ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Θερμά χειροκροτήματα και λαμπερά χαμόγελα στην βράβευση των Αριστούχων από τον Ροταριανό Όμιλο στο ξεν. Kos junior | Η τυχερή της βραδιάς που κέρδισε την υποτροφία ενοικίου | Όλα τα ονόματα των βραβευθέντων

18
3864
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ
Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή
Παρουσία ενός μεγάλου αριθμού παιδιών που αρίστευσαν, γονέων συγγενών και φίλων τους, καθώς και εκπροσώπων των τοπικών αρχών (του Προέδρου των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου, Μανώλη Ζερβού και της Επικεφαλής του Οράματος Ιωάννας Ρούφα η οποία συνοδευόταν από τον Σπύρο Καρδούλια), ο Ροταριανός Όμιλος Κω, βράβευσε τους αριστούχους απόφοιτους των Λυκείων του νησιού μας, σε μια ειδική τελετή απόψε στο ξεν. Kos junior suites.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Γραμματέας του Ροταριανού Ομίλου Θεόδωρος Αρσενικός αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι από φέτος ο Ροταριανός όμιλος αποφάσισε αντί για την υποτροφία ενοικίου που έδινε τα τελευταία 4 χρόνια, φέτος να δοθεί ΜΕ ΚΛΗΡΩΣΗ ανάμεσα στους παρευρισκόμενους μαθητές (ή αντιπρόσωπου τους), μια ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ για το πρώτο έτος των σπουδών τους ύψους έως 300 ευρώ ανά μήνα.
Μετέφερε επίσης τις ευχές και τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Κω Γ. Κυρίτση ο οποίος απουσιάζει εκτός Κω, καθώς και του Προέδρου του ΔΙΙΚ Αρ. Παυλίδη.
Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Τσαμπίκος Καματερός αφού αναφέρθηκε στις βασικές αρχές και τους σκοπούς του διεθνούς κινήματος των Ρόταρυ, τονίζοντας ότι το κεντρικό σύνθημα της φετινής χρονιάς είναι η έμπνευση. Αναφέρθηκε ακόμα στην μεγάλη δυσκολία που αντιμετώπισε φέτος ο Όμιλος να επικοινωνήσει και να έρθει σε επαφή με τους αριστούχους λόγω της τελευταίας ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα, καθώς οι Διευθυντές των σχολείων αδυνατούν να κοινοποιήσουν τα ονόματα και τα στοιχεία επικοινωνίας των αριστούχων με συνέπεια κάποιοι να μην έχουν ειδοποιηθεί εγκαίρως.
«Λυπάμαι που δεν είναι όλοι εδώ, καταφέραμε και ειδοποιήσαμε παραπάνω από τους μισούς, ελπίζω του χρόνου να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για να είναι εδώ όλοι. Σε όλους εμάς που ασχολούμαστε με την εκπαίδευση, γνωρίζουμε ότι για να επιτευχθεί η βέλτιστη πορεία στην εκπαίδευση ενός παιδιού, πρέπει να υπάρχει άριστη σχέση και συνεργασία στα μέλη του τρίπτυχου που αποτελείται από τον μαθητή, τον δάσκαλο και την οικογένεια. Αν σήμερα βρίσκεστε εδώ ανάμεσα στους άριστους το οφείλετε πρώτα στον εαυτό σας, δεύτερον στους καθηγητές σας της δημόσιας και της ιδιωτικής εκπαίδευσης και τρίτον στους γονείς σας. Είναι το επιστέγασμα μιας δύσκολης, δαπανηρής αλλά και επίπονης πορείας… Μακάρι η γενιά μας να έχει δώσει έμπνευση σε σας. Τώρα είναι η σειρά σας να γίνετε εσείς η έμπνευση για το αύριο», κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Καματερός απευθυνόμενος προς τους αριστούχους.
