλας, οίησης και μεγαλομανίας, να είσαι πολύ λίγη, τίποτα και να θέλεις να διοικήσεις τον Δήμο της Κω … Βρε ΟΥΣΤτττττττττττ σαλεμένα υπόλοιπα της ΣΟΥΡΩΜΈΝΗΣ ΚΟΜΠΑΝΙΑΣ, πααίνετε για ΠΑΤΣΑ στην θαυματουργή ταβέρνα του Αράπη που με το κολλαγόνο που περιέχει θα ηρεμήσει τα σαλεμένα σας μυαλά…

    • Ανωνυμε ΑΓΑΘΙΑΡΗ, ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΩΣ ΝΥΧΤΟΚΑΒΑΛΙΜΕΝΕ, καίει και τσουρουφλαει? Χαπάκια δισπεψιας μαζί με τα υπόλοιπα που παίρνεις θα βοηθήσουν λίγο . Μετά θα έρθει το «ξαλαφρωμα» και θα ηρεμησουν τα σωθικα μας. Πολύ θα θέλατε μια συνεργασία αλλά οι κωλοτουμπιτσες είναι γνωρισμα των ανηθικων και ατιμων βολεψακηδων, όχι δικό μας!

  • Όσοι στηρίζουν την ΜΠΟΥΡΔΑ απ όπου προέρχεται και καβάλησαν καλάμι στηρίξουν την προσπάθεια της μεγαλομανής ξεσαλωμένης ΡΟΥΦΑ...

   Μια ζωή πηδούσε από παράταξη σε παράταξη, ΤΩΡΑ που εξήγγειλε το ΣΟύΡΑΜΑ – ΡΟΥΦιΑνιές – Καταγγελίες θα κάνει πίσω;;;; Θα παιδέψει λίγο ακόμα τον ΔΕΙΛΌ ΘΕΟΔΌΣΗ μέχρι να κάνει άλλη μια κολωτούμπα και επιστρέψει με καπίστρι στην αγκαλιά του σε μόνιμη ευθυμία Κωστούκο όπως επιθυμεί η μπεκροπαρέα του καφενείου της παρακμής που την αποψήλωσε από αποστατήσαντες συμβούλους …. Και καλά αυτή, θα γυρίσει στο σΟύΡΑΜΑ μέχρι να την ξανακοπανήσει, ΟΜΩΣ Ο ΔΕΞΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ, ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΆ ΈΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΉΦΙΟ ΤΟΥ ΣΦΥΡΙΖΑ, το μίσος του για τον Κυρίτση δεν δικαιολογεί κουμπαριές με τις μούμιες της πολιτικής, τους Καραγκιοζοπαίχτες Καΐσερλη – Καματερό ;;;;

   • ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΖΩΟΚΤΟΝΟ ΕΝΑΝ ΚΑΡΑΦΛΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΑΑΑΑ ΞΕΧΑΣΑ ΤΟΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ.

  • Είμαι με τον Νικηταρά.Αλλα η σημερινή σου συνέντευξη ήταν πάρα πολύ καλή.Συνεχισε έτσι και δεν θα χάσεις.Μεχρι της εκλογές πολλά αλλάζουν.Μπορει και γω

 2. ΡΩΤΗΣΑ ΚΑΙ ΕΜΑΘΑ: Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΓΑΙΟΡΑΜΑ που ίδρυσαν δεκαπέντε νέοι επιστήμονες ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ. Σε αυτήν συμμετείχε και ο συγγενής του δήμαρχου που λοιδορήθηκε δημόσια από τον κύριο Κυρίτση. Η επιχείρηση είχε ξεκινήσει το πρωτόγνωρο έργο της ψηφιοποίησης των αρχείων της Πολεοδομίας. Είχε ολοκληρώσει την αποτύπωση και το ιστορικό όλων των σταβλικών εγκαταστάσεων της Κω μέχρι την Κέφαλο για να αδειοδοτηθούν. Είχε ξεκινήσει το πρόγραμμα μεταγραφής των πράξεων εφαρμογής των σχεδίων πόλης στο Κτηματολόγιο. Η επιχείρηση διαλύθηκε από καταγγελίες του κυρίου Κυρίτση και του ΤΕΕ. Το αποτέλεσμα το ξέρετε: Ο κύριος Κυρίτσης που κατηγορούσε δημόσια τον γιό του Καίσαρλη ότι έπαιρνε χρήματα από τον Δήμο ανέλαβε με τον δικό του συγγενή την κατεδάφιση των αμιάντων της ΑΒΙΚΩ.

  • ΕΘΕΛΌΝΤΡΙΑ της δωρεάν προσφοράς εργασίας, το ΜΑΎΡΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ σΟυΡΑΜΑτος το ξέρεις καλά...

