«Τον άνθρωπο τον μερακλή…» τον αξέχαστο Δημήτρη Συνεσίου τίμησαν απόψε ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΠΡΟΟΔΟΣ, η Αντιμάχεια του & όσοι τον αγάπησαν

5
4041
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ένα ιδιαίτερα συγκινητικό αφιέρωμα στη μνήμη ενός αξέχαστου και πολύ αγαπητού – πολυτάλαντου- συμπολίτη μας του Δημήτρη Συνεσίου, πραγματοποίησε απόψε στην αίθουσα της Αγίας Τριάδας στην Αντιμάχεια, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από τον θάνατό του, ο Πολιτιστικός σύλλογος Αντιμάχειας Η ΠΡΟΟΔΟΣ.

Η εκδήλωση είχε τον χαρακτηριστικό τίτλο «Τον άνθρωπο τον μερακλή…» και ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΩΝ 2018.

Την πρώτη κατάθεση ψυχής για τον Δημήτρη Συνεσίου, έκανε στην αρχή της εκδήλωσης, η Πρόεδρος Αντιμάχειας και μέλος του Πολιτιστικού συλλόγου, Μαρία Σκουφεζή, αναφερόμενη σε χαρακτηριστικές στιγμές από τη συνεργασία τους.

Ακολούθησε η προβολή ενός βίντεο-αφιερώματος με φωτογραφικό υλικό από τη ζωή του Δημήτρη Συνεσίου (η προβολή φωτογραφιών συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια των ομιλιών) με μουσική υπόκρουση το τραγούδι «έβαλε ο Θεός σημάδι» με τη φωνή του Νίκου Ξυλούρη.

Στην συνέχεια, εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου, η Σούλα Αλαβέρα αναφέρθηκε στα παιδικά χρόνια, τη ζωή, την οικογένεια και την πολυσχιδή προσωπικότητα του Δημήτρη Συνεσίου.

Σε κάθε τομέα στον οποίο ο αξέχαστος Δημήτρης άφησε το αποτύπωμα και τη σφραγίδα του υπήρχε η ανάλογη παρέμβαση.

Για την προσφορά του στον τομέα του αθλητισμού και τον Αντίμαχο έκανε την δική του κατάθεση ψυχής ο Νεκτάριος Φωταράς.

Για τον τομέα του Πολιτισμού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΠΡΟΟΔΟ (παραδοσιακό σπίτι που κτίσθηκε επί προεδρίας του, παραδοσιακή μουσική, CD, ντοκιμαντέρ με την αγροτική ζωή στην Αντιμάχεια, θεατρικά κλπ) μίλησε αναλυτικά η Σούλα Αλαβέρα.

Ένα ξεχωριστό κομμάτι στη ζωή του Δημήτρη Συνεσίου ήταν η Φιλαρμονική Ηρακλειδών της οποία υπήρξε επίσης πρωτεργάτης. Με πολύ συγκίνηση μίλησε για τις στιγμές που έζησαν μαζί και τη συνολική προσφορά του, ο Αρχιμουσικός Νίκος Γκαναβούρας.

Μια εξίσου σημαντική προσφορά στην ενορία του την Αγία Τριάδα είναι ότι υπήρξε επί 26 χρόνια Ιεροψάλτης στην εκκλησία του χωριού του. Για την αρμονική συνεργασία τους στην ίδια εκκλησία μίλησε επίσης κατασυγκινημένος ο Ιεροψάλτης Γιώργος Μιαούδης (αναφερόμενος στο δέσιμο που είχαν από τα παιδικά τους χρόνια, αρχικά στον προσκοπισμό, στην συνέχεια στον Αντίμαχο και μετέπειτα ως Ιεροψάλτες στην Αγία Τριάδα).

Στην συνέχεια ακούστηκε το δυοσμαράκι και ο Κασιώτικος σκοπός με τη φωνή του αξέχαστου Δημήτρη και με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, την επιμέλεια του οποίου και την προβολή είχε εκ μέρους του Πολιτιστικού συλλόγου ο Κυριάκος Παππούλης (ο οποίος και μας το παραχώρησε).

Αμέσως μετά,  εκ μέρους της οικογένειας η σύζυγος του αείμνηστου Δημήτρη, Σέβη Γιακαλλή-Συνεσίου εξέφρασε αναλυτικά τις θερμές ευχαριστίες της προς όλους όσους συνέβαλαν στο να γίνει η αποψινή εκδήλωση

«έχουν περάσει δύο χρόνια και όπως λένε ο χρόνος ξεχνάει… Για μας οι θύμησες είναι ακόμα πικρές-σκληρές και ο πόνος βαθύς. Όπου σταθούμε κι όπου βρεθούμε οι θύμησες πολλές και μόνο καλές. Ένα ανεξήγητο γιατί μας πιάνει όλους. Γιατί ο Δημήτρης μας, γιατί ο δικός μας άνθρωπος. Αυτό που μας μένει τώρα είναι να παρακαλέσουμε το Θεό -όπως κάνουμε εμείς οι ζωντανοί- να τον προσέχει και να τον φυλάει από ψηλά. Και οι άγγελοι να τον φυλάνε. Αλλά όπως λέει η ρήση: ΄Αγγελοι, αγγέλους δε φυλάνε… Κι αυτό πιστεύω ότι ήταν ο Δημήτρης, ένας άγγελος που κατά λάθος βρέθηκε στη γη ξεχασμένος και κάποια στιγμή ο Θεός σκέφτηκε να τον πάρει», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, μέλη της Φιλαρμονικής Ηρακλειδών (όσα μπορούσαν να ήταν εκεί λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων) έπαιξαν αγαπημένα κομμάτια του αξέχαστου Δημήτρη, υπό την διεύθυνση του Νίκου Γκαναβούρα και με τη φιλική συμμετοχή του Μ. Τσελεπή στο ακορντεόν..

Τέλος, σε όλους τους παριστάμενους προσφέρθηκε μπουφές, με τοπικά προϊόντα «ως ένα μικρό συγχώριο».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο παππά Βαγγέλης και ο παππά Αντώνης εκ μέρους της εκκλησίας, ο Πρόεδρος των Ιεροψαλτών της περιοχής Α. Σαράγιας, η υπεραιωνόβια Σεβαστή Αλαβέρα («Κρασαΐνα»), ο Φ. Καλλούδης πολλοί συντοπίτες, φίλοι και συνάδελφοι (από τον ΟΤΕ) του αξέχαστου Δημήτρη κ.α.

Καθώς -όπως τόνισαν όλοι οι ομιλητές- τέτοιοι άνθρωποι δεν ξεχνιούνται ποτέ…

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο Δημήτρης ήταν ένας εξαίρετος και ευσυνείδητος υπάλληλος-τεχνικός του ΟΤΕ, αγαπητός σε όλους τους συναδέλφους του.

  2. ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΑΠΟΥΣΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ [ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ ΟΧΙ ΕΜΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΙΕΣ ] ΣΥ ΕΙΠΑΣ——

  3. Πατέρας,αδερφός,φίλος ήταν για όλους μας.Θα είναι παντα στην καρδιά μας,και θα μας καθοδηγεί,όπως έκανε με τρόπο ζωή. Μας έχεις λείψει.Μητσαρα μου.

  4. Μητσάρα άρχοντα παντα θα σε θυμόμαστε κ θα είσαι στις καρδιες μας..Σε ευχαριστόυμε για ολα οσα έκανες…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