ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με πολύ κόσμο & σύσσωμες τις τοπ. αρχές ο Εσπερινός των Εισοδίων στην Κέφαλο -Ναθαναήλ: Μην φοβόμαστε το σκοτάδι…

27
4262

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Με τη δέουσα επισημότητα και μεγαλοπρέπεια, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Ναθαναήλ, παρουσία του Δημάρχου Κω Γ. Κυρίτση, του Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχου Σ. Σεργεντάνη, του πρ. Δημάρχου Θ. Βαρκά, των  Αντιδημάρχων Α. Κρητικού και Ε. Παπαχρήστου, του Προέδρου της Δημ. Επ. Παιδείας, του Προέδρου της Κεφάλου Γ. Καματερού, του δημ. συμβούλου Σωτ. Μαραγκού, του Αντιπροέδρου της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ Μ. Πιστικάκη, του Αντιπροέδρου του Δημ. Λιμενικού Ταμείου Γ. Κοκαλάκη και πλήθους προσκυνητών, τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός της μεγάλης για την Κέφαλο,  εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου,  στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του χωριού.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο θεολογικό περιεχόμενο και στο συμβολισμό  της εορτής επισημαίνοντας πως το κύριο μήνυμα είναι η συνέχιση της ζωής.

Ἡ Παναγία γίνεται μέ τήν εἴσοδό της καί τήν παραμονή της στόν Ναόν «ὁ ναός ὁ ἔμψυχος τοῦ μεγάλου Βασιλέως», «ὁ θεοχώρητος ναός», » «ὁ καθαρώτατος ναός τοῦ Σωτῆρος», σύμφωνα μέ τά τροπάρια τῆς ἑορτῆς. Ἔτσι ὁ Ναός τοῦ Νόμου, γίνεται τύπος καί σύμβολο τῆς Παρθένου. Αὐτή μέ τήν προετοιμασία της στόν Ναό τοῦ Θεοῦ, θά γίνει ἀργότερα ὁ Ναός τοῦ Σώματος τοῦ Υἱοῦ της.Το προοίμιο της εύνοιας του Θεού στους ανθρώπους για την πραγματοποίηση της θείας οικονομίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο γεγονός ότι η τριετής Παναγία όχι μόνο δεν φοβήθηκε το σκοτάδι του Ναού του Σολομώντα (για αυτό το λόγο και κρατούσαν λαμπάδες για να την υποδεχτούν τα άλλα νήπα που ήταν ήδη αφιερωμένα στο ναό), αλλά έτρεξε σε αυτό που ήταν αφιερωμένη.

Γι’ αυτό και ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε όλους μας, με αφορμή και τη δύσκολη συγκυρία της χώρας μας «να μην φοβόμαστε το σκοτάδι, αλλά να προσπαθήσουμε να το κάνουμε φως».

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε προς τους τοπικούς άρχοντες (με ειδική αναφορά στον Πρόεδρο της επ. Παιδείας Μ. Ζερβό ο οποίος προσφέρθηκε να κάνει δωρεά το παραθρόνιο δίπλα στον δεσποτικό θρόνο, ελλείψει του οποίου, ο δήμαρχος αναγκαστικά στάθηκε δίπλα στον χορό των ιεροψαλτών).

Ευχαρίστησε επίσης τους ηρωϊκούς κατοίκους του χωριού οι οποίοι είναι απόγονοι των Δωριέων (σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους που είναι Ίωνες), τους χορούς των Ιεροψαλτών από Κω, Αντιμάχεια και Μαστιχάρι (επικεφαλής των οποίων ήταν οι Πρωτοψάλτες Γ. Σακέλλης και Α. Σαράγιας), όπως και ολους τους ευλαβείς προσκυνητές.

Επίσης αναφέρθηκε στον π. Στέφανο και στον Ιερατικό Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Ιωάννη λέγοντας του με νόημα ότι «η ζωή του κληρικού είναι ένας αγώνας και μια αγωνία και αυτό είναι προς όφελος και όχι προς λύπη ή προς φόβο».

Κλείνοντας με την ευχή η Παναγία να σκεπάζει και να ευλογεί όλο τον κόσμο.

