Κάλυμνος: Εξέλιξη – ΣΟΚ στη δολοφονία του 21χρονου φοιτητή – Εντοπίστηκε με διαφορετικά ρούχα – Έσυραν το πτώμα τσουβαλιασμένο

0
7406

Δολοφονία στην Κάλυμνο: Το πτώμα του φοιτητή μεταφέρθηκε με τσουβάλι στο σημείο που βρέθηκε

Δολοφονία στην Κάλυμνο: Το πτώμα του φοιτητή μεταφέρθηκε με τσουβάλι στο σημείο που βρέθηκε

Ο ιατροδικαστής πάντως, φέρεται να έχει αποφανθεί μετά τη νεκροψία, πως το πτώμα του τραγικού νεαρού, έχει πολλά μεταθανάτια τραύματα που προκλήθηκαν από το σύρσιμο του σε τραχύ έδαφος

Η υπόθεση του 21χρονου φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου που βρέθηκε νεκρός στην Κάλυμνο συγκλονίζει το πανελλήνιο, την ώρα που οι γονείς του αναζητούν τους δράστες ή το δράστη που σκότωσε το παιδί τους και μετέφερε το άψυχο σώμα του στο σημείο που βρέθηκε , έχοντάς τον τοποθετημένο μέσα σε τσουβάλι.

Ο ίδιος ο ιατροδικαστής πάντως, φέρεται να έχει αποφανθεί μετά τη νεκροψία, πως το πτώμα του τραγικού νεαρού, έχει πολλά μεταθανάτια τραύματα που προκλήθηκαν από το σύρσιμο του σε τραχύ έδαφος.

Την εκτίμηση του ιατροδικαστή και των αστυνομικών ότι η σορός μεταφέρθηκε από τον χώρο της άγριας δολοφονίας στο σημείο που βρέθηκε, επιβεβαιώνεται, εκτός από την κατάθεση του ιδιοκτήτη κοντινού ποιμνιοστασίου και όλων όσοι συμμετείχαν σε συνεργεία έρευνας.
Πάντως σε λίγη ώρα η σορός του άτυχου φοιτητή πρόκειται να μεταφερθεί  στη Ρόδο ώστε να διενεργηθεί από τον προϊστάμενο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας η νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου.

Σύμφωνα με την κατάθεση του 15χρονου μαθητή όπου ήταν ο άνθρωπος που βρήκε τη σορό του άτυχου φοιτητή , στο συγκεκριμένο σημείο είχε πάει και τη προηγούμενη ημέρα, επειδή η περιοχή έχει γαϊδουράγκαθα και από τα άνθη τους που εμφανίζονται αυτή την εποχή, φτιάχνει κόλλα για ξόβεργες. Και την προηγούμενη ημέρα δεν υπήρχε τίποτα όπως διαβεβαιώνει με απόλυτα κατηγορηματικό τρόπο,  15χρονος μαθητής στην κατάθεσή του .

Στο θρίλερ με τα παπούτσια  που εντοπίστηκαν σε εκ διαμέτρου αντίθετο σημείο και η μητέρα του φοιτητή είχε διαβεβαιώσει ότι ανήκαν στο παιδί της, τα παπούτσια αυτά μοιάζουν αρκετά με εκείνα που φορούσε ο φοιτητής και οι κάλτσες έχουν επίσης σκούρο χρώμα όπως αυτές που φορούσε όταν εξαφανίστηκε. Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί διέθεταν κατάθεση αγρότη που μάζευε ελιές, ότι τα συγκεκριμένα ευρήματα βρισκόταν στο σημείο πάνω από 10 ημέρες, αλλά αρχικά οι ισχυρισμοί του θεωρήθηκαν ανυπόστατοι μπροστά στη διαβεβαίωση της μητέρας.

Το ένα παπούτσι όμως που δεν βρέθηκε και το φούτερ που φορούσε ο φοιτητής, βρίσκονται στο κεντρικό στόχαστρο της αστυνομικής έρευνας, καθώς πιθανολογείται ότι όταν και αν βρεθούν, θα τους υποδείξουν το σημείο ή την περιοχή της δολοφονίας, από την οποία φυσικά αναμένεται να εξαχθούν σημαντικά στοιχεία για την ταυτότητα και το κίνητρο του δράστη.