Αμέσως μετά ο Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Μανώλης Ζερβός συνεχάρη  τα παιδιά που αρίστευσαν και πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, όπως και όλα τα υπόλοιπα παιδιά για την προσπάθειά τους, τονίζοντας ότι η βασική αφετηρία είναι να συνδυάσουν τις σπουδές με τη διασκέδαση προσέχοντας πρώτα απ’ όλα την υγεία και την ασφάλειά τους, ανανεώνοντας το ραντεβού με τα παιδιά αμέσως μετά τα Χριστούγεννα στην καθιερωμένη βράβευση του δήμου για τους εισακτέους στα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Ο κ. Ζερβός απευθυνόμενος προς τα παιδιά τόνισε ότι θα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της Κω στα μέρη όπου θα εγκατασταθούν για τις σπουδές τους. Τα παρότρυνε επίσης να μην τους καταβάλλουν οι όποιες δυσκολίες εμφανίζονται γιατί πάντα πίσω από αυτές κρύβονται μεγάλες ευκαιρίες, φέρνοντας το παράδειγμα της τελευταίας δυσκολίας ε τον σεισμό και την αναστάτωση στο πρόγραμμα των τελειοφοίτων «Όχι μόνο τα καταφέρατε αλλά αριστεύσατε και τώρα πλέον ξέρετε τις σχολές που θα εισαχθείτε. Θα είστε οι πρεσβευτές του νησιού μας κι αυτό πρέπει να το ενστερνιστείτε γιατί αντιπροσωπεύετε το νησί μας όπου κι αν πάτε. Πάντα να σκέφτεστε την υγεία, την ασφάλειά σας και τους γονείς σας».
Στην συνέχεια η Επικ. της παράταξης Όραμα  Ιωάννα Ρούφα απευθύνθηκε στα παιδιά με δέος όπως τόνισε γιατί από σας -και ως γονείς- πήραμε πολλά και σας οφείλουμε ακόμα περισσότερα. Απευθυνόμενη προς τους γονείς επεσήμανε ότι η χαρά τους είναι και δική μας χαρά και η επιτυχία των παιδιών μας, επιτυχία της τοπικής κοινωνίας. «Ο βασικός παράγοντας της γνώσης είναι το κεφάλαιο, η μεγάλη επένδυση που θα προσδώσει πρόοδο και ανάπτυξη στον τόπο.  Θα καταστήσει τους αυριανούς πολίτες πιο δυνατούς ως υποκείμενα και πολιτικά όντα που δεν θα είναι επιρρεπή ούτε στην κολακεία, ούτε στο ψέμα, ούτε στην απάτη, από τα οποία πληγώθηκε αρκετά η πατρίδα μας. Εκεί που θα πάτε να μην ξεχάσετε το σπίτι σας και να κρατήσετε τα μεγάλα ιδεώδη του Ελληνικού πολιτισμού που είναι το μεγάλο, το ωραίο, το αληθινό, ώστε επιστρέφοντας να προσφέρετε στον τόπο μας καλύτερα και σημαντικότερα πράγματα».
Ακολούθησε η τελετή βράβευσης των παιδιών που αρίστευσαν με έναν τιμητικό γραπτό έπαινο κι ένα συμβολικό δώρο.

