ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ «Ο μοναδικός Δήμαρχος που δεν προσήλθε… Δυσάρεστη εικόνα στο εσωτερικό λιμάνι Κω, καμία αισθητική παρέμβαση από το ΔΛΤ… Αδικεί τους κατοίκους του νησιού αυτή η εικόνα» Η ΣΤ των κυβερνητικών στελεχών απόψε στο ΕΒΕΔ που θα προκαλέσει αντιδράσεις…

17
1806

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Συνέντευξη τύπου ενόψει διεξαγωγής του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Νοτίου Αιγαίου μέσα στον Απρίλιο στη Ρόδο έδωσαν πριν από λίγο στην αίθουσα του ΕΒΕΔ οι συνεργάτες από το γραφείο του Υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη,  Αλέξης Χριστόπουλος και Αναστασία Σαπουνά με αναφορές στις προτάσεις για Νέο Νοσοκομείο, Νέο Λιμάνι αλλά και κριτική για μη «αισθητική παρέμβαση» του δημοτικού λιμενικού ταμείου στο εσωτερικό λιμάνι (που προκάλεσε αρκετές διευκρινιστικές ερωτήσεις και αντίλογο…από τους παριστάμενους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ και για την εικόνα των μνημείων, για τα οποία δεν είπαν τίποτα).

Την λύπη του για την μη προσέλευση του Δημάρχου Κω, Γ. Κυρίτση στη συνάντηση ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Νοτίου Αιγαίου αν και είχε επίσημη πρόσκληση, εξέφρασε ο κ. Χριστόπουλος τονίζοντας ότι προσωπικά δεν το έχει ξανασυναντήσει αυτό, πάντα μας υποδεχόντουσαν οι θεσμικοί άρχοντες και συζητούσαν μαζί μας. Το ίδιο έγινε με τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη στη Ρόδο. Πρόσθεσε δε ότι ελπίζει ότι «κάποια άλλη απασχόληση εμπόδισε τον κ. Κυρίτση να προσέλθει και θεωρώ βέβαιο ότι θα έρθει στο συνέδριο για να γίνει ένας γόνιμος διάλογος, ακόμα και με αντίθετες απόψεις. Για το καλό του τόπου».

Στην συνέχεια η κ. Σαπουνά τόνισε ότι η αυτοδιοίκηση είναι η πρώτη σε κάθε τόπο που βάζει την ατζέντα εκφράζοντας με τη σειρά της την έκπληξή της για τη μη προσέλευση του Δημάρχου Κω. Στην συνέχεια ανέφερε ότι «φτάνοντας εδώ ήταν για μας δυσάρεστη η εικόνα του λιμανιού. Είχαμε την εντύπωση ότι σε αυτό το μεσοδιάστημα θα είχαν γίνει ενδεχομένως από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο κάποιες παρεμβάσεις βελτιωτικές αυτής της εικόνας. Όταν ρωτήσαμε μας είπαν ότι Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου είναι ο κ. Δήμαρχος. Να πω κι εγώ με τη σειρά μου ότι είμαστε πάντα ανοιχτοί στο διάλογο και τη συζήτηση. Ότι είμαστε πάντοτε υπέρ του να βοηθήσουμε σε ότι μπορούμε. Και από την κουβέντα που είχαμε εδώ, τονίστηκε ότι καταρχήν η εικόνα αυτή δεν αξίζει στους ίδιους τους νησιώτες, τους πολίτες της Κω. Αδικεί τους μόνιμους κατοίκους και προφανώς ενόψει της τουριστικής περιόδου που ξεκινάει σε λίγο, δεν είναι και η εικόνα που θέλουμε εμείς ως πολίτες της χώρας για τον τόπο μας προς τα έξω».

Για την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου τονίστηκε ότι ξεκινά το επόμενο διάστημα για τα 32 νησιά της πρώτης γραμμής (μεταναστευτικό και πολύ μικρά νησιά) και από 1/1/2019 για όλα τα υπόλοιπα.

Στις συζητήσεις με τους φορείς ενόψει Αναπτυξιακού Συνεδρίου τέθηκε και το θέμα του Νέου Νοσοκομείου για το οποίο υπάρχει ήδη μια μελέτη σκοπιμότητας και υπάρχουν πολλές προτάσεις -οι οποίες αξιολογούνται αυτή τη στιγμή, όπως τόνισε η κ. Σαπουνά- σχετικά με το που θα χωροθετηθεί.

