ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Χαμόγελα, συγκίνηση &… δάκρυα (το κόμπιασμα του Δημάρχου…) στη βράβευση των επιτυχόντων σε ΑΕΙ – ΤΕΙ, στο κατάμεστο Πολύκεντρο Πυλίου

11
3946

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Η Κως είναι φτιαγμένη από πολύ γερό μέταλλο…

Δεν κατάφερε μόνο να σταθεί όρθια αλλά να πετυχαίνει νίκες…

Με αυτά τα λόγια ο Δήμαρχος Κω στην ομιλία του αναφέρθηκε στην μεγάλη επιτυχία των παιδιών που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ – ΤΕΙ της χώρας δίνοντας τα συγχαρητήρια του στα ίδια, όπως επίσης στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: ο π. Κωνσταντίνος Κουκούλας εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου που απουσιάζει στη Νίσυρο (και ως γονέας παιδιού που πέτυχε την εισαγωγή του στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση), η επικ. του Οράματος Ι. Ρούφα (με τον αναπληρωτή επικ. Γ. Φραγκούλη και τον Α. Κυριάκου), ο Αντιδήμαρχος Μ. Χατζηκαλύμνιος (επίσης ως γονέας παιδιού που πέτυχε την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση), ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καρδάμαινας Ν. Πόγιας, ο Αστυνομικός Δντής Κ. Κοκορόσκος, ο Πρόεδρος της ΜΕ του ΤΕΕ Γ. Χρυσουλάκης και πολλοί γονείς και συγγενείς των παιδιών

«Περάσαμε ένα πολύ δύσκολο γεγονός το καλοκαίρι, κάτι που σήμερα φαίνεται ίσως σαν μακρινή ανάμνηση. Ο σεισμός άφησε το αποτύπωμά του στα σχολεία μας», επεσήμανε ο Δήμαρχος. «Αν δεν έπαιρνε την πρωτοβουλία αποκατάστασης ο δήμος ακόμα θα περιμέναμε, δίνοντας την υπόσχεση ότι πολύ σύντομα ο δήμος Κω θα ξεκινήσει τις διαδικασίες αποκατάστασης ώστε να μπουν ξανά τα παιδιά στα σχολεία «στο πολύ ορατό μέλλον», όπως είπε χαρακτηριστικά». Ζητώντας συγνώμη εκ μέρους όλων αυτών που είχαν την ευθύνη να προχωρήσουν αυτή τη διαδικασία.

Συγκινημένος,  ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο χαρτζιλίκι των παππούδων και των γιαγιάδων στα εγγόνια τους που μπορεί λόγω των πενιχρών συντάξεων να είναι λίγο, όμως πιάνει τόπο όπως είπε ενθυμούμενος το χαρτζιλίκι που έδινε και στον ίδιο η γιαγιά του…

Αναφέρθηκε ακόμα στα παιδιά που δεν κατόρθωσαν να πετύχουν το στόχο τους » η ζωή είναι μπροστά τους και είναι ένας συνεχής αγώνας. Δεν χάνεται τίποτα στη ζωή. Μα σηκώνεστε και να προχωράτε μπροστά. Εφτά φορές να πέφτετε, εννιά πρέπει να σηκώνεστε…» κατέληξε συγκινημένος «και το λέω αυτό γιατί όλοι περάσαμε από αυτό το στάδιο. Μα προσέχετε τους εαυτούς σας, να αποφεύγετε την υπερβολή να διασκεδάζετε, να ανοίξετε πνευματικούς ορίζοντες και η ελπίδα θα έρθει. Θα σηκωθεί και η χώρα θα σηκωθεί και η Κως και όλα θα πάνε καλά».

Και παίρνοντας αφορμή από την ευχή που έδωσε προηγουμένως στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Μανώλης Ζερβός, ο Δήμαρχος Κω επανέλαβε» προσέξτε τους εαυτούς σας και προφυλάξτε τους από κάθε παραπάτημα και κάθε υπερβολή ή η υπερβολή όταν συμβαίνει να μην γίνεται συνήθεια ή έξις…»

«Όλα για τη νέα γενιά…» τόνισε στην ομιλία του ο Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Μ. Ζερβός σε μία ζεστή ομιλία με παραινέσεις και συμβουλές προς τα παιδιά. «Ο πλούτος του τόπου μας είναι οι άνθρωποί του, είστε εσείς… Δείχνετε την αγάπη σας στους δικούς σας χωρίς να αναβάλλετε…»

Την εκδήλωση προλόγισε η Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Ε. Χατζηχριστοφή η οποία έδωσε θερμά συγχαρητήρια σε γονείς, εκπαιδευτικούς και κυρίως τα παιδιά, ευχόμενη ό,τι καλύτερο για την μετέπειτα πορεία τους «με όπλο την γνώση, την ιεράρχηση αξιών, την πνευματική καλλιέργεια και κυρίως την μόρφωση που υπηρετεί τον άνθρωπο και τον ανεβάζει πιο ψηλά».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλε ο Βουλευτής της ΝΔ Μ. Κόνσολας (με τον Γ. Κυρίτση να σχολιάζει στην αρχή της ομιλίας του με νόημα ότι όλοι οι Βουλευτές Δωδ/σου έλαβαν πρόσκληση αλλά μόνο ο κ. Κόνσολας έστειλε χαιρετισμό, για να μην γίνει παρεξήγηση…)

Την εκδήλωση παρουσίασε η Πρόεδρος της Αντιμάχειας, Μαρία Σκουφεζή.

