Δήμαρχος Κω με Υφ. Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκη: Πρόταση για δημιουργία Παν/κής ή Επαγγελματικών σχολών στην Κω (Ο Δήμος θα αναλάβει τη στέγασή τους – συμφωνία Καματερού Pics-Vid)

12
881

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Σε καλό δρόμο η αποκατάσταση των σχολείων

ΘΕΜΑ : Συνάντηση του Δημάρχου Κω με τον Υφ. Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη- Πρόταση του Δημάρχου για τη δημιουργία επαγγελματικών σχολών αλλά και πανεπιστημιακής σχολής στην Κω με δέσμευση να αναλάβει ο Δήμος τη στέγασή τους.

Με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης, παρόντος του Προέδρου των Σχολικών Επιτροπών κ. Μανόλη Ζερβού.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Καματερός, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Γεώργιος Μουστάκας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου κ. Καραγιάννης Βασίλειος και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Δωδεκανήσου κ. Παπαδομαρκάκης.

Ο Δήμαρχος Κω ενημέρωσε τον κ. Υφυπουργό και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Δήμος να προχωρήσει στα έργα αποκατάστασης των ζημιών στα τρία σχολεία του νησιού που υπέστησαν ζημιές από το σεισμό, πρωτοβουλία που επικροτήθηκε και από τον Υφυπουργό Παιδείας, ο οποίος την χαρακτήρισε ως την καλύτερη λύση.

Ο κ. Κυρίτσης έθεσε επίσης το ζήτημα της σχολικής στέγης στο νησί και την αναγκαιότητα δημιουργίας νέων σχολικών κτιρίων, με προτεραιότητα ένα νέο Γυμνάσιο στην πόλη της Κω και το Λύκειο του Ζηπαρίου.

Παράλληλα κατέθεσε πρόταση για την ίδρυση στην Κω δημόσιου ΙΕΚ, επαγγελματικών σχολών με ειδικότητες τουριστικών επαγγελμάτων αλλά και το ζήτημα της φιλοξενίας μιας σχολής πανεπιστημιακού επιπέδου, στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης και ενοποίησης των ΤΕΙ.

Προσθέτοντας μάλιστα ότι ο Δήμος Κω αναλαμβάνει τη δέσμευση να στεγάσει τις νέες δομές.

Με την προοπτική φιλοξενίας μιας σχολής στην Κω, συμφώνησε και ο Βουλευτής κ. Καματερός.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ΒΙΝΤΕΟ από Δημοτική τηλεόραση Κω dhras.gr

Και ΒΙΝΤΕΟ-δηλώσεων στο Ράδιο ΕΚΦΡΑΣΗ:

 • Δεσμευόμαστε και θα είμαστε κοντά σε όσους εργάζονται για να ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης στα σχολεία της πόλης
 • Εποικοδομητική και ουσιαστική η συζήτηση με τον Δήμαρχο της Κω κ.Κυρίτση

12 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ,ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

  ΓΙΑΤΙ ΕΠΙ 4,5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΒΡΙΖΕΙ.ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΩΣΜΙΩΝ ΔΙΑΣΑΣΕΩΝ.ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΙΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ,ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΣΑΣ ΞΑΝΑΛΕΩ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ.ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΕ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ.ΟΥΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΤΕ ΨΕΥΤΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

 2. θαααααααααααααααααααααααα σανο στα προβατακια θααααααααααααααααααα

  θααααααααααααααααααααααααααα

 3. Η Κως διαχρονικά είναι ριγμένη. Νησιά με ανάλογο ή και μικρότερο μέγεθος έχουν εδώ και χρόνια πανεπιστημιακές σχολές (Σάμος, Σύρος, Λήμνος, Κεφαλλονιά, Λευκάδα, Ζάκυνθος) ,μην αναφερθούμε στην ηπειρωτική Ελλάδα που και κωμοπόλεις των 4000 κατοίκων έχουν σχολές. Και αν σκεφθεί κάποιος ότι και στα δύο κόμματα εξουσίας υπήρχαν πρωτοκλασάτα στελέχη με κωακή καταγωγή(ΠΑΣΟΚ Σκανδαλίδης, ΝΔ Παυλίδης ) που θα μπορούσαν να προωθήσουν ανάλογο αίτημα είναι πραγματικά να απορεί πολύ σοβαρά κάποιος. Με το πανίσχυρο brand name του Ιπποκράτη η Κως θα έπρεπε και θα μπορούσε να έχει μια πολυδύναμη Ιατρική Σχολή με ανάλογο νοσοκομείο και τμήματα Ιατρικής, Νοσηλευτικής, Μαιευτικής,Βιολογίας, ΤΕΙ τουριστικών επαγγελμάτων όπως η ΑΣΤΕΡ στη Ρόδο,τμήμα Γεωπονίας( έτσι θα επιβίωνε ο πρωτογενής τομέας που τείνει να εξαφανιστεί στο νησί) και ίσως τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας ή τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών …Αυτά φαντάζουν όνειρο θερινής νυκτός τώρα φυσικά στην Ελλάδα των μνημονίων… Την ώρα που κάθε χωριό στην Ελλάδα την εικοσαετία 1990 – 2010 εξασφάλιζε ανώτερες σχολές στην Κω ενδιαφέρονταν μόνο για τον τουρισμό…

  • Οι σχολές έγιναν με καθαρά κομματικά κριτήρια για να εξασφαλίσουν εισοδήματα σε όσους θα μπορούσαν να ταΐσουν και να κοιμήσου τους φοιτητές. Κανένα ενδιαφέρον δεν υπήρχε για το αν χρειάζεται η σχολή και τι θα κάνουν οι απόφοιτοι. Πιστεύετε πραγματικά ότι μια ιατρική σχολή στην Κω θα ήταν χρήσιμη; Μήπως θα φτιάχναμε ένα Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο και θα φέρναμε και αρρώστους από όλα τα Δωδεκάνησα; Ένα ΤΕΙ τουρισμού είναι υπεραρκετό

   • Μα ακριβώς αυτή η νοοτροπία που βγαίνει από την απάντηση σας είναι αυτό που καταδίκασε την Κω να τρέχει πίσω από τις εκπαιδευτικές εξελίξεις. Ναί η Κως θα μπορούσε να είναι όχι δωδεκανησιακός αλλά μεσογειακός προορισμός για ζητήματα υγείας. Έρχονται γιατροί από Ρωσία, Αμερική λόγω του Ιπποκράτη και μόνο, βλέπουν αυτό που τώρα έχουμε για νοσοκομείο και οι άνθρωποι απορούν πραγματικά. Αν ο Ιπποκράτης κατά τύχη είχε γεννηθεί απέναντι στην Αλικαρνασσό (ελληνική πόλη και αυτή τότε) θα βλέπαμε τους Τούρκους να έχουν στήσει ολόκληρη πολυεθνική καπηλευόμενοι το όνομα του…

 4. Με την πριμοδότηση των μαθητών της Γ Λυκείου για τις Πανελλήνιες τι έγινε; Ρώτησε κανένας;

 5. ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΚΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ.ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΟΠΟΥ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ERASMUS ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ(!!!!!!!!!!!!!) .ΓΥΜΝΑΣΙΑ-ΛΥΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ.ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΡΕΠΙΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΩΡΑΣ ΕΝΩ ΕΚΕΝΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ!!!ΤΙ ΝΤΡΟΠΗ,ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ?

 6. ΠΗΓΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ ΠΟΥ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ??

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.