ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με πολύ κόσμο & όλα τα θέματα αιχμής στο τραπέζι η ομιλία Χαρίτση στο Χάνι | Υποσχέθηκε παρέμβαση στην ΕΤΑΔ για έκταση ναυτικού ομίλου και οινοποιείο… Το λιμάνι 29/11 ξεμπλοκάρει και αναμένεται να ξεκινήσει τον άλλο μήνα…

93
2351
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Με πολύ κόσμο και όλα τα θέματα επί τάπητος η ομιλία Χαρίτση στο Χάνι, παρουσία του Δημάρχου Κω Γ. Κυρίτση, του Αν. Υπ. Ναυτιλίας Ν. Σαντορινιού, των βουλευτών Η. Καματερού και Δ. Γάκη, εκπροσώπων φορέων και πολλών μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Κω Μ. Καβαδάκης ο οποίος αναφέρθηκε στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται μετά την έξοδο από τα μνημόνια, την κατάθεση του πρώτου μεταμνημονιακού προϋπολογισμού και το άνοιγμα προς τον κόσμο της εργασίας με διάλογο.

Στην Κω με την υπογραφή του Α. Χαρίτση έχει ξεκινήσει η υλοποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος των νησιών, το κλειστό στο Πυλί, τα 29εκ. για αποκατάσταση του λιμανιού, το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για ενίσχυση των υποδομών του δήμου, την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού δήμου Κω κλπ.

Ο Α. Χαρίτσης ξεκίνησε τονίζοντας ότι η αποψινή εκδήλωση συμπίπτει με μια ιστορική μέρα καθώς σήμερα κατατέθηκε στη βουλή ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός που σε αντίθεση με ότι ακούγαμε από τους γνωστούς καταστροφολόγους περιλαμβάνει μέτρα ελάφρυνσης και φυσικά ΔΕΝ περιλαμβάνει μείωση των συντάξεων όπως βιάστηκαν να προδικάσουν διάφοροι «καλοθελητές».

Η έξοδος από τα μνημόνια -συνέχισε- δεν ήταν ένα «φυσικό φαινόμενο» όπως κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν. Αυτό έγινε επειδή η κυβέρνηση τήρησε αυτά που υποσχέθηκε το Σεπτέμβρη του 2015.

Αναφέρθηκε ακόμα στον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ και στις δύο λογικές τις οποίες συγκρούονται με τον Πρόεδρο της ΝΔ να επιμένει στον 1 προς 5 στις προσλήψεις ενώ η κυβέρνηση έχει κατορθώσει το 1 προς 1 καθώς οι ανάγκες της αυτοδιοίκησης σε προσωπικό μετά την αποψίλωση της περιόδου των μνημονίων είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Αυξάνονται οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι για την αυτοδιοίκηση κατά 5% και στο νέο προϋπολογισμό προβλέπεται περαιτέρω αύξηση. Τόνισε ότι θα προχωρήσουν άμεσα προσλήψεις ιδιαίτερα στον τομέα της καθαριότητας που υπάρχουν αυξημένες ανάγκες «τόσες, όσες…»

Άσκησε επίσης δριμεία κριτική προς τη ΝΔ και τον Πρόεδρό της ο οποίος είναι υπόλογος γιατί η παράταξή του διολισθαίνει σε ακροδεξιά ατζέντα με πολύ επικίνδυνες συνέπειες και αι τόνισε ότι οι επερχόμενες ευρωεκλογές δεν είναι μία «παράπλευρη μάχη», αλλά μία μάχη εξαιρετικής σημασίας, για το «αν θα επιτρέψουμε η Ευρώπη να πέσει στα χέρια της ακροδεξιάς».

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Αν. Υπουργός Ναυτιλίας Ν. Σαντορινιός ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό και το γεγονός ότι έχει αποφευχθεί το κόψιμο των συντάξεων. Ευχαρίστησε δε θερμά τον Α. Χαρίτση ο οποίος στήριξε και υπέγραψε όλα τα μέτρα νησιωτικότητας από το ειδικό αναπτυξιακό μέχρι τα 60εκ. για φέτος και 150εκ. για του χρόνου από το εθνικό πρόγραμμα επενδύσεων για να υλοποιηθεί το Μεταφορικό Ισοδύναμο. Μίλησε ακόμα για μελέτες και έργα από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για τα λιμάνια των νησιών μας.

Ακολούθησαν οι ερωτήσεις -τοποθετήσεις πολιτών:

Ο Β. Τζόγιας ο οποίος έθεσε τα προβλήματα εκπαίδευσης των μικρών νησιών φέρνοντας το παράδειγμα των Αρκιών με την εξασφάλιση στέγης των παιδιών για δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Αγαθονήσι. Το δεύτερο θέμα που έθεσε ήταν η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Βόρειας Ελλάδας με τα Δωδ/σα.

Ο Ν. Σαντορινιός απάντησε ότι στόχος του Υπουργείου είναι η θεσμοθέτηση- εν είδει αναπτυξιακού μέτρου-  πολυετών συμβάσεων, 10 ή και 12 χρόνων, σε περίπτωση που ανανεωθεί ο στόλος των πλοίων ακτοπλοΐας (LNG ή υβριδικό πλοίο κλπ). Στόχος η ανανέωση του στόλου με νέα και φιλικά προς το περιβάλλον πλοία.

Η Θ. Πλατανίστα πρότεινε κίνητρα για την παραμονή εκπαιδευτικών στα νησιά (ο Ν. Σαντορινιός αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί προς αυτή την κατεύθυνση και μέσα από το ΜΙ).

Ο Μ. Χατζηαντωνίου σε μια σημειολογική ομιλία (με δυνατά συνθήματα όπως το συνηθίζει και με την πρόσκληση – πρόκληση προς τον Γ. Κυρίτση με αφορμή την «εμπλοκή» στη ραδιοφωνία-τηλεόραση «αν δεν μπορείς να πάρει λίγη από τη δόξα μου, πάρε λίγη από τη λόξα μου…»)ξεκινώντας από το ορόσημο των 40ημερών έως το τέλος της χρονιάς τόνισε την ανάγκη για συλλογικότητες, συναντήσεις και προβληματισμούς για το μέλλον (η απάντηση του Α. Χαρίτση ήταν ότι μέσα από τον Κλεισθένη και την Απλή αναλογική δίνεται η δυνατότητα να εκφραστούν οι συλλογικότητες).