Στις ερωτήσεις που ακολούθησαν η εκπρόσωπος της Δημ. τηλεόρασης παρατήρησε ότι η αποκατάσταση των λιμενικών εγκαταστάσεων δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου και του λιμενικού ταμείου, δεν νομιμοποιείται, ίσα ίσα που ζητά από το αρμόδιο υπουργείο να του δοθεί η άδεια να παρέμβει. Ξέρετε ότι έχει καθυστερήσει 6 μήνες η μελέτη για την αποκατάσταση του λιμανιού…

Η απάντηση από την κ. Σαπουνά ήταν ότι: «Η μελέτη για το λιμάνι παραδόθηκε χτες. Όπως ξέρετε η μελέτη αυτή παίρνει πάρα πολύ χρόνο και ολοκληρώθηκε πάρα πολύ γρήγορα μέσα σε έξι μήνες. Τα δημοτικά λιμενικά ταμεία έχουν τη δυνατότητα όχι να πραγματοποιήσουν τα ίδια αυτό το έργο, αλλά τουλάχιστον να κάνουν κάποιες αισθητικές παρεμβάσεις για να μην υπάρχει αυτή η εικόνα που βλέπουμε αυτή τη στιγμή. Μπορούμε να σας περιγράψουμε παραδείγματος χάρη την εικόνα που συναντήσαμε στη Ρόδο, που υπάρχουν και πάρα πολύ ωραία ξύλα στα οποία μπορείς να περπατήσεις και να ευχαριστηθείς τη θάλασσα.»

Η παρέμβαση εκ νέου της δημοσιογράφου «μα έτσι όπως έχει γίνει από το σεισμό το λιμάνι έχει αποκλειστεί και απαγορεύεται να πατήσεις όχι να βάλεις τέτοιες κατασκευές…»

Η συνέχεια της απάντησης από την κ. Σαπουνά ήταν ότι: «Θα μπορούσε το δημοτικό λιμενικό ταμείο να είχε κάνει κάποιες παρεμβάσεις και να μην είστε ακόμη με τα ξύλα και την περίφραξη η οποία αισθητικά νομίζω δεν είναι αυτή που αξίζει στο νησί σας».

Μα πως να βγάλει την περίφραξη αφού ισχύει η απαγόρευση προσέγγισης; καλά εντάξει, άποψή σας (επανέρχεται η δημοσιογράφος).

«Δεν είναι αποψή μου. Εδώ είχαμε τη χαρά να έχουμε έναν από τους δημοτικούς συμβούλους που ήρθαν εκπροσωπώντας άλλους φορείς και ρωτήθηκαν γι’ αυτό. Και συμφώνησαν μαζί μας σε αυτό, ότι θα μπορούσε το δημοτικό λιμενικό ταμείο…» συμπλήρωσε η κ. Σαπουνά.  «Ο Υπουργός δεν ξέρουμε αν θα συμφωνήσει…» παρενέβη η δημοσιογράφος.

Για να λάβει εκ νέου απάντηση από την κ. Σαπουνά: «Αρμοδιότητα των δημοτικών λιμενικών ταμείων είναι η καθαριότητα, είναι η περιποίηση, είναι ο ευπρεπισμός κ.α. και είσαστε πάρα πολύ τυχεροί που έχετε ένα εύρωστο οικονομικά λιμενικό ταμείο. Θέλω να πω δεν είσαστε ένα νησί που δεν έχει πόρους».

Ακολούθησαν κι άλλες παρεμβάσεις από τον κ. Μπουζιώτα και από τον  κ. Χριστόπουλο μιας και η δημοσιογράφος επέμενε περί αρμοδιότητας. Ο κ. Χριστόπουλος τόνισε ότι «οι μελέτες για λιμάνια παίρνουν πάνω 12 χρόνια για να γίνουν … Γελάτε; Ωραία, αυτό δίνει και μια χαρά στην αίθουσα είναι καλό πράγμα το γέλιο. Η μελέτη αυτή για το λιμάνι έγινε σε 6 μήνες. Εδώ μιλάμε όμως για το χώρο περιπάτου. Εκεί θα μπορούσε να γίνει αποκατάσταση… Θα ήθελα να μάθω ποιες πιέσεις ασκήθηκαν στην κεντρική κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσουν αυτά τα πράγματα. Δεν ρωτώ εσάς, θα απαντήσει φαντάζομαι στο συνέδριο ο Δήμαρχος της Κω…»

Στην συνέχεια ο κ. Χριστόπουλος εξήγησε το τι θα γίνει ακριβώς στο συνέδριο όπου οι εισηγητές θα έχουν ως ύλη τους όλο το υλικό που θα τους παραδοθεί από τους ίδιους ως προϊόν διαλόγου και κατάθεσης προτάσεων από τους φορείς. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό από τα κάτω και όχι από τα πάνω όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χριστόπουλος.

