ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με μεγάλο ενδιαφέρον η ανοιχτή εκδήλωση για το Μεταφορικό Ισοδύναμο στην Κω | Τέλη του μήνα ΜΙ και στα καύσιμα| Στόχος η επέκταση & στα αεροπορικά εισιτήρια («Σφήνα» Σβύνου-Πάππου για μειωμένο ΦΠΑ)

37
1867
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η αποψινή η ανοιχτή εκδήλωση- ενημέρωση των επιχειρηματιών και των κατοίκων του νησιού σχετικά με το Μεταφορικό Ισοδύναμο, η οποία και συνδιοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου- Παράρτημα Κω και το Υπουργείο Ναυτιλίας στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κω με κεντρικό ομιλητή τον Αναπληρωτή Υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό .

Η εκδήλωση περιελάμβανε ενημέρωση τόσο από τον κ. Σαντορινιό όσο και από εκπροσώπους της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ) για τον τρόπο χρήσης του μέτρου από ιδιώτες και επιχειρηματίες, αντίστοιχα, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για τον τρόπο πληρωμής τους.

Ο Ν. Σαντορινιός τόνισε ιδιαίτερα το ρηξικέλευθο τρόπο που το μέτρο αυτό μπήκε στη ζωή των νησιωτών και απάντησε στην ανάγκη τους για ισοτιμία στις μετακινήσεις αλλά και για την μεγάλη ενίσχυση που προσφέρει στις νησιωτικές επιχειρήσεις, προσπαθώντας να ανατρέψει το μειονέκτημα έδρας που αντιμετωπίζουν.

“Το Μεταφορικό Ισοδύναμο έχει τρεις πυλώνες ενίσχυσης που αφορούν πρώτον στην μεταφορά των επιβατών, στην επιδότηση του κόστους που έχουν οι επιχειρήσεις για την μεταφορά προϊόντων από και προς τα νησιά και στην μεταφορά καυσίμων στα νησιά. Ήδη, μέσω της πλατφόρμας του ΜΙ, έχει ξεκινήσει η έκδοση και η πληρωμή των εισιτηρίων των νησιωτών αλλά και η κατάθεση των τριμηνιαίων παραστατικών των επιχειρήσεων προκειμένου να καταβληθούν χρήματα στους εταιρικούς τους λογαριασμούς. Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και μέχρι τώρα, στην πιλοτική εφαρμογή, ο κόσμος έχε αγκαλιάσει το μέτρο” τόνισε ο Αν. Υπουργός.

Σχετικά με την εφαρμογή του ΜΙ στα καύσιμα, όπως εξήγησε ο κ. Σαντορινιός, αναμένεται ακόμη μια νομοθετική ρύθμιση, και υπολογίζεται μέχρι το τέλος του μήνα θα μπορεί να ενεργοποιηθεί και ο τρίτος πυλώνας ενίσχυσης. Σύμφωνα με υπολογισμούς, φαίνεται ότι η απόδοση του μέτρου στην τιμή των καυσίμων των νησιών, δε θα υπερβαίνει τα 10 λεπτά στην αντλία των πρατηρίων, σε σχέση με την μέση τιμή στην Αττική (ώστε να μην δυσφημίζονται τα νησιά μας για τις υψηλές τιμές καυσίμων), ενώ στον σχεδιασμό έχουν ληφθεί υπόψη στοιχεία όπως η απόσταση του κάθε νησιού από τα κέντρα εφοδιασμού, το αν το νησί διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους καυσίμων και τέλος πόσα πρατήρια λειτουργούν.

Στον σχεδιασμό είναι να εφαρμοστεί ακόμα και για επισκέπτες ξεκινώντας από τα μικρά νησιά.

Στις σκέψεις είναι να επεκταθεί και στα αεροπορικά εισιτήρια, συμπλήρωσε ο Αν. Υπουργός.

