ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ «Τουριστική ανάπτυξη: Κερδισμένοι και χαμένοι. Οι εξελίξεις στον κλάδο του τουρισμού στην περιοχή μας. Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ» Η ομιλία του Χρ. Κατσώτη & οι παρεμβάσεις εκπροσώπων φορέων στο Χάνι

10
1062
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

«Τουριστική ανάπτυξη: Κερδισμένοι και χαμένοι. Οι εξελίξεις στον κλάδο του τουρισμού στην περιοχή μας. Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ» ήταν ο τίτλος της πολιτικής εκδήλωσης που διοργάνωσαν απόψε στο Λαογραφικό μουσείο Κω (Χάνι) οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ στο με κεντρικό ομιλητή το μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, Χρήστο Κατσώτη.

Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνιζε το στέλεχος του ΚΚΕ, και επικ. της Λαϊκής συσπείρωσης Κική Μακρή. Στην αρχή της εκδήλωσης έγιναν ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις από εκπροσώπους μαζικών φορέων και συλλόγων του νησιού (Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων, Εργατικό Κέντρο, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σωμ. Εργαζομένων Νοσοκομείου, Β’ ΕΛΜΕ, Σύλλογο γυναικών μέλος ΟΓΕ, Αγροτικό σύλλογο, Σωμ. Συνταξιούχων, ο εκπρόσωπος του Σωμ. Ενοικιάσεως δίτροχων και τετράτροχων οχημάτων, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον Χρ. Κατσώτη που τους βοήθησε στο θέμα με τις γουρούνες κ.α.)

Ο Βουλευτής Χρήστος  Κατσώτης (πρ. στέλεχος της Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων και παλιός γνώριμος της Κω), μεταξύ άλλων τόνισε τις συνθήκες γαλέρας που επικρατούν στους εργαζόμενους στον τουρισμό (στην Μύκονο τους έχουν και μένουν σε κοντέινερ, στη Σαντορίνη σε αντίσκηνα και αναγκάζονται να γράφονται σε γυμναστήρια για να εξασφαλίσουν ένα ντουζ… στην Κω μένουν σε ανήλιαγα υπόγεια) σημειώνοντας μεταξύ άλλων στην ομιλία του:

«Πέρασαν τρία χρόνια από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε και πρόθυμα ανέλαβε να ξελασπώσει το σύστημα για να βγει από την κρίση του. Να «λερώσει» τα χέρια του, όπως είπε ο κ. Τσίπρας. Και όπως διαπιστώνει και ο πιο δύσπιστος, συνέχισε τον πόλεμο ενάντια στο λαό, του φόρτωσε και αυτός – όπως και οι προηγούμενοι, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, την κρίση αυτού του συστήματος: Με μειώσεις μισθών και συντάξεων, περικοπές για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, φοροληστεία χωρίς προηγούμενο, ΕΝΦΙΑ και για τα χέρσα χωράφια, με συνέχιση της εφαρμογής της ΚΑΠ και της νέας που έρχεται με μεγάλες μειώσεις των επιδοτήσεων, με θύματα τους φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους, που τους διώχνει από τη γη τους, στηρίζοντας τις μεγάλες επιχειρήσεις στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα.

Από την άλλη, νομοθετούν συνεχείς φοροαπαλλαγές των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, επιχορηγήσεις από αναπτυξιακούς νόμους και κάθε είδους κίνητρα και πολιτικές, στηρίζοντας την κερδοφορία τους. Τσακίζει το λαό για να στηρίξει το κεφάλαιο».

Ο Χρ. Κατσώτης υπογράμμισε ότι «το τελευταίο διάστημα, η κυβέρνηση πλασάρει στο λαό το παραμύθι της λεγόμενης επόμενης μέρας, της μεταμνημονιακής εποχής. Τελειώνουν, λένε, τα μνημόνια, τελειώνει η ασφυκτική επιτροπεία, ξεκίνησε ήδη η ανάπτυξη, μπαίνουμε στην επόμενη μέρα και όλα θα είναι καλύτερα από δω και πέρα! Οργανώνουν μάλιστα και αναπτυξιακά συνέδρια, κυβέρνηση και αντιπολίτευση σε όλη τη χώρα για να ξεγελάσουν το λαό! Μιλούν για δίκαιη ανάπτυξη, σε ένα άδικο βάρβαρο σύστημα.

