ΒΙΝΤΕΟ Γ. Χατζημάρκος στο Δημ. Συμβούλιο Κω Live: Τα σχολεία ο Δήμος, τους Ναούς εμείς… Η απάντηση του Γ. Κυρίτση για ΔΗΡΑΣ: Να επιστρέψουν & να δουλέψουν…

20
1201

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ Live

Η αποψινή πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω για το 2018 με Περιφερειάρχη και Περιφερειακούς συμβούλους.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε στις κοινές δράσεις με το δήμο Κω και τις διαδικασίες υλοποίησης των έργων αποκατάστασης σχολείων και μνημείων από τον σεισμό.

«Τα σχολεία ο Δήμος, τους Ναούς εμείς…»

Έπειτα από αναφορές των εκπροσώπων της μειοψηφίας στο δημ. συμβούλιο (Ι. Ρούφα- Γ. Ζερβός) τέθηκε σε επίπεδο ανακοινώσεων το θέμα της απόφασης του εφετείου για τον ΔΗΡΑΣ. Η Πρόεδρος του ΔΗΡΑΣ απάντησε ότι δεν έχει έρθει στα χέρια τους ακόμα η δικαστική απόφαση και αντέστρεψε το ερώτημα προς την μείζονα μειοψηφία γιατί όταν ήταν δημ. αρχή από το 2012 δεν τακτοποίησαν τις εκρεμμότητες του μέσου αφήνοντάς το στο έλεος… Όλα τα εντάλματα επέστρεφαν ανυπόγραφα από τον επίτροπο για να μην μπορούν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Όσοι δουλεύουν πρόσθεσε πληρώνονται και όταν θα επιστρέψουν οι υπόλοιποι και βέβαια θα πληρωθούν. Θα δουλεύουν, θα φέρνουν χρήματα από τις διαφημίσεις και θα πληρώνονται.

Ακολούθησε παρέμβαση του Αντιδημάρχου Μ. Χατζηκαλύμνιου για την απόφαση του μεταβατικού εφετείου Πειραιά για τις ΚΟΙΝΣΕΠ (Αίγλη και Αμβροσία) που έθεσε ο κ. Ζερβός. Ο κ. Χατζηκαλύμνιος τόνισε «αν είναι δυνατόν να πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχει δικαστής ή απόφαση της δικαιοσύνης που να πει ότι οι δήμοι μπορούν να δίνουν δωρεάν ακίνητα σε ημέτερους ή κολλητούς». Η απόφαση ακύρωσης της απόφασης του Δημ. Συμβουλίου, σύμφωνα με τον κ. Χατζηκαλύμνιο είναι για να δικαιολογήσει ο δήμος με περισσότερα στοιχεία ότι οι επιχειρήσεις αυτές δεν είναι κοινωφελούς χαρακτήρα αλλά ζουν εις βάρος όλοων των υπολοίπων.

Ο Δήμαρχος Κω αφού ξεκαθάρισε όπως τόνισε και στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του δεν θα μπει σε καμία περίπτωση σε κλίμα οξύτητας απ’όσους προσπαθούν τεχνητά να την προκαλέσουν.

«Ο ΔΗΡΑΣ που κόστιζε στο δήμο μισό εκατομύριο το χρόνο ετελείωσε… και δεν τον τελείωσε ο Κυρίτσης, αλλά ήταν ξεκάθαρη προγραμματική δέσμευση που επικύρωσε με την ψήφο του ο Κωακός λαός».

Για τη δικαστική απόφαση τόνισε ότι δεν την έχουν πάρει ακόμα στα χέρια τους… «Οι εργαζόμενοι που την έχουν πάρει γιατί δεν έχουν επιστρέψει πίσω στο μέσο να εργαστούν; σας ρωτάω ευθέως…»

Και κάλεσε τους εργαζόμενους να επιστρέψουν και να εργαστούν με βάση αυτά τα δεδομένα.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΡΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 12/01/2018

Σε τεχνητές και άγονες αντιπαραθέσεις, δεν πρόκειται να εμπλακώ.

Όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν τεχνητή οξύτητα για το θέμα του ΔΗΡΑΣ για να υποδηλώσουν την παρουσία τους μια και δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε άλλο θετικό, θα μείνουν μόνοι τους.

Όσοι υιοθετούν κάθε αντικοινωνική συμπεριφορά που πλήττει τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών στα πλαίσια μιας λογικής εμπάθειας και τυφλής σύγκρουσης απέναντι στη δημοτική αρχή, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι άλλα είναι τα προβλήματα του νησιού.

Θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα.

Ο ΔΗΡΑΣ που κόστιζε στο Δήμο μισό εκατομμύριο το χρόνο, τελείωσε.

Και δεν τον τελείωσε ο Κυρίτσης, τον τελείωσαν με την ψήφο τους οι ίδιοι οι πολίτες. Ξεκάθαρα στο πρόγραμμά μας υπήρξε η δέσμευση ότι θα μειωνόταν η οικονομική αιμορραγία του Δήμου προς τον ΔΗΡΑΣ και η αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας του.

Ο Δήμος δεν πρόκειται να επιδοτεί με 500.000 ευρώ ένα μέσο που δεν είναι βιώσιμο, που δεν έχει δικά του έσοδα.

Οι πολίτες στήριξαν την προγραμματική μας δέσμευση και αυτή την εντολή εφαρμόσαμε.

Οι δαπάνες μισθοδοσίας του ΔΗΡΑΣ ήταν 312.000 ευρώ την περίοδο που την ευθύνη είχε η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Τις μειώσαμε στις 153.000 ευρώ.

Με τα χρήματα που εξοικονομούμε κάνουμε έργα, στοχευμένα έργα στο κοινωνικό πεδίο, όπως ο Παιδικός Σταθμός της Κεφάλου η μελέτη του οποίου ολοκληρώνεται.

Και την επόμενη περίοδο θα κάνουμε έναν ακόμα Παιδικό Σταθμό με τα χρήματα που εξοικονομούμε από αυτή την πράξη εξορθολογισμού.

Υπενθυμίζω ότι το 2016 υπήρχαν περισσότερα διαφημιστικά έσοδα από ότι στο παρελθόν. Δεν ισχυρίζομαι ότι έγινε κερδοφόρος ο ΔΗΡΑΣ, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε.

Δεν θα ξαναγυρίσει όμως στις παλιές εποχές ο ΔΗΡΑΣ, δεν θα κοστίζει μισό εκατομμύριο ευρώ στο Δήμο.

Αυτά τελειώσανε.

Τελειώσανε με την Ελλάδα των δανεικών και των ελλειμμάτων.

Και δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουμε στο παρελθόν.

Δεν θέλω να υπενθυμίσω το πόρισμα του ορκωτού λογιστή για το ΔΗΡΑΣ, που σε ότι αφορά στη διοίκηση και στη διαχείριση αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή.

Όποιοι θέλουν ο Δήμος να διαθέτει μισό εκατομμύριο ευρώ από τα χρήματα των δημοτών στο ΔΗΡΑΣ να βγουν και να το πουν στους πολίτες.

Και να πάρουν ξεκάθαρη θέση.

Όπως ξεκάθαρη είναι η δική μου θέση.

Ο ΔΗΡΑΣ θα πρέπει να αρκεστεί σε αυτό το ποσό των 150.000 που είναι πέραν των δυνατοτήτων μας και συνιστά υπέρβαση.

Ο ΔΗΡΑΣ πρέπει να αποκτήσει δικά του έσοδα και να συνεχίσει να μειώνει τις λειτουργικές του δαπάνες.

Ο ΔΗΡΑΣ πρέπει να έχει τόσους εργαζόμενους, όσο του επιτρέπει ο ορθολογισμός, οι δυνάμεις του και τα χρήματα που διαθέτει. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Δήμο.

