ΟΡΑΜΑ περιοδεία: Καρδάμαινα…ένα ακατέργαστο, αναξιοποίητο και εγκαταλελειμμένο διαμάντι (Ρωτάνε επίμονα… Που είναι η Ryanair και όλες αυτές οι υποσχέσεις;)

32
3251
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Καρδάμαινα…ένα ακατέργαστο, αναξιοποίητο και εγκαταλελειμμένο διαμάντι

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς έμπειρος πολιτικός ή εμπνευσμένος επιχειρηματίας για να καταλάβει ότι η Καρδάμαινα όπως και οι άλλες κοινότητες του νησιού μας αν αξιοποιηθούν σωστά μπορούν να αποδώσουν στην τοπική οικονομία μεγέθη αντίστοιχα με αυτά της πόλης της Κω.

Επίσης δεδομένη είναι και η μη ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού μας τα τελευταία 45 χρόνια με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί και να χάνονται τεράστιες ευκαιρίες.

Με αυτές τις δύο παραδοχές επιλέξαμε χθες 25 Απριλίου 2018 να επισκεφθούμε την Κοινότητα της «Τουριστικής» Καρδάμαινας.

Δυστυχώς η εικόνα της κοινότητας δικαιολογεί απόλυτα την οργή και τα παράπονα  των συνδημοτών μας. 

Δεκάδες είναι τα τηλέφωνα που έχουμε δεχθεί όπως και οι φωτογραφίες που μας έχουν στείλει οι συνδημότες μας που ζουν όλο αυτό το σκηνικό.

Σημεία που θυμίζουν εγκαταλελειμμένο εργοτάξιο. Οι περισσότερες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές ενώ δεκάδες είναι τα ανοίκιαστα καταστήματα. Δείγμα της ψυχολογίας και της οικονομικής κατάπτωσης που επικρατεί.

Κάποιοι επιχειρηματίες το παλεύουν μόνοι τους ξοδεύοντας χρήμα, χρόνο και εργασία. Λίγο πιο πέρα σωροί από μπάζα…

Κάνουν λόγω για αδράνεια ,εγκατάλειψη, απουσία της δημοτικής αρχής. 

Κάποιοι είπαν πως και εμείς αργήσαμε… πως θέλουν στήριξη γιατί φοβούνται… να μιλήσουν!

Ρωτάνε επίμονα… Που είναι η Ryanair και όλες αυτές οι υποσχέσεις;

Γιατί έφεραν στο λιμάνι μας τα κατασχεμένα πλοία και τα παράτησαν μπροστά από τις επιχειρήσεις μας; Που είναι η συγκοινωνία; Γιατί δεν πεζοδρομούν τα στενά εσωτερικά δρομάκια αλλά επιμένουν να τα χρησιμοποιούν ως δρόμους; Πότε θα φύγουν τα αυτοκίνητα από την παραλία; Πως και γιατί να βγουν από τα μεγάλα all inclusive οι τουρίστες;

Ποιος σχεδίασε αυτό το έκτρωμα στην πλατεία; Άλλοι το είπαν ποτίστρες, άλλοι μαζαούρες, άλλοι γούρνες… Κάποιοι μάλιστα αξίωσαν άμεση απάντηση και από την επικεφαλής μας… «Θα το ξηλώσετε κυρία Ρούφα όταν με το καλό εκλεγείτε Δήμαρχος;»

Εισπράξαμε καθολική αντίδραση για το «έργο» της πλατείας και για το έλλειμμα διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία που νιώθει εξαπατημένη.

Διαπιστώσαμε την ανάγκη της τοπικής κοινωνίας να εκφραστεί αλλά και να προφυλαχτεί από την απούσα αλλά και εκδικητική δημοτική αρχή Κυρίτση.

Επωμιστήκαμε τη δική μας ευθύνη.

Στην Καρδάμαινα είναι πολλά εκείνα που πρέπει να γίνουν… αλλά περισσότερα είναι εκείνα που πρέπει να αλλάξουν… ήταν η ξεκάθαρη δήλωση της Ιωάννας. 

Για να αλλάξουν στρεβλές αντιλήψεις και πρακτικές χρειάζεται γενναία αναθεώρηση και συναίνεση της ίδιας της κοινωνίας που οφείλει να δει ποιο είναι το πραγματικό συμφέρον και το μέλλον της Καρδάμαινας…

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη… από την επόμενη της ανάληψης των καθηκόντων μας ως Δημοτική Αρχή κάθε κοινότητα θα κληθεί να σχεδιάσει με λεπτομέρεια και ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα το μέλλον της. Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο θα είναι κτήμα του κάθε δημότη και θα ξεπερνάει δημοτικές αρχές, κυβερνήσεις πρόσωπα και συμφέροντα.