Κλιμάκιο της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) έχει φθάσιε ήδη στο νησί και ερευνά σπιθαμή προς σπιθαμή, ακόμη και με drone την ευρύτερη περιοχή Λαγκά όπου βρέθηκε το πτώμα του άτυχου νεαρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί εξετάζουν δυο σενάρια για το θάνατο του 21χρονου. Σύμφωνα με το πρώτο ο Νίκος Χατζηπαύλου ενδέχεται να ήταν μάρτυρας σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αφού η περιοχή στην οποία βρέθηκε νεκρός χρησιμοποιείται, σύμφωνα με κατοίκους, από εμπόρους ναρκωτικών.

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζουν οι αρχές που βρίσκονται στην Κάλυμνο είναι το ξεκαθάρισμα προσωπικών διαφορών. Δηλαδή, εκείνος που σκότωσε τον 21χρονο φοιτητή να είχε προσωπικά κίνητρα για την αποτρόπαια πράξη του. Εκείνο που θεωρούν σχεδόν βέβαιο είναι ότι ο Νίκος Χατζηπαύλου σκοτώθηκε σε άλλο σημείο από εκείνο στο οποίο βρέθηκε το πτώμα του.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν συλλέξει γενετικό υλικό από τα ρούχα του 21χρονου, αλλά και από την περιοχή όπου βρέθηκε το πτώμα του για να σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ ώστε να αξιολογηθούν

Σε θρίλερ εξελίσσεται η δολοφονία του 21χρονου φοιτητή, Νίκου Χατζηπαύλου, ο οποίος είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς στην Κάλυμνο και η σορός του βρέθηκε σε ερημική τοποθεσία, περίπου 100 μέτρα από το σημείο που είχε εντοπιστεί και το ποδήλατό του.

Το σοκαριστικό στοιχείο, που περιπλέκει ακόμη περισσότερο το μυστήριο, είναι ότι η σορός του άτυχου νερού εντοπίστηκε με διαφορετικά ρούχα από αυτά που φορούσε όταν έφυγε από το σπίτι του!

Ο φοιτητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο οποίος αγνοούνταν από την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, βρέθηκε σε ένα χωράφι, στην περιοχή Λαγκά, στο οποίο, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, γίνεται εμπόριο ναρκωτικών.

Ο νεαρός είχε μεταβεί στο νησί για να επισκεφθεί τη μητέρα του, η οποία είναι εκπαιδευτικός. Ωστόσο, το απόγευμα της Κυριακής πήρε το ποδήλατό του για να πάει μια βόλτα και δεν γύρισε ποτέ στο σπίτι του, ενώ τις τελευταίες ημέρες οι Αρχές είχαν χτενίσει την περιοχή στην προσπάθειά τους να τον εντοπίσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Στο νησί έφτασε ο ιατροδικαστής της Περιφέρειας Δωδεκανήσων, Πάνος Κοτρέτσος, ο οποίος αναμένεται να πραγματοποιήσει τη νεκροψία – νεκροτομή του άτυχου νέου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ιατροδικαστής στον «Ελεύθερο Τύπο», ο φοιτητής δεν πυροβολήθηκε, αλλά έφερε πολλαπλές κακώσεις σε όλο του το σώμα, ενώ εκτίμησε πως το σημείο που εντοπίστηκε δεν είναι εκείνο στο οποίο δολοφονήθηκε. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι δράστες μετά τη δολοφονία μετέφεραν τη σορό του στο συγκεκριμένο σημείο, στην προσπάθειά τους να καλύψουν ίχνη.

Η σορός του άτυχου Νίκου βρέθηκε ανάσκελα (με μια κλίση προς τα δεξιά) σε τυμπανιαία κατάσταση, μελανή και φέρει θλαστικά τραύματα σε διάφορα σημεία. Ο 21χρονος φορούσε ένα παπούτσι στο δεξί του πόδι, φόρμα και ένα μπλουζάκι. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, είχε διάφορες «κακοποιήσεις από ζώα στο σώμα του», προερχόμενα πιθανότατα από κοντινή στάνη.

Για την ώρα, δεν έχει διαπιστωθεί με βεβαιότητα η αιτία του θανάτου του νεαρού φοιτητή, ωστόσο, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται πως χτυπήθηκε με κάποιο βαρύ αντικείμενο, πιθανότατα ρόπαλο.

