Ηλίας Καματερός στο ΔΣ Κω: «Μπορούμε με συνεργασία να κλείσουμε τις πληγές του σεισμού» | Μετά τη σεζόν εργασίες στο εσωτερικό λιμάνι – Στρώση με χαλίκια και καλλωπισμός

12
690

Ηλίας Καματερός στο Δημοτικό Συμβούλιο Κω:  «Μπορούμε με συνεργασία να κλείσουμε τις πληγές του σεισμού».

Στο δημοτικό συμβούλιο Κω παραβρέθηκε χθες ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός και αφού ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους για τις εξελίξεις όσον αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών από τον σεισμό, άκουσε τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους. Συγκεκριμένα ο βουλευτής τόνισε:

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι οι ζημιές ήταν πολύ μεγάλες αφού ο σεισμός ήταν μεγάλος.

Όπως με επιτυχία αντιμετωπίσαμε τις πρώτες μέρες μετά το σεισμό, έτσι και τώρα θα αποκαταστήσουμε έγκαιρα τις ζημιές αν πάλι συνεργαστούμε όλοι μαζί.

Τώρα έχουμε τις μελέτες και μπορούμε να δούμε και να σχεδιάσουμε την υλοποίηση τους.

Τις επόμενες μέρες, προγραμματίζεται σύσκεψη με Υπουργικά Κλιμάκια στην Κω γι’ αυτό το ζήτημα μετά από πρόταση που είχαμε καταθέσει προ μηνός.

Και δεν χρειάζεται η γκρίνια. Όσοι δεν έχουν μικροπολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες, μπορούν και πρέπει να καταλάβουν ότι παρόμοιες μελέτες που απαιτούν εξειδίκευση, σοβαρότητα και προπάντων ασφάλεια, χρειάζονται χρόνο, είτε πρόκειται για λιμάνια είτε για σχολεία ή μνημεία.

Και αν λάβουμε υπόψη μας την εμπειρία από άλλες περιπτώσεις παρόμοιων έργων, πάλι μπορούμε να πούμε ότι οι έξι μήνες είναι χρόνος ρεκόρ.

Ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν ήταν δυνατόν τα έργα αυτά να είναι έτοιμα φέτος το καλοκαίρι. Πρέπει λοιπόν να δούμε τι αναγκαίες λύσεις πρέπει να δώσουμε, ώστε στο μεταβατικό στάδιο, και έργα να γίνονται και οι λειτουργίες της πόλεως και του λιμανιού να μην ανασταλούν.

Εκτίμησε ότι ιδιαίτερα για το εσωτερικό λιμάνι, δεν πρέπει να ξεκινήσουν εργασίες τώρα, αλλά μετά την τουριστική περίοδο, αφού ο εκτιμώμενος χρόνος είναι πέντε μήνες, άρα μπορούν να γίνουν το χειμώνα. Πρότεινε μάλιστα σαν λύση τη στρώση με χαλίκια, που μπαίνουν και απομακρύνονται γρήγορα που μπορεί να συμπληρωθεί με λύσεις καλλωπισμού. Πρέπει βέβαια ν΄ ακουστούν προτάσεις και να παρθούν σύντομα αποφάσεις.

Οι εργασίες στο εξωτερικό λιμάνι μπορούν να γίνονται σε τρεις φάσεις χωρίς να διαταράξουν τη λειτουργία του.

Επανέλαβε ότι υπογράφηκε η απόφαση για την χρηματοδότηση του έργου του λιμανιού που ανέρχεται στο ποσό των 29 εκατομμυρίων ευρώ.

Έγινε αναφορά από τον Δωδεκανήσιο βουλευτή και στο πρόβλημα της παραχώρησης των παραλιών.

Το πρόβλημα της μη παραχώρησης κάποιων τμημάτων σε παραλιούχους προκύπτει από την απαίτηση του νόμου για την τήρηση 100 μέτρων απόστασης ανάμεσα στις παραχωρήσεις, που προβλέπει όμως νόμος που ψηφίστηκε το 2011 και όχι από την δική μας κυβέρνηση. Γίνεται επεξεργασία και σύντομα θα έρθει στη Βουλή νόμος, που θα αντικαθιστά τα 100 μέτρα με ένα ποσοστό της παραλίας (ίσως 40%) που θα πρέπει να μείνει ελεύθερο.

Ειδικά για το Τιγκάκι, ξεκαθαρίστηκε ότι μπορεί να παραχωρηθεί παραλία για ομπρέλες, οπότε όσοι έχουν δικαίωμα μπορούν να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για παραχώρηση από 01/04/2018 απευθείας στην κτηματική υπηρεσία.

Γραφείο Τύπου

12 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΟΛΠ: Νέα προβλήτα βάθους 11μ, πλάτους 30 μ, μήκους 280 ΜΕΤΡΩΝ κρουαζιεροπλοίων στον Πειραια Αγ. Νικόλαο ΑΞΙΑΣ 3.720.000 εκατ.ευρω.

  Ένα σημαντικό έργο κρουαζιέρας παίρνει το δρόμο της ολοκλήρωσης με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Ο ΟΛΠ ενέκρινε το αποτέλεσμα του πρόσφατου διαγωνισμού (21.07.2015) για την ανάδειξη αναδόχου του έργου «Ολοκλήρωση του έργου: Κατασκευή νέου κρηπιδότοιχου εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιωνπεριοχής Αγ. Νικολάου Κεντρικού Λιμένα Πειραιά», προϋπολογισμού μελέτης 3.720.000,00 ευρώ με Φ.Π.Α. Ανάδοχος αναδείχθηκε η ΤΕΚΑΛ ΑΤΕ. Το εργοθα αυξήσει τη δυνατότητα πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων καθιστώντας τον Πειραιά ένα μεγάλο και σύγχρονο κόμβο στη Μεσόγειο στον τομέα εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων.ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ-ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ 3 ΟΚΤ 2016 ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!

