ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Η Κως +12% – Αυτή είναι η εικόνα των προκρατήσεων για Ελλάδα, Τουρκία, Αίγυπτο, Κύπρο στην Αγγλία

10
856
Πιστοί στην τακτική μας, να σας ενημερώνουμε κατ’ αποκλειστικότητα, για τα σημαντικά θέματα του Τουρισμού, και επειδή πολύς λόγος γίνεται για τις προκρατήσεις από την Αγγλία, για το 2017, σας αποκαλύπτουμε πως έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ αυτή τη στιγμή, τα στοιχεία για την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, όπως προέκυψαν από ρεπορτάζ μας, με τους τρεις κορυφαίους tour operators της βρετανικής αγοράς.
Η Ελλάδα έχει ξεκάθαρα το προβάδισμα με υψηλά ποσοστά, η Κύπρος κινείται ξεκάθαρα θετικά, ενώ έντονα πτωτικά κινείται η Τουρκία και ακόμη χειρότερα κινείται η Αίγυπτος.
Πιο αναλυτικά και με βάση τις προκρατήσεις που έχουν περάσει στα συστήματά τους οι τρεις κορυφαίοι t.o’s της αγοράς ( TUI, THOMAS COOK και JET2) η Ελλάδα εμφανίζει αύξηση στις προκρατήσεις της τάξης του 14% ( από 10 έως 18%, ανάλογα τον tour operator και την περιοχή).
Χαρακτηριστικά η Κρήτη εμφανίζει αύξηση 18%, η Κως 12%, η Χαλκιδική 16% και η Ρόδος 11%.
Οι προκρατήσεις τον Σεπτέμβριο κινήθηκαν σημαντικά υψηλότερα, ( 20-25%), απ’ ότι τον Οκτώβρη (15-16%), που παρουσιάστηκε μια επιβράδυνση, σε κάθε περίπτωση όμως η αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2015 είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η Κύπρος εμφανίζει μια μεσοσταθμική αύξηση 8%, ενώ Τουρκία και Αίγυπτος συνεχίζουν να κινούνται έντονα καθοδικά, χωρίς να διαφαίνεται ανάκαμψη στον ορίζοντα. Συγκεκριμένα η Τουρκία εμφανίζει μειώσεις της τάξης του 30% έως 40%, με την Αττάλεια να «προπορεύεται» (-40%) και το Νταλαμάν (Aegean Coast) να ακολουθεί με -30%.
ekthesi-londinou-wtm003
Στην Αίγυπτο η κατάσταση είναι απελπιστική, με το Λούξορ και το Σαρμ Ελ Σεϊχ να μην υπάρχουν ουσιαστικά ως προορισμοί, ενώ στην Ουργκάντα η μείωση είναι της τάξης του 25%, η οποία αποτελεί ουσιαστικά ίσως τον μοναδικό ενεργό προορισμό της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης σε δήλωσή του έκανε λόγο για μονοψήφια αύξηση των προκρατήσεων προς Ελλάδα, «τοποθετώντας» την στο 9%, ενώ η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, μίλησε για αύξηση 23%, διευκρινίζοντας ότι τα στοιχεία αφορούν στο διάστημα μέχρι 30.9.
pnai_kountoura
ekthesi-londinou-wtm004

Γ. Χατζημάρκος: «Στην WTM του Λονδίνου, “εισπράττουμε” τα θετικά αποτελέσματα της σκληρής προσπάθειας που καταβάλαμε, να διατηρήσουμε τον τουρισμό στα νησιά μας, αλώβητο από τις αλλεπάλληλες αρνητικές συγκυρίες» 

Αύξηση κατά μέσο όρο 12% στις προκρατήσεις για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, δίνουν μέχρι στιγμής οι μεγάλοι tour operators, στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση παγκοσμίως

 0-02-04-a1f5402cc8dcba9375cbcfcdfad42b38ac1ef0c957e602e532e369677ad60068_full

Τα θετικά μηνύματα του τελευταίου διαστήματος, όσον αφορά την τουριστική περίοδο του 2017, επιβεβαιώθηκαν και επισήμως από τα στοιχεία των προκρατήσεων των μεγαλύτερων tour operators, που παρουσιάστηκαν στην διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου World Travel Market.