   Τι έγιναν κολασμένη της προσφοράς τα 850.000 ευρώ των συνεργατικών και γιατί έγινε η δωρεά παραχώρηση δημοτικής περιουσίας σε συγγενείς, κουμπάρες και ψηφοφόρους της ΣΟΥΡΩΜΈΝΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ;;; Αμάρτησε για το συγγενάκι του ο ένας, αμάρτησε για τον δικό του και ο άλλος. Θεωρούν τους δημότες ζωντανά που τρώνε κουτόχορτο από τα Ποσειδώνια λιβάδια…

  • Δεκαπέντε αγράμματοι συγγενείς και φίλοι και ένας τομογράφος για την μόστρα...

   Πες ΕΘΕΛΌΝΤΡΙΑ μερικά από τα πτυχία των μελών της συνεργατικής που να δικαιολογεί επιχορήγηση για δουλειά που δεν είχαν προσόντα να κάνουν.; ;;;;; ΜΑΥΡΟ ΠΑΡΑΔΑΚΙ σε συγγενείς, κουμπάρες και ψηφοφόρους…. Σαν τα μαϊμού σεμινάρια επιμόρφωσης για τα οποία πλήρωσε η …… 84.000 ευρώ που της αφαιρέθηκε από το βιβλιάριο μετά τον έλεγχο…

   • ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΑΥΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ , ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΔΕΚΑΤΟ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑΤΟΥ ΤΕΕ. ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΤΥΧΙΑ ,ΟΧΙ ΙΤΑΛΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ ΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ. ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΤΕ ΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΔΟΥΛΙΑ, ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΚΩ Η ΕΤΑΙΡΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΕ

 3. Η απάντηση που δώσατε για την Αίγλη δεν είναι σωστή. Η ΚΟΙΝΣΕΠ της Αίγλης μπορεί να μην έδινε ενοίκιο στον Δήμο αλλά πλήρωνε τον μήνα τρεις χιλιάδες ευρώ για την μισθοδοσία δύο βιβλιοθηκονόμων που λειτουργούσαν την βιβλιοθήκη του Δήμου. Αυτό είναι το νόημα των κοινωνικών επιχειρήσεων.

  • και τώρα βρήκες το φως το αληθινό στους νέους φαταούλες… έρχεται η ώρα σας γιατί είστε τα ίδια ΣΚ@Τ@ με τον απερχόμενο

 4. Κυρία Ρούφα, σου εύχομαι καλή επιτυχία μέσα από την καρδιά μου τώρα που ξεκαθάρισες ότι ο αντίπαλος είναι μόνο ο Κυρίτσης. ότι ειπώθηκε εναντίον του κυρίου Νικηταρά δεν ήταν χρειαζούμενο.

 5. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΡΙΟΦΛΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΣΕΠ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ Η ΙΩΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΣΑΣ

 6. Σωστηηηηηηηηηηη άλλα είπε και άλλα εκανε ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙς ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΑΤΗ ;;;;

 7. Ο ΤΡΙΟΦΛΟΡΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΡΑΤΑ 3 ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

  ΜΕΤΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑΤΕ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ.

  ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

 8. ΔΧ: ΘΕΟΔΟΣΗ, ΞΕΦΟΡΤΩΣΟΥ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ! (Να τους πεις ότι δεν δέχεσαι τη στήριξη. Θα χάσεις 3% θα πάρεις 13%!)

  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΦΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΞΥΠΝΑΤΕ

  • συγκρατησου! Η καταγωγή και η αγωγή δεν κρύβονται. Εγγραματος βέβαια δεν σημαίνει μοορφωμενος οπότε συνέχισε να βελάζεις. Σου ταιριάζει απόλυτα.

 9. Κατηγορούσε τον συγγενή του καίσαρλη και αυτός κατεδάφιζε με τον δικό του αμιάντους

 10. ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Η ΡΟΥΦΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟ ΘΕΟΔΟΣΗ ΒΡΙΖΕΤΕ; ΕΝΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ. ΤΙΣ ΒΡΙΙΕΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΓΑΠΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΥ ΠΑΝΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΤΣΙΚΟΥΣ. ΤΟΧΟΥΝ ΡΙΞΕΙ ΣΤΟ ΒΡΙΣΙΜΟ. ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ….

 11. Καλά έλεγα εγώ ότι ο Κυρίτσης ήταν αυτός που έγραφε εναντίον του Νικηταρά για αποστάτες και λοιπά. Σήμερα η κυρία Ρούφα έδειξε ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο

 12. Ο ΛΑΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΝΑΣ–ΘΕΟΔΟΣΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ.

 13. Κυρία ρούφα καλή επιτυχία! Όσο για το κοντοπίθαρο το τρολάκι που κάνει επικόλληση σε κάθε δημοσίευση ήταν που ήταν νάνος τον λιώσαμε τελείως!!!

