Πρωτοβουλία Δημάρχου Κω Γ. Κυρίτση: Κατάθεση τροπολογίας για παραχώρηση πέντε ακινήτων του Δημοσίου στο Δήμο Κω

6
690

ΘΕΜΑ : “Πρωτοβουλία του Δημάρχου Κω κ. Κυρίτση για την κατάθεση τροπολογίας για την παραχώρηση πέντε ακινήτων του Δημοσίου στο Δήμο Κω.”

Τη συνεργασία και των 5 Βουλευτών της Δωδεκανήσου ζητά ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης για την κατάθεση τροπολογίας στο επικείμενο πολυνομοσχέδιο για την παραχώρηση στο Δήμο Κω πέντε ακινήτων του δημοσίου.

Ο Δήμαρχος Κω απέστειλε σχετική αναλυτική πρόταση στους Βουλευτές και επικοινωνεί μαζί τους για να ζητήσει την συνδρομή τους σε αυτή την προσπάθεια.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το κτίριο της ΑΔΤΕ, το συγκρότημα κτιρίων στο Λινοπότι, το κτίριο του «Γραφείου Μηχανικού Κω», το ακίνητο στην κεντρική πλατεία της Καρδάμαινας και το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν ο Αστυνομικός Σταθμός Κεφάλου.

Ειδικά για το κτίριο της ΑΔΤΕ πρόθεση του Δήμου είναι η μετατροπή του σε Μουσείο της Νεώτερης Ιστορίας της Κω ενώ για το συγκρότημα κτιρίων στο Λινοπότι η μετατροπή του σε χώρο πολιτισμού.

Ο Γιώργος Κυρίτσης επισημαίνει:

Η Βουλή, με τροπολογίες που έχουν κατατεθεί σε διάφορα νομοσχέδια τον τελευταίο καιρό, έχει αποφασίσει τη μεταβίβαση ακινήτων του δημοσίου σε Δήμους.

Επιβάλλεται να ακολουθήσουμε όλοι το δρόμο της συνεννόησης και της συνεργασίας.

Το πιο ισχυρό μήνυμα θα ήταν η κατάθεση τροπολογίας στο πολυνομοσχέδιο που έρχεται αύριο στη Βουλή για την παραχώρηση των συγκεκριμένων ακινήτων στο Δήμο Κω, την οποία θα συνυπογράφουν όλοι οι Βουλευτές Δωδεκανήσου και από τα τρία κόμματα.

Στη σύνταξη και στη διαμόρφωσή της αλλά και στη σχετική αιτιολογική έκθεση, ο Δήμος Κω είναι έτοιμος να συνδράμει ουσιαστικά και εποικοδομητικά.”

Ο Δήμαρχος Κω τονίζει επίσης ότι από σήμερα έχει ανοίξει πρόσκληση για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ προτάσεων για την αξιοποίηση και ένταξη στον αστικό ιστό ακινήτων όπως πρώην στρατιωτικά κτίρια και εγκαταστάσεις και άλλα κτίρια με την προϋπόθεση ότι έχουν περιέλθει στους Δήμους, κάτι που καθιστά άμεση και επιτακτική ανάγκη την κατάθεση της συγκεκριμένης τροπολογίας.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βρε ΚΥΡΙΤΣΗ εάν ήθελες τροπολογία για τα 5 ακίνητα γιατί δεν καλούσες και εσύ τον ΨΕΥΤΗ ΛΑΪΚΙΣΤΗ ΑΛΈΞΗ τον δημότη Καλύμνου;

  Θα τον έκανες και δημότη ΑΜΑΝΙΟΥ με νονό την ΡΟΥΦΑ που τον ψήφισε μετά από εντολή Κωστούκου… Ζήτα και το στρατόπεδο στο ΣΕΛΒΕΡΙ να φτιάξεις εσύ ακόμα ένα ΣΤΡΑΤΌΠΕΔΟ ΠΡΟΣΦΎΓΩΝ για να μην σε λένε υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής πορδής μμν

  • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΚΥΡΙΤΣΗ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΕ,ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ,ΟΠΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΝΑ ΛΕΙΠΟΥΝ.ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΤΕ ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΩΟΙ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ.ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ.ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ.

 2. ΜΌΝΟ Η ΡΟΥΦΑ που ψήφισε ΣφΥΡΙΖΑ θα είχε πιθανότητα να πάρει κάποιο ακίνητο από τον χωρίς τσίπα ΤΣΙΠρΑ.

  Εσένα ΚΥΡΙΤΣΗ που κάνεις τα πάντα για να εκθέσεις την φιλολαϊκή κυβέρνηση ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιατί να σου κάνουν δώρα τα ακίνητα;;; Εσύ ανάγκασες και τον Κάπτεν Ηλία τον ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρο ΝΑ ΖΗΤΆ να γίνει ΔΗΜΌΤΗΣ ΚΑΛΎΜΝΟΥ έστω και εάν δεν του έδωσαν ακόμα το κλειδί της πόλης…

 3. Γεώργιε δεν σε βλέπω να παιρνεις μια.Δεν σε εμπιστεύονται.με τις βλακείες που κάνεις συνεχώς

 4. ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ? ΒΟΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ 7.500+2.500 ΕΞΤΡΑ=10.000 ? Η

  ΕΥΡΟΒΟΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ 20.000+5.000 ΕΞΤΡΑ=25.000 ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΦΕ ? ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΤΣΗ!ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