ΟΡΑΜΑ: Όλα τα σχολεία θα μπορούσαν να είναι έτοιμα τουλάχιστον 6 μήνες νωρίτερα… Αν δούλευαν, αντί να δουλεύουν την κοινωνία

21
1173

Όλα τα σχολεία θα μπορούσαν να είναι έτοιμα τουλάχιστον 6 μήνες νωρίτερα

Κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνεται η εκτίμησή μας πως η υπόθεση των τριών σχολείων αναδεικνύει τη διοικητική ανικανότητα Κυρίτση και την πολιτική απομόνωση που τον έχουν οδηγήσει οι επιλογές του. Πολύ απλά δεν του δίνει κανένας σημασία με αποτέλεσμα να την πληρώνει το νησί.

Όσο περισσότερο αναζητούμε τα έργα και τις ημέρες Κυρίτση στην υπόθεση σχολεία τόσο ενισχύεται η πεποίθησή μας πως αν δούλευε, αντί να δουλεύει την κοινωνία, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές αυτή τη στιγμή το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας των σχολείων θα ήταν ως εξής, με οποιαδήποτε διαδικασία:

2ο ΓΕΛ επαναλειτουργία Απρίλιος-Μάιος 2018

1ο Γυμνάσιο επαναλειτουργία Ιούνιος-Ιούλιος 2018

1ο Λύκειο Οκτώβριος 2018-Νοέμβριος 2018

Δείγμα της διοικητικής ανικανότητας της ομάδας Κυρίτση και του εμπαιγμού που υφίσταται η σχολική κοινότητα και η Κωακή κοινωνία στο σύνολό της είναι οι διαβεβαιώσεις που έδιναν Γερασκλής και Παπαχρήστου στις 19 Ιανουαρίου προς τους διευθυντές των τριών σχολικών μονάδων ότι σε 20 ημέρες, τάχα μου, θα έχουν εγκατασταθεί οι «επιλεγμένοι» εργολάβοι.

Σήμερα ένα μήνα μετά το μόνο που μπορεί να ψελλίσει ο κος Κυρίτσης είναι η ευχή να προλάβουμε έστω ένα σχολείο να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβρη που και αυτό είναι ψέμα.

Δυστυχώς το τρένο χάθηκε γιατί το μείζον ζήτημα δεν ήταν η επαναλειτουργία των σχολείων αλλά η «διαπραγμάτευση» με τους «επιλεγμένους» εργολάβους.

Σε λίγες μέρες θα επανέλθουμε ενώπιον όλων των εμπλεκομένων με ξεκάθαρα στοιχεία για την κωλυσιεργία Κυρίτση στο μοναδικό σοβαρό ζήτημα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει μετά το σεισμό και ήταν στις αρμοδιότητες του Δήμου της Κω καθώς όλες οι υπόλοιπες αποκαταστάσεις αφορούν τον κρατικό μηχανισμό.

Τέλος τον προκαλούμε, επειδή αφήνει αιχμές να αιωρούνται προκειμένου να καλύψει την ανικανότητά του, να μας παρουσιάσει ένα στοιχείο που να αποδεικνύει αν τον εμποδίσαμε και σε ποιο σημείο να τρέξει γρήγορα και νόμιμα τις διαδικασίες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΡΑΜΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΩ

21 ΣΧΟΛΙΑ

  1. το θέμα που απασχολεί την κοινωνία είναι να γίνει η δουλειά , οι φλυαρίες είναι πολυτέλεια όσων αδρανούν και απλώς κρίνουν

  2. οι αρχιερεις της διαπλοκης της αρπαγης, των εργολαβων ,των κλιματιστικων ,των λεωφορειων ,των τρενων,

    της πουγκας.μεγαλο δουλεμα.

  3. Τώρα που τους είπατε ότι δεν δουλέυουν τους κάνατε τη μούρη κρέας. Πότε να προλάβουν να δουλέψουν; Μόνο δελτιά τύπου, συνεντεθξεις , ταξιδακια και χοροσπερίδες είναι.

  4. Ελεος ρε παιδια.Ετσι κανετε αντιπολητευση και περιμενετε να παρετε ψηφους?Βοηθηστε ολοι μαζι να τελειωνει το θεμα μετα απο το κακο που μας βρηκε.Εξαλου ολοι στξ Κω μενουμε και ολοι γνωριζομαστε.Μηπως θελετε να κανουν τοσο γρηγορα οσο εσεις με το 7ο δημοτικο?Τοτε που το μονο που κανατε ηταν το παρκιγκ απεναντυ…….. να μην κανω διαφημιση?Ελεος πια

  5. ….Μα αφου δεν ειναι στο χερι τους κυρια Ρουφα,
    χρειαζονται εγκρισεις και υπογραφες απο ξενα χερια
    και επρεπε να φιλησουν κατουρημενες ποδιες!!

