ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Δυναμικό και εντυπωσιακό το Αφιέρωμα στην Μαρίκα Παπαγκίκα και τις μεγάλες ρεμπέτισσες, στο κατάμεστο Ρωμαϊκό ωδείο Κω

8
2242
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στις μεγάλες ρεμπέτισσες, ξεκινώντας από την Κωακής καταγωγής (Αντιμαχείτισσα) Μαρίκα Παπαγκίκα (το γένος Κατσώρη-Μαντούκου) συνδιοργάνωσαν απόψε με μεγάλη επιτυχία η ΕΓΕ Κω και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, με μια πλειάδα καταξιωμένων ερμηνευτών με τον βιρτουόζο του βιολιού, Κυριάκο Γκουβέντα, σε μεγάλα κέφια.

Αρχικά απηύθυνε χαιρετισμό-καλωσόρισμα εκ μέρους της Περιφέρειας η Εντεταλμένη Περιφερειακή σύμβουλος Ευρυδίκη Νάκη και στην συνέχεια εκ μέρους της ΕΓΕ Κω η Μάρω Χατζηνικολάου και η Φωτεινή Παπαχαρτοφύλη παρουσίασαν εν συντομία τη ζωή και το έργο της Μαρίκας Παπαγκίκα, της Ρίτας Αμπατζή, της Ρόζας Εσκενάζυ, της Ιωάννας Γεωργακοπούλου, της Μαρίκας Νίνου, της Σωτηρίας Μπέλλου και της Στέλλας Χασκήλ (προβλήθηκαν επίσης χαρακτηριστικές φωτογραφίες τους σε επιμέλεια Χρυσούλας Σαπουλίδου-Παπαχαρτοφύλη).

Στο ενδιάμεσο, η πολύ δυναμική ορχήστρα με τους: Κυριάκο Γκουβέντα (βιολί), Μόρφω Τσαϊρέλη (τραγούδι), Αναστασία Χατζηκαλύμνιου (τραγούδι), Γιάννη Νιάρχο (κιθάρα-τραγούδι) και Φώτη Βεργόπουλο (μπουζούκι) ερμήνευσε υπέροχα τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια τους.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: η Επικ. του Οράματος Ι. Ρούφα, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Κρητικός και Σ. Πης, ο π. Περικλής εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου και πάρα πολύς κόσμος που γέμισε το Ρωμαϊκό Ωδείο Κω.

 

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πως η περιφέρεια δηλαδή χρήματα από την τσέπη μας, χρηματοδοτεί την ΕΓΕ, μια πολιτική οργάνωση να διαφημιστεί ας το ψάξουμε

  • Θεωρείται ότι η εκδήλωση αυτή ήταν διαφήμιση της ΕΓΕ και όχι μια πολιτιστική εκδήλωση; Μήπως δεν έχετε παρακολουθήσει άλλες εκδηλώσεις της ΕΓΕ ; Μια μικροψυχια παλαιοκομματισμου βλέπω στο σχόλιο που ευτυχώς έχει ξεπεραστεί και γι’αυτό η ΕΓΕ και άλλες πολλές οργανώσεις του νησιού μας έχουν ανεβάσει τον πήχη των πολιτιστικών εκδηλωσεων

 2. Αν και δεν συνηθίζουμε να απαντάμε σε ανώνυμα σχόλια, διευκρινίζουμε ότι: η Ένωση Γυναικών Ελλάδας είναι μια ιστορική Γυναικεία Κοινωνική οργάνωση με πολυτομεακή δράση και μεγάλη συμβολή στην αλλαγή νοοτροπίας της κοινωνίας και στη θέσπιση ενός πρωτοποριακού θεσμικού πλαισίου για την κατοχύρωση της ισότητας, το οποίο δυστυχώς σήμερα ,όπως διαπιστώνουν οι νέες γυναίκες, έχει καταπατηθεί.
  Συνεχίζει να υπάρχει από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, γιατί δεν συνδέεται με τις αλλαγές πολιτικών σχηματισμών .
  Τα τελευταία χρόνια η πολιτιστική παρέμβαση της με εκδηλώσεις προβολής της τοπικής δημιουργίας, και ανάδειξης θεμάτων πραγματοποιείται και με τη συνεργασία των θεσμών (ΔΟΠΑΒΣ, Περιφέρεια), οι οποίοι ως ισότιμοι συνδιοργανωτές συμβάλλουν κατά ένα μέρος στην κάλυψη του κόστους. Η όποια πρόθεση διαφήμισης δεν υφίσταται, παρά μόνο διάθεση εθελοντικής προσφοράς των μελών της στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του νησιού.
  Από την Ε.Γ.Ε. ΚΩ

 3. Ως σύζυγος κυρίας απλου μέλους της ΕΓΕ έχω παρακολουθήσει πολλές από τις εκδηλώσεις της για τις οποίες της αξιζουν συγχαρητήρια ,και καθώς γνωρίζω σχεδόν προσωπικά όλα τα μέλη του ΔΣ αλλά και τα απλά μέλη και φίλους της δεν μπορώ να καταλάβω γιατί την χαρακτήρισαν στο 1ο σχόλιο πολιτική οργάνωση;

 4. Αν ο κύριος ή η κυρία του πρώτου σχολίου είχε το θάρρος της γνώμης του θα υπέγραφε το σχόλιό του.Δυστυχώς όμως η ανωνυμία βοηθά τον οποιοδήποτε να ευτελίζει την προσφορά αυτών που θέλουν να προσφέρουν.
  Συγχαρητήρια στη Ε.Γ.Ε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