Τέλος, ο κος Σαντορινιός ανακοίνωσε και βελτιωτικές κινήσεις που θα γίνουν στο μέτρο του ΜΙ όταν τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από την αρχή του νέου έτους, καθώς θα υπάρχει η δυνατότητα για τα πιο μακρινά νησιά να επιδοτούνται τα εισιτήρια και δεύτερης θέσης, ενώ σήμερα επιδοτούνται μόνο αυτά της τρίτης θέσης.

«Στην πιλοτική εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου επιδοτούνται μόνο τα εισιτήρια τρίτης θέσης.

Είμαστε σε θέση, από 1/1/2019, να επιδοτήσουμε, για τα πιο μακρινά νησιά, να επιδοτούμε εισιτήρια και δεύτερης θέσης».

Την εκδήλωση συντόνιζε εκ μέρους του ΕΒΕΔ Κω ο Νίκος Τσακίρης.

Στην αρχή της εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του ΕΒΕΔ Γιάννης Πάππου και ο Βουλευτής Ηλίας Καματερός, τονίζοντας ιδιαίτερα τη σημασία του ως βασικού μέτρου νησιωτικότητας πρόσθεσε ότι το μέτρο αυτό είναι πιλοτικό και θα βελτιώνεται διαρκώς μέχρι την καθολική του εφαρμογή.

Ο Γεν. Διευθυντής της Γεν. Γραμματείας Αιγαίου και Νησ. Πολιτικής Παύλος Μιχαλακέλης αναφέρθηκε σε ενδιαφέροντα στοιχεία για την μέχρι σήμερα εφαρμογή του μέτρου (από τους 38.000 δικαιούχους, μέχρι σήμερα έχουν κάνει χρήση οι 13.000, με 26.000 επιλέξιμα εισιτήρια. Μέχρι 26 Σεπτεβρίου έχουν δοθεί 250.000 σε όλα αυτά τα εισιτήρια. Ενώ στις 26 Οκτωβρίου που επικαιροποιείται το σύστημα θα είναι ακόμα περισσότερα).

Την ενημέρωση για τεχνικά θέματα της εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδύναμου έκανε ο Θωμάς Νιαβής από το Τμήμα Συντονισμού & Ελέγχου ΕΦΕΠΑΕ.

Τέλος ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με παρεμβάσεις μεταξύ άλλων της Ι. Ρούφα, του Σ. Πη, του Χρ. Έψιμου, της Ειρ. Σβύνου, της Αρ. Φλωροπούλου κ.α.

Στο τέλος έγινε και μια μίνι συζήτηση για τον μειωμένο ΦΠΑ και το ενδεχόμενο κατάργησής του και στα 5 νησιά του Προσφυγικού (το έθεσαν με επιτακτικό τρόπο η Ειρ. Σβύνου και ο Γ. Πάππου με τον Ν. Σαντορινιό και τον Η. Καματερό να υπεραμύνονται βίντεο – τέλος ερωτήσεων).

Ιδιαίτερα ελήφθησαν υπόψη από τον κ. Σαντορινιό οι επισημάνσεις του εκπροσώπου των Οικονομολόγων-φοροτεχνικών Χρ. Έψιμου για την ανάγκη δημιουργίας παρατηρίου τιμών ώστε να μην επαφίεται στην καλή θέληση των επαγγελματιών αν η μείωση της τιμής των μεταφορικών και των καυσίμων φτάνει μέχρι το ράφι του τελικού καταναλωτή (όπως τόνισε η πρόταση αυτή θα συμπεριληφθεί οπωσδήποτε, ζητώντας συνάντηση μαζί του).

Επίσης, ο κ. Σαντορινιός συμφώνησε με τις παρατηρήσεις της κ. Ρούφα ως προς την ορολογία (επιδότηση, ωφελούμενοι κλπ) που δεν αντανακλά στον αναπτυξιακό χαρακτήρα του μέτρου όμως αυτοί επιβάλλονται όπως εξήγησε από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή, αλλά και του Σ. Πη για τα καύσιμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ακόμη αρκετοί εκπρόσωποι φορέων, στελέχη του ΕΒΕΔ και άλλοι ενδιαφερόμενοι.