27 ΣΧΟΛΙΑ

  • AYTOS O KOLHTOS TOY ,POY EINAI KAI SYGXORIANOS MOY POY BRISKOTANE.KATALABA???? SAS PHRANE PREFA.ATE NA FEYGETE MAS PARAMITHIASATE SE ASXIMO BATHMO.POY THA PAEI LIGA TA PSOMIA SAS.

 1. ΟΛΟΥΣ ΔΕΣΠΟΤΑ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΕΣ ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ……………..

  • Ο δέσποτας δεν καλει κανέναν..ο κόσμος τον ακολουθεί γιατί είναι αξίως επίσκοπος που βρίσκεται πάντα κοντά στον συνάνθρωπο που ανάγκη την βοήθεια του..

 2. ΟΛΟΣ Ο ΛΙΝΟΠΟΤΗΣ ΗΡΘΕ ΠΑΚΕΤΟ………………………………..

  • δεν θα ξαναπατησω στην εκκλησια …….Πιστευω στο απολωλον προβατο,αλα αυτος ……δεν βαζει μυαλο.Εχει καταντησει χειροτερος απο καθε αλη φορα.Ειναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ.Δεσποτα χωνεψε το.

 3. Μπραβο σου γιατι διαφερεις απο καποιους αλους.Σε κατηγορουσαν τοτε χωρις λογο,για να σε μειωσουν,και να κερδισουν τις καρεκλες που καθοντε τωρα οι αχωνευτοι του νησιου.Αλα που θα παει.Ο καιρος τους ερχετε. Νυκτα θα την κοπανησουν.

 4. Παρά την γνωστή μας θέση για τον Οικουμενισμό αλλά και για τα άλλες χριστιανικές αιρέσεις, δεν μπορούμε να μη σταθούμε σε ένα θαρραλέο λόγο που έρχεται από άλλο θρησκευτικό ηγέτη, την ίδια ώρα που οι δικοί μας ποιμένες μπροστά στην καταστροφή της χώρας και του ελληνορθόδοξου ποιμνίου, συνήθως… «ποιούν την νήσσαν».
  «Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι και επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας Τζάστιν Ουέλμπι, άστραψε και βρόντηξε κατά την Ευρωπαικής Ένωσης υπερασπιζόμενος τη Ελλάδα σε πρόσφατη ομιλία του στο Καθολικό Ινστιτούτο στο Παρίσι, όπου βρέθηκε για να ανακηρυχτεί επίτιμος διδάκτορας δηλώνοντας ότι «μετατρέψατε την χώρα σε μια φυλακή οφειλετών».http://nikosxeiladakis.gr/ξενοσ-θρησκευτικοσ-ηγετησ-λεει-για-τη/

 5. Ο προκαθήμενος της Αγγλικανικής Εκκλησίας υπερασπίστηκε με πύρινα λόγια την Ελλάδα κάτι που δεν κάνει ούτε το ίδιο το πολιτικό της σύστημα (μην πούμε και για τους διανοούμενους της χώρας), αλλά και η δικοί μας θρησκευτική ποιμένες που καταστράφηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ υπήρξε αυστηρότατος με εκείνους που προσπαθούν να πείσουν ότι η τζιχαντιστική τρομοκρατία δεν έχει καμία σχέση με το Ισλάμ.
  Ο Αρχιεπίσκοπος Ουέλμπι καταδίκασε την Ευρωπαϊκή Ένωση που μετέτρεψε την Ελλάδα «στη μεγαλύτερη φυλακή οφειλετών στην ευρωπαϊκή ιστορία».
  «Οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης κρατούν στην απελπισία ολόκληρες χώρες εξαθλιώνοντας τους πολλούς πολίτες αυτή η ανισότητα σημαίνει ότι ορισμένοι Ευρωπαίοι απολαμβάνουν πρωτοφανή επίπεδα διαβίωσης, ενώ για τους άλλους έχουν γίνει τα πράγματα χειρότερα εξαιτίας του συγκεντρωτισμού, της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας».