Οι μέχρι στιγμής προκρατήσεις, σε σύγκριση με τα ποσοστά των προκρατήσεων την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι,  δείχνουν αύξηση των αφίξεων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, της τάξης του 12%, ενώ θετικά είναι τα μηνύματα και για το νησί της Κω, γεγονός που καταδεικνύει ότι η μεθοδική προσπάθεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, του ΣΕΤΕ και της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, αποδίδει και φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαφαινόμενη αύξηση των αφίξεων για το 2017, έρχεται σε συνέχεια της φετινής σεζόν, όπου ο εισερχόμενος τουρισμός σημείωσε νέα ρεκόρ, γεγονός που προκαλεί εύλογη αισιοδοξία για ακόμη καλύτερες επιδόσεις στο μέλλον.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, από το Λονδίνο όπου βρίσκεται και σχολιάζοντας τα στοιχεία των προκρατήσεων, δήλωσε:

«Βρισκόμαστε στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση που γίνεται στον κόσμο, την WTM, όπου συμμετέχουν 182 χώρες. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στέκεται ανάμεσα σε αυτές , με μια πολύ ισχυρή, πολύ προσεγμένη και ιδιαίτερη παρουσία φέτος. Επιδίωξή μας ήταν να αφήσουμε,  με τον καλύτερο τρόπο, το αποτύπωμα των νησιών μας στην διεθνή τουριστική αγορά, να στηρίξουμε και να προβάλουμε την ταυτότητά τους. Μέχρι στιγμής, στην WTM και από όλες τις επαφές που έχουμε εδώ, καταγράφουμε μόνο θετικά μηνύματα. Τα στοιχεία των προκρατήσεων δείχνουν ότι κινούμαστε με θετικό πρόσημο γύρω στο 12%. Είναι ένα  ποσοστό, που δημιουργεί  πολύ μεγάλη προσδοκία για το 2017. Ας μην ξεχνάμε ότι ερχόμαστε από μια χρονιά που ήδη σημειώθηκαν ρεκόρ αφίξεων.

Τα εξαιρετικά αισιόδοξα μηνύματα που εισπράττουμε, εδώ στο Λονδίνο, μας χαροποιούν και για ένα επιπλέον λόγο: αποτυπώνουν το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που κάναμε τα δύο τελευταία χρόνια, για να διατηρήσουμε τον τουρισμό στα νησιά μας, αλώβητο από τις αλλεπάλληλες αρνητικές συγκυρίες. Στην πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε, η στήριξη του τουρισμού και ειδικά στη νησιωτική Ελλάδα, είναι ένα στοίχημα επιβίωσης.

Ως Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έχουμε επενδύσει πάρα πολύ στον τουρισμό και εξακολουθούμε να διοχετεύουμε ένα πολύ μεγάλο μέρος της ενέργειά μας αλλά και του προϋπολογισμού μας, για την στήριξή του,  ακριβώς επειδή είναι ο μοναδικός κλάδος της οικονομίας ο οποίος μπορεί να δώσει, θέσεις εργασίας, εισόδημα, ελπίδα στην νησιωτική κοινωνία.

Είμαι βέβαιος πως αν δουλέψουμε όλοι με σεμνότητα, σοβαρότητα, με σχέδιο και μεθοδικότητα, θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε αυτή τη δυναμική που σήμερα υπάρχει, για να στηρίξουμε την μοναδική πηγή αισιοδοξίας στη χώρα μας, που είναι ο τουρισμός».

ekthesi-londinou-wtm002
ekthesi-londinou-wtm008
wtm_gnto_ksd_copyright-640x480

10 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μηνά μου, στο τραπέζι βλέπω light πράγματα... όχι ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ και ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ;;; Περίμενε λίγο, τον Γενάρη ο Σουλτάνος θα σου στείλει φανόχτες.