Η συνάδελφος Ά. Αυγούλη έθεσε μια σειρά καίριων ερωτημάτων (και αποκαλυπτικών, όπως για την περίπτωση του οινοποιείου Κω που έχει περάσει στο ΕΤΑΔ, όπως τόνισε σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της):

-Πόσες θέσεις θα καλυφθούν στο δήμο της Κω στον τομέα της καθαριότητας και του Ηλεκτροφωτισμού ώστε να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίησή τους, όπως εξήγγειλε ο δήμαρχος; (Ο κ. Χαρίτσης απάντησε φυσικά γενικόλογα «τόσες, όσες…»)

– Τι θα γίνει με τα 70 στρέμματα που δεν είναι 70 αλλά 300 «φιλέτο» στο ναυτικό όμιλο;

Καθώς και για το Οινοιποιείο το οποίο όπως αποκάλυψε πέρασε στην ΕΤΑΔ και είναι επίσης προς πώληση για να ανεγερθεί άλλο ένα ξενοδοχείο στην περιοχή… (Ο κ. Χαρίτσης απάντησε ότι θα υπάρξει παρέμβαση στην ΕΤΑΔ και πως γραμμή της κυβέρνησης σε όλη την Ελλάδα είναι η απόδοση της δημόσιας περιουσίας στους δήμους προς αξιοποίηση…)

Ο Ν. Σαντορινιός τόνισε ότι η μεγάλη διαφορά του ΤΑΙΠΕΔ με το Υπερταμείο (ΕΤΑΔ) είναι ότι το πρώτο έχει τα ακίνητα προς πώληση, ενώ η ΕΤΑΔ προς αξιοποίησε σε συνεργασία με τους δήμους, επομένως προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν για τα ακίνητα της Κω.

-Η Α. Αυγούλη κατήγγειλε ακόμη ότι δεν υπάρχει λεωφορείο με ράμπα για ΑΜΕΑ με ευθύνη της Περιφέρειας που έκανε τη σχετική σύμβαση με το ΚΤΕΛ (ο κ. Χαρίτσης απάντησε ότι θα το κοιτάξει).

Έθεσε επίσης το ζήτημα της αποζημίωσης των πληγέντων και της αποκατάστασης των μνημείων.

Παίρνοντας το λόγο ο Η. Καματερός  έθεσε τα ερωτήματα αιχμής που συζητούνται στην τοπική κοινωνία και τα ΜΜΕ: 1)Θα παραταθεί ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ; Η απάντηση είναι ότι όσο υπάρχει το προσφυγικό-μεταναστευτικό σε αυτά τα νησιά με αυτή την κυβέρνηση θα παραμείνει ο μειωμένος ΦΠΑ. 2) Γιατί καθυστερεί τόσο το λιμάνι; Η απάντηση είναι ότι 29/11 ξεμπλοκάρει το θέμα των ενστάσεων και μέσα στο Δεκέμβριο θα ξεκινήσει η αποκατάσταση για να προλάβουμε τη σεζόν (Ο. Ν. Σαντορινιός τόνισε ότι σε ενάμιση χρόνο δεν έχει ξαναγίνει να προχωρήσει μελέτη και υλοποίηση λιμενικού έργου τέτοιας έκτασης).

Για την αποκατάσταση των μνημείων η απάντηση είναι ότι οι χρειάζονται ειδικές μελέτες που παίρνουν χρόνο και παρόλα αυτά με την πίεση προχωρούν με ταχείς ρυθμούς.

Για το Νοσοκομείο, τις ελλείψεις και ειδικά τη μία βάρδια ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ απάντησε ότι γίνονται συνέχεια προκηρύξεις, όμως όλες οι λεπτομέρειες δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης.

Τέλος για την έκταση στο ναυτικό όμιλο και τον κίνδυνο να παραχωρηθεί σε ιδιώτη απάντησε ότι υπάρχουν ζώνες και περιορισμοί. Ανησυχήσαμε όταν διαπιστώσαμε ότι υπάρχει ένας νόμος του 2013 (επί μνημονίων) που τους επιτρέπει αλλά μόνο με σύμφωνη γνώμη υπουργείων/»Με δική μας κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό…» κατέληξε ο κ. Καματερός.

Ο Σ. Πης μίλησε όχι ως εκπρόσωπος του Οράματος -όπως τόνισε- αλλά ως ανασφάλιστος πολίτης ευχαριστώντας τον Υπουργό και την κυβέρνηση για τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας στο νοσοκομείο «κάποτε για να πάμε στο νοσοκομείο θέλαμε και 5 ευρώ». Ευχαρίστησε επίσης την κυβέρνηση για τις προσπάθειες που κάνει να κρατήσει τους νέους μας στην Ελλάδα, αλλά και το ότι δεν κόβονται οι συντάξεις.

Ο Δ. Γάκης (με αφορμή προηγούμενη τοποθέτηση με αναφορά στον ένα τοπικό βουλευτή) τόνισε ότι οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και στην Κω δεν είναι ένας, αλλά τρεις… Για να εισπράξει την άμεση απάντηση-αιχμή από τον Η. Καματερό «να τα λέτε και στη Ρόδο αυτά…»(Με τον Α. Χαρίτση και τον Ν. Σαντορινιό να λένε γελώντας: «στη Ρόδο είναι δύο…» και τον Δ. Γάκη να αντιτείνει «και στη Ρόδο 3 έχουμε…»)

Ο Δ. Χασαπλαδάκης εξήρε την εικόνα με τον Δήμαρχο να κάθεται ανάμεσα στους βουλευτές της κυβέρνησης και να συζητά μαζί τους λέγοντας μακάρι αυτή η εικόνα και η συνεργασία να συνεχιστεί για το καλό του τόπου. Αναφέρθηκε ακόμα στο θέμα της έγκαιρης πρόσληψης αναπληρωτών και ζήτησε να τεθεί ένα όριο στα 5 χρόνια ή όσο αποφασίσει το Υπουργείο ως κριτήριο για μόνιμη πρόσληψή τους, όπως και το θέμα των καθαριστριών στα σχολεία (στο θέμα των σχολικών καθαριστριών πήρε θέση ο Α. Χαρίτσης με αφορμή συνάντηση που είχε χτες μαζί τους, τονίζοντας ότι θα υπάρξει παρέμβαση προς τους δήμους και τις σχολικές επιτροπές για την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας τους).

Έφερε επίσης το θέμα της γραφειοκρατίας με αφορμή τα 12 ώριμα έργα που υπάρχουν στη Νίσυρο κι όμως λόγω υποστελέχωσης των ΤΥ της Περιφέρειας (μόνο 18 μηχανικοί για όλο το Ν. Αιγαίο, ενώ μόνο ο δήμος Ρόδου έχει 120).

