Δήλωση Ν. Μυλωνά στον «ΣΤΑΘΜΟ»: Προφανείς οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής στην ανάκληση παραχώρησης του παραλιακού χώρου μετά την ΑΒΙΚΩ και μέχρι τον Μύλο!

31
1361

Δήλωση Ν. Μυλωνά στον «ΣΤΑΘΜΟ»

«Προφανείς οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής στην ανάκληση παραχώρησης του παραλιακού χώρου μετά την ΑΒΙΚΩ και μέχρι τον Μύλο!»

«Η αφωνία της στο συγκεκριμένο θέμα είναι χαρακτηριστική και θα είναι εναντίον του κοινού συμφέροντος το να περάσει απαρατήρητη»

Διευκρίνιση του «ΣΤΑΘΜΟΥ»

Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ του «Σ» με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Κίνδυνος ιδιωτικοποίησης της περιοχής του Ν.Ο.Κ.» (εσωτερικός τίτλος: «Στη κυριότητα της ΕΤΑΔ επιστρέφουν τα 70 στρέμματα στη Ν. Αλικαρνασσό – Ακυρώθηκε η από το 2002 παραχώρησή τους στο δήμο Κω, λόγω μη εκτέλεσης έργων…»), η εφημερίδα απευθύνθηκε στον κ. Νίκο Μυλωνά επειδή η πάλαι ποτέ δημοτική παράταξη «Συμπαράταξη Ελπίδας» – της οποίας ήταν επικεφαλής – είχε παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη μη κατασκευή κολυμβητηρίου στην ανωτέρω περιοχή. Όπως δε, αναφέρουμε στο ρεπορτάζ, «μία χούφτα άνθρωποι, κατάφεραν να ματαιώσουν τις εργασίες για την κατασκευή του κολυμβητηρίου στην περιοχή του Ναυτικού Ομίλου, κινητοποιώντας υπηρεσιακούς παράγοντες της νομαρχίας, αλλά και τον Γενικό Επιθεωρητή Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ Παναγιώτη Μέρκο». Μεταξύ αυτών ήταν ο κ. Μυλωνάς, αλλά και ο κ. Αλκιβιάδης Χατζηνικολάου, επικεφαλής της επίσης πάλαι ποτέ δημοτικής παράταξης «Ανθρώπινη Πόλη».

Ο κ. Μυλωνάς, μετά τις πληροφορίες που του δώσαμε, «έψαξε» το θέμα και μας απέστειλε το κάτωθι κείμενο, ενημερώνοντάς μας και για το αίτημά του προς την ΕΤΑΔ (Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου).

Φευ!!! Η πίεση του χρόνου και το άγχος για να σταλεί η εφημερίδα στο τυπογραφείο, ήταν αιτία αβλεψίας της αρχισυνταξίας. Αποτέλεσμα, αντί του κειμένου, δημοσιεύσαμε το αίτημα!!!

Για το λόγο αυτό, αποστέλλουμε το κείμενο στον συνάδελφο και συνεργάτη Γιάννη Κιάρη για τη δημοσίευσή του, τον οποίο ευχαριστούμε από καρδιάς.

Ζητάμε και δημόσια συγνώμη από τον κ. Μυλωνά, αλλά και από τους αναγνώστες της εφημερίδας. Ούτως η άλλως, η επισκεψιμότητα της aegeanews.gr είναι τόσο μεγάλη που ο στόχος της ενημέρωσης θα επιτευχθεί.

Το κείμενο – παρέμβαση του Ν. Μυλωνά

«Προφανείς οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής στην ανάκληση παραχώρησης του παραλιακού χώρου μετά την ΑΒΙΚΩ και μέχρι τον Μύλο»

«α. Η πληροφορία που μας έδωσε η δημοσιογράφος κ. Αυγούλη για την ανάκληση παραχώρησης του οικόπεδου δυτικά της νέας ΑΒΙΚΩ και μέχρι τον Μύλο, βγήκε αληθινή. Είχε παραχωρηθεί με προϋποθέσεις στον Δήμο Κω επισήμως το 2002 με απόφαση της ίδιας της υπηρεσίας, της ΕΤΑΔ.

