ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Πλήθος προσκυνητών στην μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού στην Κω | κ. Ναθαναήλ: Να μην «προδώσουμε» την ελευθερία που μας χάρισαν με τη θυσία τους 800χιλιάδες πρόγονοί μας

10
2513
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Με την δέουσα  λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε απόψε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της μεγάλης Εορτής του Ευαγγελισμού στην Κω, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ. 

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης, ο απερχόμενος Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Δ. Χούπης και ο νέος Διοικητής, Ταξίαρχος Λ. Ναζίφης, ο Τοπικός σύμβουλος Μ. Γιωργαλλής, ο Αντιπρόεδρος του ΔΙΙΚ, ο Ματθαίος Καζαμίας από τον Σύλλογο παλαιών πολεμιστών και απογόνων και πάρα πολλοί προσκυνητές.

Ξεχωριστή και η αναφορά του Σεβασμιωτάτου στην μεγάλη αυτή ημέρα του Ευαγγελισμού, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Ο Ευαγγελισμός είναι το χέρι του Θεού, ο οποίος θέλει πάντα να σώσει τον άνθρωπο από το κακό και την αμαρτία. Το γένος των Ελλήνων έχει μια ξεχωριστή σύνδεση με την ημέρα αυτή γιατί σκέφτηκε πρώτα την παρουσία του Θεού και δεν μέτρησε τις δυνάμεις του. Έτσι ξεκίνησε η ελληνική επανάσταση. Δεν υπήρχε τίποτα, ούτε καν υπόσχεση ότι κάποιος θα βοηθήσει. Κι αυτή την υπόσχεση την ‘έκλεβαν’ με δυσκολία οι δικοί μας άνθρωποι που υπηρετούσαν στις ξένες αυλές. Αυτές οι 800χιλ. άνθρωποι πιστεύοντας το Θεό και αγαπώντας την πατρίδα έδωσαν ότι πιο πολύτιμο είχαν -την ίδια τη ζωή τους- για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Σήμερα με μεγάλη ευκολία πουλάμε αδιαμαρτύρητα και χωρίς να κοκκινίζουμε την ελευθερία μας, το Θεό μας, τη θυσία των προγόνων μας.

Παρακαλούμε τον Θεό να μην μας πάρει αυτά που μας έδωσε πίσω. Γι’ αυτό κοινωνούμε τα άχραντα μυστήρια, γι’ αυτό πρέπει να έχουμε αγάπη στους διπλανούς μας αλλά και σε όλο τον κόσμο μέσα από την ελευθερία μας. Αυτή η ημέρα είναι ευκαιρία να κάνουμε τον προσωπικό μας απολογισμό για το τι μπορούμε να κάνουμε την ελευθερία που μας έδωσαν με τη θυσία τους αυτοί οι 800χιλ. πρόγονοί μας… Και όταν έρχεται η ώρα να κατηγορήσουμε κάποιον ας στρέψουμε πλέον το δάχτυλό μας στον εαυτό μας. Ας δείξουμε όλοι τον εαυτό μας για ένα καλύτερο αύριο το οποίο ευαγγελίσθηκε η παρουσία και η χάρη του Αγίου Θεού μας διά της Θεοτόκου την ημέρα του Ευαγγελισμού»

 

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σήμερα, η σκλαβιά που ζει η Πατρίδα μας, έχει άλλη μορφή. Είναι οικονομική, κοινωνική και πολιτική, αλλά το ίδιο βάρβαρη σαν τον οθωμανικό ζυγό. Ζούμε σε μια Πατρίδα υπόδουλη σε ξένους επικυρίαρχους και στα ντόπια ενεργούμενά τους. Ζούμε σε μια Πατρίδα που προσκυνάει οποιονδήποτε επιβουλεύεται την εδαφική της ακεραιότητα, προβάλλοντας ψευδεπίγραφες δικαιολογίες περί ανθρωπισμού, μετριοπάθειας, ψυχραιμίας, ποντάροντας συνέχεια σε στήριξη από τους συμμάχους, στο νατο και στην ε.ε.
    Ο τούρκος που γονάτισε στο σπαθί των Επαναστατών του ’21, κρατάει και θα εξακολουθήσει να κρατάει όμηρους (για πολύ ακόμα) Έλληνες στρατιωτικούς, οι σκοπιανοί και αλβανοί γείτονες, λαοί χωρίς φυλετική συνέχεια και ιστορία, αμφισβητούν και απειλούν (sic) τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Γκρίζες ζώνες στο Ελληνικό Αιγαίο, «Μακεδόνες» οι…ρομά των σκοπίων, για τσάμηδες, τσαμουριά και μεγάλη αλβανία μιλάει ο ράμα.

  2. Διαφωνω ΑΠΟΛΥΤΩΣ με την ΤΑΥΤΙΣΗ χριστιανισμου και Ελληνισμου.. Προκειται για μια ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ – ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΗ αυθαιρεσια που ενεχει τρομερους κινδυνους και δεν ανταποκρινεται κατα το ελαχιστο στην ιστορικη πραγματικοτητα. Ελληνες, Ελλαδα και Ελληνικος πολιτισμος υπηρχαν ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΙΝ απο τον χριστιανισμο και ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΑΝ !!! Η Ελλαδα ΜΗΤΡΑ του Πολιτισμου, δεν ειναι η Χριστιανικη Ελλαδα ΑΛΛΑ η ΠΡΟ του χριστιανισμου Ελλαδα. Αυτη ειναι η ιστορικη πραγματικοτητα. Οι «αναλυσεις» της εκκλησιας για την ιστορια της πατριδας μας ειναι παντελως ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ οσο αντιστοιχα ειναι και εκεινες των μουσουλμανων. Κανενας λαος δεν εχει και δεν πρεπει να εχει ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ και ΕΚΛΕΚΤΗ σχεση με τον Θεο του. Οποιος πιστεψε αυτες τις ΜΠΟΥΡΔΕΣ ιστορικα προκαλεσε τρομερες ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ και στο λαο του και στους αλλους. Δεν υπαρχουν εκλεκτοι λαοι αλλα απλα λαοι ο καθενας με τα καλα του και τα κακα του. ΟΛΑ τα αλλα ειναι επικινδυνες μπουρδες που καλο ειναι να σταματησουν… ομως σιγα μην σταματησουν !!! Εχει πολυ …κερδος το πραμα !!! Και σιγουρο κερδος.

  3. παλι καλα που μας είχαν δώσει τα «δάνεια της επανάστασης» και κάπως έπρεπε να πάρουν τα λεφτά τους πίσω οι Άγγλοι αλλιώς οι αντιεξουσιαστές θα ήταν Γκιουλενικοί τώρα

  4. Eχω μια….απορια. Αυτοι που παιρνουν την Τουρκικη υπηκοτητα για να προχωρησουν στην καριερα τους προδιδουν τους 800.000 νεκρους του Αγωνα κατα των Τουρκων ???? Οχι τιποτα αλλο αλλα να προσεχουμε τι λεμε. Ηρεμα ,σεμνα και ταπεινα. ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΙΚΑ ΓΚΑΟΥ……..

  5. ΠΩΣ ΠΟΥΛΑΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΤΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΜΑΣ»»ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΙΖΟΝΤΑΣ

    • Στο σκολειό δε σας μάθανε ορθογραφία, συντακτικό, επιτονισμό;

      Ή μηπως περιμένετε την επιφοίτηση;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