  Με την ανεξέλεγκτη ροή Μαύρων φανοχτών κατά τον Πη που ο Σουλτάνος ΕΡΝΤΟΓΑΝ θα μας στείλει πεσκέσι, οι ακυρώσεις θα ξεπεράσουν τις προκρατήσεις … και με 24% ΦΠΑ δεν θα μένει τίποτα. Απλώς θα κάνεις τον εισπράκτορα του ΣφΥΡΙΖΑ…

 2. Πόσο ΒΛΑΚΑΣ πρέπει να είσαι για να καταλάβεις ότι το πρόωρο Booking είναι ΧΑΣΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ;

  Έρχονται με τιμές εξευτελισμού τουρίστες της φτώχειας που μόνο τα σκατά τους θα αφήσουν στο νησί και μάλιστα με ΦΠΑ 24 %…

 3. Βρε Ντίνα, γιατί δεν ρωτάς τους κολλητούς σου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ να σου πει ποτέ οι προκρατήσεις θα γίνουν ακυρώσεις;

  Τότε θα δούμε πως θα σώσεις την παρτίδα…

  • Δεν υπάρχει περίπτωση να πάνε οι ΜΚΟ σε άλλο ξενοδοχείο, πάνε οργανωμένα μόνο σε αυτά της κυρίας

   Έχει μαντρώσει όλες τις ΜΚΟ στο ξενοδοχείο της. Σιγά με τόσα κονέ που έχει με τα στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που θα ξεφύγει κάποιος. Και να θέλουν οι άλλοι να τσιμπήσουν κανένα δεν βρίσκουν, η κυρία έχει απλώσει δίχτυ αλληλεγγύης…

  • Η ΚΩΣ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ δήλωσε η οικονομούσα από το προσφυγικό πρόεδρος, και ο τουρισμός ΤΖΟΓΟΣ ΣΕ ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΣΟΧΑ…

   ΘΑ ΠΑΤΩΣΕΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ 2017 με όλα όσα έρχονται. Δεν τόλμησε να αναφέρει, ΦΠΑ 24%, ΕΝΦΙΑ +30%, νέοι φόροι στις εταιρείες!!! Και τώρα που έφυγε λόγω προσφυγικού η Ryan Air ΝΤΙΝΑ τι θα λες;;; ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ;;; Πήρα τα μυαλά της αέρα και ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ!!! ΜΟΝΟ ΜΕ ΟΡΟΛΟΓΙΕΣ ΚΟΥΝ-ΚΑΝ ΚΑΙ ΠΟΚΑΣ ΟΜΙΛΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΙ «ΠΑΩ ΠΑΣΟ και τα ΡΕΣΤΑ ΣΑΣ»… Η σεζόν έκλεισε με μείωση τζίρου 30% στις περισσότερες επιχειρήσεις και οι φορολογικές υποχρεώσεις αυξάνονται. Τώρα περιμένουμε την ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ…. Ο ΤΟΥΡΙΤΣΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΖΟΓΟΣ, ΠΟΚΕΡ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ!!! ΠΙΑ ΠΑΡΤΙΔΑ ΡΕεεεέ ;;; ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ο άνεργος …

 4. Τα βλέπετε;Κανονίστε να κάψετε πάλι το νησί,και μετά να έρθετε να μας πείτε πως σώσατε την παρτίδα..
  Τσιμουδιά. Τα παιδιά του Λινοπότη που τα τρώει ο κ…ος τους να πάνε να ασχοληθούν με τίποτα άλλο… Άστε μας να δουλέψουμε τουλάχιστον του χρόνου….

