«Θα τα κυνηγούν πάντα εφιάλτες»: Συγκλονίζει ο Π. Αβρίθης, δικηγόρος των παιδιών της Λέρου | Προσωρινά κρατούμενοι με απόφαση Ανακριτή & Εισαγγελέα – Έφριξαν από την απολογία των γονέων-τεράτων

9
4224
Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν  απόψε με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Κω και του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Κω, οι δύο Λεριοί γονείς, ηλικίας 52 και 47 ετών, κατηγορούμενοι για αποπλάνηση παιδιού, που δεν έκλεισε τα 12 και 14 έτη κατά μονάς και κατά συναυτουργία, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, για απλή συνέργεια κατ’ εξακολούθηση στην πράξη αυτή, τελεσθείσα με παράλειψη από υπαίτιο που είχε ιδιαίτερη νομική υποχρέωση, για κατάχρηση σε ασέλγεια με ανήλικο κατά μονάς και κατά συναυτουργία, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση, για απλή συνέργεια στην πράξη αυτή, για ασέλγεια μεταξύ συγγενών κατά μονάς και κατά συναυτουργία, κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση και για απλή συνέργεια στην πράξη αυτή.
Θύματα των δύο κατηγορούμενων τα παιδιά τους ηλικίας 14 και 8 ετών, που δέχονταν ακραία σεξουαλική κακοποίηση το χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2015 έως 26 Μαϊου 2018.
Τα όσα περιγράφονται στο κατηγορητήριο πραγματικά σοκάρουν, αφού οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται, μεταξύ άλλων αποτρόπαιων πράξεων, με πρόθεση από κοινού και με κοινό δόλο να ενήργησαν ασελγείς πράξεις με κατάχρηση της παραφροσύνης ακόμη και του 22χρονου γιου τους, με νοητική υστέρηση.

Βιασμούς και ξυλοδαρμούς μέχρι λιποθυμίας περιέγραψαν στις καταθέσεις τους τα παιδιά- θύματα των τεράτων της Λέρου- Σήμερα αναμένονται οι απολογίες των «γονιών»

«Θα τα κυνηγούν πάντα οι εφιάλτες»: Με αυτές τις λέξεις περιγράφει την κατάσταση των παιδιών που κακοποιούσαν με κάθε τρόπο οι γονείς τους, τα τέρατα της Λέρου, ο δικηγόρος που ανέλαβε να τα εκπροσωπήσει. Μιλώντας στη Δημοτική τηλεόραση ο κ.Παναγιώτης Αβρίδης, που ανέλαβε τη νομική εκπροσώπηση των παιδιών με εντολή των θείων τους επισήμανε ότι χρειάζονται περίθαλψη, καθώς «δεν πρόκειται ποτέ η ψυχή τους να ηρεμήσει. Θα τα κυνηγούν πάντα οι εφιάλτες…»

Η Ψυχολόγος που υποστηρίζει τα παιδιά είναι η μόνιμη Ψυχολόγος του Νοσοκομείου Κω κ. Ελένη Μπεθάνη.

Ως συνηγόρους των γονέων ο εισαγγελέας όρισε με εντολή του τον Πρόεδρο του Δικηγορικού συλλόγου Κω Μανώλη Χατζηάμαλλο και το μέλος Αντώνη Ζαμάγια.

Τα τέρατα της Λέρου κρατούνται στην αστυνομική διεύθυνση της Κω και από ώρα σε ώρα αναμένεται να περάσουν και πάλι την πόρτα της ανακρίτριας, προκειμένου να απολογηθούν. Με εντολή της ανακρίτριας ορίσθηκαν δύο δικηγόροι για την υπεράσπισή τους.Ωστόσο, ανατριχίλα προκαλούν τα όσα έχουν περιγράψει τα παιδιά στην ανακρίτρια, παρουσία παιδοψυχολόγου. Είπαν με κάθε λεπτομέρεια τα όσα έζησαν τα τελευταία χρόνια μέσα στο σπίτι αυτό , τόσο για τους ξυλοδαρμούς που όπως έλεγαν τα ίδια τα παιδιά , λιποθυμούσαν από το πολύ το ξύλο αλλά και τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκαν από τον πατέρα , παρουσία της μητέρας και με τη συναίνεσή της και μάλιστα και οι δυο γονείς έχουν παραδεχτεί όλα αυτά που συνέβαιναν , λέγοντας μάλιστα τη χαρακτηριστική φράση ότι «το απολαμβάναμε».

