ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με πολύ κόσμο και πολλά… Ασφενδιανά η Λαϊκή συνέλευση στο Ζηπάρι | Τα νέα έργα | Το νέο Λύκειο θα είναι έτοιμο το 2019 | Τμηματικά ο δρόμος Τιγκάκι-Μαρμάρι |»Κόλλησαν»οι αποβάθρες

35
1930
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Με πολύ κόσμο πραγματοποιήθηκε απόψε η Λαϊκή συνέλευση στο Ζηπάρι.

Την συνέλευση άνοιξε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ασφενδιού Σταμάτης Μαλιλής αναφερόμενος στα νέα έργα που έχουν εγκριθεί από το Κοινοτικό συμβούλιο (φωτό) αλλά και στην πρότασή του να ενταχθεί στο νέο Προϋπολογισμό του Δήμου η αγορά οικοπέδου στο Ζηπάρι για νέα σχολική στέγη σύμφωνα με τις ανάγκες της περιοχής.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Κω ενημέρωσε για το νέο Λύκειο Ζηπαρίου όπου εντός του Νοεμβρίου (μετά την προθεσμία των ενστάσεων) εγκαθίσταται εργολάβος στο πρώην Pitsis Center το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο όπως είπε τη σχολική χρονιά 2019-20.

Σε ότι αφορά τις αποβάθρες σε Μαρμάρι και Τιγκάκι από τις 11 εγκρίσεις που έπρεπε να δοθούν έχουν ήδη ληφθεί οι 10 και το πρόβλημα είναι με στην 11η επειδή η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ποσειδώνιο λιβάδι, οπότε το θέμα έχει κολλήσει εκεί.

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Κω ενημέρωσε για τα έργα που είναι σε εξέλιξη (τονίζοντας ότι μόνο δύο έργα έγιναν στην περιοχή από την πρ. δημ. αρχή) αυτά που ολοκληρώθηκαν το 2018 και τα νέα που έχουν προγραμματιστεί για το 2019.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις-παράπονα πολιτών για τα προβλήματα ελλείψεις σε σχολεία (νηπιαγωγείο-δημοτικό, τα οποία ο Δήμαρχος παρέπεμψε στον παρόντα Πρόεδρο των Σχ. Επιτροπών Μ. Ζερβό), τον καθαρισμό ρεμάτων (ειδικά στο Τιγκάκι όπου έχουν εντοπιστεί και λύματα, όπως κατήγγειλε ο κ. Παπαθεοδωράκης).

Την ανάγκη μονοδρόμησης του δρόμου στο Τιγκάκι από το εστιατόριο Όνειρο έως την πλατεία που πρότεινε ο Ασλ. Καραθωμάς (το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής καθώς ο δρόμος από το παλιό εργοστάσιο Χαραλαμπόπουλου έχει δοθεί κατά παραχώρηση).

Η επισκευή του δρόμου Τιγκάκι – Μαρμάρι και τις καθέτους που πρέπει να φτιαχτούν (ο Δήμαρχος τόνισε ότι θα φτιάχνεται τμηματικά κάθε χρόνο σωστά και από την αρχή, όχι με «πασαλείμματα»).

Ο δρόμος μετά το πρατήριο Ήλιου (δεξιά) που είναι σε πολύ επικίνδυνη κατάσταση (όπως εξήγησε ο Δήμαρχος είναι στο πρόγραμμα να αποκατασταθεί άμεσα).

Ηλεκτροφωτισμός καθώς σε κάποια σημεία υπάρχει βλάβη στον δημοτικό φωτισμό που θα πρέπει να κοιτάξει ο Δήμος.

Η ανάγκη αλλαγής του παλιού δικτύου ύδρευσης με αμιαντοσωλήνες που έθεσε ο κ. Γ. Γιαλίζης (από εποχής Διακομανώλη το ’60, στην περιοχή κοντά στο κτίριο της Κοινότητας), με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Μ. Κιάρη να αναλαμβάνει να το δει άμεσα.

Η κατασκευή πεζοδρομίων σε Τιγκάκι και Ζηπάρι (στο Ζηπάρι υπάρχει ένα θέμα με τα δέντρα που εμποδίζουν και θα πρέπει να αφαιρεθούν όπως είπε ο δήμαρχος).

