Κως: Γενική ΑΠΕΡΓΙΑ για τον ΦΠΑ -12 το μεσημέρι ΟΛΟΙ έξω από τα γραφεία της ΔΟΥ Κω

20
1190
Ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης και το σύνολο σχεδόν των φορέων του νησιού συμφώνησαν και συνυπογράφουν την προκήρυξη απεργίας σε όλο το νησί την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου με αίτημα τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ ενώ παράλληλα δηλώνουν και την αντίθεσή τους στην επιβολή του νέου φόρου διανυκτέρευσης που θα πλήξει τον τουρισμό μας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της κοινής πρωτοβουλίας Δήμου και Φορέων:

Ο Δήμος της Κω και οι εκπρόσωποι των φορέων του νησιού εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και την επιβολή του νέου φόρου διανυκτέρευσης που θα πλήξει ακόμα περισσότερο τον τουρισμό μας.

Θέλοντας να ακουστεί δυνατή η φωνή μας προς την Αθήνα και τις Βρυξέλλες, συμμετέχουμε όλοι στην προκήρυξη γενικής απεργίας στην Κω, την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, ημέρα ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού.

Ο Δήμος της Κω θα παραμείνει κλειστός την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου. Επιχειρήσεις, καταστήματα αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες θα συμμετέχουν στην απεργία, ως μια συμβολική αλλά και ουσιαστική πράξη διαμαρτυρίας.

Καλούμε τους Δήμους και τους φορείς όλων των νησιών να συμμετέχουν και αυτοί στην απεργία τη συγκεκριμένη ημέρα.

Η Κως δεν μπορεί να τιμωρείται με αυτό τον τρόπο, όταν μάλιστα έχει υποστεί και εξακολουθεί να υφίσταται τις αρνητικές συνέπειες του μεταναστευτικού αλλά και να προσπαθεί, αβοήθητη, να κλείσει μόνη της τις πληγές που άνοιξε ο ισχυρός σεισμός της 21ης Ιουλίου.

Η Κως δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με αυτό τον τρόπο όταν προσφέρει σημαντικά δημόσια έσοδα στην εθνική οικονομία μέσα από τον τουρισμό και όταν, αποδεδειγμένα, δεν υπάρχει ανταποδοτικότητα από την πλευρά του Κράτους και της Κεντρικής Εξουσίας σε σύγκριση την προσφορά του νησιού μας.

Αν κάποιοι στην Ευρώπη, θεωρούν στρέβλωση τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, τότε να καταργήσουν και το ειδικό καθεστώς του ΦΠΑ στην Κορσική για την Γαλλία, στις Κανάριες Νήσους για την Ισπανία αλλά και για νησιά στη Γερμανία την Πορτογαλία και τη Φινλανδία.

Γιατί διαφορετικά δεν υπάρχει η Ευρώπη της ισότητας, της αλληλεγγύης και της Περιφερειακής Συνοχής και Ανάπτυξης.

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, την οποία θα στηρίξουν όλα τα κόμματα.

Το δημοσιονομικό κόστος είναι μικρό και μπορεί να καλυφθεί από ισοδύναμα που μπορούν να αποφέρουν πάνω από 100 εκ.ευρώ, όπως οι περικοπές δημοσίων δαπανών που σχετίζονται με προμήθειες, μετακινήσεις προσωπικού και αγοράς υπηρεσιών τρίτων.

Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας είναι μια ολέθρια και εγκληματική πράξη.

Θα επιβληθούν αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν το υψηλό κόστος μεταφοράς προσώπων, υπηρεσιών, αγαθών και πρώτων υλών από και προς το νησί μας. Ένα κόστος που είναι μικρότερο για άλλες περιοχές της χώρας και για την ηπειρωτική Ελλάδα. Θα πληγεί καίρια ο τουρισμός μας.

Το κόστος, βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα, στην οικονομία των νησιωτικών περιοχών, θα είναι ολέθριο.

Όλοι μαζί, ενωμένοι, διεκδικούμε τα παιδιά μας στα νησιά του Αιγαίου να έχουν το δικαίωμα να ζήσουν και να δημιουργήσουν σε αυτό τον τόπο.

Από σήμερα, την επόμενη Τρίτη αλλά και κάθε μέρα, η Κως θα είναι απέναντι σε αυτή την εγκληματική επιλογή για τα νησιά και τον τουρισμό μας.

