ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με μεγαλοπρέπεια και επισημότητα ο Εσπερινός & η Λιτάνευση της Εικόνας «στα βήματα» του Απόστολου Παύλου στην Κω

1
2778
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ρεπ. Ξανθίππη Αγρέλλη – Γ. Κιάρης

Με τη δέουσα λαμπρότητα, επισημότητα και μεγαλοπρέπεια εψάλη απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου των Εθνών Παύλου στην πόλη της Κω, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: ο Δήμαρχος Γ. Κυρίτσης, ο Έπαρχος Γ. Χαλκιδιός, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Λ. Ναζίφης, oι Aντιδήμαρχοι Δ. Γερασκλής & Η. Σιφάκης, η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ Β. Πη, η Πρόεδρος του ΔΗΡΑΣ Β. Παντελίκιζη, η Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Ε. Χατζηχριστοφή, η Εντεταλμένη Περιφ. Σύμβουλος Ε. Νάκη, εκπρόσωποι των ένστολων υπηρεσιών και πλήθος προσκυνητών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη ζωή, το έργο και τα μαρτύρια του Αγίου Αποστόλου των Εθνών, Παύλου, από τη στιγμή της μεταστροφής του («Σαούλ, Σαούλ, τι με διώκεις . Με έμφαση «στα βήματά του στην Κω», όπου ήρθε  προερχόμενος από Μίλητο  (εικάζεται ότι πρέπει να έφτασε περίπου στην ακτή του Σκανδαρίου όπου υπήρχε παλαιοχριστιανικός Ναός στο Όνομά του) και στη συνέχεια στη μεγάλη συναγωγή των περίπου 20χιλ. πιστών ιουδαίων που είχε τότε η Κως για να κηρύξει τον Χριστιανισμό, αλλά και στο Ζηπάρι (όπου υπάρχουν δύο παλαιοχριστιανικές βασιλικές στο όνομά του) βαφτίζοντας στον εκεί ποταμό- όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος – και να συνεχίσει το ταξίδι του προς Ιεροσόλυμα.

«Ο Απόστολος Παύλος είναι ο ιδρυτής του Ελληνοχριστιανικού ιδεώδους. Είναι αυτός που έκτισε την πύλη της Ευρώπης και την έκανε ευτυχισμένη. Είναι αυτός που κρατάει την αναπνοή του Θεού και τη σπρώχνει… Αυτός που κρατάει τη δική μας εκκλησία, αυτός που έκανε γνωστή τη φωνή του Θεού στα πέρατα του κόσμου.»

Ας περπατήσουμε απόψε κατά την λιτάνευση της Εικόνας του στα βήματά του προσευχόμενοι στο όνομά του, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Ακολούθησε με τις δέουσα μεγαλοπρέπεια και επισημότητα η λιτάνευση της Ιεράς εικόνας του Αγίου Παύλου  (την οποία βάσταζαν άνδρες της Στρατονομίας), με τη Φιλαρμονική του Δήμου της Κω να προπορεύεται. Η πομπή ξεκίνησε από την οδό Θεμιστοκλέους, πέρασε στην οδό Κανάρη μέσω της οδού Μανδηλαρά και στη συνέχεια από τα Δελφίνια στην Αβέρωφ (όπου υπήρχε συσκότιση με συνέπεια να μην βλέπουν οι μουσικοί τις παρτιτούρες για να παίξουν) και επιστροφή στον ΙΝ για την απόλυση.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΑΓΑΠΗΤΕΣ ΜΑΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΗΣ ΚΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΝΟΠΟΤΙΟΥ …!!!!
    ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΤΟΥΣ ΕΝΟΡΙΤΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΝΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΚΩ ΠΟΥ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ …!!!!!!!!
    ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΡΠΟΦΟΡΟ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ ΕΟΡΤΑΖΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ …!!!!
    ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ & ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