Γ. Ζερβός προς Π.Γραμματεία #Δίεση για ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ: Μια κλειστή ομαδούλα με μεθοδεύσεις της κακιάς ώρας οδηγείται σε πλήρη γελοιοποίηση

47
1146

Η Εισήγηση του Γιάννη Ζερβού

(από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της πολιτικής γραμματείας #Δίεση)

Κως, 20/01/19

Φίλες & φίλοι, στελέχη της παράταξης,

Στην πολιτική, αργά ή γρήγορα, όλα έρχονται στο φως.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών αποκαλύπτουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την παρασκηνιακή απόπειρα διάλυσης της παράταξής μας.

Η τραγική ειρωνεία του πράγματος;

Πρωτοστάτες αυτής της απόπειρας είναι αυτοί που ίσαμε χθες υποτίθεται ότι μας στήριζαν ψυχή τε και σώματι. Αυτοί που εμπιστευόμασταν με κλειστά μάτια. Αυτοί με τους οποίους μοιραζόμασταν τις ίδιες πολιτικές αρχές και αξίες.

Και αυτοί έχουν όνομα… όσο και αν τώρα κάνουν τις πάπιες, όσο και αν κρύβονται, όσο και αν βυσσοδομούν, καταστρατηγώντας ακόμα και τις κεντρικές γραμμές του κόμματος που υπηρετούν.

Αναφέρομαι, βεβαίως, στο υφιστάμενο συντονιστικό της Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΚΩ.

Δηλαδή, σε μια κλειστή ομαδούλα, μηδαμινής πολιτικής προσφοράς, που έχει την ψευδαίσθηση ότι με μεθοδεύσεις της κακιάς ώρας μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες στο κόμμα, ενώ στην ουσία το μόνο που κάνει είναι να το εκθέτει ανεπανόρθωτα.

Απόδειξη των όσων αναφέρω είναι το χθεσινό θλιβερό δελτίο τύπου που εξέδωσαν.

Με τέτοιες δηλώσεις οδηγούνται στην πλήρη γελοιοποίηση.

Δεν θα τους ακολουθήσουμε.

Η πολιτική παρουσία μας εδώ και πέντε χρόνια είναι η απάντησή μας.

Εμείς μείναμε πιστοί στις αξίες και στις θέσεις μας. Τις τηρήσαμε στο ακέραιο.

Εκείνοι πρέπει να αναρωτηθούν πού πήγαν οι δικές τους. Άλλαξαν;

Εμείς με τη θεσμική μας δράση λογοδοτούμε καθημερινά  στους δημότες.

Εκείνοι οφείλουν να λογοδοτήσουν στη συνείδησή τους και στον κόσμο του κόμματος.

Να δικαιολογήσουν την αγνωμοσύνη, την αχαριστία και την υποκρισία που επέδειξαν.

Οι δημότες της Κω έχουν κρίση και καταλαβαίνουν.

Αυτοί οι κύριοι της Τ.Ο. να είναι σίγουροι ότι σύντομα θα κληθούν να αναλάβουν τις πολιτικές ευθύνες των επιλογών τους.

Ευθύνες που δεν θα αποδοθούν από μας αλλά από τους ίδιους τους δημότες, την κατάλληλη ώρα… την ώρα που θα κριθούν οι επιλογές όλων μας… την ώρα της κάλπης.

Για αυτό το λόγο, φίλες και φίλοι, η ευθεία προτροπή μου προς τη γραμματεία της παράταξης, είναι να μην ασχοληθεί ξανά με αυτούς.

Ας τους αφήσει να βουλιάξουν στην πολιτική ανυποληψία.

Στον βάλτο των μηχανορραφιών και του υστερόβουλου παραγοντισμού.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας όπως το κάνουμε ήδη.

Με πίστη στις προοδευτικές αρχές μας, αξιοπρέπεια, αυτονομία, πρόγραμμα.

Θα χρειαστεί βέβαια να επανακαθορίσουμε τη στρατηγική μας ενόψει των εκλογών.

