ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός της Προστάτιδος του Πυροβολικού Αγ. Βαρβάρας στη Μεσαριά | Συγκίνηση κατά την αποκάλυψη του μνημείου των πεσσόντων Κώων πυροβολητών

6
5550

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και επισημότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα ο εορτασμός της προστάτιδος του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας στο στρατόπεδο Ανγου Θ. Τσακαλώτου στη Μεσαριά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή η αποκάλυψη του μνημείου των πεσσόντων Κώων πυροβολητών Αξιωματικών και οπλιτών από τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Νικόλαο Μανωλάκο και τον Σεβασμιώτατο.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνου από τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων:  O Διοικητής της ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Δ. Χούπης, ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης (άρτι αφιχθείς από το συνέδριο της ΚΕΔΕ), ο Έπαρχος Κω Γ. Χαλκιδιός, ο Σοφολογιότατος Ιμάμης Κω κ. Δαμάδογλου, ο Αντιπρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Κω Α. Βαβλάς, ο τοπ. σύμβουλος Μ. Γιωργαλλής, οι εκπρόσωποι της παράταξης ΟΡΑΜΑ Σ. Κανταρζή και Α. Κυριάκου, οι Διοικητές της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Κω Κ. Κοκορόσκος και Δ. Γιάνναρης, ο Διοικητής του ΓΝ-ΚΥ Κω Ν. Γιωργαντής, Διοικητές μονάδων, Αξιωματικοί, εκπρόσωποι των εφέδρων και αποστράτων και πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Αμέσως μετά την επίσημη Δοξολογία αναγνώσθηκε η ημερήσια διαταγή από τον Συνταγματάρχη Διοικητή του Πυροβολικού και έγινε η  παρουσίαση εντυπωσιακών οπλικών συστημάτων.

Τέλος, ακολούθησε η καθιερωμένη δεξίωση στην αίθουσα της μονάδος και προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους λουκουμάδες και κονιάκ, σύμφωνα με το έθιμο.

Η αποκάλυψη του μνημείου των πεσσόντων από τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ και τον Σεβασμιώτατο:

Εκ των κατασκευαστών του μνημείου ο Τάσος Σμαραγδάκης και ο Γιάννης Μυτιληνιός (ο Τ. Σμαραγδάκης ήταν μεταξύ των συμπολιτών που συνέβαλαν και στην ανέγερση του Ιερού Ναού της Αγ. Βαρβάρας το 1991):

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το στρατόπεδο που θα μας προστατέψει από μια απόβαση των Τούρκων δυστυχώς συνορεύει με το στρατόπεδο 2.500 μουσουλμάνων ΛΑΘΡΟ…

    Κάποιοι ανεγκέφαλοι σαν τον γραφικό Μουζάλα αποφάσισαν να φτιάξουν στο Αμανιού το ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΟΝΙΜΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ χωρίς να υπολογίζουν τον κίνδυνο να διαμένουν εκεί Τούρκοι πράκτορες…!!!! …

    • Η 80 ΑΔΤΕ έκανε αιφνιδιαστική άσκηση για τον κίνδυνο ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΟΜΑΝΤΟΣ που ήρθαν σαν πρόσφυγες στο Hot Spot στο 148 δίπλα στα τεθωρακισμένα.

      Θα έρχονται σαν πρόσφυγες οι Τούρκοι κομάντος και σαν 5η φάλαγγα θα κατασκοπεύουν το παρακείμενο στρατόπεδο τεθωρακισμένων έτοιμοι να επέμβουν «όποτε έχουν προγραμματίσει»… Το ίδιο έκανε ΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟ ΓΟΜΑΡΙ ο συγ-ΚΑΜΕΝΟΣ και στην Χίο στο στρατόπεδο στο χωριό Χαλκειός δίπλα στο στρατόπεδο ΕΑΡΜΕΘ πάλι με άρματα… Μόνο ένας ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΣΑΝ ΤΟΝ συγΚΑΜΕΝΟ που για την καρέκλα του υπουργού ΑΜΥΝΑΣ ξεπουλά τα πάντα. Τα σύνορα Ελβετικό τυρί που μόνο στρατιωτική μπάντα δεν έβαλε να υποδέχονται λαθρομετανάστες και τα πλοία του ΝΑΤΟ με υπογραφή ΤΣΙΠρΑ συγΚΑΜΕΝΟΥ εξαιρούν τα Δωδεκάνησα από τους ελέγχους. ΑΛΗΤΕΣ-ΑΛΗΤΗΡΙΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ.

      • Πολύ σωστό , η θέση του χώρου προσφυγολαθρομεταναστών στην Κω αποτελεί προδοτική ενέργεια από χαμηλής υπευθυνότητος ανθρώπους.

  2. Χρόνια πολλά στο ένδοξο-εύστοχο Πυροβολικό μας . Ευχές και συγχαρητήρια στους Τάσο και Γιάννη που είναι ανιδιοτελείς υποστηρικτές του ΠΒ της 80 ΑΔΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