ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Το αδιαχώρητο στο ξακουστό πανηγύρι της Κοίμησης στην Αντιμάχεια | Μεγάλο και ξεσηκωτικό γλέντι

7
3315
Συνεργάτης aegeanews.
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Το αδιαχώρητο επικράτησε φέτος (ειδικά από νωρίς το βράδυ) στο ξακουστό-παραδοσιακό πανηγύρι της Κοίμησης της Θεοτόκου («Προσκύνημα») στην Αντιμάχεια.

Ένα από τα παλαιότερα και μαζικότερα πανηγύρια του νησιού.

Όπως έχει καθιερωθεί, την παραμονή της εορτής τελείται ο πανηγυρικός εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε και κήρυξε το θείο λόγο ο Μητροπολίτης Αγκύρας κ. Ιερεμίας και την επομένη ακολουθεί το παραδοσιακό πανηγύρι.

Για άλλη μια χρονιά ο π. Αντώνιος Κασιώτης με την μεγάλη ομάδα των εθελοντών της ενορίας του  ετοίμασαν άφθονο φαγητό (γίδα βραστή με πιταρίδια Αντιμαχείτικα) για όλο τον κόσμο.

Ο χορός και το γλέντι κράτησαν έως αργά με πολλούς νέους (μεταξύ των οποίων αρκετοί απόδημοι) Αντιμαχείτες να συμμετέχουν δυναμικά στο χορό σε ένα πραγματικά δυναμικό και ξεσηκωτικό γλέντι (εκεί ήταν και ο βετεράνος χορευτής μας Δημήτρης Κουσπακίδης από την Αυστραλία).

Το κέφι απογείωσε η παραδοσιακή ορχήστρα των: Δαυίδ Νέσκε (βιολί), Μανώλη Μάμμη (λύρα-τραγούδι-τουμπελέκι), Νίκου Τσατσακλά (λαούτο), Βαγγέλη Φούσκα (λαούτο) και Δημήτρης Σαρρής (κιθάρα). Τραγούδησαν επίσης μοναδικά ο Γιάννης Χατζηβελούδος και η Αναστασία Χατζηκαλύμνιου.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων η Πρόεδρος Αντιμάχειας Μ. Σκουφεζή (η οποία συμμετέχει εθελοντικά στην βοηθητική ομάδα της ενορίας), ο Πρόεδρος Καρδάμαινας Νίκος Πόγιας, ο Διοικητής του ΑΤ Ηρακλειδών Δ. Δελής και πάρα πολύς κόσμος.

 

 

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θαύμα, θαύμα, θαύμα, η Παναγιά, μεγάλη η χάρη της έκανε το θαύμα της. Καμιά ανάρτηση, καμιά απάντηση από τους καβαλάρηδες της εξουσίας.

    Αχ, ησυχάσαμε από όλους αυτούς, ελπίζουμε να πήραν φώτιση και μπόλικα ηρεμιστικά.

  2. τούτη γη που την πατούμε,όλοι μέσα θε να μπούμεεεεε.όπαααα Βαβλά.όπα.Και του Χρόνουουουουου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