Οι δρόμοι πυροσπροστασίας στο ορεινό Ασφενδιού (με τον Δήμαρχο να απαντά ότι υπάρχει από πέρσι ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας και διαφυγής από την Πολιτική Προστασία απλά δεν το έχει επικοινωνήσει προς τα έξω κάτι που θα κάνει ο ίδιος άμεσα).

Και τέλος από τον Τοπ. σύμβουλο Μ. Γιωργαλλή τέθηκαν διάφορα ζητήματα όπως ο ηλεκτροφωτισμός στο δρόμο στις στροφές και στη μινιέρα, το δημοτικό σχολείο Λαγουδίου που πρέπει να φτιαχτεί (ο Δήμαρχος το προσπέρασε και φέτος) και το πάρκινγκ στη Ζιά για το οποίο όπως τόνισε ο Δήμαρχος έχει ανατεθεί σε συγκοινωνιολόγο μηχανικό η σχετική μελέτη η οποία αναμένεται σύντομα για τη δημιουργία κόμβου στην περιοχή της Ζιάς.

Για τον πλακόστρωτο δρόμο που θα ένωνε την Ευαγγελίστρια με τη Ζιά προέκυψε πρόβλημα από το Δασονομείο και σταμάτησαν οι εργασίες.

Για τα αθλητικά έργα που έθεσαν εκπρόσωποι της ΑΕ Δικαίου και ο Πρόεδρος της Αναγέννησης (γήπεδο μπάσκετ και γήπεδο Ζηπαρίου – ο Δήμαρχος απάντησε ότι θα υπάρχουν παρεμβάσεις και στα δύο γήπεδα, ενώ το γήπεδο Ζηπαρίου είναι από τα λίγα γήπεδα που πληρούν τις προϋποθέσεις νομιμοποίησης. Για δεν το νέο κλειστό τόνισε ότι θα γίνει ένα κοινό για Πυλί και Ζηπάρι, όπως θα γίνει και ένα κοινό για το τρίγωνο).

Τέλος, τέθηκαν παράπονα με την καθαριότητα, τους κάδους αλλά και τη μη εξυπηρέτηση πολιτών από τις δημοτικές υπηρεσίες σε σχετικά τηλ. που έκαναν, με τον Δήμαρχο να επιλαμβάνεται προσωπικά για να τα κοιτάξει.

Ενώ, στον Γ. Κουτσουδάκη ο Δήμαρχος απάντησε -όπως και στην Κέφαλο-ότι θα ξαναδεί ο Δήμος και θα συζητήσει τη μερική ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, είτε με φορτηγά κλπ σε ιδιώτες, όπως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια στη Γερμανία,  αφού δεν υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό.

Παράλληλα τόνισε ότι θα πρέπει η υπηρεσία να δημοσιεύσει άμεσα τις χειμερινές βάρδιες αποκομιδής απορριμμάτων (μέρες και ώρες) ώστε να ξέρουν οι δημότες πότε θα βγάζουν στους κάδους τα απορρίμματά τους.

*Φέτος, απουσίαζε από τη λαϊκή συνέλευση ο Β. Τζόγιας που κάθε χρόνο έφερνε σταφύλια στον Δήμαρχο και του πήγαινε κόντρα με τις παρατηρήσεις του… (τον βρήκαμε τυχαία πριν τη συνέλευση και μας είπε χαρακτηριστικά «βαριέμαι να ακούω κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια, με τις σκάλες που θα κάμει και δεν τελειώνουν ποτέ…»)

Αρχικό βίντεο από τη δημ. τηλεόραση Κω:

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

35 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βρε εμφανιστηκε και ο Μαλιλής…Σταματη μου την καρεκλα σου την εδωσαν του Γιωργαλλη….

  Ολοι οι χωριάτες με την καλή εννοια το γράφω πηγαν για 5 χρονια να τον ακουσουν να λεει τα ίδια ψέμματα!!!Μπράβο στους Κεφαλιανους που δεν μασησαν!

  • Φάτε κουτόχορτο και υποσχέσεις από τα Ποσειδώνια λιβάδια Κατσουνάδες... Θέλουν και μονοδρόμηση του δρόμου...

   Θα λειτουργήσει και λύκειο στο Pitsis senter με πισίνα και γήπεδο τένις… ΚΥΡΙΤΣΗ, πήρες χαμπάρι από το κλίμα που τρως στην κόκκινη κολοκύθα…ότι τελείωσε το παραμύθι με τα λόγια τα μεγάλα, τα παχιά;;; Κοντός ψαλμός αλληλούια, θα φας ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ που θα γίνει η κεφάλα σου για Halloween.-Αλεξίκακος –

   • Καλόοοοοο, πολύ καλό Αλεξίσφαιρε, η Μοσχαροκεφαλή της Ευρώπης κολοκύθα for “ Halloween”, με μάτια φωτιά σαν λαμπάκια.