Για το ίδιο θέμα (εμείς το καλύψαμε) ο κ. Σαντορινιός δίνει Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ σήμερα το μεσημέρι στη Μαρίνα Κω.

Αναλυτικές οδηγίες για το Μεταφορικό Ισοδύναμο στον ιστότοπο https://metaforikoisodynamo.gr/

37 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εάν δεν καταλάβατε καλά τι ισχύει από το μεταφορικό ισοδύναμο και τι θα έρθει περιμένετε διευκρίνηση από την κυρά ΓΚΑΓΚΑ...

  Μόνη και έρημη με τις περικοκλάδες της και τον Οσιομάρτυρα Σταμάτη για να κάνει μπούγιο σε αυτούς που ψήφισε και στήριξε στις εκλογές και στην δημιουργία του στρατοπέδου ΛΑΘΡΟ στο Αμανιού.

  • ΠΑΝΗΓΥΡΊΖΟΥΝ τα ζωντανά του ΣφΥΡΙΖΑ για το κατόρθωμα του λαϊκιστή ΤΣΙΠρΑ, έρχεται η επιστροφή ΛΑΘΡΟ στον τόπο καταγραφής τους...

   Θα μας επιστρέψουν χιλιάδες επικίνδυνους Τσιχανζιστές και θα τους στείλουμε μερικές εκατοντάδες οικογένειες Σύρων… ¨Έχει αρχίσει ήδη η επέκταση του ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΛΑΘΡΟ ΣΤΟ ΑΜΑΝΙΟΥ…. ΟΜΩΣ, ο ΦΠΑ 24 % ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ. Η ΨΕΡΙΜΟΣ, το ΓΥΑΛΙ, ΤΗΛΟΣ, ΛΕΙΨΌΙ, ΑΓΑΘΟΝΗΔΙ, ΑΡΚΟΙ, ΚΑΛΎΜΝΟΣ, ΛΈΡΟΣ, ΠΑΤΜΟΣ, ΣΎΜΗ, ΚΑΣΟΣ, ΚΑΡΠΑΘΟΣ, και ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ απολαμβάνουν την επιτυχία της φασιστοαριστερής κυβέρνησης ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μας χώσει αύξηση του ΦΠΑ στο 24 %παρά τις αντιρρήσεις των Ευρωπαίων… Ο χωρίς τσίπα ΤΣΙΠρΑΣ ξεπουλά για τριάκοντα αργύρια ότι προλάβει, ιστορία, γλώσσα, έθνος και την κοινωνική ασφάλεια των πολιτών φτάνει να παραμείνει στην καρέκλα της εξουσίας έστω και για λίγες μέρες ακόμα πριν τον στείλουν στην απαξίωση του 3%, πριν οι Έλληνες με την ψήφο τους στείλουν στον αγύριστο…

 2. Πω, πω, πω, χόρτασαν λεφτά οι νησιώτες της άγονης γραμμής και της παραμεθορίου από το μεταφορικό ισοδύναμο...

  Προσοχή επιδότηση ψίχουλα μόνο για εισιτήρια κατάστρωμα σε καράβι για ένα δυο ταξίδια που θα κάνετε τον χρόνο, αλλά τα πάντα κάθε μέρα θα τα πληρώσετε με ΦΠΑ 24 %. Οι ΨΕΥΤΕΣ, ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ, ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΙ της φασιστοαριστερής κυβέρνησης ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες…

  • Ρίχνει σανό το Μετ. Ισοδύναμο στα ζωντανά ο Ηλίας ο ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρος, επιδοτούν ΜΟΝΟ κατάστρωμα σε πλοία, για τα υπόλοιπα υπομονή