Ο Δήμαρχος Κω Οι συνυπογράφοντες φορείς:

Δικηγορικός Σύλλογος Κω
Ιατρικός Σύλλογος Κω
Ένωση Ξενοδόχων Κω
Επιμελητήριο Δωδεκανήσου – Παράρτημα Κω
Μόνιμη Επιτροπή Τ.Ε.Ε. Παράρτημα Κω
Εμπορικός Σύλλογος Κω
Οικονομικό Επιμελητήριο Παράρτημα Δωδ/σου
Ένωση Ταξί Κω
Σωματείο ΣΕΠΕ ΚΩ
Σωματείο παραγωγών Κω
Ένωση Επαγγελματιών και Παραγωγών Κω
Σύλλογος Τοπικής Γαστρονομίας «Ασκληπιός»

ΒΙΝΤΕΟ Δηλώσεις στη Δημοτική Τηλεόραση:

Πηγή βίντεο: dhras.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πω,πω χαρές τα All Inclussives !!!!! Είμαι σίγουρος ότι θα στείλουν πανό που θα γράφει συγχαρητήρια

    …ούτε π…..σκύλος δεν θα κυκλοφορεί φέτος μετά τις 9 που ανοίγουν τα εστιατόρια και οι μπουφέδες…Βενεζουέλα η Κως ,με τέτοιες τιμές που θα διαμορφωθούν,σαν χούντα ένα πράγμα με απαγόρευση κυκλοφορίας.Ότι ξεκίνησε το 2015 με τους ‘πρόσφυγες’ η Κυβέρνηση με τα γκαβά,θα το ολοκληρώσει φέτος.

    • Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ Κάπτεν Ηλίας ο ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρος ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΊΣΕΙ ΦΠΑ 24%, ΘΑ ΡΊΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΌΠΩΣ ΈΧΕΙ ΥΠΟΣΧΕΘΕΊ ΔΗΜΌΣΙΑ...

      ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΊΣΕΙ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΝΈΑ ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΌΤΗΤΑΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΊΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΆ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΎ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΎ ΦΠΑ 24% και τον παράλογο ΦΟΡΟ ΔΙΑΜΟΝΉΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΊΑ που θα φέρει μείωση στις αφίξεις των τουριστών άρα μείωση της ανταγωνιστικότητας και μεγάλη φοροδιαφυγή. ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΛΙΓΌΤΕΡΑ και θα κόψουν ΞΑΝΑ εκτός από το αφορολόγητο μισθούς και συντάξεις …. Ίσως επιχειρήσει και ηρωική έξοδο τώρα για να μην γίνει ρεζίλι των σκυλιών ο γιαλατζί αριστερός με τις γεμάτες πια ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ. Έτσι και αλλιώς αυτή η φασιστοαριστερή κυβέρνηση ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα αντέξει την λαϊκή κατακραυγή και μέσα στο 18 θα αποδράσει, θα πάει στα αζήτητα….

    • Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του ΣφΥΡΙΖΑ ΤΗΣ ΠΑΛΛΟΜΕΝΗΣ ΤΣΟΥΤΣΟΥΝΑΣ και του ΠΕΟΠΑΙΔΕΜΑΤΟΣ, μας ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΣΟΥΝΕΤΙ 24% ΜΕ ΚΟΦΤΗ...

      Πουλάνε σκληρή διαπραγμάτευση με την Τρόικα…. «ΗΛΙΑ ΨΗΛΕ ΓΙΓΑΝΤΑ» Κάπτεν Ηλία ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρε ΚΑΜΑΤΕΡΕ,ΟΧΙ ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΜΕΤΡΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΙΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ…. ΟΧΙ ΛΑΪΚΙΣΜΟ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΣΚΛΗΡΕΣ ΜΑΧΕΣ, θα ψηφίσεις και άλλα μνημονιακά μέτρα… ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΔΕΞΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ… Η πρώτη φορά «ΑΡΙΣΤΕΡΑ που τύφλα να έχει η ΔΕΞΙΑ και η ΧΟΥΝΤΑ» κατέθεσε και ψήφισε ΑΔΙΚΟΥΣ ΕΜΜΕΣΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, την κατάργηση του ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ στο 24%, ΑΥΞΗΣΕΙΣ 25% στον ΕΝΦΙΑ ακόμα και στα σεισμόπληκτα, ΙΧ, ΚΑΥΣΙΜΑ, ΚΑΦΕ, ΚΑΠΝΙΣΜΑ, ΜΠΙΡΑ, ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ, ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, με ταυτόχρονο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ των ασημικών του κράτους: ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ-ΛΙΜΑΝΙΑ-ΤΡΕΝΑ –ΔΕΗ-ΟΤΕ-των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και θα έχουμε συνέχεια… ΟΛΑ τα ψήφισε ο Κάπτεν Ηλίας ο ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρος ο κ@λοτούμπας του λαϊκισμού και της ψευτιάς , ο δημότης Καλύμνου και σαν δειλός που είναι δεν είχε κότσια τουλάχιστον ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ αλλά είναι πολλά τα 85.000 Ευρώ που εισπράττει και το ξελάσπωσαν. -Monkey Hangers-