Ο Ρόναλτ Μακάρθυ εκ μέρους των Φιλιππινέζων της Κω έθεσε το σοβαρό πρόβλημα να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σύνταξη καθώς δεν αναγνωρίζονται τα ένσημα που είχαν όταν εργάζονταν στις Φιλιππίνες ζητώντας την παρέμβαση του Υπουργού ώστε να υπάρξει διακρατική συμφωνία και να επιλυθεί το ζήτημά τους (ο Υπουργός πήρε το σχετικό υπόμνημα και υποσχέθηκε να το προωθήσει στο ΥΠΕΞ).

Ο Χρ. Έψιμος έθεσε το ζήτημα πρόβλεψης εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των μεγάλων επιχειρήσεων έναντι των τοπικών κοινωνιών και του περιβάλλοντος καθώς και την δωρεάν μεταφορά εμπορευμάτων από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα (η απάντηση των δύο Υπουργών ότι με βάση τον ελεύθερο ανταγωνισμό είναι αδύνατο να περάσει τέτοια εξαίρεση από την ΕΕ).

Ο Γ. Πολίτης έθεσε το θέμα της γραφειοκρατίας που δεν έχει μειωθεί και η Κ. Πρεσβύτη  το θέμα της αλληλοεπικάλυψης αρμοδιοτήτων δήμου και περιφέρειας που έχει ως συνέπεια για παράδειγμα να μην καθαρίζεται ο δρόμος προς το Ψαλίδι κλπ (ο Α. Χαρίτσης απάντησε ότι η γραφειοκρατία στην Ελλάδα δεν έγινε τυχαία αλλά για να εξυπηρετεί συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες, τονίζοντας ότι σιγά σιγά το τοπίο ξεκαθαρίζει, όπως και στο θέμα των αρμοδιοτήτων με το νέο νόμο για την αυτοδιοίκηση).

Ο Β. Γιαουρδήμος μίλησε ως ανήσυχος πολίτης ο οποίος μετάνοιωσε που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ το 2015 αναφέροντας την επιτροπεία έως το 2060 και την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια. Ρώτησε ακόμα για ποιο λόγο έχουν αυξηθεί τα στοιχεία για τις συνθήκες φτώχειας σε σχέση με το 2008 (ο Ν. Σαντορινιός ζήτησε να πληροφορηθεί τα στοιχεία του 2014 για να γίνει η σύγκριση, ενώ για την συνολική επιχειρηματολογία σχολίασαν ότι εντάσσεται στη ρητορική της Νέας Δημοκρατίας…)

Ο Γ. Ζερβός μίλησε ως αυτοδιοικητικός (Επικ. της παράταξης που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανέφερε στον Α. Χαρίτση) και ζήτησε να υπάρξει αύξηση χρηματοδότησης προς το δήμο Κω λόγω των δύο μεγάλων δοκιμασιών που πέρασε το νησί τα τελευταία χρόνια με το μεταναστευτικό και το σεισμό. Έθεσε ακόμα το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και την επιβάρυνση των υποδομών του νησιού από τον τουρισμό.

Με αφορμή παρέμβαση του Α. Γκιντιζέ για το θέμα της κατακόρυφης αύξησης των αφίξεων στο νησί (ο ίδιος μίλησε για 1,5 εκ. αφίξεις σε πραγματικούς αριθμούς, ενώ ο δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης τον διόρθωσε κάνοντας λόγο για 1,7εκ. τουρίστες…) ο Α. Χαρίτσης πρότεινε να ξεκινήσει άμεσα διάλογος για την ανάγκη αλλαγής του αναπτυξιακού μοντέλου, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ Κω να ξεκινήσει αυτόν το δημόσιο διάλογο.

 

93 ΣΧΟΛΙΑ

    • Μην εκτίθεσαι Χαρίτση για τα 70 στρέμματα του ναυτικού ομίλου, ο χωρίς τσίπα ΤΣΙΠρΑΣ τα προορίζει για τους φίλους του της ΑΒΙΚΩ.

      Πρώτα οι τρεις συνέταιροι με τις ευλογίες ΤΣΙΠρΑ πήραν από την Πειραιώς μπιρ παρά τα 15 στρέμματα της νέας ΑΒΙΚΩ, στην συνέχεια τα 750 μ2 με το εστιατόριο στην παραλία και τώρα ετοιμάζεται το μεγάλο φαγοπότι με τα 70 στρέμματα παραλίας για ένα μεγαθήριο 5 αστέρων… ΓΙΑΛΑΤΖΊ ΑΡΙΣΤΕΡΟΊ ΜΕ ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ….

    • μπράβο στο Χαρίτση που μάζεψε τόσο κόσμο. Με εντυπωσίασε που είδα ανθρώπους που πίστευα ότι είναι αλλού. Μόνο κακό η παρουσία του Κυρίτση. Αυτός δεν ταιριάζει στο ΣΥΡΙΖΑ είναι της παλιάς σχολής των λεφτοκοτάδων που κατέστρεψαν τη χώρα

      • Να είσαι πραγματικά δίκαιος, μάζωξη των συντρόφων του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ μετά γραφικών εκπροσώπων των φορέων...

        Παρόντες οικογενειακά όσοι απέμειναν… Οι ψηφοφόροι του ΣφΥΡΙΖΑ απέχουν από τις προεκλογικές φιέστες με καταγραφή των προβλημάτων, πολλά θα, θα, θα, θα, θα και προγραμματισμό για επίλυση από την επόμενη κυβέρνηση… Γλύψε τώρα το κοκαλάκι που σου πέταξαν και ας πάμε όλοι για ύπνο…

    • Τα καταφερες παλι χρυσαυγητικο γκαου ….μεσα σε 40 λεπτα εστειλες …… εικοσιδυο (22) μηνυματα !!!!Τι εχεις ρε γκαου;;;; «καβα» μηνυματων;;;;;;

    • εκτος αγορων με επιτοκια 4,65% τις τραπεζες να χρειαζονται ανακεφαλαιοποιηση και το «μαξιλαρι» να τελειώνει, ηρθε η ωρα των εκλογων το 2019 ωστε να σκασει η χωρα στον επομενο….

  1. ΦΆΤΕ ΖΩΝΤΑΝΆ θα, θα, θα, θα και κουτόχορτο από τα Ποσειδώνια λιβάδια, γέφυρα μέχρι την Κάλυμνο, όλα για μετά τις εκλογές...