Ο μύθος αυτός καταρρίπτεται αν κανείς δει ότι στον τουρισμό, με τα εκατομμύρια των τουριστών, τα δισ. κερδών, οι εργαζόμενοι αμείβονται χειρότερα και οι συνθήκες εργασίας είναι χειρότερες, με 14 διαφορετικές μορφές εργασίας που αυξάνουν την εκμετάλλευση. Ναι!!! Τα μνημόνια μπορεί να λήξουν τυπικά, αλλά, οι πάνω από 1.000 εφαρμοστικοί νόμοι, που τσακίζουν τη ζωή της εργατικής τάξης και του λαού, θα παραμείνουν και θα εφαρμόζονται, επιδεινώνοντας παραπέρα τη ζωή μας.

Θέλουμε να σημειώσουμε ότι όλα τα αστικά κόμματα αποκλείουν κάθε συζήτηση για κάλυψη των απωλειών των εργαζομένων και επιστροφή των δικαιωμάτων τους. Τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα τα προηγούμενα χρόνια, τα χαρακτηρίζουν παθογένειες του παρελθόντος και ως αιτία εμφάνισης της κρίσης.

Επιβάλλεται να δυναμώσει ο αγώνας κατά της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ώστε να αναπτυχθεί ένα ισχυρό, ταξικά προσανατολισμένο εργατικό κίνημα, να δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία που θα συμβάλει στην παραπέρα ανάπτυξη της ταξικής πάλης, κοιτάζοντας μπροστά, στην εξάλειψη των αιτιών που γεννούν την εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στην ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Η επίθεση του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της ΕΕ δεν θα έχει τελειωμό, αν το εργατικό κίνημα δεν βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις.

Κάθε νέα κυβέρνηση θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη, γιατί χειρότερο γίνεται το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης. Δεν είναι λύση για το λαό η συνεχής εναλλαγή κομμάτων και κυβερνήσεων, που όταν χρεοκοπεί ο ένας, ετοιμάζουν τον άλλον να τον αντικαταστήσει.

Χωρίς ισχυρό ΚΚΕ, εργατικό κίνημα και συμμαχία κοινωνική, το δίκιο μας δεν μπορεί να γίνει πράξη. Μόνο έτσι μπορούμε να βρούμε διέξοδο για να αντισταθούμε στα μέτρα, να βάλουμε φρένο στα επόμενα, να διεκδικήσουμε ανακούφιση από τα σημερινά οξυμένα προβλήματα, αλλά και για να διαμορφώσουμε προϋποθέσεις μιας ριζικής ανατροπής, που όλοι μας βλέπουμε ότι χρειάζεται. Τώρα όλοι και όλες με το ΚΚΕ.

Για να έρθει πραγματικά ο λαός στην εξουσία, να οικοδομήσει τη νέα κοινωνία χωρίς ανεργία, κρίσεις και πολέμους, που δεν μπορεί παρά να είναι σοσιαλιστική – κομμουνιστική».

10 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εμπρός σύντροφοι για την επανάσταση της ξάπλας, κομματικά στελέχη με μισθό ή τεμπέληδες συνδικαλιστές.

  Και ερωτώ, χρόνια τώρα πως γίνεται οι πρόεδροι των σωματείων και του εργατικού κέντρου να έχουν άριστες φιλικές σχέσεις με τους εργοδότες;;; Πως θα κάνετε σύντροφοι την επανάσταση στον χώρο;

  • Αφού είναι υπάλληλοί τους. Δεν είσαι καλά, να χάσουμε και το μεροκάματο. Σε συζήτηση που είχα με φίλο, όταν του ανάφερα ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι στον τουρισμό, στο νησί δεν ξεπερνούν το 20%, άκουσα τα γνωστά περί ρατσισμού,φασισμού και άλλα ωραία.