   Μην ανησυχείς βρε Ηλία, ψήφισε στα τέσσερα 24% ΦΠΑ για τα νησιά της παραμεθορίου για το καλό μας, μην τρομάζεις από το μάθημα που σου έδωσαν οι Κώοι στην Μπέλα Βιστα το καλοκαίρι του 2015 τότε που μας φύτευες το στρατόπεδο μόνιμης διαμονής ΛΑΘΡΟ ΣΤΟ ΑΜΑΝΙΟΥ, θα είμαστε ευγενικοί μαζί σου… Σου αξίζει περιφρόνηση, φτύσιμο και όχι βούρδουλας για τα ψέματα και τον λαϊκισμό που πουλάς στα ζωντανά που σε ψήφισαν… ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να πάνε στον ΑΓΎΡΙΣΤΟ.

 3. Δώσε δυο νούμερα βρε Ηλία ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρε, πόσα εισπράττει από το ΦΠΑ 24 % και πόσα επιστρέφει το μεταφορικό ισοδύναμο;;;;;

  Ψήφισαν στα τέσσερα όλα τα μνημονιακά μέτρα εξαθλίωσης των φτωχοποιημένων νησιωτών οι «ΨΗΛΟΙ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ» ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ και τώρα παραμονές των εκλογών πουλάνε ασπιρίνες παρηγοριάς…

  • Βρε πας καλά ΚΑΜΑΤΕΡΕ πολιτικέ της πλάκας; ΓΙΑΤΊ βρε ΨΗΛΈ ΓΙΓΑΝΤΑ ψήφισες ΦΠΑ 24 % χωρίς καμιά διαμαρτυρία;;;

   Το κάνεις γιατί πιστεύεις ότι υπάρχουν ακόμα τα ζωντανά αγανακτισμένοι πολίτες που σας έκαναν βουλευτές, Κυβέρνηση και μαϊντανούς στα κανάλια για να συνεχίσεις να πουλάς ψέματα και σκληρή διαπραγμάτευση με την ΤΡΟΪΚΑ;;;;; Ακόμα περιμένουμε την παραίτηση σου όπως υποσχέθηκες στους νησιώτες… ΨΕΥΤΗΣ, ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ, ΛΑΟΠΛΑΝΟΣ, ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ, του αξίζει απαξίωση από όλους τους νησιώτες και ας πουλά την νησιωτικότητα και το μεταφορικό ισοδύναμο στα ζωντανά που τον ψήφισαν…

  • Από 1η Γενάρη όλα με φέσι ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΦΠΑ στο 24 % λόγω νησιωτικότητας... Έρχονται τα ψίχουλα του μεταφορικού ισοδύναμου...

   Έχεις ακόμα δύο μήμες Κάπτεν Ηλία ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρε να υποβάλεις την παραίτηση σου όπως απειλούσες. ΟΜΩΣ για να κάνεις κάτι τέτοιο χρειάζονται κότσια και πολιτικό μπόι, που να τα βρεις … ΨΕΥΤΕΣ, ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ, ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΙ οι φασιστοαριστεροί με τις γεμάτες δεξιές τσέπες….

   • Αγριεψες βλεπω ΝΑΖΙ. Επτα [7] μηνυματα μεσα σε 10 λεπτα…..Δεστε το ζωο γιατι θα αρχισει να σκοτωνει τους κακομοιρους τους πακιστανους για να ξεθυμανει……

   • Βρε δεν κόβετε τις παπαρολογίες. Από το 1979 μας δουλεύουν Πασόκια και Νεοδημοκράτες για το μεταφορικό ισοδύναμο….Τώρα που έγινε πράξη επι Συριζα αρχίσατε τα ναι μεν αλλά…Εγώ δεν τους ψήφισα γιατί τότε έλεγαν ανοησίες για την έξοδο μας από την Ευρώπη,αλλά τώρα μόνο Συριζα….Όλοι οι άλλοι μας έφεραν στη πτώχευση..Τελεία και παύλα…