Αντιλαμβάνομαι ότι ανησυχείτε αν θα καταφέρουμε να φτάσουμε έως αυτές.

Χαμένος είναι ο αγώνας που δεν δόθηκε.

Αυτό λέγαμε πάντα, αυτό λέμε και σήμερα. Θα προσπαθήσουμε.

Όσοι απομείναμε είμαστε όλοι σπλάχνα της νέας γενιάς του νησιού και στο όνομα αυτής της γενιάς οφείλουμε να δώσουμε τον αγώνα μέχρι το τέλος.

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, δήλωσα, κατηγορηματικά, ότι θα επιδιώξουμε να είμαστε και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ως εγγυήτρια δύναμη ενότητας και συνεργασίας.

Δεν ήταν τυχαία η δήλωση αυτή.

Προκύπτει, εκτός των άλλων, από τη βαθιά ανησυχία μου για το νέο σύστημα εκλογής.

Κυρίως όμως από το κλίμα φανατισμού και πόλωσης που ήδη, σιγά σιγά, υποδαυλίζεται.

Αλίμονο αν η απλή αναλογική –ένα αίτημα που υπήρχε στην ιδρυτική μας διακήρυξη και που έγινε πράξη– χρησιμοποιηθεί από διαλυτικά στοιχεία που ονειρεύονται καταστάσεις ακυβερνησίας.

Αν κάποιοι επενδύουν σε κάτι τέτοιο να είναι βέβαιοι ότι θα μας βρουν απέναντι.

Η νέα Κως, η Κως με τις πληγές του σεισμού ακόμη ανοιχτές, τα μόνα που χρειάζεται είναι ένωση δυνάμεων, συνεργασία και πρόγραμμα ανάταξης & προόδου.

Κατά συνέπεια, αυτή τη στιγμή, δυο πράγματα οφείλουμε να κάνουμε:

Α) Να εμπλουτίσουμε τις προγραμματικές μας θέσεις για την Κω της επόμενης δεκαετίας.

Β) Να προβούμε σε αναζήτηση μελών από τη νέα γενιά της Κω.

Δεν θα είναι εύκολο. Θα είναι δύσκολο. Και ο χρόνος είναι λίγος.

Έχουμε όμως την ηθική και την πολιτική υποχρέωση να το επιχειρήσουμε.

Τέλος, και πριν πάρετε το λόγο για να διατυπώσετε τις σκέψεις σας, θέλω να σας ενημερώσω ότι τις εισηγητικές αναφορές των συνεδριάσεών μας, στο εξής, θα τις δημοσιοποιούμε.

Κι αυτό για να δώσουμε ένα μήνυμα απόλυτης διαφάνειας στη δράση μας.

Να γίνει ξεκάθαρη η συνέπεια που χαρακτηρίζει τα λόγια και τις πράξεις μας.

Να δώσουμε απάντηση στον ζόφο, στον εμπαιγμό, στη διγλωσσία και στον διχασμό.

Επαναλαμβάνω: η #Δίεση ό,τι είναι να κάνει θα το κάνει στο φως.

Και να είστε βέβαιοι ότι στο τέλος θα νικήσουμε.

Γιατί το μισό της νίκης είναι η τόλμη.

Κι εμείς τολμήσαμε για πρώτη φορά πριν 5 χρόνια.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε τώρα πίσω.

Πρέπει να συνεχίσουμε και θα συνεχίσουμε.

Σας ευχαριστώ.

47 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο ΖΕΡΒΟΣ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ

  ΤΕΤΟΙΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΣΕ ΤΟΠΙΚΗ, ΤΕΤΟΙΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΕΗΤΗ ΦΑΠΑ, ΣΧΕΔΟΝ ΟΡΓΑΣΜΟΣ.

  • Τρις και ο κούκος τα ζωντανά της Ομάδας Μ.......... του τοπικού ΣφΥΡΙΖΑ... Γλύφουν κοκαλάκια οι λιγούρηδες.

