Αρχική Πρωτοσέλιδο ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ «Τώρα νικάμε τις καρδιοπάθειες» Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η παρουσίαση...

ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ «Τώρα νικάμε τις καρδιοπάθειες» Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δ. Κρεμαστινού στην Κω (Προβληματισμός για τις ελλείψεις Καρδιολόγου & Παιδιάτρου στο Νοσοκομείο)

24
1985
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Το νέο βιβλίο του Αντιπροέδρου της Βουλής Καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινού «Τώρα νικάμε τις καρδιοπάθειες» το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη παρουσιάστηκε απόψε στην αίθουσα της Πνευματικής Εστίας Κω.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Κω. Για το βιβλίο μίλησε η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κω, Μαρία Φρατζάκη.

Ο συγγραφέας του βιβλίου Καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός εξήγησε ότι το τρίτο βιβλίο του «Τώρα νικάμε τις καρδιοπάθειες» συμπληρώνει τα δύο προηγούμενα.

Τόνισε ότι ο 21ος αιώνας είναι ο αιώνας της εξατομικευμένης ιατρικής γεγονός που στηρίζεται στη διαπίστωση ότι ακόμα και αν – θεωρητικά – δύο άνθρωποι έχουν μεταξύ τους τα ίδια γονίδια, η εκδήλωση της αρρώστιας εξαρτάται από τις περιβαλλοντικές συνθήκες στις οποίες ζουν.

Ο Καθηγητής Κρεμαστινός εξήγησε ότι καθοριστικός είναι ο τρόπος ζωής του κάθε ανθρώπου και ειδικά η πρόληψη που αφορά το τι πρέπει κανείς να πράττει και τι να αποφεύγει και αναφέρθηκε στη χαρακτηριστική ρήση του Dr. Elliot Joslin «Τα γονίδια γεμίζουν το όπλο, ο τρόπος ζωής τραβά τη σκανδάλη».

Εκτός από την υποχρέωση του κράτους να δημιουργήσει νομοθετικά συνθήκες υγιεινού τρόπου ζωής, ο συγγραφέας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη διασφάλιση γιατρού κοντά στον άρρωστο εντός 5 λεπτών από την εκδήλωση του εμφράγματος του μυοκαρδίου.

Αυτό, εξήγησε, μπορεί να πραγματοποιηθεί με τις μοτοσυκλέτες-μονάδες που θα έχουν, πέραν του απινιδωτή, παρουσία ενός γιατρού και ενός νοσηλευτή έως ότου φτάσει το ασθενοφόρο (στη Δανία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τα στέλνουν στα σπίτια των ασθενών με drone!). Έτσι τα 2/3 των θανάτων που συμβαίνουν σήμερα θα αποφεύγονται.

Ο συγγραφέας είπε επίσης ότι το βιβλίο ασχολείται αρκετά με ένα φλέγον ζήτημα: αυτό που διεθνώς ονομάζεται «ιατρικά λάθη». Δηλαδή, το πότε και πώς θα πρέπει ο άρρωστος να παρακολουθείται, πότε και σε ποιους πρέπει να γίνονται επεμβάσεις (stents, bypass) πότε αυτές πρέπει να αποφεύγονται.

«Αν όλα αυτά συμβούν και εφαρμόσουμε το Ιπποκρατικό ¨ωφελέειν, μη βλάπτειν¨», κατέληξε, «τότε οι καρδιοπάθειες θα πάψουν να είναι η πρώτη αιτία θανάτου του ανθρώπου».

Ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για το θέμα των χρόνιων και πολύ σημαντικών ελλείψεων Καρδιολόγου και Παιδιάτρου στο Νοσοκομείο Κω (ΒΙΝΤΕΟ) με τους παριστάμενους εκπροσώπους φορέων να προτείνουν διάφορους τρόπους και κίνητρα (με ύστατη λύση την χρήση τηλεϊατρικής, η οποία ακόμα και σήμερα με την προηγμένη τεχνολογία δεν αξιοποιείται ή χρησιμοποιείται σπάνια). Από την πλευρά του ο κ. Κρεμαστινός τόνισε ότι για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα δεν υπήρξαν οι αντιδράσεις που θα έπρεπε (να ξεσηκωθεί δηλ. η τοπική κοινωνία).

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ο Σοφολογιώτατος Ιμάμης Κω κ. Σ. Δαμάδογλου, εκπρόσωποι της 60 ΑΔΤΕ και του Ταξίαρχου Λ. Ναζίφη, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου Ε. Νάκη, ο Εντεταλμένος Δημοτικός σύμβουλος Ν. Κανταρζής, ο Αντιπρόεδρος του ΔΙΙΚ Ν. Μανούσης, ο πρ. Δήμαρχος Β. Χατζηγιακουμής, ο πρ. Πρόεδρος του Δημ. συμβουλίου Μ. Χατζηνικολάου, ο κ. Κουλτινιός ως εκπρόσωπος του Νοσοκομείου Κω, πολλά μέλη του Ιατρικού συλλόγου Κω και άλλοι ενδιαφερόμενοι.

24 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Οι διαπλεκόμενοι τόσα χρόνια να φροντίσουν να προκηρυχθπυν 3 θέσεις καρδιολόγων στο νοσοκομείο ·ο ένας θα εξαντλήθηκε κ θα φύγει σύντομα
  Να δίδουν κίνητρα με νομοθετική ρύθμιση ειδικά για την Κώ για πχ στέγη οικογένεια κλπ
  Αναρωτηθήκατε γιατί οι ορθοπεδικοι παντοτε υπάρχουν ;;

  • Όχι 3 αλλά 5 θέσεις καρδιολόγων για την Κω είναι προκηρυγμένες αυτή την περίοδο από Υπουργείο και ΚΕΛΠΝΟ. Ας δώσει και το Ίδρυμα σας ένα κίνητρο στους γιατρούς σίτισης-στέγασης για να βοηθήσει ουσιαστικά.

