ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Γεύσεις, μουσική, χορός και δραστηριότητες της μάντρας στη ΓΙΟΡΤΗ ΒΟΣΚΟΥ, στον παραδοσιακό μύλο Αντιμάχειας

6
3063
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Με γεύσεις και ακούσματα παράδοσης πραγματοποιήθηκε απόψε η καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια  ΓΙΟΡΤΗ ΒΟΣΚΟΥ στο χώρο μπροστά από το παραδοσιακό σπίτι Αντιμάχειας, στο πλαίσιο των ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΩΝ 2018

Την συνδιοργάνωση ανέλαβαν και έφεραν σε πέρας με επιτυχία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αντμάχειας η Πρόοδος σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κτηνοτρόφων Κω, ενώ τα τυροκομικά προϊόντας ήταν προσφορά εκτός από τους ντόπιους κτηνοτρόφους και της τοπικής εταιρείας τυροκομικών προϊόντων «Γιάννου». Προσφέρθηκαν ακόμα γίδα κοκκινιστή (προσφορά του Συλλ. Κτηνοτρόφων Κω) και πιτταρίδια καθώς και καρπούζι με τυρί της πόσας και γαλομυζήθρα.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΑΝΕΜ και Υπ. Υγείας του Δήμου, Σταμάτης Λοΐζος (ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου Γ. Κυρίτση) ο εντεταλμένος Δημ. σύμβουλος και Υπεύθυνος των Σφαγείων, Νίκος Μυλωνάς, ο π. Ιωάννης Περαντωνάκης (ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου), ο π. Διονύσιος και ο π. Νικόλαος, η Πρόεδρος Αντιμάχειας Μαρία Σκουφεζή, ο Πρόεδρος Καρδάμαινας Νίκος Πόγιας, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων και πολύς κόσμος (μεταξύ των οποίων και απόδημοι Κώοι).

Η εκδήλωση περιελάμβανε αναβίωση δραστηριοτήτων της μάντρας (όπως γίνονταν τα παλιά χρόνια), πλούσια και εκλεκτά εδέσματα της κτηνοτροφικής μας παραγωγής και φυσικά πολλή μουσική και χορό με το χορευτικό της ΠΡΟΟΔΟΥ και του ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ Κεφάλου με χοροδιδασκάλους την Διονυσία Πάτσα και τον Μανώλη Αυγουλά.

Τα χορευτικά πλαισίωνε μουσικά η παραδοσιακή ορχήστρα με τους:  Δημήτρη Κεφαλιανό (βιολί), Στέφανο Κώστογλου (λύρα) Νίκο Μάμμη (λαούτο-τραγούδι) και Παναγιώτη Χατζηχριστοδούλου (τουμπερλέκι).

Πρόσθετες ΦΩΤΟ Χαρίκλεια Χριστοφή

 

 

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Βρε τι έγινε η κομπανία σΟυΡΑΜΑτος; Δεν την βλέπουμε με τα παρδαλά συνολάκια της τις τελευταίες μέρες, ανησυχούμε...

    Έμαθα ότι εκτός από πολιτικές κουκουνάρες παράγουν γαλοτύρι και ξινόγαλο… και κοιμούνται φασκιωμένοι με αλόη βέρα, κατάπλασμα αντιγήρανσης….

  2. ΑΦΗΣΕ ΤΟΥΣ ΤΣΟΠΑΝΗΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΤΙΚΑ- ΕΝΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΧΩΡΑΦΙΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (ΟΣΑ ΕΜΕΙΝΑ ΑΠΟΥΛΗΤΑ ΑΚΟΜΑ)ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ

  3. Ποιοτητας φετος η γιορτη ..μονο βοσκου δεν ηταν. Την κανατε μονο για οτιδηποτε αλλο εκτος απο το να τιμησετε το μοναδικο αυτο επαγγελμα! Που ειναι τα υπολοιπα που υπηρχαν τα προηγουμενα χρονια; Μονο τραγουδια και χορους κι αυτα ουτε καν Κωτικα; Δεν ειναι ολα μονο για την εισπραξη κυριε προεδρε του συλλογου! Λυπαμαι οπως εχει καταληξει η συγκεκριμενη γιορτη!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