Ο 27χρονος, μεγαλύτερος γιος έχει φύγει από την Κω και έχει πάει στη Λέρο προκειμένου να συνοδεύσει τον 24χρονο αδελφό του, ο οποίος πάσχει από νοητική υστέρηση και επίσης έχει κληθεί από την ανακρίτρια στην Κω για να καταθέσει. Τα τρία αδέλφια , ο 27χρονος, η 13χρονη κοπέλα και το 10χρονο αγόρι κατέθεταν χθες από τις 10 το πρωί μέχρι τις 18.00 το απόγευμα παρουσία παιδοψυχολόγου μετά και την εντολή που δόθηκε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ.Ξένια Δημητρίου για συγκεκριμένες κινήσεις που πρέπει να γίνουν από την εισαγγελία της Κω.

«Αν είχαν πάει από την αρχή στο Χαμόγελο του Παιδιού, δεν θα είχαν επιστρέψει πίσω. Έχουμε ευθύνες ως κοινωνία και θα πρέπει να αναζητηθεί για το πώς αυτά τα παιδιά επέστρεψαν μετά την εξέτασή τους, πέρυσι, πως επέστρεψαν σπίτι. Θα δω αύριο τον 24χρονο και θα μπορώ να πω περισσότερα και σε ποιο περιβάλλον θα πρέπει να συνεχίσει τη ζωή του γιατί τα τραύματα όλων των παιδιών είναι μεγάλα»λέει στο protothema.gr ο δικηγόρος των παιδιών κ.Αβρίθης.

Αυτή τη στιγμή τα δυο μικρότερα παιδιά μαζί με τη θεία τους και με δυο αστυνομικούς που τα συνοδεύουν βρίσκονται σε παραλία της Κω για να περάσουν λίγες ξέγνοιαστες στιγμές.

Αύριο πρόκειται να πάει κλιμάκιο από το Χαμόγελο του Παιδιού προκειμένου να πάρουν τα δυο μικρά παιδιά και τον 24χρονο στην Αθήνα για να αντιμετωπιστούν από εξειδικευμένους ανθρώπους .

ΒΙΝΤΕΟ από Δημοτική τηλεόραση Κω dhras.gr

Παρέμβαση Στ. Κοντονή μετά τις φρικτές αποκαλύψεις για τη Λέρο

Επισήμανε την αναγκαιότητα επιβολής όλων των αναγκαίων μέτρων αφενός για την παραδειγματική τιμωρία των εμπλεκομένων σε περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών και αφετέρου για την άμεση και διαρκή στήριξη των κακοποιημένων παιδιών

Να στρέψουν την προσοχή τους στις υποθέσεις με θύματα τα παιδιά κάλεσε τη Δικαιοσύνη, την εκπαιδευτική κοινότητα και όλους τους αρμόδιους φορείς ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής.

Συγκεκριμένα, επ’ αφορμή των πρόσφατων αποκαλύψεων κακοποίησης παιδιών (υποθέσεις Λέρου και Ζακύνθου) επισήμανε την αναγκαιότητα επιβολής όλων των αναγκαίων μέτρων αφενός για την παραδειγματική τιμωρία των εμπλεκομένων σε περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών και αφετέρου για την άμεση και διαρκή στήριξη των κακοποιημένων παιδιών.