    Που θα πάει, θα τα ξεφουρνίσει όλα, θα υποσχεθεί ότι τάζουν παραδοσιακά όλοι οι ΨΕΥΤΕΣ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ που παραμονές των εκλογών… Και ΦΠΑ, Πανεπιστήμιο, και νέο Νοσοκομείο, και αποπεράτωση των έργων του λιμανιού, και αποκατάσταση των ζημιών από τον σεισμό στις εκκλησιές και τους αρχαιολογικούς χώρους και μεταφορά του hot spot στην ΨΕΡΙΜΟ… ΜΟΝΟ που τα έργα, μερικά, ένα δυο, θα αρχίσουν λίγο πριν τις εκλογές και θα τα πληρώσει η επόμενη κυβέρνηση… Ούξωωωωω ΨΕΥΤΕΣ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ψηφίσατε μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα. ΣΤΑ ΤΈΣΣΕΡΑ που ΟΎΤΕ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΟΤΕ.

  2. Γέμισαν τις 48 καρέκλες στο ΧΑΝΙ, ΌΛΑ τα ζωντανά του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ-ΣφΥΡΙΖΑ παρόντα και μερικοί γραφικοί των φορέων της πλάκας….

    Σε μια προεκλογική φιέστα τα είπαν και τα άκουσαν μεταξύ τους οι σύντροφοι του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ… Μετά τις εκλογές θα κάνουν όπως επί συνασπισμού συγκεντρώσεις στο υπόγειο των είκοσι καρεκλών του Μαριτίνα ή σε περίπτερο….

  3. Μόνο στο ΧΑΝΙ θα μπορούσαν να μαζευτούν τα ζωντανά του ΣφΥΡΙΖΑ, να φάνε κουτόχορτο από τον εκπρόσωπο της ψευτιάς, του λαϊκισμού..

    Βάφτισαν το ΌΧΙ στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ανάποδη κωλοτούμπα ΝΑΙ, την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά της παραμεθορίου και της άγονης γραμμής «μεταφορικό ισοδύναμο… » και ήθελαν να απολύσουν τους παπάδες για να προσλάβουν με φωτογραφικές προσλήψεις στο δημόσιο χιλιάδες ΚΑΡΑΝΙΚΕΣ… Όμως οι παπάδες είπαν όχι στην συμφωνία και τώρα που θα βολέψουν τους αναρχικούς και τους Ρουβίκωνες ;;;;

    • Όλες οι επιχειρήσεις δουλεύουν για την κυβέρνηση ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έβαλε το κράτος να εισπράττει το 65% των εισπράξεων για φόρους.

      Καμιά επιχείρηση δεν μπορεί να βγάλει κέρδη και να επιζήσει εάν χτυπήσει σε όλα απόδειξη. Μερικοί δε έχουν υπολογίσει ότι και πρόστιμο να φάνε πάλι κερδισμένοι θα είναι και έτσι μόνο θα επιβιώσουν.

  4. Στη Μυτιλήνη δόθηκαν οι αποζημιώσεις στις επιχειρήσεις από τον σεισμό. Στην Κω πότε;

    Για την ΚΩ ο σχετικός φάκελος με τα πρακτικά αποτίμησης των ζημιών έχει σταλεί στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και συγκεκριμένα στην Γ.Γ. Βιομηχανίας και στην Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ/ΕΥΣΕ, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου:
    Ο αριθμός των επιχειρήσεων στο νησί της Κω που κατέθεσαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ανέρχονται σε 164 και το εκτιμώμενο συνολικό κόστος των ζημιών ανέρχεται σε 684.106,98 ευρώ.

  5. ΠΑΝΗΓΥΡΊΖΟΥΝ τα ζωντανά του ΣφΥΡΙΖΑ για το «κατόρθωμα» ΤΣΙΠρΑ να διατηρήσει για λίγο ακόμα μειωμένο ΦΠΑ σε 4 νησιά....

    Όμως δέχτηκε να επιστραφούν χιλιάδες επικίνδυνους Τσιχανζιστές και ανεπιθύμητοι στην Μέρκελ Αφρικανοί … ¨Έχει αρχίσει ήδη η επέκταση του ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΛΑΘΡΟ ΣΤΟ ΑΜΑΝΙΟΥ…. ΟΜΩΣ, ο ΦΠΑ 24 % ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ. Η ΨΕΡΙΜΟΣ, το ΓΥΑΛΙ, ΤΗΛΟΣ, ΛΕΙΨΌΙ, ΑΓΑΘΟΝΗΔΙ, ΑΡΚΟΙ, ΚΑΛΎΜΝΟΣ, ΛΈΡΟΣ, ΠΑΤΜΟΣ, ΣΎΜΗ, ΚΑΣΟΣ, ΚΑΡΠΑΘΟΣ, και ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ απολαμβάνουν την επιτυχία της φασιστοαριστερής κυβέρνησης ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μας χώσει αύξηση του ΦΠΑ στο 24 %παρά τις αντιρρήσεις των Ευρωπαίων… Ο χωρίς τσίπα ΤΣΙΠρΑΣ ξεπουλά για τριάκοντα αργύρια ότι προλάβει, ιστορία, γλώσσα, έθνος και την κοινωνική ασφάλεια των πολιτών φτάνει να παραμείνει στην καρέκλα της εξουσίας έστω και για λίγες μέρες ακόμα πριν τον στείλουν στην απαξίωση του 3%, πριν οι Έλληνες με την ψήφο τους, πριν τον στείλουν στον αγύριστο…

    • Είμαι από την ΨΕΡΙΜΟ ζωντανό του ΣφΥΡΙΖΑ και πληρώνω ΦΠΑ 24 % όπως και ο ξάδερφος μου στην Νίσυρο. Φάτε κουτόχορτο και ΜΟΥΓΚΑ.

      Βρε αχαΐρευτε της γιαλατζί αριστεράς, της ψευτιάς, του λαϊκισμού και της κωλοτούμπας δεν σου έμεινε λίγο μυαλό να στραβωθείς την κατάντια των πολιτών που για να κάνει πλεονάσματα ο χωρίς τσίπα ΤΣΙΠρΑΣ μας έχει ξεσκίσει στα μνημόνια και στους φόρους;;;; Βγάλε σκασμό και γλύψε το κοκαλάκι που σου πέταξαν κοπρόσκυλο.

    • Και ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ 24% και επιστροφή επικίνδυνων ΛΑΘΡΟ στην Κω. Οι κομισάριοι του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ πουλάνε φύκια, χορτάσαμε ΝΗΣΙΩΤΙΚΌΤΗΤΑ...