 14. ΣΑΣ ΕΧΩ ΦΑΚΕΛΛΟΜΕΝΟΥΣ ΠΈΝΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΝΑ ΕΝΑ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΑΜΙΑΝΤΑΚΙΑ. Ο ΑΓΙΟΣ

 15. Μάλλν ξεχάσατε τι είπε ο Μπουτάρης. Η απλή αναλογική ενισχύει τις συνεργασίες. Και αυτές μπορεί να γίνουν προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά. Αυτά είπε ο Μπουτάρης και εγώ πιστεύω ότι σήμερα με την έντιμη στάση της κυρίας Ρούφα απέναντι του κυρίου Νικηταρά πως η μετεκλογική συνεργασία θα είναι η καλύτερη εαν αντιληφθούν όλοι ότι για την κοινωνία της Κω αντίπαλος και εχθρός είναι μόνο ο Κυρίτσης.

 16. ΙΩΑΝΝΑ, ΟΛΗ Η ΚΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ. ΤΑ «ΕΡΓΑ« ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ. ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ. ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΗΡΕΜΙΑ, ΕΝΟΤΗΤΑ, ΣΥΜΠΝΟΙΑ, ΔΙΑΛΟΓΟ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ. ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΗΜΕΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΜΕΤΕΡΟΙ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΚΩ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ. ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΛΙΓΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ… ΕΓΩΙΣΜΟΙ, ΥΦΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΕΡΑΝΩ, ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.
  ΜΟΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ…

 17. Καλός ήρθατε στην παρέα μας, όλοι μαζί θα κερδίσουμε την δικτατορία του Κυρίτση και την ψεύτικη εικόνα του Νικηταρά.
  Ιωάννα σωστούς ανθρώπους με ηθική οι οποίοι είμαστε σίγουροι ότι θα κάνουν το καλύτερο για την Κω μας.
  Φεύγει ο Δικτάτορας και ο ξαφνικός ήρωας Νικηταράς.
  Έρχεται ο Ήλιος στο Νησί μας με την Ιωάννα Ρούφα…

 18. Απορω.Τελικα στεναχωρηθήκατε που φτιαχτηκαν τα σχολεια σε χρονο ρεκόρ για την Ελλαδα μετα από σεισμο και που θα φτιαχθει το λιμανι κοντρα σε ολους;Αληθεια για το μεταναστευτικο στεναχωρηθήκατε που δεν γιναμε Λέσβος;Εγιναν τοσα αυτά τα χρονια στο νησι…μεταναστευτικο,σεισμος,μια κυβερνηση που ειχε τι Κω γραμμενη και εσεις το μονο που κανατε ηταν να κατηγοριτε κι να αγωνιζεστε για καποιους ευνοημενους στο ΔΗΡΑΣ και τις κυριες στην Αιγλη;Αυτά ηταν τα προβλήματα για εσας στο νησι τα τελευταια χρονια;Μηπως το ότι δεν πηρε ο δημος αλουμίνια και σιδερα από τους κυριους ;Γιαυτα ζητατε ψηφο;Καλα κρασια.

 19. 3.000€ ΕΠΙ 12 ΙΣΟΝ 36.000€ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ
  ΕΠΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΟΝ 180.000€
  ΧΩΡΙΑ ΤΑ ΜΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ
  ΘΑ ΕΙΧΕ Κ ΕΞΟΔΑ ΛΟΓΩ ΔΙΑΣΤΗΡΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ.
  ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ.
  ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΔΕΡΒΕΝΑΓΑΣ, ΠΑΛΙ ΕΣΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ.
  ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΙΝΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΦΤΙΑΞΕ ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟ, ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΔΗΜΟΤΩΝ, IS TOO MUCH…

 20. ΤΟΝ ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ.ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.

 21. ΓΑΤΑΚΙΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ,ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ…..ΝΙΑΟΥΥΥΥΥΥΥ!!!

 22. Χυδαιολόγοι γραφιάδες του Κυρίτση…Η πανωλεθρία είναι σίγουρη….Η κατρακύλα άρχισε….
  Όταν μαζεύεστε μεταξύ σας δεν μπορείτε να δείτε τι λέει η κοινωνία….Ζήστε στο κόσμο σας…ακόμα λίγο..
  Ο κίνδυνος για σαρωτική ήττα είναι κοντά…..

 23. Κυρία Ρούφα είμαι 62 χρόνων μένω σχεδόν 25 χρόνια στην Λάμπη δεν ανοικω σε κανένα κόμμα η παράταξη σχεδόν μια ολόκληρη ζωή όχι μόνον εγώ αλλά πάρα πολλοί συνδημότες μας ακούμε υποσχέσεις για επέκταση του σχεδίου πόλεως στην Λάμπη και τίποτε δεν γίνεται με αποτέλεσμα να υπάρχουν διχόνοιες προβλήματα και ασσυληπτες καταστάσεις μεταξύ συγγενών και γειτόνων έλεος τόσα χρόνια τώρα επιτέλους μαζευτείτε όλοι οι πολιτικοί του νησιού και κάντε κάτι.ειμαστε κι εμείς δημότες εχομε κι εμείς δικαίωμα για ένα καλύτερο μέλλον ειλικρινά σας εύχομαι καλή επιτυχία στις δημοτικές εκλογές και μακάρι η εξαγγελία σας να γίνει πραγματικότητα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