    • Ο Κάπτεν Ηλίας του ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ… έγινε ο ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρος, ο ψηφίσας το 3ο και 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ, τώρα πουλά ΦΟΥΜΑΡΑ…

      Αυτός που ψήφισε 24% ΦΠΑ για τα νησάκια λόγω της ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ που πουλά στους αφελείς που τον ψήφισαν, αυτός που ΨΗΦΙΣΕ τις ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ και ΜΙΣΘΩΝ και παράλογη ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΩΝ, ΕΝΦΙΑ και ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ, αυτός που μας φόρτωσε τα δύο 2 ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΛΑΘΡΟ. Θα πουλήσει μέτρα κορεσμού στα νησιά, μεταφορικό ισοδύναμο στα λόγια και πακτωλό Δημόσιων έργων Είναι ο ίδιος προστάτης του περιβάλλοντος βλέπε δεκαόροφα Ψαλίδι…….. ΨΕΥΤΗΣ, ΛΑΊΚΙΣΤΗΣ, ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ που γρήγορα θα επιστρέψει στην ανυπαρξία…

    • ΚΑΜΑΤΕΡΕ ΔΗΛΩΣΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΕΑΝ καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ. ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΤΈΣΣΕΡΑ ΨΗΦΙΣΕΣ ΦΠΑ 24% & τον ΦΟΡΟ ΔΙΑΝΥΧΤΕΡΕΥΣΗΣ..

      Όλο μπόι, νταηλίκι και λεονταρισμούς είναι ο «ψηλός γίγαντας», κούφιες οι δηλώσεις του Κάπτεν Ηλία του ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρου, τα ψήφισες ΟΛΑ σαν υπάκουο ανθρωπάκι μπας και γλύψεις για λίγο ακόμα τα κοκαλάκια και το παραδάκι της εξουσίας και ετοιμάζετε για ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΜΕΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

    • Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του ΣφΥΡΙΖΑ ΤΗΣ ΠΑΛΛΟΜΕΝΗΣ ΤΣΟΥΤΣΟΥΝΑΣ και του ΠΕΟΠΑΙΔΕΜΑΤΟΣ, μας ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΣΟΥΝΕΤΙ 24%...

      Στα λόγια παλεύουν σκληρά… αλλά έχουν ήδη συμφωνήσει για την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ 32 ΝΗΣΙΑ που θα ανέβει στο 24% και τον ΦΟΡΟ ΔΙΑΝΥΧΤΕΡΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ. ΠΑΡΑΜΙΛΟΥΝ όσοι πήραν χαμπάρι τι ψήφισε το ΔΕΞΙΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΟΡΦΩΜΑ, φασιστοαριστερή Κυβέρνηση ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τώρα δεν βρίσκετε κανένας που να τους ψήφισε… Αχού ευχαρίστηση και ηδονή να βλέπω τον ΣφΥΡΙΖΑ να πιάνει τον κ@λο σε όσους τον ψήφισαν!!!.

    • ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, για τις χιλιάδες ΚΑΡΑΝΙΚΕΣ που έχουν γεμίσει το Μαξίμου, τα υπουργεία και δάσκαλοι στα βουλευτικά γραφεία ....