  • Αλήθεια, τι λέει για τον ΦΠΑ 24% ο τοπικός κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο τεμπελχανάς του αραχτού φραπέ ο #Γιαννάκης#;;;

   Η ομάδα με τις παρωπίδες και τις ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ του τοπικού ΣφΥΡΙΖΑ, ο μαϊντανός τοπικός βουλευτής ο Κάπτεν Ηλίας ο ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρος που ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΑΚΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ που το έσωσε ΨΗΦΙΖΕΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΟΛΑ χωρίς κανένα ενδοιασμό , τα ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ με ΦΠΑ 24 % στα νησιά της παραμεθορίου, περικοπή αφορολόγητου-συντάξεων, ΔΕΝ «ετοιμάζει την παραίτηση του»… παρά την γιαλατζί απειλή που τσαμπουνούσε ΥΣΤΕΡΙΚΑ κάθε τόσο μαζί με τον «σύντροφο» τον συγΚΑΜΕΝΟ ΜΠΟΥΛΗ στα ζωντανά που τους ψήφισαν. Εάν έχεις κότσια και ούμπαλα Ηλιάκι ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΤΩΡΑ που βαφτίζεις τα Σκόπια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και Μακεδονική γλώσσα τα Σλάβικα!!!

 4. Στη Μυτιλήνη δόθηκαν οι αποζημιώσεις στις επιχειρήσεις από τον σεισμό. Στην Κω πότε;ενημερωση?

  Για την ΚΩ ο σχετικός φάκελος με τα πρακτικά αποτίμησης των ζημιών έχει σταλεί στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και συγκεκριμένα στην Γ.Γ. Βιομηχανίας και στην Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ/ΕΥΣΕ, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων.
  Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου:
  Ο αριθμός των επιχειρήσεων στο νησί της Κω που κατέθεσαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ανέρχονται σε 164 και το εκτιμώμενο συνολικό κόστος των ζημιών ανέρχεται σε 684.106,98 ευρώ.https://www.aegeanews.gr/news/dimosias-krisis/192574/anagnostis-sti-mytilini-dothikan-apozimioseis-stis-epicheiriseis-apo-ton-seismo-stin-pote/

 5. Κάπτεν Ηλία Καματερέ, ΨΗΦΙΣΕΣ ΤΗΝ ΜΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, στην ΑΥΞΗΣΗ του ΦΠΑ 24%.

  Είπες ΝΑΙ και ψήφισες τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ;;; Ψήφισες το ξεπούλημα των αεροδρομίων όταν σαν αντιπολίτευση το χαρακτηρίζατε ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΑΣΗΜΙΚΩΝ και προέτρεπες τον Γιαννάκη ΖΕΡΒΟ να κάνει κατάληψη του αεροδρομίου, βάλατε 24% ΦΠΑ στα ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ στα ιδιωτικά ΣΧΟΛΕΙΑ και τα ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ και στα νησάκια της άγονης γραμμής αριστεροί του κόλου. Παπαρολογείς περί ανέμων και υδάτων και κάθε τόσο όπως τώρα που τον Ιούλιο θα καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά των σεισμών και του προσφυγικού θα πουλήσεις ΜΕΤΡΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και επιδόματα μεταφορικό ισοδύναμο φύκια και ψίχουλα για μεταξωτές κορδέλες …

 6. Πόσα ψέματα, πόσες κολοτούμπες, πόσος λαϊκισμός από έναν ανίκανο πολιτικάντη, ψεύτη, λαϊκιστή, τον γιαλατζί αριστερό ΤΣΙΠρΑ;;;

  ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΣφΥΡΙΖΑ κατέβει σε μονοψήφιο νούμερο 7-9% μόλις ο κόσμος καταλάβει τον ΦΠΑ 24% τον ψήφισαν στα τέσσερα οι βουλευτές ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο χωρίς τσίπα ΤΣΙΠρΑΣ θα έχει την τύχη του Γιωργάκη… Πάντως έχει φροντίσει για το μέλλον ταξιδεύοντας με τον ιδικό Κύπριο δικηγόρο για offshore στο Παρίσι ο Αλέξης…. και στην Βενεζουέλα Του Νικολό Μαδούρο για παραδάκι ο εξ απορρήτων Παπάς, έκαναν την μπάζα τους, υπάρχουν και τα «μυστικά κονδύλια»….

 7. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΕΤΑΤΕ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! ΕΧΕΤΕ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΧΟΝΤΡΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ» ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΈΦΕΤΕ ΣΤΟ ΛΑΟ ΨΙΧΟΥΛΑ! ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ! ΞΕΚΟΥΜΠΗΣΤΗΤΕ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ Η ΧΩΡΑ

 8. Όλες οι επιχειρήσεις δουλεύουν για την κυβέρνηση ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έβαλε το κράτος να εισπράττει το 60% των εισπράξεων για φόρους.

  Καμιά επιχείρηση δεν μπορεί να βγάλει κέρδη και να επιζήσει εάν χτυπήσει σε όλα απόδειξη. Μερικοί δε έχουν υπολογίσει ότι και πρόστιμο να φάνε πάλι κερδισμένοι θα είναι και έτσι μόνο θα επιβιώσουν.

 9. Για το ΦΠΑ 24% μην ανησυχείτε, ο Κάπτεν Ηλίας ο ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρος που δεν λέει ΨΈΜΑΤΑ ΠΟΤΕ υποσχέθηκε ότι θα ρίξει την κυβέρνηση...

  Μα θα μου πει κάποιος τον υπολογίζουν στην κυβέρνηση όταν ξέρουν τι κωλοτούμπας είναι ο νταής που όλα τα σκίζει αλλά όλα στα τέσσερα τα ψηφίζει;;;; Τάζει, τάζει, τάζει αλλά δεν είναι ικανός να στελεχώσει τις δυο ορφανές βάρδιες του μοναδικού ασθενοφόρου και να στείλει δυο καθηγητές στην Νίσυρο… Μόνο για μαϊντανός στα κανάλια κάνει

 10. Σε ποια νησιά οι αυξήσεις 24% του ΦΠΑ; Τα περισσότερα είναι βραχονησίδες με ελάχιστους κατοίκους, αυτά που διεκδικεί ο Ερντογάν:

  Λέσβος, Χίος, Σάμος, Λήμνος, Ικαρία, Άγιος Ευστράτιος, Ψαρά, Οινούσσες, Φούρνοι, Θύμαινα, Άγιος Μηνάς, Κως, Κάλυμνος, Αστυπάλαια, Κάλυμνος, Κάσος, Τήλος, Σύμη, Λέρος, Νίσυρος, Πάτμος, Χάλκη, Σαρία, Λειψοί, Ψέριμος, Αγαθονήσι, Λέβιθα, Καστελόριζο, Αρκοί, Γυαλί, Τέλενδος, Φαρμακονήσι, Κίναρος.

 11. Ελεος.Ηρθε να δωσει καθρεπτακια σους ιθαγενεις και τον ακουγαν απο κατω?Πιο ισοδυναμο βρε καραγκιοζηδες.Τι οφελος εχει απο την οποια μειωσει στα εισητηρια των πλοιων το 90% ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΤΩΝ?τΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ?αΝ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΠΑΝΕ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ.αΣΕ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΕ ΤΟΣΑ ΧΑΡΤΙΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΛΗ ΣΕ ΟΛΟΥς ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥς ΕΠΙΣΚΕΥΤΕς.ας ΕΠΙΧΟΡΗΓΙΣΕΙ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΑΠΛΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΕΜΑΤΑ.Αληθεια το σημαντικο τα καυσιμα λεει υπαρχει κατι ακομα να υπογραφει.Γιατι δεν υπογραφτηκε μεχρι σημερα?Ειχαν δουλειες?Γιατι δνε περιμενε να υπογραφει και να ερθει μετα να τα ανακοινωσει?Εχετε διαλυσει τη χωρα και περισσοτερο τα νησια και εχετε το θρασσος και εμφανιζεστε?Ευτυχως που τα νησια εχουν αξιους ανθρωπους και αντιστεκοντε σε ολα τα εμπ[οδια που τους βαζει η κυβερνηση τους ξευτηλες.