  • ….απλο στρωσιμο με χαλικια και καλλωπισμος μπορουσαμε να καμουμε απο τα Χριστουγεννα!!!
   ηπρεπε να γινει το στρωσιμο τωρα τελευταια στιγμη??
   ωρες ωρες δεν σε καταλαβαινω βρε Ηλια!!!

  • Κάποιος να θυμίσει στον ΨΕΥΤΗ, ΛΑΪΚΙΣΤΗ Κάπτεν Ηλία τον ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρο ότι τα έργα θα αρχίσουν με άλλη κυβέρνηση.

   Πόσα ψέματα, πόσος λαϊκισμός για να κρύψουν κάτω από την ανυπαρξία τους την ανικανότητα τους και την αδιαφορία για ένα νησί που με τον τουρισμό προσφέρει δέκα λιμάνια, σχολεία και συντήρηση αρχαιολογικών μνημείων τον χρόνο στην εθνική οικονομία. Δρόμο, στον αγύριστο ανίκανοι.

 2. Χμμμ μετά το τέλος της σαιζόν θα γίνουν οι μελέτες και μετά θα αρχίσει η προεκλογική περίοδος για όλους (και δημοτικούς άρχοντες και βουλευτές)

 3. Υπουργική Απόφαση που αποζημιώνει τις επιχειρήσεις με 8.000 ευρώ και τα νοικοκυριά με 5.000 ευρώ σε πληγήσες περιοχές στην Ελλάδα πλην Κω.

  απόφαση του υπουργού οικονομικών 28/11/2017 που αποζημιώνει τις επιχειρήσεις με 8.000 ευρώ και τα νοικοκυριά με 5.000 ευρώ σε πληγήσες περιοχές στην Ελλάδα πλην Κω.Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθ. ΔΑΕΦΚΚΕ/οικ.1720/Α32/2017 https://www.e-nomothesia.gr/kat-nomothesia-genikou-endiapherontos/koine-upourgike-apophase-daephkke-oik-1720-a32-2017.html.
  67,4 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση ζημιών (Νοεμβρίου 2017-Ιανουαρίου 2018) στην θεσσαλια.
  Για τα έργα της αποκατάστασης των ζημιών που έγιναν το Νοέμβριο 2017και τον Ιανουάριο 2018 στη Θεσσαλία χρηματοδοτείται η Περιφέρεια Θεσσαλίας από το ειδικό πρόγραμμα καταστροφών μετά από απόφαση του αναπλ. Υπουρ. κ.Α. Χαρίτση και αίτημα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού με 67,4 εκατ. Ευρώ.http://www.thessaly.gov.gr/main.aspx?catid=79&id=17417#.Wr5wpT8pLIX

 4. για τη Μυτιλήνη. 43 εκατομμύρια ευρώ από το ειδικό πρόγραμμα καταστροφών
 5. Ο σχετικός φάκελος με τα πρακτικά αποτίμησης των ζημιών έχει σταλεί στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και συγκεκριμένα στην Γ.Γ. Βιομηχανίας και στην Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ/ΕΥΣΕ, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων.Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου:Ο αριθμός των επιχειρήσεων στο νησί της Κω που κατέθεσαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ανέρχονται σε 164 και το εκτιμώμενο συνολικό κόστος των ζημιών ανέρχεται σε 684.106,98 ευρώ.Παρά το γεγονός ότι ο μηχανισμός της Περιφέρειας λειτούργησε άμεσα η αποζημίωση έχει αδικαιολόγητα καθυστερήσει.Αιτούμαστε, να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες – καθώς δεν είναι ανυπέρβλητες – και να προβείτε σε εκείνες τις ενέργειες που θα επισπεύσουν το ταχύτερο δυνατόν την καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους – πληγέντες επιχειρηματίες της σεισμόπληκτης Κω».https://www.aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/171092/protovoulia-ep-oramatos-pros-an-ypourgo-oikonomias-gia-apozimiosi-ton-pligeison-epicheiriseon-apo-seismo/

 6. Δεν είναι μόνο σταλινικός, είναι και… μαρτυριάρης ο συριζοκομμουνιστής Κούλογλου! Ο οποίος δεν… κρατήθηκε και μαρτύρησε (για όποιον καταλαβαίνει πίσω από τις λέξεις) τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών!
  Μιλώντας, λοιπόν, στον ΣΚΑΪ, ο… μαρτυριάρης προανήγγειλε το τέλος της κυβερνητικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, με τους καμμένους-ψεκασμένους: «Η ιστορική περίοδος που επέβαλε αυτή τη συμφωνία έχει τελειώσει, τελειώνει με το τέλος των μνημονίων. Τώρα όταν τελειώσουν τα μνημόνια και θα τελειώσουν τον Αύγουστο, θα τελειώσει και η συνεργασία».Ωστόσο, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι ο πρώτος υπερατλαντικός όρος προς τον mister Tsipra΄από το 2015, είναι ότι στην συγκυβέρνηση θα συμμετέχουν οι καμμένοι μέχρι το τέλος της. Το οποίον σημαίνει, ότι με «όπλο» την (δήθεν!) έξοδο από τα Μνημόνια και πριν περάσουν μερικοί μήνες και ο κόσμος καταλάβει πως στην ουσία δεν αλλάζει τίποτα, οι Τσιπροκαμμένοι θα διαλύσουν τη βουλή και θα προκηρύξουν εκλογές για τα τέλη Σεπτεμβρίου. Κι ότι βγει…

 7. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