«Τα παιδιά, ως μια μεγάλη ευάλωτη κοινωνική ομάδα τα δικαιώματα της οποίας συχνά πλήττονται, αξιώνουν τον ίδιο σεβασμό και προστασία των δικαιωμάτων τους, επιζητούν τη διαφύλαξη και προαγωγή των ελευθεριών τους, την προάσπιση των δυνατοτήτων τους χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Η οικογένεια και η Πολιτεία οφείλουν να μεριμνούν για τα Δικαιώματα του παιδιού με γνώμονα πάντοτε το βέλτιστο συμφέρον τους» τόνισε ο Στ. Κοντονής μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα «Δημόσια διαβούλευση επί του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού», που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

«Τα δικαιώματα των παιδιών εντάσσονται στη γενικότερη κατηγορία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν όχι μόνο αναπόσπαστο θεμέλιο της ανθρώπινης ύπαρξης, αλλά και συστατικό στοιχείο κάθε  σύγχρονης δημοκρατικής έννομης τάξης. Από αυτά απορρέουν οι δημοκρατικές αξίες κάθε ευνομούμενης Πολιτείας  στην οποία πρωταρχικός σκοπός είναι η ειρηνική και δημιουργική συνύπαρξη των ανθρώπων. Αποτελούν τη βάση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας, την καταπολέμηση των διακρίσεων, την επίλυση κάθε είδους συγκρούσεων, αλλά και την ταυτόχρονη διατήρηση της αυτονομίας κάθε ανθρώπου».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφερόμενος στους βασικούς άξονες του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού [Καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας και των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στα παιδιά, Προστασία των παιδιών στο πλαίσιο των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, Διασφάλιση του δικαιώματος των παιδιών στην υγεία, Δικαιώματα των παιδιών στην εκπαίδευση, Παιδική προστασία στην κοινότητα – αποϊδρυματοποίηση, Δικαιοσύνη φιλική προς τα παιδιά] τόνισε ότι συνάδουν με αυτούς που απορρέουν από τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και καλύπτουν τα θέματα προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού που τα τελευταία χρόνια έχει προκρίνει στις μελέτες της και η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ).

«Φτάσαμε αισίως σήμερα να μιλάμε  για τη δημιουργία ενός Εθνικού Σχεδίου το οποίο εκτείνεται σε ένα ευρύ φάσµα της κυβερνητικής πολιτικής, λαμβάνοντας υπόψη στατιστικά στοιχεία και έχοντας εξασφαλίσει διϋπουργικό συντονισµό και τη συμμετοχή όλων των αρµόδιων φορέων στο σχεδιασµό και την υλοποίηση των σχετικών δράσεών τους. Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού περιλαμβάνει ειδικούς, εφικτούς στόχους που θα υλοποιηθούν σε χρονικό ορίζοντα τριετίας, δηλαδή κατά το χρονικό διάστημα 2018-2020. Λαμβάνει υπόψη του τις ιδιαίτερες πολιτιστικές, κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές ιδιαιτερότητες της σύγχρονης έννομης τάξης και αποτυπώνει τα σημεία στα οποία η εθνική πολιτική υστερεί» ανέφερε ο Στ. Κοντονής.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε: «Τα δικαιώματα και οι ανάγκες του παιδιού πρέπει να εξετάζονται παράλληλα: ο σεβασμός και η προώθηση των δικαιωμάτων όλων των παιδιών πρέπει να συμβαδίζουν με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση των βασικών τους αναγκών. Παρά τις προσπάθειες που γίνονται, εξακολουθεί να υπάρχει χάσμα ανάμεσα στα κατοχυρωμένα σε διεθνείς συνθήκες δικαιώματα και στις πραγματικές συνθήκες φτώχειας, εγκατάλειψης και εκμετάλλευσης στις οποίες είναι αναγκασμένα να ζουν εκατομμύρια παιδιά σ’ όλο τον κόσμο. Τα παιδιά αποτελούν το μέλλον και διασφαλίζουν την ανάπτυξη μιας κοινωνίας. Επένδυση στα παιδιά σημαίνει επένδυση στο μέλλον».

avgi.gr

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δεν κάνει τίποτα απολύτως! Πριν απο 2 χρόνια κατήγγειλα τον ξυλοδαρμό ενος παιδιού εδω στο νησί πραγμα που γινόταν καθημερινά και το άκουγα γιατί έμενα ακριβώς δίπλα μεσοτοιχια το σπιτι μου και το δικο τους!!!! Έστειλαν κοινωνικό λειτουργό ο οποίος δεν έκανε τίποτα το παιδί είναι ακόμα εκεί ολη η γειτονιά ξέρει υπάρχουν και αλλες καταγγελίες αλλά έχουν πέσει στο κενό!!!! Πρέπει κάποτε να έρθουν αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη η ιθύνοντες! Μετα σου λέει να μιλάει η κοινωνία

 2. Παρόμοιους εφιάλτες κυνηγούν και τα Θύματα των εμπόρων ναρκωτικών ουσιών..