  • Ωχ. Δωστε ενα Πακιστανο στον ΝΑΖΙ να τον σπασει στο ξυλο αλλιως το ζωο δεν ξεθυμαινει….Αλλα δεκα [10] σχολια εστειλε πρωι- πρωι……Προσοχη, ο ΝΑΖΙ κυκλοφορει στην Κω ελευθερος και εξαγριομενος. Θελει αιμα για να ηρεμησει…..

   • Εφόσον υπάρχει ακόμη και σήμερα ένα 20% που τους στηρίζει παρότι το 101% αυτών που λένε είναι ψέματα μπορούν άνετα να ισχυρίζονται ακόμη και ότι ο γάιδαρος πετάει και αν δεν το κάνει είναι για να βλάψει την κυβέρνηση επειδή είναι φασίστας.

 12. Ακόμα δεν προλάβαμε να βγούμε από τα μνημόνια. Ακόμα βρισκόμαστε μέχρι τον λαιμό στα χρέη με την πτώχευση και ξεκινήσαμε να απαιτούμε παροχές. Αντί να ζητήσουμε την καλυτέρευση και την εδραίωση ενός νέου μέτρου που για πρώτη φορά παρουσιάζεται. Αντί να μελετήσουμε για ποιούς λόγους οι τιμές των υπηρεσιών και των προϊόντων στην Κω είναι 30% πάνω αδικαιολόγητα πετάμε τις ρουκέτες του ΦΠΑ Λες και οι δανειστές μας χαρίσανε τα χρέη και φύγανε. Αυτό δεν είναι σοβαρότητα και υπευθυνότητα εκπροσώπων μεγάλων κλαδικών φορέων.

 13. Πείτε κι ένα μπράβο εκεί που πρέπει βρε αχάριστοι μπόχαλοι. Από τη Μάντρα Αττικής έστειλαν ευχαριστώ για το μέτρο της ποσόστωσης που οφέλησε τα παιδιά μας κι εδώ μόνο ζήλεια και κακομοιριά.

 14. αυτά που είπε ο κ. Σαντορινιός είναι σωστά και δίκαια. Η κοινωνία μας ζητά εδώ και δεκαετίες το μεταφορικό ισοδύναμο και επιτέλους έγινε. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για όλους μας. Πρέπει να το αναγνωρίσουμε

 15. δηλαδη εγω που ταξιδευω δυο φορες το χρονο κερδιζω 40 ευρω. Πω πω πω και ας μου παίρνουν 1000 και 2000 ευρω απο το ΦΠΑ και τους φορους τους. Ε ρε μαυρο που θα φατε…..

  • φίλε το ΦΠΑ τον πληρώνω εγώ ο καταναλωτής κι οχι εσύ ο έμπορος. Γι αυτό πρέπει να τον αποδίδεις κι οχι να τον κλέβεις

 16. Μάλλον φιλάρα μου δεν πήρες είδηση ότι επί ΣΥΡΙΖΑ σπάσαμε όλα τα ροκόρ αφίξεων τουριστών στην Κω. Ουτε φυσικά έμαθες ότι δεν μειώνονται οι συντάξεις και μάλιστα με την βούλα των δανειστών. όσο για το μεταφορικό εγώ πήρα ένα εικοσάρικο πίσω και ας το λες εσύ καθρεφτάκι γιατί απότι κατάλαβα έχει η τσέπη σου.