    Για τις παράγκες της Ζιάς σαν του δικού του καμιά αναβάθμιση δεν προβλέπετε; Το παιδί ψήνετε στο κλουβί αλουμινίου που μπήκε στον δρόμο…

  • -Αλεξίκακος- Η συμμετοχή στην πολιτική και στα Δημοτικά είναι προσφορά ανιδιοτελή στα κοινά και όχι ΜΗΝΙΑΤΙΚΑ και ταξιδάκια...

   Να συμμετέχεις σε ένα χώρο που δίνει ελπίδα, ελπίδα για κάτι διαφορετικό και ριζικό χωρίς αυταρχισμό, λαϊκισμό, ψέματα, κολωτούμπες και η προσφορά στον τόπο σου είναι κάτι που πρέπει να το αισθάνεται κάποιος και όχι να ζητά αντιπαροχές και μηνιάτικα και συνέταιρους… Τώρα αμάρτησε για το …….του!!!… κατάλαβες Γιώργο;;; κατάλαβες Γιώργο, τα έκανες σάλτσα;;;

  • ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ.ΜΑΥΡΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΟΥ.ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ,ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ.ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ.ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΦΑΣ ΠΟΛΛΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.ΟΥΥΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΣ.

 2. Δεν υπαρχει εργολαβια στο νησι που να μην εμπλέκετε πολιτικος φιλος ή υποψήφιος του δημαρχου της Κω.Ξυπνηστε και δειτε το γαιτανακι με τις εργολαβιες στα εργα,εκσκαφες,μπογιες,μονωσεις,μεταφορες,γραφικη υλη,κλιματιστικα,υδραυλικα και πολλες προκαταβολες…..Ολοι στην ιδια ομαδα,ηρθε και σας εταξε ότι δεν εκαμε σε 5 χρόνια ο ψευτοθοδωρος.

 3. Καματερός. Κυρίτσης. …… Αυτό είναι το νέο Λύκειο. Η διαπλοκή και τα συμφέροντα στον ‘ίδιο κουβά. Και μετά μου λέτε ότι θαλάξει η Ελλάδα.

 4. Το νέο Λύκειο θα μεταφερθεί στο ακίνητο του ιδιώτη. Είνει το ίδιο κόλπο με το Ακταίον. Απλά σε αυτό συμμετείχε και ο κ. Καματερός. Αν είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να ενοικιάζει κτίριο για σχολείο αντί να κτίζει νέα σχολεία. Θα το δουμε μπροστά μας προσεχώς ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μαζί για την νέα Ελάδα.

 5. Ποιός αποφάσισε. Ο Βουλευτής. Ο ΣΥΡΙΖΑ. ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ και το ΠΑΣΟΚ Αν μάθετε για το κόστος θα κερδίσετε το λόττο.

 6. Δεν το πιστεύω. Είστε προβοκάτορες, δεν μπορεί να πάει το λύκειο στου ιδιώτη. Αφού ξέρω ότι θα κτιστεί νέο λύκειο.

 7. Άγιος. Βουλευτής. Δήμαρχος Γραμματέας. Στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και ενοικίαση ακινήτου.

 8. Από τότε που δίναμε τις πασοκικές επιδοτήσεις και χτίζαμε είχαμε τον νου μας και την σκέψη μας στα παιδάκια του λυκείου.

 9. ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ////////. ΦΗΜΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟ ΧΟΤΣΠΟΤ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 10. Επί ΠΑΣΟΚ κτίστηκαν στην Κω 14 σχολικά συγκροτήματα. Κάποιος πρέπει να τα μετρήσει. Κάποτε ενοικίαστηκαν κάποια γραφεία για τις ανάγκες της εκπαίδευσης αλλά για δύο χρόνια. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ενοικιάζει και ανακατασκευάζει ένα ιδιωτικό κτίριο για δέκα και πάνω χρόνια. ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ.

 11. ΠΗΓΑΝΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ. ΛΑΕ Ε ΛΑΕ

 12. Διαβάζω και ξαναδιαβάζω. τι δουλειά έχει ο δήμαρχος μας με το λύκειο αφού τα σχολεία τα φτιάχνει η κυβέρνηση. Άσε μας ήσυχους και ας έρθει ο σφύριζα να φτιάξει σχολεία.