   Βρε ΟΥΣΤτττττττ γιαλατζί αριστεροί της πλάκας που θα βγάλετε και ανακοίνωση για τον ΖΕΡΒΟ. Παίζετε το παιχνίδι του κομπλεξικού ψηλού των 150 σταυρών, μαριονέτες των Καΐσερλη – Καματερού που για τα προσωπικά τους συμφέροντα φασιστικά αποφασίζουν και διατάζουν όπως έκαναν με τον Σκεύο Παπαϊωάννου… -Αλεξίκακος –

  • Ο ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρος Ηλίας ξεπουλά και αδειάζει για τα προσωπικά του συμφέροντα σε συνεργασία πάντα με τον παλιό συνέταιρο Καΐσερλη...

   Πάντα υπόγεια ξεπουλά τους συνεργάτες του, άρχισε με τον Γιάννη Μ. , συνέχισε με τον λαλίστατο Ν. Μ. και συνέχισε με τον προηγούμενο υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον Σκεύο Παπαϊωάννου που με τα κομματικά φερέφωνα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ τον πέταξαν στα σκουπίδια. Τώρα ήρθε η σειρά του Ζερβού και των νέων ανθρώπων που ταρακούνησε τις πολιτικές ΜΟΥΜΙΕΣ του παρασκηνίου…

  • ΓΙΆΝΝΗ ΖΕΡΒΕ, τώρα που ξέφυγες από τον σε ευθυμία Κωστούκο, τον Ηλία τον ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρο, τον ΣφΥΡΙΖΑ η #Δίεση# θα ανοίξει πανιά.

   Με αυτό το ΚαραΘέατροΣκιών των καραγκιοζοπαιχτών ΚΑΐΣΕΛΗΣ -ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ να σου σκάβουν τον λάκκο προ πολλού και να ξεπουλάνε χωρίς τσίπα την προσπάθεια των νέων ανθρώπων για να πλασάρουν σαν υποψήφιο δήμαρχο τους τον δειλό καταστροφέα του περιβάλλοντος 3flor TEO μόνο καλό σου κάνουν. Αδέσμευτος τώρα μας δίνεις την δυνατότητα να ψηφίσουμε κάτι διαφορετικό και φρέσκο. ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ στους λαϊκιστές ΚΥΡΙΤΣΗ, ΡΟΎΦΑ, ΝΙΚΗΤΑΡΑ… ΤΌΠΟ ΣΤΑ ΝΙΆΤΑ… -ΑΛΕΞΊΚΑΚΟΣ –

  • ΕΝΑΣ ΨΗΦΟΣ ΕΙΣΑΙ.Ο ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ.Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ,ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΨΕΙ ΤΩΡΑ.ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΖΕΡΒΕ ΤΡΕΧΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΩΡΑ.

  • δεν μας ειπε ομως για το διδυμο καισερλη-καματερου, πισω απο τα πιονια της τοπικης ειναι αυτα τα διεστραμενα μυαλα…… γιαυτα δεν θα μιλησεις γιαννη;

  • ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

 2. τα βλαμενα του καματερου-καισερλη πηγαν και διαγραψαν το πυροβολο τους. ποσο ζωα ειστε συριζαιοι; ειστε σε ελευθερη πτωση, απο στιγμη σε στιγμη η κυβερνηση θα πεσει, η ηττα ειναι που ερχεται ειναι βεβαιη και εσεις διαγραφεται ότι καλυτερο εχετε επειδη σας ειπε την αληθεια;

 3. Μπράβο Γιάννη συγχαρητήρια, επιτέλους ξεβράκωσε την σπείρα του άθλιου που λυμαίνεται με τα κολλητήρια του την τοπική του ΣΥΡΙΖΑ , φοβερό πολιτικό κείμενο είμαστε μαζί σου και είμαστε περισσότεροι από όσους νομίζεις. Να γράψεις και άλλα για όσα σου υπόσχονταν ο γελοίος και ανασφαλής τοπικός βουλευτής, που διάλεξε ένα τσούρμο ανίκανα καισερλόπουλα να τα κάνει πολιτικούς παράγοντες προχώρα είμαστε δίπλα σου, αφού κατάφερε πρώτα να διώξει από το ΣΥΡΙΖΑ όσους δεν του δήλωναν υποταγή, ΕΞΩ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΓΟΥΡΓΟΥΛΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ

 4. αν έχει η ΔΙΕΣΗ μέλη στείλε και μια φωτο να δούμε ποιοί είστε γιατί δεν ξέρουμε κανέναν

 5. 5 άτομα είσασταν και 5 θα μείνετε. Μετά τις εκλογές θα γυρίσετε στα ποσοστά σας Προδοτες.