 6. Ο Αρχιεπίσκοπος υποστήριξε την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ιούνιο αλλά πλέον μετά την απόφαση του βρετανικού λαού και την συμπεριφορά της ΕΕ αποφάσισε να πάρει το «όπλο» του.
  «Η Ελλάδα παροτρύνθηκε να εισέλθει στην Ευρωζώνη με ουσιαστικά ψεύτικα στοιχεία, με επίσημο χρέος πολύ κάτω από την πραγματικότητα και χωρίς να πληροί τα κριτήρια για ένταξη στο ευρώ.
  Υπήρξε ενός βαθμού συνεννόηση από όλους τους ενδιαφερόμενους, που ήθελαν περισσότερες χώρες στην Ευρωζώνη»,
  Είπε δηλαδή ότι άπαντες γνώριζαν ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να μπει στο ευρώ αλλά την έβαλαν για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα [που γνώριζαν ότι θα καταστρέψουν την ευημερία της χώρας!

 7. Ο Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος, δηλαδή ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αγγλίας δεν είναι τυχαίο άτομο. Έχει επιστημονική κατάρτιση και ξέρει τα θέματα για τα οποία μιλάει.
  «Υιοθετώντας το ευρώ που είναι ουσιαστικά ένα ξένο νόμισμα, μία χώρα χάνει την ικανότητα να εξυπηρετήσει το χρέος της με την εκτύπωση χρήματος για να βρει διέξοδο από τα προβλήματά της», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ουέλμπι.
  «Όταν έφτασε η Μεγάλη Ύφεση το 2008, δεν μας έκανε έκπληξη που η Ελλάδα δεν μπόρεσε να πληρώσει τον λογαριασμό. Και εξαιτίας της προηγούμενης κακοδιαχείρισης και επίσης της διαφθοράς από μια ελίτ, οι φτωχοί ενός ολόκληρου έθνους έχουν τεθεί ουσιαστικά σε ακούσια πτώχευση.

 8. Τα βάρη έπεσαν σε εκείνους που είχαν τα λιγότερα για να επιβιώσουν κι όταν τα βάσανά τους επιδεινώθηκαν από την απελπιστική κατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων, και τώρα εκατομμυρίων [κάτι κακό περιμένει ο Αρχιεπίσκοπος], ελάχιστη βοήθεια τους δόθηκε».
  «Αυτό που έχουμε δει είναι το παγκόσμιο σύστημα της αγοράς και ειδικότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δανείζει στους ανθρώπους χρήματα για να αγοράσουν διάφορα και στη συνέχεια πνίγει τις ελπίδες και το μέλλον τους εάν δεν μπορούν να αποπληρώσουν. Αυτό που έχουμε σήμερα [στην Ελλάδα] είναι η μεγαλύτερη φυλακή οφειλετών στην ευρωπαϊκή ιστορία».
  Πηγή : pronews
  ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
  Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
  http://www.nikosxeiladakis.gr

 9. η εκκλησια και ο κοσμος εχει αναγκη απο πνευματικους και σωστους ……– σε ποιο εργο του αναφερεσε? στο στολισμο της εκκλησιας στο εκτρωμα που κατασκευασατε μαζι στον εξωτερικο χωρο η’ μηπως στο πνευματικο του εργο?Δεσποτα εισαι λαθος και τα δακρυα πλεον δεν πειθουν

  • σας γνωριζει το χωριο και γελαει με το καζικι που εφαγατε. τερμα το παρεακι, και τα μαγαζακια. και οσοι ηταν μαζι σας…να τοι τωρα στην εκκλησια

 10. χρονια πολλα πατερ κωσταντηνε ο θεος να σε εχει καλα αισθητη η απουσια σου και φετος να σε παντα καλα

 11. Πολλοι κανουν τσιρκο μεσα τις εκκλησιες και ακουν και επαινους, και τα μαγαζακια που ανοιγουν υποτιθεται για τα εσοδα της εκκλησιας!!

 12. Βρε αθεόφοβοι την ημέρα της γιορτής της Παναγίας βρήκατε να κάνετε κρητική και πολιτική;και τι θα κάνετε τις υπόλοιπες 364 ημέρες θα κοιμάστε; ΚΕΦΑΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΥΑΛΑ ΠΑΔΙΑ ΣΟΥ ΚΕΦΑΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΖΗΝΙ ΣΟΥ ΣΟΥ ΤΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΟ ΠΟΥΓΓΙ ΣΟΥ[ευρώ 1.100.000 αναζητούνται].

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.