Ιωάννα Ρούφα στο Αναπτυξιακό: Καταθέτουμε ολοκληρωμένη πρόταση διαλόγου χωρίς διάθεση πλειοδοσίας και προσχήματα (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

8
862

Ιωάννα Ρούφα στο Περιφερειακό Συνέδριο: Καταθέτουμε ολοκληρωμένη πρόταση διαλόγου χωρίς διάθεση πλειοδοσίας και προσχήματα…

Την ξεκάθαρη πολιτική πρόταση και το διεκδικητικό πλαίσιο της παράταξής μας, για την επόμενη μέρα της Κω, κατέθεσε η Ιωάννα Ρούφα στο Περιφερειακό Συνέδριο που διεξήχθη στις 16 & 17 Απριλίου στη Ρόδο.

Η επικεφαλής του ΟΡΑΜΑΤΟΣ στην τοποθέτησή της στη θεματική του Τουρισμού εστίασε στην αναγκαιότητα δημιουργίας θεσμικού και νομικού πλαισίου που θα απελευθερώσει δυνάμεις και θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες των ΟΤΑ, μέσα από τη σύνθεση της πολιτικής άποψης και της τεχνοκρατικής αντίληψης, θέτοντας παράλληλα επί τάπητος τα βασικά σημεία της πρότασης για την Κω (δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση στο βίντεο που ακολουθεί).

Μεταξύ άλλων η Ιωάννα επεσήμανε:

«Η αναπτυξιακή αειφορία τις Κω περνάει μέσα από την σύγχρονη χωροταξία την επιβολή κανόνων και την στοχευμένη τουριστική ανάπτυξη. Η ανεξέλεγκτη προσθήκη τουριστικών καταλυμάτων που λαμβάνει χώρα τα τελευταία 30 χρόνια με το πρόσχημα του εύκολου κέρδους και του μαζικού τουρισμού οφείλει να αναθεωρηθεί.

Ταυτόχρονα το μεγαλύτερο μέρος του τουριστικού τζίρου που παράγεται σε νησιά όπως η Κως δεν καταλήγει πλέον ούτε στις τοπικές κοινωνίες αλλά ούτε καν στην Εθνική Οικονομία. Παράλληλα η οικονομική κρίση και η ταυτόχρονη υπερσυγκέντρωση των τουριστικών δομών σε λίγους έχουν δημιουργήσει έναν εργασιακό μεσαίωνα τον οποίο αδυνατεί να ελέγξει η κεντρική διοίκηση.

Για εμάς η τουριστική ανάπτυξη της Κω τουλάχιστον για τα επόμενα δέκα χρόνια περνάει μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και πολιτικές οι οποίες οφείλουν να στηριχθούν από την κεντρική διοίκηση. Συγκεκριμένα διεκδικούμε:

 • Την παραχώρηση κατά πλήρη κυριότητα της Μαρίνας στο Δήμο της Κω χωρίς ενοίκιο ως έμμεση χρηματοδότηση της επέκτασής της.

 • Τη χρηματοδότηση από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους της εφαρμογής των δύο εν εξελίξει μελετών για τα λιμάνια Καρδάμαινας και Κεφάλου.

 • Τη χρηματοδότηση από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους της δημιουργίας τουλάχιστον δύο θέσεων πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων 300 μέτρων. (Τα κρουαζιερόπλοια εξαφανίστηκαν και εν έτη 2018 γίνεται λόγος για λάντζες)

 • Τη μετατροπή του Λιμενικού Ταμείου σε ΑΕ (Οργανισμός Λιμένος)

 • την πρόσληψη ειδικού επιστημονικού προσωπικού σε τομείς όπως ο τουρισμός και τα λιμενικά έργα (λιμενικό ταμείο)

 • την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για τη δημιουργία μίας μεγάλης Αναπτυξιακής ΑΕ η οποία θα αναλάβει και τον τομέα της προβολής και διαφήμισης του νησιού και στην οποία θα συγχωνευθούν η Μαρίνα, η ΑΝΕΜ (χωρίς τον ιδιώτη), η αστική συγκοινωνία κλπ

 • την υποστήριξη για την ολοκλήρωση από το κτηματολόγιο των πράξεων εφαρμογής για τα σχέδια πόλεως Κω και Μαστιχαρίου.

 • την υποστήριξη για την εκπόνηση του Νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Νήσου Κω. Βασικό αναπτυξιακό εργαλείο. Προτείνουμε την άμεση συνεργασία με το ΤΕΕ.

 • την υποστήριξη για την εφαρμογή από το μονοπωλιακό ιδιώτη του αεροδρομίου της Κω ενός μοντέλου κλιμακωτών χρεώσεων των τελών του αεροδρομίου ώστε να δοθούν κίνητρα στις αεροπορικές εταιρείες και στους tour operators επέκτασης του προγράμματός τους και στους μήνες της χαμηλής ζήτησης.

Κλείνοντας  την τοποθέτησή της έθεσε ευθέως:

 • Το θέμα του φόρου διαμονής που πρόσφατα επιβλήθηκε και το τι και πόσα θα κομίσει υπέρ των ΟΤΑ.

 • το ζήτημα που έχει προκύψει στις παραλίες Τιγκακίου και Μαρμαρίου ζητώντας την άμεση εξεύρεση λύσης».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΡΑΜΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΗΣΟΥ ΚΩ

 

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΑ ΡΟΥΦΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ.ΞΕΣΚΕΠΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ.

  ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ.

 2. πως κανει διασυνδέσεις η επομενη δήμαρχος.Σου το ειπα και στο ξαναλεω και ο τελευτεος να κατεβει θα σε κερδισει.Φαντασου την ρουφα και την καινουργια δυναμικη που διαμορφώνετε υπερ της.

 3. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΑ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΩΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΤΙΓΚΑΚΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΩ ΔΡΟΜΟΣ ΤΙΓΚΑΚΙ ΜΑΡΜΑΡΙ ..ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΜΟΝΟ Η ΚΟΝΟΜΑ Η ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΣΑΣ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ..ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΚΑΙΣΕΡΛΙΣΤΑΝ

 4. ΦΙΛΕ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΙΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΣΤΟ ΤΙΓΚΑΚΙ. ΑΚΟΥΣΑ ΤΗ ΡΟΥΦΑ ΝΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΠΙΑΣΤΕ . Η ΡΟΥΦΑ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙ. ΑΥΤΗ ΦΙΛΕ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