β. Η περιοχή του Ναυτικού Ομίλου, όπως λέγεται, είναι από τις λίγες ‘’απείρακτες’’ από την λαίλαπα της οικοδόμησης περιοχές της Κω! Φυσικό Τοπόσημο που αντικρίζει ο καθένας που προσεγγίζει ή αποπλέει από το λιμάνι μας! Μόνη αναντικατάστατη απώλεια της οπτικής της εικόνας η κατάρρευση από τον σεισμό της καμινάδας της ΑΒΙΚΩ. Επόμενη απώλεια (κατ’ άλλους αναπτυξιακό βήμα) η προσεχής κατεδάφιση της νέας ΑΒΙΚΩ και η αντικατάστασή της με μια ακόμη χλιδάτη ξενοδοχειακή μονάδα ‘’ενσταυλισμένου τουρισμού’’. Είδαμε αυτή την περιοχή ως ένα χώρο ζωτικής σημασίας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της παραγωγής και ζωής στο νησί μας. Έχουμε προτείνει συγκριμένα πράγματα, δυστυχώς με πολύ μικρό αποτέλεσμα. Η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της περιοχής δεν γίνεται με όρους κοινωνικών προτεραιοτήτων. Η νέα ΑΒΙΚΩ που πουλήθηκε, χωρίς ο Δήμος μας να δείξει το στοιχειώδες ενδιαφέρον, ενώ μπορούσε και είχε ιστορικό καθήκον να το πράξει, θα προσφέρει ακόμη ένα από τα πολλά 5-άστερα ξενοδοχεία all inclusive προσθέτοντας κέρδη στα κέρδη των τοπικών τουριστικών ολιγοπωλίων.

γ. κρίσιμα ερωτήματα

  • Τι σημαίνει η πράξη ανάκλησης παραχώρησης στον Δήμο μας; Πόσο κινδυνεύει να χαθεί μετά την νέα ΑΒΙΚΩ ακόμη ένα περιουσιακό στοιχείο της κοινωνίας μας; Τι κάνει ο Δήμος και ειδικότερα η δημοτική αρχή και γιατί δεν ανέβασε το θέμα στην επικαιρότητα;

  • Ποιος άλλος εκτός από τον αγοραστή της νέας ΑΒΙΚΩ έχει ενδιαφέρον να κινήσει τα νήματα της ανάκλησης;

  • Τι κάνει ο Δωδεκανήσιος υπουργός και οι τοπικοί Βουλευτές που φέρουν τον ‘’βαρύ’’ τίτλο της ‘’αριστεράς’’ στα θέματα εκποίησης της δημόσιας περιουσίας των Δωδεκανησίων;

δ. Θα επιμείνουμε στο τοπικό πρόβλημα μη αγνοώντας την μνημονιακή πολιτική ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Επικοινωνήσαμε διαδοχικά με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες (Δήμου και ΕΤΑΔ), τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τον ίδιο τον Δήμαρχο. Υπηρεσιακά οι πόρτες είναι μισόκλειστες παρά την καλή διάθεση των υπαλλήλων, τους οποίους και ευχαριστούμε. Χρειάζεται, λένε, να κάνουμε αίτηση που θα τύχει της έγκρισης του πολιτικού προϊσταμένου, για να έχουμε τα στοιχεία (απώλεια της αποχώρησης μας από το δημοτικό συμβούλιο η δυσκολία στην πρόσβαση στην πληροφόρηση). Σε πολιτικό επίπεδο επικρατεί η μη ακρίβεια στην πληροφόρηση. Μας ειπώθηκε ότι δεν έχει δοθεί στον Δήμο η απόφαση ανάκλησης. Το σωστό όμως είναι κάτι άλλο! Η απόφαση της ανάκλησης της ΕΤΑΔ είναι γνωστή στον Δήμο με απ’ 3882/24-5-2017. Αυτό που δεν δόθηκε στον Δήμο είναι τα πρακτικά της συζήτησης! τα οποία δεν μας είναι αναγκαία για να παρέμβουμε πολιτικά και είναι υπεκφυγή η αναζήτηση τους!

