Κινητό + οδήγηση= Θάνατος ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ Άντυ! Στη μνήμη της Αντριάνας πορεία & κοινωνικό μήνυμα από ΕΠΑΛ στο κέντρο της πόλης (Πως έγινε το τροχαίο… υπάρχει συγκλονιστικό βίντεο)

3
15412
Σε κλίμα οδύνης και σπαραγμού το τελευταίο αντίο στην άτυχη Αντριάνα Άμπαλος, πριν από λίγο στο Καθολικό κοιμητήριο Κω.
ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΝΤΡΙΑΝΑΣ Η ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ/video

ΒΙΝΤΕΟ από dhras.gr

ΕΠΑΛ Κω: Δράσεις στη μνήμη της Αντριάνας.

Θέμα: “Έγκριση πραγματοποίησης δράσεων στη μνήμη της εκλιπούσης μαθήτριας του ΕΠΑ.Λ. Κω, Άμπαλο Αντριάνας”.Στην Κω σήμερα, 14-05-2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 09.50 μ.μ., στο γραφείο των καθηγητών του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κω συνήλθε ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου, ύστερα από πρόσκληση του διευθυντή, κου Παπανικολάου Φιλίππου και, αφού διαπιστώθηκε η ύπαρξη απαρτίας, ασχολήθηκε με το θέμα: “Έγκριση πραγματοποίησης δράσεων στη μνήμη της εκλιπούσης μαθήτριας του ΕΠΑ.Λ. Κω, Άμπαλο Αντριάνας”. Ο σύλλογος, μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου της μαθήτριας του ΕΠΑ.Λ. Κω Άμπαλο Αντριάνας, που συνέβη το Σάββατο 12-05-2018 λόγω τροχαίου δυστυχήματος, ομόφωνα

α π ο φ α σ ί ζ ε ι
να τιμήσει τη μνήμη της με την πραγματοποίηση των εξής δράσεων:

α) Να παραστεί στη κηδεία αντιπροσωπεία της σχολικής κοινότητας και να εκφράσει συλλυπητήρια στην οικογένεια της μαθήτριας.
β) Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους της σχολικής κοινότητας του ΕΠΑ.Λ. Κω.
γ) Οι σημαίες του σχολείου να κυματίζουν μεσίστιες για όλη την εβδομάδα.
δ) Να φιλοτεχνηθεί από μαθητές του σχολείου πορτρέτο της μαθήτριας σε εμφανές σημείο εξωτερικού τοίχου του κτιρίου του ΕΠΑ.Λ. Κω, όπου και θα αναγραφούν από μαθητές συνθήματα ευαισθητοποίησης στο θέμα της οδικής ασφάλειας.
ε) Την ημέρα της κηδείας, Τετάρτη 16-05-2018, να πραγματοποιηθεί στην αυλή του ΕΠΑ.Λ. Κω φωτογράφηση συμβολικής αναπαράστασης του ονόματος της εκλιπούσης μαθήτριας.
στ) Να δημιουργηθεί πανό με σύνθημα για την οδική ασφάλεια, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στην πορεία αγάπης και ευαισθητοποίησης που θα πραγματοποιήσει η σχολική κοινότητα του ΕΠΑ.Λ. Κω την ημέρα της κηδείας μετά την τέταρτη διδακτική ώρα στο κέντρο της πόλης Κω.

ΕΠΑΛ Κω: στη μνήμη της…

Salerno-Ιταλία: Η Αντριάνα παραλαμβάνει την βεβαίωση συμμετοχής της στο πρόγραμμα ERASMOUS+

Σχόλιο για το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα την Αντριάνα…

Στη google street view φαίνεται το σημείο του ατυχήματος. Η Άντι με το μικρό  σκουτεράκι της έκοψε ταχύτητα και σταμάτησε στη μέση του δρόμου με φλας αναμμένο και φορώντας το κράνος της, για να στρίψει αριστερά στο δρομάκι που φαίνεται. Εκεί θα άφηνε το μηχανάκι της και θα βοηθούσε τον πατέρα της στη δουλειά του. Δυστυχώς μια υπάλληλος μεγάλου τουριστικού γραφείου, οδηγώντας το εικονιζόμενο Ι.Χ. αυτοκίνητο την χτύπησε από πίσω με το δεξί μπροστινό του μέρος και της έκοψε το νήμα της ζωής.

Μελετώντας το υλικό που έχουμε στη διάθεση μας φαίνονται τα εξής:

 • Τα δύο οχήματα εκινούντο προς την ίδια κατεύθυνση.
 • Στο σημείο το ατυχήματος δεν υπάρχει διπλή γραμμή άρα η αριστερή στροφή επιτρεπόταν.
 • Η οδηγός προέρχεται από χώρα που η οδήγηση γίνεται στο αριστερό μέρος του δρόμου.
 • Το αυτοκίνητο χτύπησε το μηχανάκι με μεγάλη ταχύτητα αρκετά πάνω από το όριο ταχύτητας.
 • Το αυτοκίνητο δεν έκοψε καθόλου ταχύτητα πριν το ατύχημα.
 • Το αυτοκίνητο δεν   έκανε ελιγμό αποφυγής.
 • Το αυτοκίνητο χτύπησε το μηχανάκι με το δεξί μέρος του, ενώ το φυσιολογικό θα ήταν να το χτυπήσει με το αριστερό του μέρος.
Από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι:
 • Η οδηγός δεν αντελήφθη το σταματημένο μηχανάκι.
 • Σε αυτό το τμήμα του δρόμου και με την ορατότητα που υπήρχε, αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν η οδηγός ήταν μεθυσμένη ή αφοσιωμένη στο κινητό της.
 • Η οδηγός δεν οδηγούσε στο δεξί μέρος της οδού αλλά στο κέντρο της και πατώντας στο αντίθετο ρεύμα. Έτσι εξηγείται η σύγκρουση με το δεξί μέρος.

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Και στις δύο περιπτώσεις πιθανής αιτίας,η ποινή πρέπει να είναι αφαίρεση διπλώματος,άρα έγινε αυτό σύμφωνα με τον νέο ΚΟΚ?Ποια είναι η στάση του ‘μεγάλου Γραφείου» στο θέμα?Γιατί δεν υπήρχαν και πανό με άλλες αιτίες θανατηφόρων δυστυχημάτων?Μπόμπα+Οδήγηση = Θάνατος, Ταχύτητα + Οδήγηση = Θάνατος.

 2. Κανονικά ίσως θα έπρεπε να μην επιτρέπεται η οδήγηση σε όσους έχουν δίπλωμα από χώρες που οδηγούν στα αριστερά. Και το ανάποδο για εμάς όταν πάμε π.χ. Αγγλία ή Κύπρο. Συλλυπητήρια στην οικογένεια.

 3. Δεν υπάρχει αυτό…πρέπει να τιμωρηθεί αλλά και να τιμωρηθεί ο χρόνος δεν πάει πίσω δε θα γυρίσει το παιδί συλλυπητήρια σε οικογενεια φίλους και γνωστούς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.