Πάντως, ο θάνατος του άτυχου νεαρού αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια, από τη στιγμή που τα τραύματά του δεν είναι συμβατά με την πτώση του. Από τις εκδορές στο δέρμα του διαπιστώθηκε, επίσης, πως σύρθηκε από τους δράστες και μεταφέρθηκε στο συγκεκριμένο σημείο.

Όπως αναφέρουν τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, το σώμα του νεαρού εντοπίστηκε 60 μέτρα περίπου μακριά από το σημείο στο οποίο είχε βρεθεί το ποδήλατό του, στην περιοχή Λαγκά Χώρας Καλύμνου. Η σορός του φοιτητή εντοπίστηκε από ένα ανήλικο αγόρι που είχε πάει στο συγκεκριμένο σημείο να κόψει κλαδιά και ενημέρωσε άμεσα τους γείτονες, ενώ εκείνοι με τη σειρά τους τηλεφώνησαν στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού.

Στην Κάλυμνο μετέβη και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και της Ασφάλειας, προκειμένου να ερευνήσει την υπόθεση.

Το γεγονός ότι εντοπίστηκε με διαφορετικά ρούχα οδηγεί τις Αρχές στο συμπέρασμα ότι μεταφέρθηκε αμέσως μετά τη δολοφονία σε κάποιο «ασφαλές» σημείο, μέχρι να αποφασιστεί από τους δράστες πού θα ξεφορτωθούν το άψυχο σώμα του Νίκου Χατζηπαύλου. Τα ρούχα του άτυχου φοιτητή πρόκειται να σταλούν τις επόμενες μέρες στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, ούτως ώστε να αναζητηθεί γενετικό υλικό και αποτυπώματα που ενδεχομένως άφησαν οι δράστες.

Πότε ακριβώς οι δράστες εκτέλεσαν το θύμα τους και πως ακριβώς έγινε η δολοφονία του φοιτητή. Αυτά θα προκύψουν από τη νεκροτομή που θα διενεργηθεί εντός της ημέρας στη Ρόδο. Εκεί θα βρεθεί το μεσημέρι η σορός του Νίκου Χατζηπαύλου με τη μητέρα του να παρακολουθεί τις εξελίξεις συντετριμμένη.

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να έχει δολοφονηθεί από εμπόρους ναρκωτικών, καθώς στην συγκεκριμένη περιοχή της Καλύμνου η εγκληματικότητα καλπάζει. Ωστόσο, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχει πέσει θύμα δολοφονίας από άτομο που γνώριζε με προσωπικά κίνητρα.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ ​προβληματίζει η «σκηνοθεσία» που κάποιοι προσπάθησαν να στήσουν γύρω από την εξαφάνιση, αφήνοντας παπούτσια που δήθεν ανήκαν στο Χατζηπαύλου σε απόμακρη περιοχή του νησιού. Όλα τα δεδομένα και οι πληροφορίες αξιολογούνται και αναμένονται γρήγορα εξελίξεις.

Το νέο στοιχείο για τον φοιτητή

Με διαφορετικά ρούχα από αυτά που φορούσε τη μέρα που εξαφανίστηκε εντοπίστηκε νεκρός ο 21χρονος φοιτητής στην Κάλυμνο, το απόγευμα του Σαββάτου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1. Ο φοιτητής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου αγνοείτο από την περασμένη Κυριακή το μεσημέρι, όταν βγήκε για βόλτα με το ποδήλατο του αδελφού του. Ο νεαρός βρισκόταν για λίγες μέρες στο νησί, όπου διαμένει η οικογένειά του και θα έφευγε με το πλοίο των 19:00 για τον Πειραιά. «Θέλω να πάω μια βόλτα», ήταν τα τελευταία λόγια που είπε στη μητέρα του πριν φύγει.

Τρεις ώρες αφού έφυγε από το σπίτι δηλώθηκε η εξαφάνισή του και από εκείνη τη στιγμή άρχισαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του.

Τι «είδε» ο ιατροδικαστής στην Κάλυμνο

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Παναγιώτη Κοτρέτσο, που πραγματοποίησε την νεκροψία, ο αδικοχαμένος Νίκος έχει πολλά τραύματα. Ωστόσο, η νεκροτομή είναι αυτή που θα δείξει ποιο ήταν αυτό που του στοίχισε τη ζωή.