  • Φίλε ξέχασες να αναφέρεις τα μυστικά κονδύλια των δικών σου,των ΜΚΟ που όλος ο πλανήτης άρχισε να ψάχνει

   φυσικά παίρνεις και συ απ αυτά τα κονδύλια,γι αυτό γράφεις ανυπόστατες μαλακίες που σε εκθέτουν ακόμα και στους οικείους σου.Γέμισε την Ελλάδα χοτ σποτ και το χαίρεστε ..1,5 δισεκατομμύρια έκαναν φτερά απ τα Ευρωπαϊκά χρήματα για το προσφυγικό και αργούν να πληρωθούν οι ένστολοι και υπάλληλου των ΜΚΟ,ΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!!!Οι συντάξεις παίρνουν αναβολή,είσαι βλάκας δεν καταργείται το μέτρο,είναι ψηφισμένο,όπως ο ΦΠΑ,αναβολή,παίζει με την απόγνωση του κόσμου βλάκα,βλήμα!!!!!!

 17. τελικά τι απάντησαν για τους μειωμενους συντελεστες ΦΠΑ στην Κω και τα άλλα νησια του μεταναστευτικού? θα παραμεινει η οχι

 18. Από Αλεξανδρούπολη μέχρι Κεφαλονιά: Παράνομοι μετανάστες καταπλέουν στις ελληνικές ακτές

  Από την Αλεξανδρούπολη όπου 36 Αφγανοί προχθές έφτασαν σαν σε κρουαζιέρα μέχρι την Κεφαλονιά οι παράνομοι μετανάστες διαπλέουν το Αιγαίο και το Ιόνιο χωρίς κανένα πρόβλημα.

  Αυτή τη φορά ιστιοφόρο με 70 αλλοδαπούς μέσω της πάγιας διαδικασίας του αριθμού 112 ενημέρωσε ότι βρισκόταν νοτιοδυτικά της Κεφαλονιάς και ζ΄λητησε την άμεση μεταφορά των επιβαινόντων στην πλησιέστερη ακτή.

  Αμέσως πλωτά του ΛΣ έσπευσαν στο σημείο όπου παρέλαβαν τους νέους μετανάστες για να τους μεταφέρουν στο νησί.

  Από εκεί θα προωθηθούν στην ενδοχώρα για μόνιμη εγκατάσταση.

 19. Κλέψατε. Ξεσκίσατε. Ριμάξατε. Μας πτωχεύσατε. Φέρατε το ΔΝΤ. Οι δανειστές είναι ακόμα στο κεφάλι μας. Και αντί να πείτε ένα συγνώμη ζητάτε από τον ΣΥΡΙΖΑ να μειώσει τον ΦΠΑ. Οι φίλοι σας είναι οι δανειστές. Από αυτούς να το ζητήσετε.

 20. Ωραία τα λένε όλοι οι προλαλήσαντες.
  Εγώ ο Κώος πολίτης, καταναλωτής, τι θα δω στην τσέπη μου από την επιβολή του ΜΙ; Στα εισιτήρια, τα προϊόντα, τα καύσιμα. Όλα τα άλλα είναι μπαρούφες για να περνά η ώρα.

 21. Φίλε Μανώλη αν ταξιδεψεις με πλοίο θα δεις το Υπουργείο να βάζει λεφτά στο λογαριασμό που θα δηλώσεις. Εγώ ταξίδεψαν και σε ένα μήνα μου τα έβαλαν. Πρώτη φορά στη ζωή μου το κράτος μου δώσε λεφτά. Για τις τιμές έχεις δίκιο. Πρέπει να ελέγχουμε τους εμπόρους αν και κανένας πλέον δε μπορεί να μιλά για μεταφορικό κόστος αφού επιδοτείται.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