Το Παράσημο του Ταξιάρχη της Τιμής στον Μανόλη Χατζηγιακουμή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (ΦΩΤΟ)

10
2573
ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

Ο Παυλόπουλος απένειμε σε τρεις επιφανείς Έλληνες το Παράσημο του Ταξιάρχη της Τιμής [εικόνες]

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος απένειμε, σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, το Παράσημο του Ταξιάρχη της Τιμής σε τρεις συμπολίτες μας.

Στον Φιλόλογο κ. Νικόλαο Τριανταφυλλόπουλο, στον Ζωγράφο κ. Σωτήρη Σόρογκα και στον επίσης Φιλόλογο και Μελετητή της Εκκλησιαστικής Μουσικής κ. Μανόλη Χατζηγιακουμή.

Παρών ο Αρχιεπίσκοπος στην τελετή απονομής Παρών ο Αρχιεπίσκοπος στην τελετή απονομής

Απευθυνόμενος στους παρασημοφορηθέντες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αιτιολόγησε την απονομή της τιμητικής διάκρισης ως εξής:

Στον κ. Νικόλαο Τριανταφυλλόπουλο: «Για την άψογη επιστημονικώς, κριτική και φιλολογική, αποκατάσταση του Παπαδιαμαντικού έργου, η βιωματική προσήλωσή του στο οποίο διαποτίζει την ζωή του και το λογοτεχνικό του έργο».

Το παράσημο στον Φιλόλογο Νικόλαο ΤριανταφυλλόπουλοΤο παράσημο στον Φιλόλογο Νικόλαο Τριανταφυλλόπουλο

Στον κ. Σωτήρη Σόρογκα: «Για το δωρικά ξεχωριστό ζωγραφικό ιδίωμα στο έργο του, που παραμένει σύγχρονο και πρωτοποριακό, αντλώντας υλικά από το μοναδικώς πλούσιο απόθεμα της Ελληνικής πνευματικής και ζωγραφικής παράδοσης».

Ο Σωτήρης Σόρογκας παραλαμβάνει το βραβείο του Ο Σωτήρης Σόρογκας παραλαμβάνει το βραβείο του

Στον κ. Μανόλη Χατζηγιακουμή: «Για το κορυφαίο φιλολογικό του έργο και στην Αρχαία Γραμματεία, και στον Διονύσιο Σολωμό, και στην μετάφραση του Ομήρου, αλλά συνάμα και για το μοναδικό μουσικολογικό ερευνητικό και συγγραφικό του έργο, πραγματικό θησαυρό της Εκκλησιαστικής Παραδοσιακής μας Μουσικής».

Ο Μανόλης Χατζηγιακουμής βραβεύτηκε για το κορυφαίο φιλολογικό του έργοΟ Μανόλης Χατζηγιακουμής βραβεύτηκε για το κορυφαίο φιλολογικό του έργο

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

10 ΣΧΟΛΙΑ

  • Συγχαρητήρια δάσκαλε, σεμνός μελέτης, μέγιστη τιμή για την Κω.

   Τελικά υπάρχουν και οι πραγματικά άξιοι που δεν υποκύπτουν στην καλοκαιρινή πασαρέλα των Ιπποκρατείων με βιβλία…

  • Παλιές θύμισες από ένα αγνό σεμνό και μετριόφρονα επιστήμονα, Συγγραφέα, ξεχωρίζει από τους παραμορφωμένους καθηγητές...

   Δυστυχώς δεν μάθαμε για την εκδήλωση προς τιμή του. Κάποιοι άλλοι, καθηγητές έμποροι βιβλίων και μόρφωσης, «άλλου πνευματικού επιπέδου», απουσιάζουν από την Ακαδημία Αθηνών και το Προεδρικό Μέγαρο …

 1. Ένας κορυφαίος Κώος τιμάται απο τον ανώτατο άρχοντα για το μεγαλειώδες μουσικό-φιλολογικό έργο του
  Τιμή μεγίστη για το άξιο τέκνο της Κώ! Ολόθερμα συγχαρητήρια

 2. Θεωρώ οτι είναι ελάχιστη ανταπόδωση τής εφησυχάζουσας πολιτείας
  που αποδεικνύει έτσι με σπασμωδικές ενέργειες
  οτι συναινεί, τιμά και υποβοηθεί τον πνευματικό μόχθο, το κάψιμο φαιάς ουσίας, την λεπτή ισορροπία
  τέχνης-λογικής και τον τρόπο ζωής τών πνευματικών ανθρώπων.
  Ο μέγιστος δάσκαλος Μαν. Χατζηγιακουμής είναι πάντα στο είναι μας φυλαγμένος.
  Η τιμή και η αξία έχει και άλλα μέτρα. Η πνευματική αλλαγή ενός ανθρώπου και η πίστη στην αξία του δεν είναι εύκολη υπόθεση και ο κ. Μανόλης δημιούργησε γενιές φιλολόγων , δικηγόρων και πολλών άλλων επιστημόνων και …εμένα, τον άσχετο με όλα αυτά.
  Τού οφείλω πολλά στη ζωή και την πορεία μου ως καθηγητής.
  Να φροντίζετε να να είναι πάντα καλά.

 3. Ούτε στη Νέα Υόρκη τον θέλουν οι Έλληνες: Γέμισαν την πόλη με φωτογραφίες του Α.Τσίπρα και την λεζάντα «ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ»

  «Δεν θα ξεχάσουμε. Είσαι ανεπιθύμητος για την προδοσία σου. Η Μακεδονία είναι ελληνική» . Γέμισαν αφίσες και φειγ βολάν περιοχές του Κουήνς στη Νέα Υόρκη, σε Αστόρια, Λονγκ Άιλαντ Σίτυ, σε πολυσύχναστους σταθμούς του μετρό, στην Πλατεία των Αθηνών, σε Εκκλησίες, έξω από συλλόγους αλλά και σε πάρκα της περιοχής. «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ευπρόσδεκτος στη Νεα Υόρκη» είναι η φράση που αναγράφεται σε εκατοντάδες αφίσες και φειγ βολάν που μοίρασαν μέλη της ομογένειας σε περιοχές του Κουήνς στη Νέα Υόρκη, στην καρδιά του Ελληνισμού.Αφίσες τοιχοκολλήθηκαν και στην Αστόρια αλλά και στο Λονγκ Άιλαντ Σίτυ, σε πολυσύχναστους σταθμούς του μετρό, στην Πλατεία των Αθηνών, σε Εκκλησίες, έξω από συλλόγους αλλά και σε πάρκα της περιοχής.

 4. Ευτυχώς υπάρχουν και αυτοί που μας κάνουν υπερήφανους….Τόσα χρόνια το νησί ακούγεται στην υπόλοιπη Ελλάδα μόνο για βλακείες….Μικρός Μπεν,σουβλακομάχοι,φωτιές,Κυρίτσης,πρόσφυγες στο στάδιο Ανταγόρας και στην παραλιακή,Χρυσαυγίτες στις παρελάσεις όσο κρατούσε το προσφυγικό,εμετικές ανακοινώσεις κ.λ.π.
  Μπράβο στον κ. Χατζηγιακουμή….

 5. Τελικά ο Παυλόπουλος έστειλε το μήνυμα στον Τσίπρα!οι άξιοι με το παράδειγμα ζωής τους εμπνέουν

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