ε. Έχουμε την άποψη ότι ο Δήμος είναι πρωτίστως κοινωνική δύναμη. Και αυτό πρέπει να φαίνεται και όταν δεν φαίνεται, δικαιούμαστε να ζητήσουμε απαντήσεις:

α. Η ΕΤΑΔ ρωτά από 10-10-2017 τον Δήμο μας για την κατάσταση του ακινήτου. Πρέπει να δοθεί στην δημοσιότητα η απάντηση. Αν δεν δόθηκαν στοιχεία, αυτό είναι σκόπιμο, γιατί αποτελεί βοήθεια σε αυτούς που έχουν συμφέρον και προωθούν την πώληση του ακινήτου.

β. Αφού η απόφαση της ΕΤΑΔ έχει σταλεί στον Δήμο 24-5-2018 (όπως μας είπαν από ΕΤΑΔ) γιατί αποκρύπτεται από την Δημοτική Αρχή;

γ. Η περιοχή του ακινήτου με βάσει τον ισχύοντα χωροταξικό σχεδιασμό της Κω, (ΦΕΚ 427Δ/16-6-1989) είναι η ζώνη 1 (ΖΟΕ 1) στην οποία επιτρέπονται μόνον δημόσιες και δημοτικές χρήσεις με πολύ μικρό ποσοστό κάλυψης 2%. Επί πλέον στην περιοχή είναι σε εξέλιξη πολεοδομικός σχεδιασμός του οικισμού Νέας Αλικαρνασσού που καθορίζει την ευρύτερη περιοχή ως χώρο πρασίνου. Ποιος εκτός από τον Δήμο έχει το πολιτικό καθήκον να προβάλει αυτούς τους σωτήριους θεσμοθετημένους οικιστικούς περιορισμούς και να προστατέψει το περιβάλλον και το ευρύτερο κοινωνικό συμφέρον; Γιατί τα πολιτικά πρόσωπα του Δήμου μας ψάχνουν τα πρακτικά της συνεδρίασης της ΕΤΑΔ και δεν βγαίνουν επιθετικά λέγοντας στην ΕΤΑΔ, στους πιθανούς επενδυτές και στους Κώους πολίτες: ‘’BASTA! εδώ είναι Κωακή Γη και ισχύουν αυτά που είναι προς το συμφέρον του τόπου μας;’’

ζ. Η δημοτική αρχή Κυρίτση έχει ένα σαφή νεοφιλελεύθερο προσανατολισμό. Δεν μίλησε για το αεροδρόμιο. Δεν μίλησε για την ΑΒΙΚΩ. Έχει μιλήσει για το κτήριο της Ανωτέρας και τα άλλα 4 κτήρια μόνο με ψηφίσματα και τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Η αφωνία της στο συγκεκριμένο θέμα είναι χαρακτηριστική και θα είναι εναντίον του κοινού συμφέροντος το να περάσει απαρατήρητη.

η. Κατά συνέπεια, η απόφαση ανάκλησης της ΕΤΑΔ, είναι ατυχής και ανατρέψιμη. Είναι όμως δυνατόν για ένα τόσο σημαντικό θέμα για τον τόπο μας, ο Δήμος μας να μην έχει ενημερώσει εγγράφως την ΕΤΑΔ για το καθεστώς χρήσεων γης της περιοχής δηλώνοντας ΩΜΑ και ΚΑΘΑΡΑ την πολιτική του αντίθεση;».

31 ΣΧΟΛΙΑ

  1. σε κολλητο του ιδιωτη οπως το ακταιον.μυλωνα αργησες και εισαι υπευθυνος γιατι στηριξες τον φαυλο τον μασα.

    • Μόνο ένας άσχετος που δεν ξέρει ανησυχεί όταν οι μηχανικοί ξέρουν ότι με το υπάρχον σχέδιο οικισμού ολίγα κτίζονται...