 5. ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ – ΣΟΒΑΡΕΣ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ 1

  Επεισόδια σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης στο κέντρο της Σάμου ανάμεσα σε λαθρομετανάστες και ντόπιους νεαρούς της περιοχής. Κατά τα επεισόδια πετάχτηκαν πέτρες αναποδογυρίστηκαν κάδοι απορριμμάτων, ενώ μπήκαν και φωτιές σε αυτούς.
  Όπως μετέδωσε ο σταθμός Αιγαίου της ΕΡΤ κατά τις συμπλοκές τραυματίστηκε στο κεφάλι ένας λαθρομεταμετανάστης, ενώ ένας νεαρός Σαμιώτης μεταφέρθηκε με θλαστικό τραύμα στο νοσοκομείο.
  Όλα ξεκίνησαν όταν οι νεαροί κάτοικοι της Σάμου δέχθηκαν επίθεση «από τους λαθρομετανάστες οι οποίοι κάθε βράδυ κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης πίνοντας και δημιουργώντας επεισόδια». Οι Έλληνες νεαροί τόνισαν ότι δέχθηκαν αναίτια και προκλητική επίθεση από τους λαθρομετανάστες ενώ συζητούσαν και έπαιζαν έξω από το Δημαρχείο στο Βαθύ.

 6. Υπάρχουν κάποιοι που αντί να αισιοδοξούν και να βοηθούν ώστε η Κως να ακούγεται μόνο για την φιλοξενία της και την υψηλή παροχή υπηρεσιών, ετοιμάζουν το κλίμα με <> με ανεξέλεχτες ροές κ.λ.π. Επειδή κληρονόμησαν φραγκάκια απο τον μπαμπά δεν τούς νοιάζει και μια μείωση πάλι του χρόνου.Όμως για κάποιους άλλους τα πράγματα είναι οριακά…

 7. ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ – ΣΟΒΑΡΕΣ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ 2

  Κατά τα επεισόδια πετάχτηκαν πέτρες αναποδογυρίστηκαν κάδοι απορριμμάτων, ενώ μπήκαν και φωτιές σε κάποιους από αυτούς. Μετά από δύο ώρες περίπου διαπραγματεύσεων μεταξύ λαθρομεταναστών και αστυνομίας και την παρέμβαση διμοιρίας των ΜΑΤ τα πνεύματα ηρέμησαν. Επίσης, ένα πυροσβεστικό όχημα επιχείρησε στην περιοχή σβήνοντας φωτιές που είχαν ανάψει αφού λόγω των ισχυρών ανέμων υπήρχε κίνδυνος επέκτασης τους.
  Υ.Γ.Σε πρόσφατη ανάρτησή μας για επεισόδια μεταξύ λαθρομεταναστών κρούαμε τον κώδωνα του κίνδυνου, θέτοντας το εξής ερώτημα: «πότε θα αρχίσουν τα επεισόδια και τα μαχαιρώματα… εκτός των hotspots, με θύματα ανύποπτους Έλληνες! ». Δυστυχώς δεν άργησε η ώρα που επιβεβαιωθήκαμε ως προς το πρώτο σκέλους του ερωτήματός μας ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθούμε και στο δεύτερο και θρηνήσουμε θύματα.

 8. Μπράβο σε αυτούς που έτρεξαν στην έκθεση με ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΔΑ για το καλο του νησιού και ντροπή στους καναπεδατους που σχολιάζουν αυτούς που τρέχουν ΚΑΙ για την πάρτη σας, δεν το χωράει ο νους μου δηλαδή αυτο το νησι ζει 99% απο τον τουρισμό και 5-10 άνθρωποι κάνουν ουσιαστική δουλειά για να επιβιώσουμε όλοι και η αντίδραση μας είναι να τους κατηγορούμε και να τους προσβάλουμε αυτούς και τις οικογένειες τους με την πρώτη ευκαιρία, εάν νομίζετε κάποιοι οτι είστε καλύτεροι βγείτε μπροστά και αναλάβετε πρωτοβουλίες και ευθύνες

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