 2. Κύριε μου την εποχή ΄που ήσουνα εσύ Υπουργός το νοσοκομείο μας είχε τους μισούς γιατρούς. Άρα δεν δικαιούσε να ομιλείς.

 3. Να αγοράσει πέντε ντρόουν για να στέλνει τα φάρμακα στο σπίτι και πέντε μοτοσυκλέτες με κουβούκλιο για την βροχή ώστε να μην βρέχεται η νοσοκόμα.

 4. χαχαχα κουιζ: ποιος υπουργος διορισε την συζυγο στο κεελπνο με 8.000 ευρω τον μηνα!!! ???χαχαχα

  πτωχοι βολευτεσ!!!!!

 5. Μπορεί να μου πει κάποιος τι γίνανε τα δέκα δημοτικά ιατρεία που μας υποσχέθηκε ο Κυρίτσης;

 6. Αγαπητέ κύριε Βουλευτή με όλο τον σεβασμό προς την ιατρική σας επιστήμη θα ήθελα να σας ρωτήσω ως πολιτικό, τόσα χρόνια σαν Υπουργός και Βουλευτής τι έχετε προσφέρει στην Κω, έστω μια υπηρεσία, ένα νόμο ή ένα έργο. Αντίθετα από αυτά που μου είπαν σαμποτάρατε την ιατρική σχολή, σαμποτάρατε το νέο νοσοκομείο την εποχή που ήταν έπαρχος η Μαρία και όλα τα θέλατε για τη Ρόδο.

 7. ΤΩΡΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ Ο ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ??ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΑΔΕΙΑΣΕ Η ΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΗ!! ΣΒΗΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΕ!!!!!!

 8. ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΣΤΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

 9. Αγαπητέ κύριε Βουλευτή με όλο τον σεβασμό προς την ιατρική σας επιστήμη θα ήθελα να σας ρωτήσω ως πολιτικό, τόσα χρόνια σαν Υπουργός και Βουλευτής τι έχετε προσφέρει στην Κω, έστω μια υπηρεσία, ένα νόμο ή ένα έργο. Αντίθετα από αυτά που μου είπαν σαμποτάρατε την ιατρική σχολή, σαμποτάρατε το νέο νοσοκομείο την εποχή που ήταν έπαρχος η Μαρία και όλα τα θέλατε για τη Ρόδο.

 10. O «πολιτισμός» του Ισλάμ: «Πρόσφυγες» στη Μόρια ασελγούν σε μωρά 5 ετών

  Άρθρο- φρίκη από το περιοδικό Newsweek, το οποίο δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας για το τι ανθρώπους «φιλοξενούμε» στη χώρα μας.Το άρθρο περιγράφει πως οι «πρόσφυγες» αγοράζουν και πωλούν παιδιά μέσα στον καταυλισμό για να ασέλγησουν πάνω τους, ή επιτίθενται σε κάποια άλλα.Το πρόβλημα είναι, ότι σε αντίθεση με τις δυτικές κοινωνίες που τέτοια περιστατικά είναι μεμονωμένα κρούσματα αρρωστημένων μυαλών και καθολικά καταδικαστέα, στις ισλαμικές χώρες από τις οποίες προέρχονται οι παράνομοι μετανάστες τα πράγματα δεν είναι τόσο…ξεκάθαρα, με αποτέλεσμα οι σεξουαλικές επιθέσεις να αποτελούν συνήθη πρακτική.Όπως αναφέρεται στο άρθρο από τα μέσα Μαΐου τα περιστατικά σεξουαλικής βιας έχουν πολλαπλασιαστεί τόσο στη Μόρια όσο και στον πρόχειρο καταυλισμό έξω από τα συρματοπλέγματα του hotspot.Σύμφωνα με τον συντονιστή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Ντέκλαν Μπάρι, οι γιατροί της ΜΚΟ υποδέχονταν ένα θύμα βιασμού κάθε εβδομάδα, που σημαίνει ότι από τους τελευταίους πέντε μήνες μόνο οι ΓΧΣ έχουν αντιμετωπίσει τουλάχιστον 21 τέτοια περιστατικά.Κι αυτά είναι μόνο τα επίσημα καταγεγραμμένα.

 11. τετοιες εκδηλωσεις πρεπει να γινονται οχι μονο φαγητα και ντιλι ντιλι

 12. Α βρε ξεφτίλα λαέ. Πριν μερικά χρόνια θα κάναμε επανάσταση για τις βασικές ειδικότητες που. λείπουν σήμερα που ήρθε η καραγκιζαρια στην εξουσία τα ξεχάσαμε όλα και φυσικά φτεν παντα οι άλλοι.

 13. δυστυχως πολλοι καπνιζουν σε κλειστους χωρους και μαζι τους καπνιζουμε ολοι μας, κανενας ελεγχος, κανενας σεβασμος

 14. Έχεις δίκιο φιλάρα μου. Επανάσταση με μπροστάριδες τον Κρεμαστινό και τον Σκανδαλίδη. χα χα χα

 15. Κύριε Κρεμαστινέ πόσο κοστολογείτε σήμερα μια επανάσταση; 80 εκατομμύρια € λείπουν από τα ταμεία του ΚΕΕΛΠΝΟ . Ποια ήταν Πρόεδρος;…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