 6. ΧΑΧΑΧΑ ΖΕΡΒΕ ΜΥΡΙΣΕΣ ΕΥΡΩ €€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€ ΧΑΧΑΧΑ

  ΤΟΝ ΑΜΙΑΝΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ!!! ΧΑΧΑΧΑ Ο ΑΜΙΑΝΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΥΡΩ €€€€€€€€€€€€ ΧΑΧΑΧΑ

 7. αφού λες ότι είναι ομαδουλα η ΤΟ του ΣΥΡΙΖΑ γιατί τους παρακαλάς να σε στηρίξουν και γιατί τους βρίζεις επειδή δεν σε στηρίζουν;

  • ειμαι μελος του συριζα και το εχετε κανει το μαγαζι …ρδελοκαφενειο, πολυ καλα τα λεει ο γιαννης

 8. Μια χαρά τα λες Γιάννη, αλλά για πες μου πριν 4 χρόνια δεν τα ήξερες αυτά, ή έστω μετά 1, 2, 3 χρόνια «συνεργασίας».

 9. Γιάννη άκου…Θα πας με τον Κυρίτση. Δεν θα εκλεγείς. Ο Νικηταράς θα γίνει Δήμαρχος. Εσύ θα χαθείς από το προσκήνιο όπως πολλοί άλλοι που δεν τούς θυμάται πια κανείς…Δεν έχεις παράταξη.Όλοι αυτοί που ήταν μαζί σου έφυγαν…Το ξέρεις και το ξέρω….Ο Συριζα ήταν αδύνατο να σου βρει 40 ανθρώπους να κλείσεις ψηφοδέλτιο ούτε λεφτά για να κατέβεις….Η απραξία της δημοτικής αρχής, η αδυναμία της,τα μεγάλα προβλήματα του νησιού-προσφυγικό-σεισμός, να τα μετατρέψει σε ευκαιρίες κάνει επιτακτική την ανάγκη αλλαγής του πολιτικού σκηνικού…Είναι λάθος η ανάλυση του κακού Κυρίτση, και του δήθεν αντικυριτσικού μπλοκ… Η ομάδα αυτή της Δύναμης αλλαγής κουράστηκε…Ούτε μπορεί, ούτε θέλει….

 10. Απ.ολη αυτη την ανοητη «Εκθεση Ιδεων» ενος μαθητη 1ης γυμνασιου ενα πραγμα με εντυπωσιαζει…..Η ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ με τον …προηγουμενο «Προδομενο» απο το Συριζα !!! Νικολακι και Γιαννακι tale quale…..

 11. Γιάννη. Ήταν δυο φίλοι.Ο Γιαγκος και ο Τσελεπής…Έπινα κάθε βραδάκι τα ουζάκια τους..Μία μέρα ό τσελεπής έφυγε για τη Ρόδο….Ο Γιάγκος λοιπόν έβαλε δυο ποτηράκια ούζο στο τραπέζι,και σήκωνε μια το δικό του λέγοντας…εύα Γίάγκο,,μετά σήκωνε το άλλο ποτήρι και φώναζε…εύα Τσελεπή…. Έτσι τάπαθες και εσύ με τις συνεδριάσεις σου…Πρόσεχε μόνο μη τσακωθείς καμιά φορά με τον εαυτό σου…

 12. Δηλαδή μας λες Γιάννη ότι συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία της Δίεσης, δηλαδή εσύ με τον εαυτό σου, μαγνητοφώνησες την εισήγηση σου, προς τον εαυτό σου και αυτή την εισήγηση έστειλες στην αεγεαν; Έλεος σταμάτα το δούλεμα δε σε τιμούν αυτά που κάνεις.