 2. Το Μνημόνιο βύθισε τη χώρα σε βαθειά ύφεση και εκτόξευσε τα ποσοστά ανεργίας. Το πρόβλημα αυτό όμως εδράζεται στις θλιβερές μεταπολιτευτικές πολιτικές που οδήγησαν σε διάλυση κάθε παραγωγικής διαδικασίας και στο να πλημμυρίσει η χώρα με λαθρομετανάστες. Σε όσες επιχειρήσεις δεν έκλεισαν, τα μεροκάματα έπεσαν λόγω της μαύρης εργασίας των λαθρομεταναστών. Για τη λύση του προβλήματος ανεργία, η Χρυσή Αυγή προτείνει μία λύση άμεση και μία μεσοπρόθεσμη: Απέλαση λαθρομεταναστών και στροφή στην Εθνική Παραγωγή.
  ΚΑΘΕ ΞΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ: Απέλαση όλων των λαθρομεταναστών σημαίνει εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες.

 3. συντροφοι καλως ηρθατε στην ναζιστικη γερμανικη ευρωπαικη ενωση των σκλαβων ,των δουλων των ραγιαδων.

  και εσεις κονοματε επιδοτησεις απο τους ναζι της γερμανιας!!!!

 4. Θα πιστέψεις ότι στο τέλος της σεζόν το υπόλοιπο σε μένα είναι μικρότερο από της καθαριστριας?

 5. ΤΗΣ ΑΠΛΗΣΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ $$$$$$$$$$$$$$$$$ €€€€€€€€€€€€€€€€€€

 6. Έχετε δίκιο ,αλλά που να το βρείτε,αφού η επανάσταση της αμμουδιάς,ο ωχαδερφισμός,η ραστώνη και η διαφθορά με το βόλεμα

  έχουν καταπιεί την Ελλάδα!!Στην Καθημερινή και το Πρώτο θέμα χθες δημοσιεύθηκαν στοιχεί για τις πλασματικές προσλήψεις φθηνών υπαλλήλων από All Inclussive και εργοστάσια,ώστε να είναι καλυμμένοι στους ελέγχους.Μέσα σε 5 ημέρες στην Χαλκιδική προσλήφθηκαν 556 άτομα,αφού είχαν ενημερωθεί για επικείμενο έλεγχο,ενώ στις Σποράδες είχαν ξαφνικές προσλήψεις 402 ατόμων σε 3 ημέρες ελέγχου.Είμαστε πρωταθλητές στην διαφθορά.Φέτος στην Κω πανηγυρίζουν για την αύξηση και περάσεις μετά τις 10 το βράδυ απ την πόλη,σε πιάνει η ψυχή σου.Έχουν Πακιστανούς όλα τα All Incluss που όλη την ημέρα σερβίρουν τα βραχιολάκια και δεν βγαίνει κανείς έξω να ξοδέψει!!! Διαλύσαμε και τα 2 παρατάξεις Δ.Α, και Όραμα,ασχολούνται με τις …τρίχες.

 7. Όλος ο Τοπικός πληθυσμός ξέρει ότι κατεβάζουν απ το Hot Spot Πακιστανούς με διάφορους τρόπους

  και εργάζονται σε ξενοδοχεία All Inclussive.Η υποκρισία είναι σε περίσσευμα απ όλους.Ο μισθός πήγε στα τάρταρα,η εργασιακή ζούγκλα ωμή πραγματικότητα,τα σπαστά ωράρια,οι συνθήκες γαλέρας με 12ωρα όρθιους τους υπαλλήλους σε κάθε χεσμένο από τις μπόμπες,οι απειλές ,οι Βαλκάνιοι κυρίως Αλβανοί να ελέγχουν και ρουφιανεύουν τα πάντα και εδώ ο κόσμος είναι διχασμένος αν πρέπει να επαναπροσληφθούν 15 υπάλληλοι σαν Golden Boys.Το πως τα βγάζουν πέρα χιλιάδες άλλοι ,ας το πάρει το ρέμα…Αυτά γιατί πιάσαμε πάτο.Μνημόνια μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία.

 8. Οποτε ακούω την αριστερά να μιλα για «εργατικα δικαιωματα» συντροφοι μου ερχονται στο νου εικόνες από την ΕΣΣΔ, τον παραδεισο της αργατιάς, οπου στα στρατοπεδα συγκεντρωσης αοκνοι προλεταριοι δουλευαν 18ωρα λιμοκτονούντες ωστε να γινουν ενδοξοι μαρτυρες του σοσιαλισμου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.