      Στην Λέσβο που υπάρχουν εκατοντάδες καταστραμμένα κτήρια περιμένουν ακόμα, στην Μάντρα με τους 23 νεκρούς δίνουν μερικά αντίδωρα μπας και σώσουν την ΔΟΥΡΟΥ… Στην Κω μόνο υποσχέσεις από τον τοπικό ψεύτη λαϊκιστή βουλευτή του ΣφΥΡΙΖΑ Κάπτεν Ηλία ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρο ΚΑΜΑΤΕΡΟ.

    • ΟΜΩΣ ακόμα και με μειωμένο ΦΠΑ ΣΉΜΕΡΑ ΠΛΗΡΏΝΟΥΜΕ στα ΑΒ, Lidl όπως βλέπουμε στα φυλλάδια τους το ίδιο με την Αθήνα...

      Το ίδιο συμβαίνει στα αεροπορικά και στα ατμοπλοϊκά εισιτήρια που τα επιβαρύνουν οι εταιρείες με 24% γιατί έχουν έδρα την Αττική. Για τα καύσιμα φταίει το ΜΟΝΟΠΏΛΙΟ ΤΗΣ ΕΚΟ και η διαδημοτική επιχείρηση που μας πιάνει τον κώλο. Στην Κάλυμνο και Ρόδο υπάρχουν τρις εταιρείες καυσίμων. Το πρόβλημα Νικολάκη είναι ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΌΣ που δεν υπάρχει στις μεταφορές με μια μόνο εταιρεία και το ΥΨΗΛΌ ΚΈΡΔΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΆΤΑΡΧΩΝ της Κω.

    • Για το ΦΠΑ 24 % και για το ΤΈΛΟΣ ΔΙΑΝΥΧΤΕΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟ 01/01/18 ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ Η ΓΛΑΣΤΡΑ των ΜΜΕ ο Κάπτεν Ηλίας ο Μνημονιοφόρος ;;;

      ΈΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΦΟΡΩΝ, ΦΠΑ 24% ΚΑΙ TO ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΝΥΧΤΕΡΕΥΣΗΣ, ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΜΕΙ… Μετά το προσφυγικό με τα χιλιάδες τσαντίρια στις παραλίες και τα πάρκα της πόλης το 2015, αποτέλεσμα της πρόσκλησης στους ΛΑΘΡΟ από την κυβέρνηση ΣΦΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την βλακώδη απόφαση του ΚΥΡΙΤΣΗ για σκληρή αντιπολίτευση και αντοχή στην μπόχα και τα σκ@τά που την πληρώσαμε οικονομικά το 2016. Ήρθε και ο σεισμός το 2017 που μας αποτελείωσε. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ που θα ψηφίσουν στα τέσσερα τα ζωντανά του ΣφΥΡΙΖΑ, σαν τον δικό μας «τον αριστερό επαναστάτη με τις ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ να κουνά την παραίτηση του στο ΔΕΞΙ χέρι….» για τον ΦΠΑ 24% αλλά θα ικανοποιηθεί με παυσίπονα…. ΣΕ ¨ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΟΛΜΙΣΟΥΝ να αρθρώσου ανάστημα οι ΨΕΥΤΕΣ, ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΙ τοπικοί βουλευτές του ΣφΥΡΙΖΑ;;;;

    • Σε ποια νησιά οι αυξήσεις 24% του ΦΠΑ; Τα περισσότερα είναι βραχονησίδες με ελάχιστους κατοίκους, αυτά που διεκδικεί ο Ερντογάν:

      Λέσβος, Χίος, Σάμος, Λήμνος, Ικαρία, Άγιος Ευστράτιος, Ψαρά, Οινούσσες, Φούρνοι, Θύμαινα, Άγιος Μηνάς, Κως, Κάλυμνος, Αστυπάλαια, Κάλυμνος, Κάσος, Τήλος, Σύμη, Λέρος, Νίσυρος, Πάτμος, Χάλκη, Σαρία, Λειψοί, Ψέριμος, Αγαθονήσι, Λέβιθα, Καστελόριζο, Αρκοί, Γυαλί, Τέλενδος, Φαρμακονήσι, Κίναρος.

  2. Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΗΣ

    ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 50% !!! .ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΣΤΗΝ ΠΟΥΓΚΑ ΤΟΥ…!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2016 5.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 7.500.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 50% ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΕΓΙΝΕΣ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΤΗ

    • Μήπως δεν καταλάβατε; Το ξεκαθάρισε το «Πανύψηλο»-Βίσμα μιας ΧΡΗΣΗΣ ότι από 1η Γενάρη ‘ΈΡΧΕΤΑΙ ΦΠΑ 24% λόγω νησιωτικότητας ΣΤΗΝ ΚΩ.