 13. Γιατί δεν κάνεις το πιο απλό. Ανακοίνωσε ότι κατεβαίνεις με Κυρίτση να τελειώνουμε. Εκτός κι αν θέλεις να κάνεις θόρυβο για να υπάρχεις στην επικαιρότητα. Βάλε και το Χόνδρο να γράψει κάτι… . Αυτός έχει τον τρόπο του, αν και απ ότι έχω καταλάβει γελούν μαζί του

 14. Πρόσεχε γιατί θα σε αρχίσουν στα δακρυγόνα και θα φας και μερικές για ακροδεξιές αντιλήψεις

 15. καματερε ουτε την ψηφο σου δεν θα βρεις μετα απο αυτο που κανατε στον γιαννη

  εχεις κανει πολλες μακακιες αλλα αυτο δεν θα σου συγχωρεθει ποτε

 16. γρηγορα στην καρεκλα που καθοταν ο νικολακης. τον χλευασμό που δεχετε ο πρωην ετοιμασου να τον δεχτεις και συ. εκεινος εβγαλε και τα κομπλεξ του, εναντιον του βουλευτη γιατι το παιξε και εξουσια. εσυ θα εισαι με τους χαμενους και τους διαλυμένους. μικρε ποιητη, αφαντε ολη την πενταετια, γιαννακη

 17. ΕΣΕΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΡΓΗΓΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΩ. ΜΕ ΦΡΑΠΕΔΕΣ ΚΑΙ ΝΤΑΟΥΛΙΑ ΚΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΣ. άνθρωπε μου λίγη αυτογνωσία δεν θα πείραζε.

 18. Αυτή η κοινωνία είναι χωνευτήρι πάσας νόσου και πάσας μακακίας. Κύριε εαν έχεις τα κότσια να κατέβεις δήμαρχος κάνετο Διαφορετικά κάνε τουμπεκί.

 19. Πήγενε και εσύ με τον Κυρίτση. Άλλωστε είναι και κτηματομεσίτης, Ξέρεις εσύ.

 20. Είμαι ο ηγέτης και εσείς με ξευτελίσατε. Που θα πάει όμως στις εκλογές θα δείτε τι έχει να γίνει. Θα εξαγγείλω την γέφυρα Κω Καλύμνου και θα σας αφήσω στα κρύα του λουτρού.

 21. Ο άνθρωπος μας λέει ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ αυτές τις ημέρες γίνεται κοσμογονία στο πολιτικό σύστημα. Εδώ αυτές τις ημέρες κρίνεται ένα τεράστιο εθνικό Θέμα. εδώ αυτές τις ημέρες τρία κόμματα το ΠΑΣΟΚ, οι ΑΝΕΛ, το ΠΟΤΑΜΙ αλλάζουν τα πολιτικά δεδομένα. Και αυτός ο άνθρωπος που λέει ότι είναι η νέα γενιά του ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει την καρέκλα του δημάρχου της Κω. Εαν αυτός είναι ΣΥΡΙΖΑ τότε εγώ είμαι ο ΦΑΝΤΟΜΑΣ.

 22. ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΑ ΤΟΥ, ΤΟ ΚΟΝΤΟΠΙΘΑΡΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΣΦΥΡΙΖΑ, ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΙΣΕΙ. ΜΗΝ ΜΑΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ

 23. Γιάννης μου το μαντήλι σου το γέμισες με μίξες.
  Με τον κυριτση μια χαρά ταιριάζεις και είς ανώτερα !

 24. Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΑ ΤΑ ΠΕΙ ΟΛΑ.ΕΣΕΙΣ ΜΙΚΡΑ ΜΑΝΩΛΑΚΙΑ, ΗΛΙΑΚΙΑ,ΓΙΩΡΓΑΚΙΑ ΣΩΤΗΡΑΚΙΑ ΒΡΗΤΕ ΤΡΥΠΑ ΝΑ ΧΩΘΕΙΤΕ,ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ Κ……..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.