Ωστόσο, ο άτυχος Νίκος Χατζηπαύλου φέρει πολλαπλές κακώσεις σε όλο του το σώμα. Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε επίσης ότι το σημείο όπου βρέθηκε ο 21χρονος φοιτητής του Πολυτεχνείου δεν είναι το σημείο του εγκλήματος. Αλλού τον δολοφόνησαν και τον «πέταξαν» στο συγκεκριμένο σημείο. Στο σώμα του εντοπίστηκαν επίσης «τσιμπήματα» από ζώα.

Δολοφονία Νίκος Χατζηπαύλου: Τον σκότωσαν μετά την εξαφάνιση του

Αυτό που προκαλεί σοκ είναι το εύρημα του ιατροδικαστή ότι ο αδικοχαμένος Νίκος Χατζηπαύλου δολοφονήθηκε μετά από την εξαφάνιση του. Μάλιστα, αστυνομικοί εκτιμούν ότι δολοφονήθηκε τρεις με τέσσερις μέρες μετά από την εξαφάνιση του το μοιραίο μεσημέρι της Κυριακής (19.11.2017). Επίσης, σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο άτυχος φοιτητής φορούσε μόνο το ένα παπούτσι του, φόρμα κι ένα μπλουζάκι.

Η μητέρα του καταγγέλλει συγκάλυψη των τοπικών Αρχών

Συγκλονισμένη είναι η μητέρα του Νίκου Χατζηπαύλου που δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο γιος της χάθηκε τόσο άδικα… Η γυναίκα, μάλιστα, καταγγέλλει συγκάλυψη των τοπικών Αρχών. «Αυτό που θέλω να πω είναι ότι υπάρχει συγκάλυψη εδώ πέρα, από την πλευρά των Αρχών. Και δεν ξέρω και τι παίζεται στην συγκεκριμένη περιοχή.

Πάντως ότι υπάρχουν υποψίες και ότι υπάρχουν περίεργα πράγματα που δεν κολλάνε, υπάρχουν. Φόραγε, λέει, το ένα παπούτσι, το ένα από τα δυο. Πως βρέθηκαν παπούτσια ακριβώς το ίδιο σχέδιο και το ίδιο νούμερο από την άλλη πλευρά του βουνού; Είπε μία διασώστης ότι αυτά τα παπούτσια είναι καινούργια. Φυσικά τα παπούτσια αυτά που βρέθηκαν μπορεί να αγοράστηκαν εκ των υστέρων. Κάποιος τα αγόρασε. Ακριβώς το ίδιο νούμερο και το ίδιο σχέδιο» αναφέρει.

Μυστήριο στην Κάλυμνο: Όλα ανοιχτά για τον θάνατο του 21χρονου Νίκου

Νέες διαστάσεις παίρνει το θρίλερ της Καλύμνου: Οι αστυνομικοί δεν εξαιρούν την πιθανότητα ακόμα και δυστυχήματος έως ότου αποδειχθεί στην νεκροτομή ή από ευρήματα στον χώρο ότι ο θάνατος του 21χρονου φοιτητή οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια

Νέα διάσταση δίνει στο θρίλερ της Καλύμνου η άφιξη των έμπειρων αξιωματικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής και των αξιωματικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Αθήνας στο σημείο που βρέθηκε νεκρός ο άτυχος 21χρονος φοιτητής Νικόλαος Χατζηπαύλου, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής 19 Νοεμβρίου και εντοπίστηκε στις 5 το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.

Σε αντίθεση με την εικόνα που αρχικά τουλάχιστον είχαν σχηματίσει οι τοπικές Αρχές, οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών είναι εξαιρετικά πιο επιφυλακτικοί και αναμένουν πρωτίστως τα αποτελέσματα της νεκροτομής αλλά και της ενδελεχούς νέας αυτοψίας που γίνεται στον χώρο σήμερα από το κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σύμφωνα με εκείνους είναι όλα ανοιχτά και στην παρούσα φάση δεν μπορεί να εξαιρεθεί ούτε η εγκληματική ενέργεια ούτε το δυστύχημα, αφού θεωρούν ότι τα τραύματα του νεαρού θα μπορούσαν να είχαν προκληθεί και από πτώση.