Ο ΔΗΡΑΣ πρέπει να αξιοποιήσει το διαδίκτυο, τις νέες τεχνολογίες, να γίνει βήμα έκφρασης των νέων παιδιών της Κω που διαθέτουν ιδέες και ταλέντο. Και αυτό είναι ένα μήνυμα και μια υπόμνηση προς τη Διοίκηση του ΔΗΡΑΣ που ξέρω ότι βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα αλλά υπάρχουν απαιτήσεις για το καλύτερο.

Αν ο ΔΗΡΑΣ δεν αλλάξει, αν δεν βελτιώσει το προσδόκιμο βιωσιμότητας του, τότε δεν θα μπορέσει να επιβιώσει.

Τόσο απλά και ξεκάθαρα είναι τα πράγματα.

Δεν θα επανέλθω ξανά σε αυτό το θέμα.

Η Κως έχει φύγει οριστικά από το χθες, από την εποχή των ελλειμμάτων, από τις λογικές χρηματοδότησης του ΔΗΡΑΣ με ποσά εκτός λογικής και πραγματικότητας.

20 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΦΟΥ Ο ΔΗΡΑΣ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ……. ΕΙΚΟΣΑΔΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΤΗΣ ΚΩ???? ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ?????

 2. ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΑΚ ΟΧΙ ΣΑΡΑΝΤΑΡΙ ΔΙΑΚΟΣΑΡΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΔΩΣΕΙ ΟΠΩΣ ΔΙΝΑΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΝ………….. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΡΟΥΝΕ……………

 3. Ο κυριτσης σας έχει πάρει τα σοβρακα γατάκια ! Θα σας τα ξαναπάρει το 19 για άλλες 2 πενταετείες και ο Γιαννάκης τότε θα φυτεύουν πατάτες μαζί με την Ιωάννα

 4. Κύριε Κιάρη σας παρακαλώ να αναφέρετε στο ρεπορτάζ σας πως το δημοτικό συμβούλιο απόψε ψήφισε έναν ισολογισμό που εισηγήθηκε κυρία Τζάνου η οποία δεν έχει σύμβαση με το δήμο της Κω.Είναι απίστευτο! Πιο ελληνικό δικαστήριο θα λάβει σοβαρά αυτό το επιχείρημα? Γιατί όλα γίνονται για το ακίνητο της ΑΙΓΛΗΣ.Όλα στον αέρα άλλη μία ήτα του Κυρίτση έρχεται! το γνωρίζει? ΝΑΙ! Είναι όμως το επικοινωνιακό κομμάτι το οποίο όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου θα έχουν περάσει στο παρελθόν οι εκλογές του 2019.Και τέλος μια αναφορά στο σχόλιο του Σ.Πη. ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΧΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΘΩΩΘΗΚΑ!!!
  Γιατί κάποιος δεν μας ενημερώνει πως ΚΑΙΣΕΡΛΗΣ,ΠΗΣ,ΠΑΣΣΑΝΙΚΟΛΑΚΗΣ,ΔΡΟΣΟΣ,ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ, έχουν αθωωθεί σε όλες τις δίκες.

   • ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΑ ΚΟΛΠΑ Ε? ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΡΕ ΟΡΓΙΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΚΑΣΜΑ Ε ΓΚΑΣΜΑ

 5. Και τέλος φορολογική αναβίωση ΑΦΜ της ΕΔΗΚ από μια ορκωτο η οποία δεν έχει σύμβαση ???????
  Όλα στημένα?

 6. Κύριε Κιάρη αναβίωση ΑΦΜ δεν σημαίνει αναβίωση της εταιρείας στα δικαστήρια, αναβίωση ΑΦΜ σημαίνει…και γίνεται ΜΟΝΟ όταν η εταιρεία που έχει κάνει παύση για κάποιο λόγο έχει έσοδα, π.χ μεταχρονολογημένες επιταγές.Και τέλος Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΠΩΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ….
  ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ.
  Κύριε Κιάρη είναι πολύ σημαντικα.