  6. Η ξανθιά αγρότισσα με τον γραμματικο της μακρυγιαννη ξανακτυπησαν !
    Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να κάνετε και άλλο ένα όραμα γιατί αυτό που σας άφησε ο Καϊσερλης το διαλύσατε .
    Στο χοτ σποτ κάνουνε προσλήψεις ! Θα ήταν καλύτερα να πηγαίνατε υποψήφιοι εκεί

    • πολύ σωστα τα λες φιλε εργολαβε λασπολογε,το παραλογο θα ηταν να εβλεπες πως σε μια νυχτα τρεις εργολαβοι πηραν τρια διαφορετικα εργα από 1εκ. ο καθενας τους….αλλα είπαμε εσυ στην μπετιονιερα.

  7. Επίτευγμα Σύριζα: Διόρισαν... βοηθό τεμπέλη για να κάνει παρέα στον Καρανίκα!

    Σύμφωνα λοιπόν με τα «Παραπολιτικά» το μεγαλύτερο βύσμα του Αλέξη απέκτησε βοηθό, καθώς ανακοινώθηκε μέσω ΦΕΚ ο διορισμός ενός μετακλητού υπάλληλου από την νεολέρα Σύριζα στο γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασµού της Γενικής Γραµµατείας του Πρωθυπουργού.Με άλλα λόγια ο Σύριζα διόρισε βοηθό τεμπέλη για τον Καρανίκα. Μπορεί να χαλάσει το τηλεκοντρόλ για παράδειγμα, ποιος θα τρέξει να φέρει μπαταρίες την ώρα που δείχνει την Μενεγάκη; Ο Καρανίκας;Όχι, βέβαια, διορίστηκε αρμόδιος βοηθός για τον άοκνο αντιρρησία συνείδησης και δια βίου άεργο.Μάλιστα, ο ειδικός σύμβουλος (!) του Αλέξη είναι ιδιαίτερα χαρούµενος αυτή την περίοδο, καθώς το νοµοσχέδιο για το οποίο «πάλεψε» δεόντως, αυτό για τη φαρµακευτική κάνναβη, κατατέθηκε την προηγούµενη εβδοµάδα προς ψήφιση στη Βουλή.Μετά τον νόμο για την αλλαγή φύλου, δουλειές με… φούντες για τον Καρανίκα!

  8. Το μέγα θέμα, είναι η τύχη των «παλιών» στρατοπέδων. Τι θα γίνουν; Κανένας «αρμόδιος» δε δίνει σαφή απάντηση. Γιατί; Διότι, από το προσεχές καλοκαίρι, οι Τσιπροκαμμένοι θα τα μετατρέψουν σε hotspots, για να υποδεχθούν «προσφυγάκια»! Πρόκειται για έτοιμους χώρους, δυο-τρεις μέρες θα κάνουν οι στρατιώτες με τις εργασίες των μετατροπών και θα δοθούν προς χρήση στους νέους «δικαιούχους» τους! Η δε εγκατάσταση των «προσφύγων» θα γίνει άμεσα (μέσα σε μια νύχτα!), για να φέρουν τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών προ τετελεσμένου γεγονότος!https://ethnikismos.net/2018/02/21/ιδου-τα-13-στρατοπεδα-που-το-καλοκαιρι-θ/

  9. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ… ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ! «ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ» ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΙΝΑΝΕ, ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΓΛΕΝΤΑΝΕ»

    Σαΐνια οι συριζοκαμμένοι! Ανακάλυψαν… ρατσισμό ακόμα και στο καρναβάλι!
    Έτσι, επιχειρούν να δημιουργήσουν θέμα για το σύνθημα «Οι Έλληνες πεινάνε, οι αλλοδαποί γλεντάνε», που ήταν γραμμένο σε άρμα «ρατσιστών-καρναβαλιστών» στην Ιτέα, και υπέβαλλαν την αρμόδια για την εορταστική παρέλαση αντιδήμαρχο της πόλης σε κανονική… ανάκριση, για το πώς επέτρεψε ένα τέτοιο «ρατσιστικό» σύνθημα! Η αντιδήμαρχος έδωσε την ακόλουθη απάντηση στους συριζοκαμμένους ιεροεξεταστές της πολιτικής ορθότητας: «Φυσικά και δεν γνωρίζαμε τι θα έχει το άρμα, ούτε και παρεμβαίνουμε ως λογοκριτές στην σάτιρα που θέλει να κάνει κάθε ομάδα. Έχουμε 1000 καρναβαλιστές, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα γράφει ο καθένας. Το είδαμε στην παρέλαση. Αλλά δεν μπορεί ο δήμος να παρέμβει».