      Ψήφισαν στα τέσσερα τον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσαν και ΦΠΑ 24% ψευτοαπειλώντας για δήθεν παραίτηση Καματερός και ο συγΚΑΜΜΕΝΟΣ Μπούλης, μας φόρτωσαν το στρατόπεδο που από 72 ώρες μόνο για την καταγραφή όπως έλεγε έγινε ΜΟΝΙΜΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΛΑΘΡΟ ΣΤΟ ΑΜΑΝΙΟΥ και τώρα η φασιστοαριστερή κυβέρνηση ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα μουλωχτά ετοιμάζεται να μας γεμίσει με ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ που δεν τους θέλει η φιληνάδα του ΤΣΙΠρΑ ΜΕΡΚΕΛ. Μετά από «σκληρές διαπραγματεύσεις» του χωρίς τσίπα ΤΣΙΠρΑ δέχτηκε να επιστρέψουν στον τόπο καταγραφής τους στην Κω και στα νησιά της παραμεθορίου. Το στρατόπεδο στο Αμανιού έκαναν επέκταση και περιμένουν …

  6. Βρε ΧΑΡΙΤΣΗ, στην ΝΊΣΥΡΟ, στο ΓΙΑΛΙ, στην ΨΕΡΙΜΟ, στην ΚΑΛΎΜΝΟ, στους ΛΕΙΨΌΥΣ, στην ΣΥΜΗ, γιατί έχουμε ΦΠΑ 24 %;;;;

    Γιατί βρε γιαλατζί αριστεροί με τις ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ τα νησιά της παραμεθορίου και της άγονης γραμμής να τα θεωρείτε ΜΎΚΟΝΟ και ΣΑΝΤΟΡΊΝΗ ;;; ΓΙΑΤΊ Πουλάτε τα ΨΊΧΟΥΛΑ του μεταφορικού ισοδύναμου για μεταξωτές κορδέλες;;; Μέχρι πότε νομίζετε ότι οι νησιώτες θα τρώνε ψέματα και λαϊκισμό;;; ΟΥΞΩΩΩΩΩΩΩΩ, να πάτε στον αγύριστο ΨΕΎΤΕΣ-ΛΑΪΚΙΣΤΈΣ-ΦΑΣΙΣΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ της κωλοτούμπας…

    • Σε ποια νησιά οι αυξήσεις 24% του ΦΠΑ; Τα περισσότερα είναι βραχονησίδες με ελάχιστους κατοίκους, αυτά που διεκδικεί ο Ερντογάν....

      Λέσβος, Χίος, Σάμος, Λήμνος, Ικαρία, Άγιος Ευστράτιος, Ψαρά, Οινούσσες, Φούρνοι, Θύμαινα, Άγιος Μηνάς, Κως, Κάλυμνος, Αστυπάλαια, Κάλυμνος, Κάσος, Τήλος, Σύμη, Λέρος, Νίσυρος, Πάτμος, Χάλκη, Σαρία, Λειψοί, Ψέριμος, Αγαθονήσι, Λέβιθα, Καστελόριζο, Αρκοί, Γυαλί, Τέλενδος, Φαρμακονήσι, Κίναρος.

  7. ποιος ειναι ο πολιτικος μηχανικος για την κατεδαφιση της αβικω?

    ποιος ειναι ο πολιτικος μηχανικος που θα κτισει την αβικω? ποιος ειναι ο αφανης ιδιοκτητης της εταιρειας που αγορασε την αβικω?

  8. Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΥΛΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ .ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 100% !!!

    ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2014 4.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 8.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 100%!! ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου ΑΜΙΑΝΤΟΣ ,LIDL,TUI ,τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου, κλιματιστικα,αιθουσες προκατ, 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.

  9. Ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι η ΕΛΠΙΔΑ.!!! Αδικα τον βριζετε πεθαμενα λαμογια !!! Ο Αλεξης και τα αλλα παιδια θα σας ξανανικησουν γιατι ο κοσμος βλεπει οτι αυτοι και δεν κλεβουνε και προσπαθουν να κανουν κατι καλο. Ενω οι αλλοι ,παλιοκλεφτες ,πλουσιοπαιδα που δεν τους καιγεται καρφι για το κοσμο.Μοναχα τον εαυτο τους σκεπτονται….και να βριζουν τον Συριζα ολο το 24ωρο…..χολη, ψεμμα, μισος, μαυρο σκοταδι…… Ο Συριζα ειναι η ελπιδα ξανα και ξανα !! Αυτα τα παιδια θα σωσουν τον λαο. Ειναι ο ιδιος ο λαος……

    • Εχεις δικιο συντροφε οι αλλοι ειναι κλεφτες και πλουσιοπαιδα πες μας τωρα και για 1,800.000 που ειχε ξεχασει ο συντροφος Σταθακης για την περιουσια του γονου εφοπλιστων συντροφου Σκουρλετη για τις μετοχες του συντροφου Φλαμπουραρη για τις μιζες του σκατοψυχου Σορρος για …για… αντε στον αγυριστο αχρηστοι προδοτες……V 64

      • Τι λες ρε ζωο ; τις φυλλαδες του Χοντρεμπορου της ηρωινης διαβαζεις ; Δεν σου περνα απο το λιγοστο μυαλο σου οτι αυτος που σου τα λεει ειναι ενας βρωμικος εγκληματιας;; Αυτος τον εαυτο του προσπαθει να σωσει απο τη φυλακη και πληρωνει εκατομμυρια για να τον γλυτωσουν οι κουμπαροι του οι Μητσοτακηδες !!!Εσυ βρε ζωο τι θελεις και τους ακους; τι σχεση εχεις εσυ με τους εμπορους της ηρωινης και γινεσαι «ντιλερ» τους;;;;;;

        • ΝΤΙΛΕΡ.ΖΩΟ εισαι εσυ και ολο το συναφι σου με τοσο χορτο απο την ΑΥΓΗ.Ακομα αληθεια να μας πουν τον χρηματοδοτη τησ ς εν λογω κ@λοφυλλαδας.Σχεση με κανεναν χοντρο δεν εχω καθοτι ΒΑΖΕΛΟΣ.Τωρα καλυτερη σχεση με τους μπαφους εχεις εσυ και το αποκομμα σου που με νομο τους εκανε νομιμους.ΑΥΤΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ.V64

  10. ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΛΠ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ

  11. Δημοσκόπηση Public Issue: To 60% ζητά άμεσα εκλογές για να φύγουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

    Αμεση προσφυγή στις κάλπες ώστε να φύγουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ζητά η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος σύμφωνα με το τρίτο μέρος της έρευνας της Public Issue, το οποίο δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.
    Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί, παρά την επικοινωνιακή αντεπίθεση του Μαξίμου, ισχυρό προβάδισμα στην παράσταση νίκης.Συγκεκριμένα, στο θέμα της παράστασης νίκης, η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα της τάξης του 54%, συγκεντρώνοντας 71% των προτιμήσεων, έναντι 17% του ΣΥΡΙΖΑ.Ως προς το θέμα των εκλογών, ποσοστό της τάξης του 60% τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής τους δηλώνοντας πως επιθυμεί να γίνουν άμεσα.
    https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/dimoskopiseis/729169_dimoskopisi-public-issue-60-zita-amesa-ekloges-gia-na-fygoyn

  12. ΧΑΧΑΧΑ 300 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΠΗ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΡΠΑΧΤΡΕΣ.

    ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ………………….

  13. Αυτή η γενιά είναι που σήμερα χρεοκόπησε. Η γενιά, που αφού συμμετείχε σε ένα πρωτοφανές πλιάτσικο τριάντα και πλέον χρόνων, αφήνει πίσω της «συντρίμμια». Η γενιά, η οποία μας έβαλε στο ΔΝΤ. Η γενιά, η οποία παρέδωσε το ελληνικό κράτος σε ξένους κατακτητές. Η γενιά, η οποία κληρονόμησε τα πάντα και αφήνει στους κληρονόμους της μόνον χρέη. Όχι απλά δεν αφήνουν ως γενιά τίποτε ως «κληρονομιά» για τους επόμενους, αλλά υποθηκεύουν τα πάντα εις βάρος όλων των μελλοντικών γενιών. Κατέστρεψαν ό,τι παρέλαβαν και άρα τις διαδοχικές κληρονομιές πολλών γενιών Ελλήνων και ταυτόχρονα «κληροδοτούν» απίστευτα χρέη στους επόμενους.

  14. Δεν μειώνονται οι συντάξεις και πάνε να σκάσουνε. Σε λίγο θάρθει και ο 13ος και θα τους ξαποστείλει στη Λέρο.

  15. Τρώανε, Τρώγανε τον αγλέορα. Με τα μούτρα είανε πέει στις μίζες. Αυτό το Ερρίκος Ντυνάν το ξεσκίσανε. Πιο δάκτυλο στο μέλι Αυτοί βουτήξανε μέσα στο κουζί. Τίποτα δεν αφήσανε για μας.

  16. Μόνο ένας Τσίπρας μπορούσε να διώξει από την Ελλάδα το ΔΝΤ που πίνει το αίμα της Λατινικής Αμερικής με καλαμάκι. Μπορεί κάποιοι να ξέχασαν ποιοι το φέρανε Αλλά εμείς δεν ξεχνάμε.

  17. ΤΡΕΙΣ Κ Ο ΚΟΥΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΕ ΠΟΥ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ Κ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ Κ ΕΙΝΑΙ Κ ΝΕΟΛΑΙΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ Ο ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ 65 ΕΤΩΝ Α ΡΕ ΠΩΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΧΑΣΑΜΕ ΠΟ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΦΑΤΣΕΣ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΑ ΑΛΕΞΗ ΧΑΣΑΜΕ

  18. ………………. ΤΟ ΣΧΙΣΑΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΡΕΕΕΕΕΕ ΝΑ ΤΑΝ Κ ΑΛΛΟ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΡΕ ΤΙ ΓΕΛΙΑ ΕΧΕΤΕ ΣΑΝ ΤΙΣ ΒΡΕΜΕΝΕΣ ΠΟΥΛΕΣ ΕΙΣΤΕ Ε ΡΕ ΜΑΥΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΤΕ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΗ ΡΟΥΜΕΛΗ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΑΛΕΚΙ Κ ΣΕΙΣ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

  19. Ένα ξέρω και θα σας το πω. Ο Πρωθυπουργός τόλμισε να συζητήσει με τον Αρχιεπίσκοπο για προβλήματα της εκκλησίας 100 χρόνων και συμφώνησαν. Αυτοί είναι ηγέτες και θα φτάσουν μέχρι τέλους

  20. Θα σας πω και ένα άλλο. Η Αμερική. Η Γερμανία. Η Γαλλία. Η Ευρωπαική Ένωση συγχαίρουν τον Πρωθυπουργό Τσίπρα για την ιστορική συμφωνία με τα Σκόπια. Εαν αυτό δεν είναι επιτυχία τότε καλά θα κάνετε να συμφωνήσετε με την Τουρκία και τη Ρωσία.

  21. ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΈΝΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΟΥ ΔΙΩΞΑΜΕ ΤΟ ΔΝΤ ΤΗΝ ΑΙΜΑΤΟΡΟΥΦΥΧΤΡΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

  22. Ο Ζερβός επικεφαλής παράταξης; Έλα Χριστέ και Παναγία μου!!!!!
    Αυτός θα γίνει το δεκανίκι Κυριτση

  23. Επιδημία έχει πέσει με τους Υπουργούς που πέρνανε μίζες;; Τι κακό ήταν αυτό που μας βρήκε. Αυτά δεν ήταν Υπουργικά Συμβούλια. Συμορίες μαύρου εγκλήματος ήτανε. Και ύστερα ρωτάνε γιατί πτωχεύσαμε.

  24. Θα τους χώσει όλους μέσα. Στο Ερρίκος Ντυνάν γινότανε της κακομοίρας. Το ξεπουλήσανε όσο, όσο λες και ήτανε στην ίδια συνομοταξία με τον δικό μας του Αμίαντου.

    • Και την ΑΒΙΚΩ την ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ η ίδια τράπεζα μπιρ παρά στους γνωστούς του ΤΣΙΠρΑ αλλά δεν βλέπω να σε συγκινεί...

      Και τα 70 στρέμματα του ναυτικού ομίλου τα πήρα με αστείες προφάσεις από τους δημότες και τα πρόσφεραν για επόμενο ξεπούλημα στο υπερταμείο αλλά πάλι δεν σε ακούμπησε κομματικό απολιθώμα… Τώρα ο Χαρίτσης με μερικούς υπουργούς θα φτιάξει νόμο που δεν θα επιτρέπεται «αξιοποίηση – ξεπούλημα» παραλίας για 5άστερα… Φέξε μου και γλίστρησα….