Στο κρίσιμο μάλιστα ερώτημα αν μεταφέρθηκε η σορός η όχι ετεροχρονισμένα, προσπαθούν να διαπιστώσουν αν αυτό συνέβη από ψηλότερο σημείο που προκάλεσε νέα πτώση από το αναρριχητικό βράχο και μάλιστα από ζώα ή άλλους παράγοντες.

Σε κάθε περίπτωση για αυτόν τον λόγο πραγματοποιούν νέα αυτοψία στον χώρο σήμερα και για αυτό θα αναμένουν τα αποτελέσματα της νεκροτομής που θα γίνει ή σήμερα το απόγευμα ή αύριο το πρωί στη Ρόδο από τον ιατροδικαστή Παναγιώτη Κοτρέτσο.

Ο ίδιος ο ιατροδικαστής έκανε λόγο χθες κατά την αυτοψία στον χώρο πως ο χρόνος θανάτου το θύματος προσδιορίζεται κάποια 24ωρα μετά την εξαφάνισή του θύματος, ωστόσο θα αναμένει και εκείνος τα αποτελέσματα της νεκροτομής για να είναι σίγουρος για την πρόοδο της αποσύνθεσης στα όργανα του θύματος κλπ. και να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα.

Ο άτυχος νέος βρέθηκε νεκρός σε μια ρεματιά στην περιοχή Λαγκά Χώρας Καλύμνου, περίπου 200 μέτρα από το σημείο που είχε εντοπιστεί το ποδήλατό του την ημέρα της εξαφάνισής του και εντοπίστηκε τυχαία από έναν νεαρό που μάζευε χόρτα.

Βρέθηκε μέσα σε ένα ξερό ρυάκι, ακριβώς κάτω από έναν αναρριχητικό βράχο και σύμφωνα με τους ντόπιους θα μπορούσε να γίνει αντιληπτός και από άλλα σημεία που πέρασαν τις προηγούμενες ημέρες τα σωστικά συνεργεία όχι μόνο από το ίδιο το σημείο που επιμένουν ότι πέρασαν.

Γι’ αυτό πιστεύουν ότι μεταφέρθηκε στο σημείο αυτό η σορός του ετεροχρονισμένα και ότι αυτό δεν συνέβη νωρίτερα από την νύχτα της Παρασκευής, ωστόσο οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών μέχρι να έχουν άλλες ενδείξεις και κυρίως κίνητρο δολοφονίας που μέχρι τώρα δεν βρίσκουν, πιστεύουν πως και αυτό εξηγείται, όπως προαναφέρθηκε.

Φορούσε το ένα παπούτσι του και έλειπε η φούτερ του, καθώς βρέθηκε μόνο με ένα κοντομάνικο μπλουζάκι. Τον φοιτητή εντόπισε ένας νεαρός που μάζευε χόρτα στη περιοχή, ενώ η σορός του άτυχου νέου φέρει εμφανείς μώλωπες και εκδορές που δείχνουν ότι το παιδί σύρθηκε στα βράχια…

Υπενθυμίζεται πως είχαν βρεθεί παπούτσια και κάλτσες που είχαν αποδοθεί ως αντικείμενα του φοιτητή, 20 χλμ. μακριά, στην άλλη άκρη του βουνού, στην άσφαλτο και συγκεκριμένα στο Βαθύ Καλύμνου, που τα είχε αναγνωρίσει η οικογένεια, τα οποία όπως αποδεικνύεται απλά έμοιαζαν τελικά, αφού φορούσε ένα παπούτσι το θύμα.

http://news247.gr

Το ρεπορτάζ του Star TV για την υπόθεση του 21χρονου Νίκου Χατζηπαύλου που βρέθηκε νεκρός στην Κάλυμνο(video).

3676
Κοινοποίηση στο Facebook
Κάντε Tweet στο Twitter

 

Δείτε το ρεπορτάζ του Star TV για την υπόθεση του 21χρονου Νίκου Χατζηπαύλου που βρέθηκε νεκρός στην Κάλυμνο, στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού .

Τηλεφωνική ανταπόκριση από τον Γιώργο Δρόσο.

Ο Δημήτρης Δρόσος στο Κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 για την υπόθεση του 21χρονου Νίκου Χατζηπαύλου που βρέθηκε νεκρός στην Κάλυμνο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