ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ 30οι Αιγαιοπελαγίτικοι στην Κω με… Ν. Ξάνθου, Γ. Σμαλιό, Χρ. Ιακώβου… ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ, δυναμικούς αγώνες & πολύ κόσμο

0
3712
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Ιστορία 30 χρόνων, με ευ αγωνίζεσθαι, δυναμισμό αλλά και συγκινήσεις γράφουν φέτος οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες την έναρξη των οποίων κήρυξε απόψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Ν. Σαντορινιός στο νέο Στάδιο Ανταγόρας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με παρέλαση όλων των Αθλητικών Συλλόγων που λαμβάνουν μέρος στους αγώνες υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Κω η οποία προπορευόταν κι έδινε τον ρυθμό. Ξεχώρισαν επίσης και καταχειροκροτήθηκαν τα μέλη της παλιάς Πρωταθλήτριας ομάδας στίβου του ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ, συναθλητές της αξέχαστης Πρωταθλήτριάς μας Χριστίνας Κωνσταντίνου (με τη φωτογραφία της και λεζάντα » Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ της καρδιάς μας), στη μνήμη της οποίας είναι αφιερωμένοι οι φετινοί Αιγαιοπελαγίτικοι (βίντεο)

Ακολούθησε η έπαρση σημαίας και ο όρκος του αθλητή τον οποίο απήγγειλε ο Πρωταθλητής του ΓΣ ΕΥΔΑΜΟΣ Κω, Σέργιος Διακοστεφανής (βίντεο)

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκαν οι χαιρετισμοί του Δημάρχου Κω Γ. Κυρίτση, της Εντεταλμένης Περιφερειακής συμβούλου Ε. Νάκη εκ μέρους της Περιφέρειας και του Προέδρου του ΣΕΓΑΣ Κ. Παναγόπουλου.

Στην συνέχεια, ο Αν. Υπουργός Αιγαίου και Νησ. Πολιτικής Ν. Σαντορινιός κήρυξε την έναρξη των 30ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων στίβου.

Την παρουσίαση της τελετής έναρξης και των αγώνων έκανε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής και τελετάρχης Γιάννης Τρικοίλης.

Ιδιαίτερη στιγμή των αγώνων οι βραβεύσεις των παλαιών Πρωταθλητών του Αιγαίου με παγκόσμιες διακρίσεις: Νίκης Ξάνθου, (το βραβείο έδωσε ο κ. Σαντορινιός), Γιάννη Σμαλιού (από τον Δήμαρχο Κω), Αγγελικής Τσιολακούδη (από τον ΓΓ Αθλητισμού κ. Συναδινό), Χρυσοστομίας Ιακώβου (από τον ΓΓ Αιγαίου και Νησ. Πολιτικής Γ. Γιαννέλη), Μιχάλη Μερτζανίδη (από Πρόεδρο ΣΕΓΑΣ κ. Παναγόπουλο), Χριστόφορο Μερούση (από εκπρόσωπο Περιφέρειας Ε. Νάκη).

Και φυσικά η πιο συγκινητική στιγμή η τήρηση ενός λεπτού σιγής και η τιμητική αναφορά στην αξέχαστη Πρωταθλήτριά μας ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ στο βιογραφικό της οποίας αναφέρθηκε εκτενώς ο Γιάννης Τρικοίλης, ενώ το βραβείο παρέλαβε ο γιος της, ΣΩΤΗΡΗΣ ο οποίος φορούσε την μπλούζα του ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ με την φωτογραφία της κι έκανε επίσης απονομή μεταλλίων σε αθλητές (φωτό-βίντεο).

Απόψε στο Κυπριώτης Village πραγματοποιείται η «Γιορτή των αθλητών», προκειμένου να βραβευθούν οι αθλητές και αθλήτριες των νησιών, που ξεχώρισαν στα φετινά Πανελλήνια Πρωταθλήματα και σε αγώνες με τα χρώματα των εθνικών ομάδων.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου – Σάμου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Κω. Παρόντες ήταν επίσης ο Βουλευτής Η. Καματερός, ο πρ. Υπουργός Γ. Νικητιάδης, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου π. Αναστάσιος Τσουκνιάς, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Λ. Ναζίφης, ο Λιμενάρχης Κω Π. Χαμετής, ο Πρόεδρος του Δημ. συμβουλίου Α. Κρητικός, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Μ. Ζερβός και Ε. Χατζηχριστοφή, η Αντιδήμαρχος Ε. Παπαχρήστου, ο Υπ. Αθλητισμού Θ. Σταματάκης  κ.α.

Ιδιαίτερο χρώμα έδωσε επίσης στους αγώνες και τις απονομές. η παρουσία μελών του χορευτικού τμήματος ενηλίκων του Λυκείου Ελληνίδων Κω με παραδοσιακές φορεσιές.

Στιγμιότυπα από αγώνες – βράβευση

Και η εξαιρετική προσπάθεια με LIVE STREAMING από τους καλούς συναδέλφους του giafkasports.gr

Και τα εγκαίνια της έκθεσης για τους Αιγαιοπελαγίτικους:

Συνέχεια ΦΩΤΟ:

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

Και το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ αγώνων της 2ης μέρας:

Β΄ ΗΜΕΡΑ – ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

15.30

3.000 μ. ΒΑΔΗΝ

ΓΥΝΑΙΚΩΝ

15.30

ΜΠΑΛΑΚΙ

ΑμεΑ ΠΠ-ΠΚ

15.35

400 μ. ΕΜΠΟΔΙΑ

ΑΝΔΡΩΝ

15.40

ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ

ΑΝΔΡΩΝ

15.45

ΥΨΟΣ

ΓΥΝΑΙΚΩΝ

15.45

ΜΗΚΟΣ

ΑΝΔΡΩΝ

15.50

80 μ.

Κ16 (ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α΄)

16.10

80 μ.

Κ16 (ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α΄)

16.15

ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ

ΓΥΝΑΙΚΩΝ

16.30

ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ

ΑμεΑ

ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ

16.30

150 μ.

Κ14 (ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β΄)

16.55

150 μ.

Κ14 (ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Β΄)

17.00

ΜΗΚΟΣ

ΓΥΝΑΙΚΩΝ

17.15

ΥΨΟΣ

ΑΝΔΡΩΝ

17.20

200 μ.

Κ18 (ΠΑΙΔΩΝ)

17.30

ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ

Κ16 (ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α΄)

17.35

200 μ.

Κ18 (ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ)

17.50

300 μ.

Κ16 (ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α΄)

18.00

ΜΗΚΟΣ

ΑμεΑ ΠΠ-ΠΚ

18.05

300 μ.

Κ16 (ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α΄)

18.20

3.000 μ.

ΑΝΔΡΩΝ

18.35

4 Χ 100 μ.

ΑΝΔΡΩΝ

18.50

4 Χ 100 μ.

ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