Βασικό εργαλείο για την επίτευξη των στόχων μας, η δέσμευσή μας για το Ενιαίο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του νησιού που θα εξασφαλίζει ισόνομη και ισόρροπη ανάπτυξη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΡΑΜΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΗΣΟΥ ΚΩ

32 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΡΟΥΦΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΣΤΑ ΕΝΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΤΣΗ , ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΒΓΑΛΑΜΕ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΑ ΥΨΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ

  • Ryan air πάπαλα. σΟυΡΑΜΑτα, Χανιά γιοκ, Ρόδος γιοκ, Κέρκυρα γιόκ από τους νταβάδες του αέρα.... Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ φταίει; ;;;;;;;

   Μόνο για λαϊκισμό τα υπόλοιπα της σΟυΡωμέμης παράταξης πουλάνε το παραμύθι της Ryan air που ζητά τώρα κρατική επιχορήγηση για όλη την Ελλάδα… σΟυΡΣΜΑτα, βουρ για να πιείτε νερό όπως όλα τα ζωντανά στην ποτίστρα-συντριβάνι που έφτιαξε στην πλατεία ο Κυρίτσης για όλα τα ζωντανά σαν εσάς. ?.

   • ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΤΕ ΠΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ «ΣΟΥΡΑΜΑΤΑ»?ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΓΡΑΦΙΚΟΙ,ΔΕΝ ΠΟΙΘΕΤΕ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΕΠΕΙ ΟΛΟΥΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ «ΤΟ ΨΑΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΒΡΩΜΑΕΙ» Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ «ΚΕΦΑΛΗ» ΖΕΧΝΕΙ ΑΠΑΡΧΗΣ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΗΝ ΕΥΘΥΞΙΑ,ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΣΥΝΗΔΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΣ.ΡΟΥΦΑ. ΤΣΕΠΗ,ΜΑΣΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΣΑ,ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ…ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΤΕ ΠΟΤΕ,ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΟΘΗΚΕ ΠΑΛΑΙΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΓΕΩΡΓΙΕ,ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ,ΓΙΝΑΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ.ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑ. ΡΟΥΦΑ.ΣΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ!

 2. Όλοι Κυρίτση ψηφίσαμε εδώ στην Καρδάμενα. Ευτέρπη μου λυπάμαι για το χωριό μας. Η εξουσία πολύ γρήγορα σας έφθειρε. Και ΄λίγα σας λέει η Ρούφα.

 3. Ιωαννα γιατ δεν ρωτας την αρχιτεκτονικη επιτροπή και το τεε για το σιντριβανι,τι φοβασε?

 4. Που είναι ο Σιφακης με την Ryanair? που είναι η ευτερπη με την αναπτυξη,που είναι ο κρητικος,ο λοιζος,ο πογιας

 5. Ιωάννα αυτοί ειναι τελειωμένοι. Εσύ τι θα κάνεις κοπέλα μου. Δειξε εμπιστοσύνη στους νέους ανθρώπους. Βάλε εντελώς άγνωστα νέα παιδιά.

 6. Έλεος! Ας μην ξεχνάμε τόσο γρήγορα ! Όραμα? Πόσες φορές είχαν έρθει στην Καρδάμαινα στη δική τους 4ετια ? Μια? Καμία?
  Σε καμία περίπτωση Δεν ειναι δικαιολογία για τους τωρινους!

 7. Κυρία Ρουφα δηλαδή εσείς θα ακολουθήσετε τον προκάτοχο σας Ε να μην κάνουμε έργα πουθενά να έχουμε μια εικόνα καλή σωστά ; Σας είδαμε κ εσάς τουλάχιστον αυτοί κάτι κάνανε κ όπου κανείς λογικό είναι να είναι σε κατάσταση που εσυ βλέπεις καταστροφές σαν όραμα ! Όσο για την Rai anaiar λυπάμαι αλλά θα έπρεπε να ξέρεις ότι δεν μηλανε για σχοινί στο σπιτι του κρεμασμένου άντε !!!!!

 8. Καιρός είναι να μπει καινούργιο και Νέο Αίμα στον Δήμο ΚΩ αρκετά με τους Παπούδες και τις Γιαγιάδες της Δ.ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ………….. Ιωάννα Ρούφα και ΟΡΑΜΑ η Νέα Δημοτική Αρχή του Νησιού.

