ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Κοσμοσυρροή στην χειροτονία του π. Αμβροσίου και την προχείρισή του εις Αρχιμανδρίτη

13
6319

ΔΕΙΤΕ  ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Κοσμοσυρροή στην χειροτονία του π. Αμβροσίου Καμπούρογλου και την προχείρισή του εις  Αρχιμανδρίτη της ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου από τον Σεβασμιώτατο Καρπάθου-Κάσου κ. Αμβρόσιο

Ρεπ. Ξανθίππη Αγρέλλη – Γιάννης Κιάρης

Μέσα σε κλίμα χαράς και συγκινήσεως ετελέσθη σήμερα Κυριακή της Ορθοδοξίας στον κατάμεστο (εντός και εκτός) Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου Κω η εις πρεσβύτερον χειροτονία του Ιεροδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου π. Αμβροσίου Καμπούρογλου και η προχείρισή του σε Αρχιμανδρίτη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιο (του οποίου το όνομα έδωσε στον Ιεροδιάκονο Αμβρόσιο ο γέροντάς του Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου προς τιμήν του πνευματικού του πατρός Μητροπολίτου Αμβροσίου).

Κατά τη διάρκεια του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπάθου – Κάσου κ. Αμβρόσιο πλαισίωναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ και ο νέος Μητροπολίτης Σύμη, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος μετά των Αρχιμανδριτών (π. Καλλινίκου Μαυρολέοντα και π. Αμβροσίου Μαναρουλά από Κάρπαθο) και πολλών Ιερέων απ’όλο το νησί.

Μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος που προσήλθε για το χαρμόσυνο αυτό γεγονός αναφωνώντας το ΑΞΙΟΣ (!!!) αλλά και να δώσει τις ευχές του στο νέο Αρχιμανδρίτη ήταν μεταξύ άλλων: οι Βουλευτές Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός του ΣΥΡΙΖΑ και Μάνος Κόνσολας της Νέας Δημοκρατίας, ο Έπαρχος Κω Γ. Χαλκιδιός, ο Πρόεδρος του Δημ. συμβουλίου Α. Κρητικός (ο Δήμαρχος Κω απουσιάζει εκτός Κω), η Αντιδήμαρχος Ε. Παπαχρήστου, η επικ.  του Οράματος Ι. Ρούφα, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Δ. Χούπης, ο Σοφολογιώτατος Ιμάμης Κω, οι πρώην Δήμαρχοι Σ. Μπίλης και Θ. Βαρκάς, περιφερειακοί, δημοτικοί, τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου απ’όλο το νησί.

Στην ομιλία του o νέος Αρχιμαδρίτης π. Αμβρόσιος αφού εξέφρασε κατασυγκινημένος θερμές ευχαριστίες τόσο στο γέροντά του Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ για την πατρική του αγάπη και καθοδήγηση, όσο και στους έτερους Αρχιερείς, αλλά και τους κατά σάρκα γονείς, τα αδέλφια του και όλους τους παριστάμενους, αναφέρθηκε στην εντολή που του έδωσε ο Σεβασμιώτατος για το «βαρύ όνομα» που φέρει, λέγοντας ότι «δεν αψήφισε ούτε μία μέρα αυτή την εντολή».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπάθου-Κάσου κ. Αμβρόσιος εξέφρασε λόγους πατρικής αγάπης για τον νέο Πρεσβύτερο και τις αρχές που πρέπει να διέπουν τον μοναχό. Του συνέστησε δε να μελετήσει την διατριβή του καθηγητή κ. Μουρατίδη περί της υπακοής. Και τον προέτρεψε να δίνει προσοχή στα επιγράμματα που βρίσκονται πάνω από την Ωραία Πύλη κάθε ναού (ενθυμούμενος το επίγραμμα που υπάρχει στη Μονή Μεγίστης Λαύρας «Ορών το βήμα της Τραπέζης Κυρίου, φόβω πρόσελθε») λέγοντας χαρακτηριστικά για το μυστήριο της Ιερωσύνης που λαμβάνει «ποια δύναμη λοιπόν μπορεί να σου δώσει αυτή την εξουσία; Ποια δύναμη κοσμική μπορεί να σε εξυψώσει από τα επίγεια εις τα επουράνια; Να γιατί πρέπει αυτή τη δύναμη που θα λάβεις να την κρατήσεις ψηλά…»

Αμέσως μετά την εις πρεσβύτερον χειροτονία ο Σεβασμιώτατος κ. Αμβρόσιος προχείρισε τον νέο Ιερέα σε Αρχιμανδρίτη και του επέδωσε το εγκόλπιο που του είχε προσφέρει ο κ. Ναθαναήλ κατά την εις Επίσκοπον χειροτονία του στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό (Κυριακή της Ορθοδοξίας το 2009). Ενώ στον κ. Ναθαναήλ χάρισε ένα εγκόλπιο το οποίο έλαβε από τον π. Χρυσόστομο κατά την ημέρα της δικής του χειροτονίας.