Σε ερώτηση δική μας «ωραία, ο ‘κακός’ δήμος δεν έκανε κάτι για αισθητική παρέμβαση στο λιμάνι ενόψει τουρ. περιόδου, η ‘καλή» κυβέρνηση ή το ‘καλό’ υπουργείο τι έκαναν μέχρι τώρα από τον Αύγουστο που ήρθε η κ. Κονιόρδου και υποσχέθηκε σε σύσκεψη -μετά την αυτοψία που έκανε η ίδια- επίσπευση των εργασιών αποκατάστασης στα μνημεία;» Η απάντηση ήταν ότι δεν μίλησαν για κανένα «κακό» δήμο… και ότι «το κυρίαρχο ζήτημα δεν ήταν η κριτική μας προς το δήμο, το κυρίαρχο ζήτημα ήταν ότι δεν προσήλθε ο Δήμαρχος Κω να μας συναντήσει και είναι από τις πέντε τουλάχιστον Περιφέρειες που έχω πάει ο μοναδικός Δήμαρχος», κατέληξε ο κ. Χριστόπουλος (για το τι έχει γίνει στο ΥΠΠΟ για την αποκατάσταση των μνημείων δεν γνώριζε να μας απαντήσει…).

Μετά τη συνέντευξη τύπου ακολούθησε νέα συνάντηση με εκπροσώπους φορέων στην αίθουσα του ΕΒΕΔ.

17 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Η προβλήτα που είναι μπροστά απο το ξενοδοχείο ΑΣΤΡΟΝ καταστράφηκε ολοκληρωτικά.Η δημοτική αρχή ενώ είχε ενημερωθεί οτι απαιτείται συντήρηση δεν έπραξε το αυτονόητο.Τώρα άμεσσα πρέπει να αποκατασταθεί η εικόνα από το δημοτικό λιμενικό ταμείο.Δείτε την ενημέρωση που έγινε στην δημοτική αρχή την 1 φεβρουαρίου 2018.http://www.aegeanews.gr/news/dimosias-krisis/152110/kitsis-gia-tis-zimies-pou-eginan-stis-plotes-provlites-sto-limani-mprosta-apo-astron-foto/

   • ΘΕΛΟΥΝ και ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ με ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ 65% , ΦΠΑ 24 % και ΤΈΛΟΣ ΔΙΑΝΥΧΤΕΡΕΥΣΗΣ λόγω νησιωτικότητας…

    ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ο Κάπτεν Ηλίας ο Μνημονιοφόρος ;;; Η ΓΛΑΣΤΡΑ των ΜΜΕ θα βγει από το πηγάδι θριαμβολογώντας για το κατόρθωμα του, για τις ΓΟΥΡΟΥΝΕΣ και τις ΤΕΝΤΕΣ;;;;; Έχουμε ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΦΟΡΩΝ, ΦΠΑ 24% ΚΑΙ TO ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΝΥΧΤΕΡΕΥΣΗΣ, ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΜΟΥΝ… Μετά το προσφυγικό με τα χιλιάδες τσαντίρια στις παραλίες και τα πάρκα της πόλης το 2015, αποτέλεσμα της πρόσκλησης στους ΛΑΘΡΟ από την κυβέρνηση ΣΦΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της ΤΑΣΙΑΣ και την βλακώδη απόφαση του ΚΥΡΙΤΣΗ για σκληρή αντιπολίτευση πληρώσαμε την μπόχα και τα σκ@τά στο καταστροφικό 2016. Ήρθε και ο σεισμός το 2017 που μας αποτελείωσε. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ που θα ψηφίσουν στα τέσσερα τα ζωντανά του ΣφΥΡΙΖΑ, σαν τον δικό μας «τον αριστερό επαναστάτη με τις ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ να κουνά την παραίτηση του στο ΔΕΞΙ χέρι και θα μας θεραπεύσει με παυσίπονα…. ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ να ορθώσουν ανάστημα οι ΨΕΥΤΕΣ, ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΙ τοπικοί βουλευτές του ΣφΥΡΙΖΑ;;;;

    • Δεν είναι υποχρέωση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου η αποκατάσταση του λιμανιού... Οι καταστηματάρχες να το φτιάξουν...