 9. ΕΡΓΑ ΚΥΡΙΤΣΗ.ΤΡΕΝΑΚΙΑ, ΑΚΤΑΙΟΝ, ΑΓΑΛΜΑΤΑ, ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ, ΑΓΟΡΑ 1.000.000 ΕΥΡΩ!!!!! ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ

  ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ.ΜΑΣΑ ,ΜΑΣΑ,ΜΑΣΑ

 10. Γεώργιε εσένα ποιός θα σε σώσει απο το τσουνάμι των Κώων στις δημοτικές εκλογές;ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ

  Γεώργιε, όσες συναντήσεις και να κάνεις το τραίνο έφυγε. Ίδιοι άνθρωποι, καμία ιδέα, καμία ενέργεια, καμία πρόοδος, κανένα έργο. Οι πολίτες ξύπνησαν και βράζουν, οργή λαού ξέρεις τι σημαίνει? Τέλος του μήνα θα πληρωθείτε? Για ποιο έργο, της διάλυσης του Νησιού? Όσα πασαλείματα προλάβεις να κάνεις δε ξεγελάς κανέναν. Μας θυμίζετε τα golden boys, και αυτοί τα έπερναν για να βουλιάζει η χώρα. Σε καλή μεριά λοιπόν, να δούμε τι θα λέτε μετά…….

 11. ΠΟΥΦΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ . ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΨΕΜΑΤΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ. ΣΑΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ? ΤΙΠΟΤΑ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ . ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑΤΙ ΘΥΜΗΘΙΚΕΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ .ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ. ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΘΗ.ΟΜΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑ ΠΑΝΤΟΥ. Η ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΤΕ.ΤΟ 2010 ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΗΡΘΕ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ… ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΙΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ,ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΑΠΡΑΞΙΑΣ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΛΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ.

 12. Για τα χάλια μας πρώτοι υπέυθυνοι ειμαστε εμέις οι Καραδαμιώτες. Πολύ σωστα κα Ρουφα πρέπει να αλλάξουν πολλα. Από που να ξεκινησουμε;

 13. Μετά από 4 χρόνια πήγατε Καρδαμαινα ; Μπράβο σας ! Εξαφανισμένοι μέχρι τώρα και ξαφνικά κάνατε δήθεν ηρωική έξοδο ; Γιαυτο σας μαύρισε ο κόσμος και θα σας ξανά μαυρίσει κότες

 14. πραγματικά ντροπή ένα χωριό που φιλοξενεί 30.000 τουρίστες να έχει τέτοια εικόνα ενώ μπαίνουμε ήδη στον Μάιο! άτε μετά να δουλέψουν τα μαγαζιά και να βγει ο κόσμος από τα ξενοδοχεία.

 15. ποιο διαμαντι ρε Ρουφα δουλευεις τον κοσμο? σιγα μην ειναι και ρουμπινι,ετσι οπως χτισανε στην καρδαμενα πρεπει να την γκρεμισεις και να την ξαναφτιαξεις απο την αρχη…και μονο αυτο που ειπες καταλαβαινει καποιος ποσα ψεμματα θα πεις μεχρι το 2019…ολοι για την καρεκλα ειστε ρε

 16. τΑ ΕΓΚΑΊΝΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ? ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ. ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΕΙΣΤΕ, ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ Ε ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ.

 17. ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ? ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ALL INCLUSIVE? ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ Η ΚΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ALLIN ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΞΟΔΕΨΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ. ΤΙ ΝΑ ΔΟΥΝ? ΤΗ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ , ΤΗ ΒΡΩΜΙΑ Ή ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ? ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΘΑ ΕΥΓΕΝΑ….

 18. 0λοι Εκεί στην καρδαμαινα κοιμούνται και φαίνεται είναι όλοι νεοπλουτη τη ψάχνετε…..θα έρθουν Πάλι τα τουριστακια να τους βαψουν…..μην ασχολείστε κυριτση ΔΕΝ θέλανε καλά να παθουνε.ΜΑΡΕΣΕΙ…..

 19. H κυρια είναι πολυ δυνατη και έχει τσαμπουκά . Κατι που λειπει απο τους αντρες πολιτικούς.

 20. Τους ειδαμε και τους φαγαμε τοσο χρόνια τους αντρες. Μια γυναικα θα βαλει τάξη και αυτη η γυναικα καθε μερα που περνα κερδίζει πόντους.

 21. Μόνο ο εργολάβος της δεη μαζι με την δεη τελειωσε σε χρόνο μηδεν εκεί. Μακάρι να ειχαν και οι υπόλοιπη τον ρυθμό τους

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.