Ακολούθησε με λαμπρότητα η περιφορά των Εικόνων σε ανάμνηση της αναστήλωσης των ιερών εικόνων η οποία έχει καθιερωθεί από την εκκλησία μας την Α’ Κυριακή των Νηστειών ή Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Ο νέος Αρχιμαδρίτης π. Αμβρόσιος Καμπούρογλου παραλαμβάνει, ως γνωστόν, ως Ιερατικός Προϊστάμενος την ενορία του Αγ. Παύλου Λινοποτίου από τον αποχωρούντα νέο Μητροπολίτη Σύμης κ. Χρυσόστομο.

ΑΞΙΟΣ!!!

ΒΙΝΤΕΟ από Δημοτική Τηλεόραση Κω

Κυριακή τῆς Ὀρθοδοξίας καί χειροτονία πρεσβυτέρου στόν Ἅγιο Παῦλο πόλεως Κῶ

Κυριακή τῆς Ὀρθοδοξίας καί χειροτονία πρεσβυτέρου στόν Ἅγιο Παῦλο πόλεως ΚῶΤό πρωί τῆς Κυριακῆς 25ης Φεβρουαρίου ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπάθου καί Κάσου κ. Ἀμβρόσιος, προσκεκλημένος τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Ναθαναήλ, τέλεσε τή Θεία Λειτουργία στόν Ἱερό Ναό Ἁγίου Παύλου πόλεως Κῶ. Μαζί του λειτούργησαν ὁ Σεβ. Μητρ. Κώου καί Νισύρου κ. Ναθαναήλ καί ὁ Σεβ. Μητρ. Σύμης κ. Χρυσόστομος.

Στήν ἐπίσκεψή του στήν Κῶ τόν Σεβ. Μητρ. Καρπάθου καί Κάσου συνοδεύσαν ἀπό τήν Κάρπαθο ὁ Πανοσ. Ἀρχιμ. π. Καλλίνικος Μαυρολέων, Καθηγούμενος τῆς Ἱερᾶς Πατριαρχικῆς καί Σταυροπηγιακῆς Μονῆς Ἁγίου Γεωργίου Βασσῶν Καρπάθου καί ὁ Πανοσ. Ἀρχιμ. π. Ἀμβρόσιος Μαναρουλᾶς.

Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπάθου καί Κάσου κ. Ἀμβρόσιος χειροτόνησε τόν διάκονο π. Ἀμβρόσιο Καμπούρογλου σέ πρεσβύτερο καί ἀμέσως μετά, κατά τήν ἐπιθυμία τοῦ Σεβ. Ποιμενάρχου μας, τοῦ ἀπένειμε τό ὀφφίκιο τοῦ Ἀρχιμανδρίτου.
Πρό τῆς χειροτονίας ὁ π. Ἀμβρόσιος ἀνεφέρθη μέ λόγια εὐγνωμοσύνης πρός τούς παρόντες ἀρχιερεῖς, τούς γονείς καί τά ἀδέλφια του, καθώς καί πρός ὅλους ὅσοι τόν ἐστήριξαν καί τόν βοήθησαν κατά τήν πορεία του πρός τό Ἅγιο Θυσιαστήριο.

Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπάθου καί Κάσου κ. Ἀμβρόσιος, ἐμφανῶς συγκινημένος ἀπό ἀναμνήσεις ἀπό τήν πολυετῆ διακονία του στήν Κῶ, ἐνουθέτησε πατρικά τόν χειροτονούμενο, ἐπήνεσε τήν μέχρι τώρα πορεία του, τόν προέτρεψε νά ὑπηρετεῖ μέ αὐταπάρνηση τόν εὐσεβῆ λαό τῆς Κῶ καί νά συνεχίσει τήν ὑπακοή πρός τόν πνευματικό του πατέρα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου καί Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ὅπως ἔπραξε καί πράττει ὁ Γέροντάς του.

Μετά τή Θεία Λειτουργία ἔγινε ἡ Ἀκολουθία τῆς Ἀναστηλώσεως τῶν Εἰκόνων καί ἡ λιτάνευσή τους γύρω ἀπό τόν Ἱερό Ναό.

Παρέστησαν οἱ πολιτικές καί στρατιωτικές ἀρχές τοῦ τόπου καί πλῆθος πιστῶν.

ΔΕΙΤΕ περισσότερες φωτο στον παρακάτω σύνδεσμο:

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΑΙ? ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΛΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ???!

  2. ΑΞΙΟΣ. Μεγάλη ημέρα για την Ορθοδοξία και τον άξιο π. Αμβρόσιο ,παραλαμβάνει μεγάλη παρακαταθήκη από τον Σεβ. Χρυσόστομο στον Αγ .Παύλο στο Λινοπότι.

    • ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΕΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΠΩΣ Ο π. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ,

  3. Τι στρας, χρυσα, ασημικά, πολύχρωμες στολές, πετροστολιστες κορώνες/κοντάρια, και θεογκλαμουριες γενικότερα; Χάθηκαν λιγη αξιοπρέπεια και σεμνότητα; Τον φτωχό Χριστο αντιπροσωπεύουν, οχι τους πάουερ ρέιτζερς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.