     Μόνο αυτό δεν μας είπαν οι προκόπηδες που με την κυβέρνηση ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έγιναν ιδικοί σε επενδύσεις. Και τους πείραξε που ο Κυρίτσης τους έγραψε και δεν χαράμισε λεπτό για να ακούσει αρλούμπες για ανάπτυξη και επενδύσεις… Πάντως όλοι δουλευταράδες που μόνο από τα έτοιμα τρώνε.

    • δεν χαραμισε την ωρα του να παει εκει,γιατι βρε πανηλιθιε δεν λες για την καταντια που εφερε στο νησι ο δήμαρχος σου.Γιατι βρε σκερβελοπανηλιθιε δεν γραφεις μια φορα την αληθεια για τον μεγαλο δημαρχο σου.Α να μου χαθεις πανιβλακα.Επειδη σου δινει κανενα γλυφιτζουρι τον υποστηριζεις,ενω ξερεις ότι κανεις κακο στο νησι.Αντε από κει παλιογλυφτη.

  • Εχει καταλαβει ότι χανει από παντου,και κανει δηθεν ότι αντιστεκετε στην κυβερνηση,για να κερδισει τους κωους.Αντε όμως που οι κωοι ξυπνήσαμε από τα φουμαρα που μας πουλησε και θα τον ξευτιλίσουμε στις δημοτικες.Ξερει αυτος ο δήμαρχος ότι δεν εχει κανει τιποτα για το νησι,και παει να γατζωθει,οτι δηθεν αντιστεκετε στους κυβερνωντες.Αυτος ο δήμαρχος θα είναι η αιτια που το νησι θα ξαναψηφισει συριζα.Να μου το θυμαστε.Ενα σαπιο πραγμα ….

  • Τα βολεμένα του ΣφΥΡΙΖΑ ήθελαν και γλάστρες περιοπής για να ακούσουν ότι το λιμάνι είναι αρμοδιότητα το ΔΛΤ...

   Βρε ΨΕΎΤΕΣ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ θέλετε και τον Δήμαρχο παρόντα να ακούσει τις παπαρολογίες σας και το ανέκδοτο ότι για την αποκατάσταση των ζημιών από τον σεισμό στο λιμάνι υπεύθυνο αποκατάστασης τους είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και όχι η ανύπαρκτη κυβέρνηση ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;;;;;;;;;;

   • Είστε αχάριστοι Δήμαρχοι και νησιώτες του Αιγαίου. Ο χωρίς τσίπα ΤΣΙΠρΑΣ θα, θα, θα σας δώσει νησιωτικότητα και μεταφορικό ισοδύναμο...

    Θα παίρνουν οι νησιώτες επιδότηση στα εισιτήρια και στις μεταφορές προϊόντων όπως διατυμπανίζει και ο δικός μας ΨΕΥΤΗΣ ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ ο Κάπτεν Ηλίας ο ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρος… Τώρα εάν η ζωή στα σχεδόν ακατοίκητα νησιά γίνει πανάκριβη και θυμίζει Ελβετία δεν τους καίγεται καρφάκι… Πρέπει να είναι υπάκουοι στις εντολές της ΤΡΟΪΚΑΣ.

 2. ΒΡΕ ΚΑΚΟΜΑ ….ΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΜΠΑΓΚΛΑΒΑΣ:: ΜΕΓΑΛΟ ΣΙΝΙ…..ΦΑTE ΦΑTΕ ΠΟΥ ΝΑ ΣΚΑΣΕTE

 3. Κοιτάχτε… και βγάλτε συμπέρασμα ποιοι μιλάνε και ποιοι μας κυβερνούν . Έλεος

 4. Κάνουμε οικονομία γιατί να επενδύσουν εφόσον τα λαμόγια η προδότες τα πούλησαν όλα θα τα φτιάξουν η λαθρομετανάστες όι Τουρκάλα δες

 5. αυτοί δε μπορούν να φτιάξουν το τοίχο δίπλα στο Κως Ακτις που οι ίδιοι γκρέμισαν πριν 10 χρόνια. Είναι η πιο ανίκανη δημοτική αρχή που πέρασε απο το νησάκι μας

 6. ΟΙ ΚΜ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΜΕ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΓΛΑΣΤΡΑΚΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΩΣΤΕ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.