      • Τι λες ρε ζωο ; τις φυλλαδες του Χοντρεμπορου της ηρωινης διαβαζεις ; Δεν σου περνα απο το λιγοστο μυαλο σου οτι αυτος που σου τα λεει ειναι ενας βρωμικος εγκληματιας;; Αυτος τον εαυτο του προσπαθει να σωσει απο τη φυλακη και πληρωνει εκατομμυρια για να τον γλυτωσουν οι κουμπαροι του οι Μητσοτακηδες !!!Εσυ βρε ζωο τι θελεις και τους ακους; τι σχεση εχεις εσυ με τους εμπορους της ηρωινης και γινεσαι «ντιλερ» τους;;;;;;

  25. διαβάζω τα σχόλια και βλέπω ότι κάποιος αποκλίνων ακροδεξιά έχει γράψει περίπου 15 σχόλια κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι όλα στην ίδια ώρα γραμμένα και στο ίδιο ύφος. Μάλλον αντιγραφή τα κάνει. Τώρα επί της ουσίας. Δεν πήγα στη συγκέντρωση αλλά από ότι βλέπω στις φωτογραφίες είχε πολύ κόσμο κάτι που δε συνηθίζεται στο νησί μας να μαζεύεται τόσος κόσμος σε πολιτικές συγκεντρώσεις ειδικά τα τελευταία 15 χρόνια. Ο κόσμος μάλλον εκτιμά ότι αυτή η κυβέρνηση είναι τίμιοι άνθρωποι και είναι οι μόνοι που τα καταφέρνουν. Είναι μεγάλο πράμα που γλίτωσαν τις συντάξεις και μας έβγαλαν από τα μνημόνια. Παρακολουθώ τα γεγονότα και βλέπω μάλλον πάλι τον Τσίπρα Πρωθυπουργό

    • Εχετε μεγαλη πλακα, κοροιδευεστε πλεον αναμεταξυ σας …!!!!! ΡΕ ο Πολακης το ειπε πριν μια βδμαδα, οταν ανακοινωθηκε οτι ΔΕΝ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ….Τωρα λεει θα βγαλει η ΝΔ ενα γκαλοπ οτι βγαινει αυτοδυναμα …..ο Κουλης !!!!!!! ΡΕ ξυπνηστε σας πηρανε ειδηση ΟΛΟΙ !!! ΡΕ παλι θα χασετε…..Δεν ξερετε τι να πειτε και βγαζετε ψευτικα γκαλοπ….Αυτο δεν ειναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ, αυτο ειναι η «δοση» σας απο τον φιλο σας τον….Χοντρεμπορο !!

    • ΧΑΧΑ ΣΟΒΑΡΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΡΗΚΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΞΕΤΕ ΣΤΟ ΚΟΛΑΡ@ΚΙ

  26. Ηλιάκη έγραψες πάλι με τις κομπλεξικές ανοησίες που λές ότι είσαι βουλευτής Κω, δεν σε ψήφισαν άραγε τα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου! Όσο και να προσπαθείς να το παίξης τοπάρχης δεν θα τα καταφέρεις και ας έχεις την καθοδήγηση του Καίσαρλη. Έχεις κλείση την πολιτική σου καριέρα, ο κόσμος δεν θα ξεχάσει την ανικανότητα σου να προσφέρεις κάτι ουσιαστικό στον τόπο σου, θα μους πείς τόσος είσαι τόσα μπορείς να κάνεις, όπως πάντα για μια άλλη φορά στέκεσαι στο ύψος σου

  27. τα φασειστοειδή του Μητσοτάκη και τα ξαδερφάκια τους τα χρυσαύγουλα λάλησαν….. χαχαχαχαχα

  28. ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝΕ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ.

  29. ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΙΣ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

  30. ΤΕΡΜΑ οι πειραματισμοί των λεγόμενων ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ!
    http://ellinikahoaxes.gr/2015/12/19/ellada-tourkia-nato-stoltenberg/
    Εάν αυτοί που θα ψηφίσουν, στις επόμενες εκλογές,
    κόμματα που έχουν υπογράψει ήδη μνημόνια,
    είναι ΑΠΛΑ προδότες,
    https://www.pronews.gr/oikonomia/elliniki-oikonomia/290270_gkasimatis-ta-mnimonia-paredosan-ethniki-kyriarhia
    τότε,
    οι πατριώτες που θα ψηφίσουν πατριωτικά κόμματα
    που δεν θα έχουν την δυνατότητα να γίνουν Κυβέρνηση,
    είναι ΔΙΠΛΑ προδότες
    και οι πατριώτες που θα ψηφίσουν πατριωτικά κόμματα που κινδυνεύουν ακόμα και να μην μπουν στο Κ-υ-νοβούλιο
    είναι Τ Ρ Ι Π Λ Α προδότες!
    Διότι έτσι αποκαλύπτονται,
    ως υπηρέτες της Νέας Τάξης Πραγμάτων,
    με σκοπό να πνίξουν πατριωτικούς ψήφους
    υπέρ της Νέας Τάξης Πραγμάτων!
    Εδώ το Σύριζα με το ΑΝΕΛ μπόρεσε να συνεργαστεί,
    για να ξεπουλήσουν την ΠΑΤΡΙΔΑ μου! https://www.athensvoice.gr/sites/default/files/407_2.jpg
    ΓΙΑΤΊ να μην μπορούν να βρουν τον τρόπο συνεργασίας,
    οι υποτιθέμενες πατριωτικές παρατάξεις αναμεταξύ τους,
    για την αποκατάσταση της ΑΞΙΟΠΡΈΠΙΑΣ της ΠΑΤΡΙΔΑΣ μου
    και να το παίζουν το «ΜΠΑΛΆΚΙ»
    στον Έλληνα ψηφοφόρο;;;;;;
    https://www.youtube.com/watch?v=s4vj3Wm9JnY

  31. Πήγαν όσοι πήγανε στη συγκέντρωση. Το άλλο 35% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ και ητανε πασοκζίδες άραγε θα ξαναψηφίσουν συριζα;; ΝΑΙ ΡΕ ΘΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΧΛΕΜΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

  32. Μπράβο σε όλους που τίμησαν με την παρουσία τους τα ενάντια τών λόγων τους.
    Οταν δεν είναι μπροστά η άρχουσα τάξη και οι εκπρόσωποί της ανεβοκατεβάζουμε καντήλια.
    Οταν όμως έλθουν…καλά ε, πρώτο τραπέζι πίστα (χαρά πιό τα κομμωτήρια, πλύση εγκεφάλουουου).
    Χαίρομαι ιδιαίτερα που κατεβαίνω απο την Βοστώνη για να εκπληρώσω τα ιερά καθήκοντά μου στην πολιτεία με τη ψήφο μου…

  33. ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. ΘΑ ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ. ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ. ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ. ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΙ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΛΥΦΤΕΣ.

  34. Η πιο λαϊκίστικη κυβέρνηση όλων των εποχών!!!!προσπαθησαν να βγάλουν το κόμπλεξ τους πάνω στο λαό και να εκδικηθούν την κοινωνία μέσω της καρέκλας ….

  35. Πονάει πολύ που δεν θα μειωθούν οι συντάξεις. Όλα τα βοθροκάναλα κλαίνε … Πόσο να παίξουν τον Ρουβίκωνα.

  36. Την πατήσανε μια Την πατήσανε δυό Την πατήσανε τρεις και δεν βάλανε ακόμα μυαλό. Οι δημοσκόποι πιάσανε πάλι δουλειά. Για να θυμηθούμε τον Ροδίτη και την δημοσκόπηση του.