Τέλος πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της υποτροφίας ενοικίου (μέχρι 300 ευρώ ανά μήνα,  στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό), για την οποία κλήθηκε ο μικρός Μιχαήλ-Άγγελος να τραβήξει τον λαχνό.
Τυχερή της βραδιάς η οποία κέρδισε την υποτροφία ενοικίου, ήταν η Σοφία Σκούρτα (βίντεο).

ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ ΚΑΤ’ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ (εκ παραδρομής παραλείφθηκη από τη λίστα ο επίσης αριστούχος Παπαστεριάδης Θεοδόσιος του Γεωργίου):

Επώνυμο                       Όνομα                                Πατρώνυμο

ΑντωνοπούλουΔανάηΧρήστου
ΔιακοσταμάτηςΒαλάντηςΝικολάου
ΔιακοσταμάτηςΜιχαήλ Νικολάου
ΔρόσοςΑντώνιοςΜιχαήλ
ΖήκαΚοκώνα-ΟυρανίαΑφεντούλη
ΘύμνιοςΝικόλαοςΑθανασίου
ΚαμαριώτηςΝικόλαοςΠαντελεήμωνος
ΚάππαςΜιχαήλ Ευαγγέλου
ΚαραγεωργίουΑικατερίνηΙωάννη
ΚίνναςΘεόδωροςΕμμανουήλ
ΚοκκινοβασίληςΧρήστοςΝικολάου
ΚουζούκαςΠαύλοςΔαυΐδ
ΚουζούκαςΠαναγιώτηςΕμμανουήλ
ΚώστογλουΔημοσθένηςΣταματίου
ΛαουμζήςΘεόδωροςΝικολάου-Παράσχου
ΜαραγκόςΕμμανουήλΓεωργίου
ΜεταξωτόςΣταμάτηςΚυριάκου
ΝτρίζαΦλορίνταΚοσταντίν
ΠαρζακώνηΑναστασίαΛεωνίδα
ΠετρήςΜιχαήλ Σταματίου
ΠοταμιάνοςΔημήτριοςΑλκιβιάδη
ΣιακάραΓεωργίαΘωμά
ΣκούρταΣοφίαΕυθυμίου
ΣολδάτουΕυτυχία-ΧριστίναΠαναγιώτη
ΤζιουρόγλουΣελντά
ΤρούμπαΜιχαέλαΧρήστου
ΦραζάκηςΝικόλαοςΙωάννη
ΦραζέσκουΧρυσάνθηΜιχαήλ
ΧατζηνικολάουΑικατερίνηΑλκιβιάδη
ΧατζηνικολάουΜιχαήλ Αλκιβιάδη
ΧόνδρουΔιονυσίαΙωάννη
ΧρηστοφήςΔανιήλ-ΑθανάσιοςΕμμανουήλ
ΧριστοδούλουΜαρίαΣωτηρίου
Χρυσοβαλάντου-ΧόνδρουΜαρίαΜιχαήλ

18 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επρεπε να βραβευθουν τα παιδια που πετυχαν στις πανελληνιες.Υπαρχουν μαθητες που πετυχαν καλυτερες βαθμολογιες απο τους βραβευθεντες.Λυπαμαι γιατι στη γ λυκειου το απολυτηριο ειναι σχετικο για το μαθητη που δξνει σημασια μονο στα μαθηματα που διαγωνιζοταν.

 2. Πολύ κέφι,πολύ χειροκρότημα,παντού θέματα με πανηγύρεις και χορευτές,αλλά κ.Κιάρη πρέπει να βγει κάποιος

  και να πληροφορήσει επίσημα τους κατοίκους για το πόσοι μετανάστες βγαίνουν καθημερινά στο Νησί μας,πόσοι είναι στο Hot Spot εδώ,γιατί τους αμόλησαν ελεύθερους να τριγυρνάνε παραλίες τις πρωινές-νυχτερινές ώρες,με φούντες και μπουκάλια ανά χείρες.Πόσοι βγήκαν χθες ξημερώματα κατά τις 5,προχθές,παρα-προχθές με βάρκες,καλησπερίζουν όσους βρουν να εργάζονται δίπλα και ανενόχλητοι να πηγαίνουν προς την Αστυνομία.Αν δηλαδή ανάμεσα σ αυτούς τους 10 περίπου ,που βγήκαν χθες ήταν τρομοκράτης,ή εγκληματίας,δεν υπήρχε περίπτωση να βρεθεί,μιας και δεν υπήρχε κανένας ένστολος τριγύρω.Ας κάνει ρεπορτάζ ο διαχειριστής.Επίσης γιατί το Λιμενικό καλεί συγκεκριμένο επαγγελματία να μαζέψει σκάφη και βάρκες?

  • Τα παιδιά αυτά, ενημερώθηκαν απο τα ΜΜΕ απο την ανακοινωση που ειχε βγαλει ο Ροταριανος Ομιλος, είτε από τους διευθυντές των σχολείων τους, καθως και απο τα μεσα κοινωνικης δικτυωσης, και στη συνέχεια επικοινώνησαν με τον όμιλο για να δηλωσουν οτι αποδεχονται τη βραβευση τους. Δυστυχώς δεν ενημερώθηκαν όλα τα παιδια.