Ακολούθησε η βράβευση των παιδιών (φωτό)

 • Η πιο συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν κατά τη στιγμή της βράβευσης της κόρης του αείμνηστου Αχιλλέα Κοντοβερού, ο Δήμαρχος θέλησε να πει δυο λόγια στο μικρόφωνο για τον επιστήθιο φίλο του, χωρίς όμως να μπορέσει να αρθρώσει λέξη από το κόμπιασμα και την έντονη συναισθηματική φόρτιση… (τελευταίο βίντεο)

11 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πω, πω, πω συγκίνηση... Πολύ εύκολο έχει το κλάμα η πολιτική και θρησκευτική εξουσία στο νησί μας...

  Δεν βλέπουμε όμως να συγκινήσεις όταν του λένε οι πολίτες ότι πληρώνουν τα ακριβότερα δημοτικά τέλη και νερό στην Ελλάδα… Κλάμα εσύ Γιωργάκη μαύρο εμείς στις εκλογές που έρχονται…. Τότε θα δεις κλάμα που θα πέσει.

 2. Μπάρμπα Σούλβς. Γιώργο η κυρά τραβά το πάπλωμα και θα κρυώσω. Κάνει ψόφο στο Λαγούδι.

  Πες της κάτι, ρίξε και κανένα βούρμωμα μπας και γλυτώσω το κρύωμα.

 3. ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ? ΒΟΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ 7.500+2.500 ΕΞΤΡΑ=10.000 ? Η

  ΕΥΡΟΒΟΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ 20.000+5.000 ΕΞΤΡΑ=25.000 ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΦΕ ? ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΤΣΗ!ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ?

 4. Τα παιδιά σας γύρισαν την πλατη.Και αυτό και αν είναι ενδεικτικό της αποτυχίας σσς κυρίου.Λυπαμαι

 5. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΕΧΕΙ ΓΥΡΊΣΕΙ ΠΛΑΤΗ,ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΕΤΝΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΚΩΟΥΣ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ.ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΡΆΣΕΤΕ ΚΑΛ,ΠΩΣ ΘΑ ΒΟΛΕΨΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ,ΠΩΣ ΔΙΝΕΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ,ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ….ΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.ΒΩΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΕ.ΕΙΣΤΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ,ΑΝΙΚΑΝΟΙ,ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ.ΓΙΑΥΤΟ ΣΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ.ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΣΟΥ ΦΥΓΟΥΝ.ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ,ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙΣ….

 6. μπραβο κυρια ρουφα.Οι πολιτες χαιροντε που σε βλεπουν,και θελουν να σε βλεπουν σε ολες τις συναξεις,γιατι ο κοσμος πραγματικα εχει βαρεθεί να βλεπει τα ιδια ασυμπαθειστα προσωπα.Μην τους φοβάσαι,γιατι ο κοσμος ζυγωνει κοντα σου επειδη εισαι δυνατη και τους βγαζεις τις βρωμιες στην φορα.Πρωχωρα ιωαννα η δημαρχεια είναι για αληθινούς,και όχι για ψευτες και διχαστικους ανθρωπους.

 7. Κυριτση αφου αρχισε να ενφανιζετε η ρουφα στις συγκεντρώσεις,τωρα να φοβάσαι ότι εισαι χαμενος.

 8. Δημαρχε να θυμασαι ότι ειμουν μαζι σου,αλα τωρα ειδα την κοροιδια που δεν ειχα δει στην ζωη μου,απο εσενα και τους αιρετους σου.Αποφασισα να εξηγησω στα παιδια μου για το τι ανθρωπος εισαι.Και να γνωρίζεις ότι αυτά οι σπουδαστες τα λενε μεταξυ τους.Και που εισαι δημαρχε σταματα τα ψευτικα δακρυα.Οχι αλο καρβουνο στα ματια των πολιτων.

 9. Σε ένα επαρχιακό χωριό της Μακεδονίας οι δρόμοι σφύζουν από παιδική ζωή. Παντού παιδιά, λένε τα κάλαντα βάζοντας δραχμές στις τσέπες τους. Δεν υπάρχουν τάμπλετ, ούτε εθνικός μαρασμός, ούτε η σημερινή εγκληματικότητα. Μερικά χρόνια πίσω από τα τοξικά ομόλογα της Lehman Brothers, τα παγκόσμια προβλήματα των διατραπεζικών αγορών και την βίαιη εξισλαμοποίηση της Ευρώπης. Χωρίς τα σημερινά ποσοστά ανεργίας και ύφεσης, ο κόσμος έχοντας ανοιχτές όχι μόνο τις πόρτες των σπιτιών του, αλλά και της καρδιάς του, ετοιμάζεται για το πλούσιο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Στιγμές που φαντάζουν τόσο μακρινές από σήμερα, απέχουν μόνο μερικά χρόνια. Τελικά οι Φράγκοι μας κατέκτησαν, θα έλεγε ένας άνθρωπος του Βυζαντίου αν ζούσε σήμερα.Οι Φράγκοι μας κατέκτησαν και οι Τούρκοι βρυχώνται, ετοιμάζοντας να ξεκοκαλίσουν ότι απέμεινε από το «Ελληνικό γεύμα» στο τραπέζι της παγκόσμιας τάξης. Στο χέρι μας είναι αν θα συνεχίσουμε να ικανοποιούμε τις ορέξεις των εχθρών μας.http://antepithesi.gr/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.