      Όμως μην είστε αχάριστοι, θα, θα, θα, θα εφαρμόσει και νέα μέτρα νησιωτικότητας και το μεταφορικό ισοδύναμο, θα τα πάρει ξεπουλώντας και την ΜΑΡΙΝΑ της ΚΩ μετά το ξεπούλημα του ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ!!!! Θα έρθουν επίσης γιατροί, δάσκαλοι και επενδύσεις εκτός και εάν χάσουν και αυτοί τον δρόμο για την παραμεθόριο… Τρέχω να αγοράσω μεγαλύτερη ζώνη και φαρδύ παντελόνι με βαθιές ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ για να χώνω τα κέρδη από την ανάκαμψη…

  3. Ο ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ ΠΗΡΕ 2 ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ ΑΞΙΑΣ 345.000 ΕΥΡΩ.

    Ο ΔΗΜΟΣ ΚΩ ΘΑ ΠΑΡΕΙ 2 ΣΑΚΑΡΑΚΕΣ ΑΞΙΑΣ 50.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ 210.000 ΕΥΡΩ!!!!ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ!!ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ!

  4. Επιτέλους δικαιώθηκε ο Μπακογιάννης.Ο μέγιστος πολέμιος της κατάργησης του μειομένου ΦΠΑ στα Δωδεκάνησα.

    Σε όποια συνέντευξη και να έδινε το άλλο γκαβό περιφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας,εξίσωνε την Μύκονο με τους Λειψούς,την Λειβαδιά με την Κάλυμνο.Μιλάμε για τον πατενταρισμένο βλάκα,που δεν μποπρεί να ξεχωρήσει την Στερεά με την Νησιωτική Ελλάδα,ούτε λεξικά,ούτε γεωγραφικά…Στερεά είναι γιο αυτόν οι στερεέςσ καταθέσεις της Οικογενειοτράπεζας του.Ο μικρός Τέρης Χρυσός.

  5. Η κυβέρνηση σήμερα, το πολύ αύριο ανακοινώνει την απόφαση για το ΦΠΑ και το ξεφτέρι ο Κυρίτσης αποφάσισε αύριο να κάνει απεργία για να «προλάβει» τις εξελίξεις. Για τέτοια ταχύτητα αντίδρασης μιλάμε. Βρε μεγάλε πολιτικέ νου, δεν έκανες την απεργία με το νέο έτος να μην χαλάμε τη γιορτινή μας διάθεση μέρες που είναι ?

  6. 10 μέρες μας έχουν μείνει μέχρι το τέλος του χρόνου. Κοινωνικό μέρισμα και συντάξεις μοιράζονται, ο κόσμος είναι σε Χριστουγεννιάτικη διάθεση και έχει και 10 ευρώ στη τσέπη του και κλείνουμε τα μαγαζιά. Σπασμωδικές κινήσεις, χωρίς ουσία και χωρίς αποτέλεσμα. Αν η κυβέρνηση έχει πάρει απόφαση να καταργήσει το μειωμένο ποσοστό, όσο και να χτυπιέστε δεν αλλάζει κάτι.

    • Είναι αυτό που λένε ότι πάνω από τρία τινάγματα του ///// ,θεωρείται μ….σκύψε-σκύψε ακόμα λίγο..ή καλύτερα ‘ιεραποστολική’ λόγω των ημερών?

      • Εσύ δεν έχεις μαγαζί, ούτε χρωστάς, την δουλειά σου δεν την χάνεις σαν ΔΥ και στις απεργίες πρώτος και καλύτερος.

  7. Αντε να ξυπνήσουμε ολοι μαζι και για το εμφια που χανουμε τα σπιτια μας και για ολα τα αλλα κακα που μας ήρθαν και ακόμα έρχονται αλλα εμείς στον κοσμο μας οταν συνάνθρωποι μας υποφέρουν και αυτες τις μερες ενα παραπανω κανεις μας δεν κουνιέται ολοι στην κοσμαρα μας.

  8. τόσα χρόνια δηλαδή είχαμε μειωμένο ΦΠΑ. Δε το κατάλαβα. Γιατί όλες οι τιμές είναι πιο ψηλά

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