 3. Σε μια εποχη όπου η αριστεία εξοβελίζεται από το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα καποιοι επιμένουν. Πολλά συγχαρητήρια!

 4. Στην αρχαία Ελλάδα τα «άθλα» ή «αριστεία», δηλαδή το βραβείο, το έπαθλο των αρίστων, ήταν άρρηκτα συνδεδεμένα με όλες τις εκφάνσεις του πολιτικού, κοινωνικού και πνευματικού βίου. Η αμοιβή, υλική ή ηθική, που απονεμόταν σε εκείνους που αρίστευαν, που πρώτευαν στον αγώνα, τον οποιονδήποτε αγώνα, αποτελούσε μέγιστη τιμή για τους ίδιους, την οικογένειά τους, τη φατρία τους και την πόλη τους. Ηταν πάνω απ’ όλα ανεκτίμητο κίνητρο για ευγενείς επιδιώξεις και επίζηλα επιτεύγματα των πολιτών. Ο Περικλής στην κατακλείδα του επιτάφιου λόγου του μπροστά στους νεκρούς αθηναίους ήρωες του πρώτου έτους του Πελοποννησιακού Πολέμου διακηρύσσει: άθλα γαρ οις κείται αρετής μέγιστα, τοις δε και άνδρες άριστοι πολιτεύουσιν (Θουκυδίδης ΙΙ.46) – δηλαδή σε όποια πολιτεία έχουν καθιερωθεί πολύ μεγάλα βραβεία για την αρετή, σε αυτήν την πολιτεία ευδοκιμούν και άριστοι πολίτες. Ετσι, υπογραμμίζει με τον πιο εύγλωττο τρόπο ότι ένα από τα κυριότερα μέσα για την ανάδειξη άξιων ανθρώπων σε μια κοινωνία είναι ο ορισμός άθλων, η καθιέρωση του θεσμού της αριστείας.

 5. Σε μια ομάδα, μια Κοινότητα, μια Κοινωνία, δεν μπορούν όλοι να είναι άριστοι, ούτε είναι απαραίτητο. Ήλθε η στιγμή όμως να πυροβολήσουμε τους βολικούς μύθους και να παραδεχθούμε, οτι οι άριστοι και οι άριστες είναι αυτοί που δίνουν το κάτι παραπάνω στην ομάδα, την Κοινότητα, την Κοινωνία. Όσοι ψάχνουν άλλοθι για τη δική τους αδυναμία ή απροθυμία να διακριθούν σε κάτι, ήλθε η ώρα να σταματήσουν να διεκδικούν τις θέσεις που αξίζουν σε όσους μοχθούν, βάζουν στόχους, διδάσκονται από τις αποτυχίες, καταφέρνουν διακρίσεις και είναι διαθέσιμοι για να πάει η χώρα μερικά βήματα ή άλματα μπροστά.

 6. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΑΤΥΠΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

  • Δεν ειναι εύκολο αυτό που λέτε αγαπητέ κύριε/κυρία. Από τη στιγμή που αυτός είναι ο νόμος, οι διευθυντές οφείλουν να τον σεβαστουν. δε μπορουμε να ζητησουμε να τον παραβουν!

   • Από την στιγμή που δεν έχετε στα χέρια σας λίστα με τα ονόματα όλων των αριστούχων, να λέτε στα ΜΜΕ, ότι βραβεύεται κάποια παιδιά. ….. και όχι τους αριστούχους του νησιού! !!!!!!

 7. Η Σέβη Ζερβού, που πρέπει να έπιασε καθαρό 20 που είναι, η Γεωργεούδενα Μελίνα, ο Χαράλαμπος Μαστόρος, η Καλλιόπη Παπαντωνίου, αυτά και άλλα μόνο απο το ΓΕΛ Αντιμάχειας. Ντροπή!!!

 8. Πότε θα μάθετε ότι πριν να γράψετε τα ηλίθια σχόλια σας μερικές και μερικοί, ότι πρέπει πρώτα ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ !!! Δεν θα υπήρχαν απορίες ούτε στο δικό σας, άδειο από μυαλό κεφάλι. Τι δεν καταλαβαίνετε από όλα τα παραπάνω ;;;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.