      Ο Δήμος μας έχει το μαχαίρι και το πεπόνι. Με τους υφιστάμενους όρους δόμησης στον οικισμό της Λάμπης μετά βίας μπορεί να κατασκευαστεί ξενοδοχείο 150 κλινών. Με την πολεοδόμηση ο Δήμος μας μπορεί να βάζει δεσμεύσεις που αποκλείει την κατασκευή ενός μεγαθήριου All inclusive…

      • Πολλά ξέρεις και υπονοείς μηχανικέ, για πες μας λοιπόν πόσα κοστίζουν σήμερα τα 70 στρέμματα και πόσα μετά την επέμβαση Κυρίτση;

        Εάν τους βολέψει με ένα 5°°°°° σε τι νόμισμα θα πέσει το παραδάκι $€¥§$€¥§¥€$;;;

    • που θα αναλαβει την ΑΒΙΚΩ.Πιστευω ότι εχεις τα κοτσια να το κανεις.Και από εκει εχει μερισμα ο μαδουρος.Οικογενειοκρατια καταντησε τον δημο ο ψευτομαγκας.Εχει ριμαξει τον δημο.Κυριε μυλωνα,ξερω ότι εισαι δυνατος σαν ανθρωπος.Και αφου εισαι δυνατος,να ξεκινήσεις μηνυσεις εις βαρος αυτων που πανε να καταχραστουν το δημοτικα ακινητα,εις βαρος των κωων,και προς το δικο τους συμφέρον.Εαν κανεις μηνυσεις,εσυ θα κερδισεις.Και προπαντων την συμπαθεια των πολιτων.Μην τον αφησεις κυριε μυλωνα να κανει κουμαντο ολο τον δημο αυτος ο δήμαρχος.[ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ ΝΙΚΟ]Τους υπολοιπους συμβουλους του,τους εκανε γιοσουφακια.Σηκω πανω,κατσε κατω τους εχει.ΝΙΚΟ ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ.

      • Τι ικάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια? Αρχηγέ ο εισαγγελέας σε γυρεύγει.

        Ξεπουλήθηκε η ΑΒΙΚΩ εν μια νυχτή. ξεπουλιέται οικοπεδο φιλέτο εν μια πρωία. Το παλιό οινοποιείο εστία μόλυνσης και άλλων πραγμάτων είναι ζήτημα χρόνου να θρηνήσουμε νεκρούς. Αίσχος !! Είναι πολλά τα λεφτά Άρη. Διαπλοκή κουτοπονηριά. Αδίστακτος στο κέρδος κανείς δεν τον σταματάει ??

  2. χαχαχαχα ποιος μηχανικος θα αναλαβει την ανεγερση ξενοδοχειου στην νεα αβικω? χαχαχα

    ποιος επιστρεφει τα 70 στρεμματα? ποιος θα τα παρει? ποιος ειναι πισω απο αυτα? ο ΜΑΣΑΣ Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ!

  3. Εσυ φταις Μυλωνά. Όταν ήταν να γίνει το κολυμβητήριο κραύγαζες. Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να μιλάς τώρα.

  4. ΠΕΣ. ΦΤΑΙΩ ΚΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ. ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟ, ΠΟΥ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΕΙ. ΜΟΝΟ ΜΕΜΨΙΜΟΙΡΙΑ ΕΙΣΑΙ. ΑΝΑΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

  5. παει πολυ αυτοι που εσκουζαν να μη γονει το κολυμβητηριο στην περιοχη να το παιζουν τωρα τιμητες. δημαρχε βαλτον στη θεση του.

  6. τη δίνει στο εισαγωγικό σημείωμα η κ. Αυγούλη. Από κει και πέρα μιλάς για να καλύψεις την ενοχή σου.

  7. Φυσικά ένας διαπλεκόμενος Δήμαρχος με δημοτικό συμβούλιο από γλάστρες θα μπορούσε να ξεπουλήσει με απόφαση την δημοτική περιουσία...