 13. ερώτημα προς τον κ. δήμαρχο. Ποιός πλήρωσε την εταιρεία που μας έπερνε τηλέφωνο τη Τρίτη και μας καλούσε να έρθουμε στη συνέλευση και μας ρώταγε και τη γνώμη μας για το δήμαρχο; Για ποιό λόγο. Τελικά ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ (ΓΙΩΡΓΟ)

 14. χαχαχα ερχονται εκλογες ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ ΧΑΧΑΧΑ

  πλατειες αγαλματα συντριβανια χαχαχα

 15. Η μοναδική και μόνιμη λύση είναι να εκλεγεί δήμαρχος Κω ο Κιτσης Γεώργιος για να πάει μπροστά 20 χρόνια το νησί με όλους τους υπόλοιπους κλέφτες τίποτα

 16. ΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

 17. ..ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ Ο ¨ΦΙΛΟΣΥ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ…ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΧΑΡΧΑΛΟ…ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕ…ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΞΕΦΤΙΛΑ….ΕΡΕΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΚΥΡΙΤΣΗ….ΕΡΧΕΤΑΙ..ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ…ΟΣΟ ΒΡΩΜΙΑ ΞΕΡΝΑΕΙ ..ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΚΑΙ ΕΣΥ.

 18. Δήμαρχε τους τελιωσες με της λαϊκές συνελεύσεις με το κόσμο που βλέπουν και βγάζουν αφρούς με τα σχόλια που γράφουν ! Ας κάνουν κ αυτοί μπωρουν ; Ερώτηση στους Οραματηστες που τόσα χρόνια ούτε καν το σκέφτηκαν ,βλέπουν ότι προσπαθείς κ έχεις το κόσμο μαζί σου και έχουν πανικοβλήθη και να θέλει κάποιος να πάει σύμβουλος με αυτούς θα το σκευτη πολύ στο τέλος γιατί απλά θα φαει τα μούτρα του !!!

 19. ο δήμαρχος κοροϊδεύει τους κατοίκους των χωριών νομίζοντας ότι είναι χωριάτες. Τάζει πάλι καθρεφτάκια και μεταξωτές κορδέλες ενώ τα μεγάλα προβλήματα είναι ανίκανος να τα αντιμετωπίσει

 20. Θα σας κάνω και σχολεία, θα σας φτιάξω και δρόμους, θα σας αλλάξω και τα φώτα, στο φινάλε εάν δεν σας αρέσει, θα σας στείλω και στον Άρη. Ε ρε κακομοίρηδες, τόοοοοοσο δούλεμα που σηκώνει αυτός ο Κώος Πολίτης , δεν έχει τέλος. Επειδή η πενταετία του έπεσε λίγη του Κυρίτση, επειδή δεν ολοκληρώθηκε η μάσα, επειδή από το απόλυτο τίποτα των χρήσιμων έργων δεν ολοκλήρωσε κάτι, τάζει λαγούς με πετραχήλια για την επόμενη τετραετία. Πέντε χρόνια τι έκανε? Απολύτως τίποτα. Γιατί να κάνει τότε τα επόμενα τέσσερα?
  Καλά να είστε να ξανατσιμπήσετε, χαιβάνια έ χαιβάνια……….

 21. ΛΑΓΟΥΔΙΑΝΗ .ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑΜΕ .ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΓΟΥΔΙΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΛΙΓ Η ΖΩΗ ΣΤΟ ΜΑΡΑΖΩΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΗ ΓΙΝΗ ΤΙΠΟΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ,ΑΣΦΕΝΔΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΖΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ ΠΟΛΥ .ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΙΧΑΛΗ ΓΕΩΡΓΑΛΗ ΠΟΥ ΕΘΙΞΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΣΧΕΤΩΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΗΚΕ.

 22. και τα σκουπιδια του νησιου θα τα παρουν να τα φανε μαζι μονο ετσι μπορη και χωρτασου

 23. Έλεος ρε παιδιά! Ας μάθουν μερικοί να κρατάνε ΣΩΣΤΆ το μικρόφωνο και μετά να εκφράζουν απόψεις,παράπονα κτλ.Εχουμε κατουρηθει στα γέλια αχαχαχαχαχαχα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.