  που υπερασπίζονται κάποιοι σε άλλες επίσης αξιόποινες υποθέσεις.

 3. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΟΝΤΟΝΗ;;;; ΓΙΑΥΤΟ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΕΣ;;;;;ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ;;;;ΘΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΤΕ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΑΘΩΕΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΟΠΩΣ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΟΥΣ;;;ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΘΑ ΤΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΘΑ ΤΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΘΑ ΤΑ ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΟΝΕΣΟΥΝ;;;; ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ…ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΗΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΗΣΥΧΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ. ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΣΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΡΑ ΣΕ ΑΝΩΜΑΛΑ ΚΑΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ.ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΡΓΙΚΟΥΣ ΨΕΥΤΟΓΟΝΕΙΣ.. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ . ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΡΙΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ..

  • Κατ’αρχάς μάθε ορθογραφία. Δεύτερον, το να γράφεις ολόκληρο κατεβατό με κεφαλαία είναι αγένεια. Τρίτον, το να ισοπεδώνεις τα πάντα υποδηλώνει ότι είσαι ημιμαθής και βλακωδώς ισχυρογνώμων. Ούτε όλοι οι γονείς βασανίζουν τα σπλάχνα τους, ούτε όλοι όσοι υιοθετούν, ούτε οι υπάλληλοι των ιδρυμάτων είναι σίγουρο ότι δε θα τα βασανίσουν. Έχουμε διαβάσει κατά καιρούς ένα σωρό αίσχη για τα ιδρύματα. Το ποιος θα κρίνει τη σοβαρότητα ενός ιδρύματος είναι επίσης σχετικό. Αν θέλεις στείλε τα δικά σου παιδιά σε ίδρυμα, αφού σου αρέσουν τόσο.

 4. Σου έρχεται να πάρεις φόρα και να κτυπάς το κεφάλι σου φουρ ντουβαρά !!! Στην παραγωγή και διανομή χασισέλαιου και κανναβουρόπιττας λέμε πάντα ναι..

 5. 'Τα παιδιά είναι ευάλωτη Κοινωνική ομάδα', μόνο όταν η κακοποίηση παίρνει Πανελλαδική δημοσιότητα,

  Όταν πρόκειται για δράση τοπικών καρτέλ..είναι πταισματικός ο χαρακτήρας τους… και αυτός άγραφος Δικονομικός Κώδικας εν Ελλάδι.Πάει με το κιλό η Απονομή Δικαιοσύνης,όπως και τα περισσότερα σ αυτόν τον δύσμοιρο τόπο.

 6. Μήπως είναι ευκαιρία να εξεταστεί ολόπλευρα το θέμα «παιδιά μου είναι, ότι θέλω τα κάνω»;
  Σχετικά με όλες τις παραμέτρους που είναι απαραίτητες (απο ειδικούς) για μια σωστή
  στάση τών νέων παιδιών μέσα σε μια όλο και βελτιούμενη κοινωνία. Αλλοιώς, μένει η γεύση οτι, μόνο τα κραυγαλέα και ουάου θέματα προξενούν το ενδιαφέρον, που σημαίνει οτι όλα τα άλλα κρύβονται στη σκιά
  τού γκλάμορους δήθεν «εύ ζήν».Και η ζωή συνεχίζεται με όλα τα κακά της για νάχουμε και θέματα κατα καιρούς …

 7. Θα συνεχίσουν να εκτρέφουν τέρατα, που θα τα ταίζει ο ελληνικός λαός με το υστέρημά του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.