 7. Εφόσον από τα πραγματικά γεγονότα αποδεικνύεται πως ο χρόνος της παύσης εργασιών μιας επιχείρησης είναι προγενέστερος της 23-11-2016 και η σχετική πληροφορία διαβιβάζεται αρμοδίως στις Υπηρεσίες Γ.Ε.ΜΗ., τότε η επιχείρηση αυτή θα διαγράφεται αυτεπάγγελτα από το Γ.Ε.ΜΗ. με ημερομηνία διαγραφής ίδια με αυτή της πραγματικής παύσης εργασιών. Η διαγραφή από το Γ.Ε.ΜΗ. θα πραγματοποιείται κατόπιν συνεργασίας μεταξύ των Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Ο τρόπος απόδειξης του πραγματικού χρόνου παύσης εργασιών και εν γένει οι λεπτομέρειες της διαδικασίας περιγράφονται στην ανωτέρω αναφερόμενη απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων. Στη συγκεκριμένη διάταξη υπάγονται μόνο οι επιχειρήσεις των οποίων ο πραγματικός χρόνος παύσης εργασιών προηγείται της 23-11-2016 επειδή η εν λόγω ημερομηνία είναι η ημερομηνία ισχύος της ανωτέρω αναφερόμενης απόφασης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων (σ.σ. βλ. ΠΟΛ. 1163/2016.

  Όλα για τα δικαστηρια γινονται.βεβαια δεν τα πληρωνουν από την τζεπη τους

 8. 1. To 2015 εισβολή μεταναστών
  2. Το 2016 ρεκόρ πτώσης του τουρισμού λόγω της κακής διαχείρισης του μεταναστευτικού από τον Κυρίτση
  3. Αρχή του 2017 παύση της Ryan air μετά από συνεχόμενα χρόνια πτήσεων
  4. Καλοκαίρι του 2017: ο μεγαλύτερος σεισμός στη σύγχρονη ιστορία της Κω
  5. 2017-2018: έσυρε δεκάδες ανθρώπους στα δικαστήρια και έχασε όλες τις δίκες!

  Τι άλλο μας περιμένει με τον δήμαρχο της γκαντεμιάς? θεέ μου βοήθα μας με τον χρουσούζη που μπλέξαμε!

 9. Α ΚΑΚΟΜΑ ΓΙΩΡΚΗ ΗΜΠΛΑΣΕ ΝΤΟ ΛΑΙ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΣΟΥΚΧΑΛΙ ΜΑΣ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΕΣΙ ΜΠΟΣ ΝΕΚΑΤΩΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΥΛΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΠΡΑΜΑ ΕΜ ΜΠΡΑΣΕΙΣ ΠΙΟ

 10. ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΨΗΦΗΣΑΜΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΟΧΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΠΟΣΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ; ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΑΚ ΜΑΣ ΕΒΓΑΛΕΣ ΤΑ ΕΣΟΔΑ; ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ;

 11. ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗ.ΡΑ.ΣΚ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΟ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ; ΑΚΟΥΣΕΣ ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΖΕΡΒΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΡΩΤΟΕΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΗΤΑΝ ΧΑΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΣΟΥ;

 12. για το ΔΗΡΑΣ το δικαστηριο του έριξε τέτοια δυνατή κλωτσιά στο ποπο που τρέχει και δε φτάνει. Επαναλαμβάνει απλά τις ίδιες ανοησίες

 13. ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΕΟΥΔΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΝΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ ΕΣΑΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ( ΠΟΥ ΤΡΕΛΑΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ) ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΒΡΙΖΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ.
  ΝΤΡΟΠΗ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ. ΝΤΡΟΠΗ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.