  10. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ… ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ! «ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ» ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΙΝΑΝΕ, ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΓΛΕΝΤΑΝΕ»

    Ωστόσο, αυτοί δεν ικανοποιήθηκαν από την απάντησή της:«Στην επίμονη ερώτησή μας πάντως, σήμερα που είναι πια Τρίτη, και έχει περάσει η παραζάλη της αποκριάς: Πώς κρίνει πολιτικά αυτό το μισαλλόδοξο και ρατσιστικό σύνθημα η απάντηση της κυρίας αντιδημάρχου ήταν κατηγορηματική: Είναι σάτιρα και δεν κάνουμε λογοκρισία».
    Παραδίδουμε στη χλεύη σας τους επίδοξους λογοκριτές ακόμα και των… καρναβαλιών!

  11. Όπως το θέτει ο Θουκυδίδης στην Ξυγγραφή του, «την δε παρά θάλασσαν νυν Μακεδονίαν Αλέξανδρος ό Περδίκκου πατήρ και οι πρόγονοι αυτού, Τημενίδαι το αρχαίον όντες εξ Άργους, πρώτοι εκτήσαντο και εβασίλευσαν αναστήσαντες μάχη εκ μεν Πιερίας τούς Πίερας…» (2, 99)Δηλαδή: «Την σύγχρονη παραθαλάσσιά Μακεδονία ό Αλέξανδρος ό πατέρας τού Περδίκκα και οι πρόγονοι αυτού, πού ήσανΤημενίδες και κατά την αρχαία εποχή ήλθαν από το Άργος, πρώτοι κατέκτησαν και ίδρυσαν βασίλειο, αφού με μάχη ξεσήκωσαν από την Πιερία τούς Πίερες.»Πέραν τούτου ουδέν χωράει. Η Μακεδονία είναι μονάχα Ελλάδα και Μακεδόνες είναι μονάχα οι Έλληνες απόγονοι των Τημενίδων που ξεκίνησαν από το Άργος και έφτιαξαν το βασίλειο της Μακεδονίας. Αντιθέτως, οι σκοπιανοί είναι ένα συνονθύλευμα Ρομά, Σέρβων, Βούλγαρων, Αλβανών και μίας Ελληνικής Μειονότητας τα δικαιώματα της οποίας οφείλει να διεκδικήσει το ελλαδικό κράτος. Αυτή είναι η μία και μόνη αλήθεια περί του ζητήματος.

  12. Πέρα, όμως, από το ζήτημα της εθνικότητας υπάρχει και το ζήτημα της γλώσσας, όπου και πάλι δεν τίθεται ζήτημα αυτοπροσδιορισμού, αλλά ιστορικής πραγματικότητας. Οι σκοπιανοί μιλάνε μία διάλεκτο της βουλγαρικής που προφανώς ουδεμία σχέση έχει με την Μακεδονία. Συνεπώς, οι σκοπιανοί ας πάρουν τον… αυτοπροσδιορισμό τους μακριά από το οτιδήποτε Ελληνικό, ειδικά αν βιάζονται, όπως λένε, να εισέλθουν στους κόλπους της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Την χώρα τους δεν την λένε Μακεδονία, ούτε οι ίδιοι είναι Μακεδόνες, ούτε μιλάνε την «μακεδονική».

  13. ΡΕ ΙΩΑΝΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΣΑΣ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ. ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΛΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥΓΚΑ.

  14. Φίλε αγρότη η Ιωάννα είναι μια άξια γυναίκαμε αρχ…α και το έχει αποδείξει. Τα επιχειρήματα σου δεν πείθουν κανέναν πια. Όσο για τον κο Φραγκούλη μιλάμε για ένα κορυφαίο μυαλό στο νησί μας.

  15. Αχ σας παρακαλ’ω παψτε να θςελετε να μοιαζετε στην…….δεν θα τα καταφέρεται ακομα και το μαλλι απωθημένα ειχατε ?ελεος

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