    Έγινε σε πολλές περιπτώσεις από την Δημοτική αρχή Καΐσερλη όπως στον Άγιο Φωκά με την αλλαγή των όρων δόμησης στην παραλιακή ζώνη απουσιαζοντας από τις δικές, εσκεμμένα; Θα μπορούσε κάποιος να κατηγορήσει τους προηγούμενους και για την παραχώρηση δημοτικών ακινήτων στις συνεργατικές φίλων και συγγενών. Όμως δεν ανησυχώ γιατί υπάρχει «φύλακας» στις αποφάσεις του δημοτικού μας Συμβουλίου ο κύριος Μυλωνάς που ξέρει τον δρόμο για τον εισαγγελέα… όταν όμως θέλει.

    • Όταν όμως θέλει;;; Τι υπονοείς, ήθελε τα 10όφοφα στο Ψαλίδι με τον συνέταιρο του Κάπτεν Ηλία για τον παρά και τα άλλα;;;

      Αριστεροί της πλάκας με ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ, εάν του έδιναν την μελέτη θα έβγαζαν ΜΟΥΓΚΑ. Τώρα εάν ο Κυρίτσης σπρώξει τα 70 παραλιακά στρέμματα στον ιδιώτη θα βρωμάει από παντού το μαύρο παραδάκι και εάν βολέψει στο έργο και τους μηχανικούς της οικογένειας του τότε βουρ όλοι στον εισαγγελέα… Για ψάξτε λιγάκι ποιοι δουλεύουν στην FRAPORT ¿¿¿¿¿

  8. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑ ΝΑ ΚΤΙΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ INCLUSIVE.ΤΩΡΑ ΚΛΑΙΣ ΨΕΥΤΙΚΑ.

  9. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ,ΕΙΝΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ,ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΠΟΝΗΡΟ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΙΛΕΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΚΟΛΗΤΟΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΧΩΜΙ.ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?????????????????????????//

  10. Πρωτοφανές σκάνδαλο όταν υπήρχαν προσφορές για λιγότερο από 1 στρέμμα με 1,5 εκατ. Ευρώ και πωλήθηκε το αντίστοιχο τμήμα μολις με 150 χιλιάδες ευρώ
    Στην διάθεση οποίου θελήσει τα άνωθεν στοιχεία

  11. Οοι βλεπουν τον ταξιδευτή στην πλατεια ενώ χανουμε ΑΒΙΚΩ και ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ…
    Μανουλα είναι ο Γεωργιος σε αυτά.

  12. Αρκετα με τους αρριστερους προοδευτικους φυσιολατρες κ λοιπες δυναμεις.Εσεις δεν θελατε να μην κανει τιποτα ο δημος εκει εδω και 16 χρονιαγια να βλεπετε τα κρινακια;Τωρα φταει ο δημος που δεν εκανε;Για οσους αμεσως να κανετε ανιτπολιτευση στο δημαρχο δεν ειναι φετινο θεμα.Επιτλους ας πανε τα αρριστερα βαριδια στην ακρη να προοδευσει η χωρα.Αρκετα εχουμε πληρωσει τις αμπελοφιλοσοφιες τους.

  13. να φανε,θελουν τυρακι να γλυψουν.σας μαθαμε ολοι αχρηστοι και κλεφτες,παρασιτα που τρωτε το δημοτικο χρημα.

  14. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΜΗ ΜΙΛΑΣ\\\\ΣΤΗΝΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ???ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΟΥΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΕΚΕΙ?? ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΑΓΚΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΔΙΠΛΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΗΜΑΡΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ

  15. Μια ματιά για το πως κατάντησε η Κως,αποδεικνύει την Τοπική διαφθορά.

    Όλοι έχουν τις ευθύνες τους γι αυτό το Παγκόσμιο φαινόμενο,όπου 13 Ιουλίου δεν υπάρχει κουνούπι έξω και ακόμα και μεσημέρι-απόγευμα είναι νέκρα.Απίστευτη σαιζόν,όλα πήγαν ανάποδα και τον 15Αύγουστο που θα έχει κάποια κίνηση,θα πανηγυρίζουν.

  16. Βαρεθήκαμε από λόγια. Θέλουμε πράξεις. Ο χώρος πρέπει να δωθεί στον Δήμο για αξιοποίηση

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