    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ.αν καταλαβω κατι τετοιο εγω σαν ψηφοφορος Πασοκ απο αντιδραση και μονο δαγκωτο ΧΑ.απο αντιδραση και αγανακτηση.V64

  37. 1500 ΕΥΡΩ ΟΙ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΤΑΝ ΞΕΖΟΥΜΙΣΑΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ 1900 ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΤΕ 3000 ΕΤΣΙ ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

  38. Ενημέρωσε σε παρακαλώ τον κόσμο των αγγέλων ότι οι συντάξεις δεν κόβονται. Και ο 13ος μισθός έρχεται

  39. ΠΡΟΣ.ΔΕΝ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΞΥΠΝΑΤΕ

    Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το νεύμα των δανειστών να μην κοπούν οι παλιές συντάξεις τον Ιανουάριο του 2019.
    Αλλά κρύβει από τους πολίτες δύο βασικές αλήθειες:
    Ότι το νεύμα αφορά μόνο στο 2019.
    Και ότι στο σύντομο μέλλον όλες οι συντάξεις θα ξανακοπούν άγρια.
    Η βεβαιότητα δεν αφορά σε μνημονιακές ή άλλες υποχρεώσεις της κυβέρνησης.
    Αλλά στα απλά μαθηματικά.
    ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ.https://shmantikanea.blogspot.com/2018/11/blog-post_914.html#more

  40. ΠΟΝΑΩ ΠΟΛΎ ΟΤΑΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΖΕΣΤΕΝΑΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΗΡΘΑΝΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΜΑΣ. ΕΙΧΑΜΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΙΣ ΦΩΛΗΤΣΕΣ ΜΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΖΕΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΠΕΣ ΜΑΣ ΞΕΒΟΛΕΨΑΝΕ. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗ ΒΟΛΕΨΗ ΜΑΣ.

  41. ο Τσίπρας μας έσωσε από τα μνημόνια, το ΔΝΤ και τους κλέφτες. Πάει και τελείωσε. Τσίπρας για 20 χρόνια ακόμα

  42. Οι πεπετζήδες δανειστές και κυρίως η καιροσκόπος Μέρκελ επιχείρησε να κρύψει την πυρηνική βόμβα των 200 δις κόκκινων δανείων των ελληνικών τραπεζών κάτω από το χαλί. Ελα όμως που έρχεται η ωμή πραγματικότητα να ισοπεδώσει την πολιτική καριέρα που βασίστηκε πάνω σε έναν αδίστακτο αριβισμό. Οι εγχώριες τράπεζες καταρρέουν ενώ ο Ερντογάν απειλεί να βάλει φωτιά στο Αιγαίο δίνοντας τη χαριστική βολή στον ελληνικό πεπετζίδικο τουρισμό. Ο Τσίπρας έχει την ψευδαίσθηση ότι θα πολεμήσει ο Αμερικανός Πρέσβης Πάιατ εναντίον των Τούρκων αδιάβαστος καθώς είναι και στο μάθημα της ιστορίας.
    Ελα όμως που δεν συμβαίνει το ίδιο με τους εγχώριους βαρόνους των οποίων το ένστικτο της επιβίωσης τους κάνει, αιώνες τώρα, είτε να συνεργάζονται με τους κατακτητές είτε να εγκαταλείπουν τη χώρα λίγο πριν ξεσπάσει ο όλεθρος.

    Τώρα…

    kourdistoportocali.com

  43. Αυτοί ξέρουν! Αλλωστε έχουν τις άκρες τους στα διάφορα κέντρα εξουσίας εκτός Ελλάδος τα οποία και υπηρετούν. Γνωρίζουν λοιπόν ότι έρχεται ο ΟΛΕΘΡΟΣ και εγκαταλείπουν τη χώρα. Μια χώρα που φρόντισαν να παραμείνει έρμαιο του πελατειακού κράτους, της διαπλοκής και της ακυρωμένης δικαιοσύνης. Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε Κολομβία των Βαλκανίων με τους κρατιστές πρωθυπουργούς να έχουν
    τεράστια ευθύνη για όλο αυτό. Κανείς τους δεν τόλμησε να τα βάλει με το διεφθαρμένο δημόσιο και την διαπλοκή. Πιο πολύ απ΄όλους ο νεαρός Τσίπρας κολακευμένος από την αιφνίδια αδυναμία των δανειστών προς το πρόσωπό του υπήρξε το ιδανικότερο delivery boy όπως σωστά τον αποκαλεί ο Βενιζέλος, η πολιτική καριέρα του οποίου προσάραξε στο περίφημο ΧΑΡΑΤΣΙ για τα ακίνητα.
    Ο Τσίπρας λοιπόν και η ληστρική κυβέρνησή του αγνόησε ακόμη κι αυτές τις συμβουλές του Νικολό Μακιαβέλι και συμμαχώντας με κάποιους από τους ολιγάρχες πίστεψε ότι θα μείνει για πάντα στην εξουσία μοιράζοντας συσσίτια και κάνοντας καβάτζα τη λεία της ληστρικής υπερφορολόγησης.

  44. Ο Νικολός τα παλιά χρόνια ήτανε στα Τρίκαλα εφημέριος σε ένα ναό καθολικών και ταυτόχρονα και επιστάτης του γαιοκτήμονα. Μια μέρα του ήρθε να βγάλει λόγο στους αγράμματους χωρικούς και για να τους δελεάσει τους μοίρασε συσσίτια. Αλλά από την άλλη έκανα καβάτζα σε οφσόρ εταιρείες τις μίζες από τα σιτηρά που αγόραζε. Περνούσαν τα χρόνια και ο Νικολός που το επίθετο του ήταν Μακιαβέλης έτρωγε, έτρωγε μέχρι που βρέθηκε ένα παιδί που τον έλεγαν Αλέξη και αγνόησε τις συμβουλές του Νικολού. Το ηθικό δίδαγμα είναι να μην πιστεύουμε τις συμβουλές του Νικολού γιατί ο Νικολός είναι πονηρός και θα μας τα αρπάξει όλα ξανά.

  45. Κ χαριτση τίποτα θέσεις φαροφιλακων αν υπάρχουν?? Έχουμε ένα παλικάρι που ενδιαφέρετε στην κω

  46. ΠΑΝΤΩΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΟ ΓΟΥΡΓΟΥΛΟΥΠΟΘΕΤΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΦΟΥ ΣΟΥΤΑΡΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΓΛΥΦΑΝ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΘ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΣΟΥΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΕ, ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΥΕΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