ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Έκτακτη ΓΣ γονέων για Λύκειο Ζηπαρίου – Μία μόνο προσφορά το κτήριο του κ. Πίτση – Αναμένεται η Επ. Καταλληλότητας από ΟΣΚ – Προβληματισμός γονέων & πίεση να ξεκινήσει η μόνιμη λύση

10
2649

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Με έκδηλη την αγωνία των γονέων και της σχολικής κοινότητας συνολικά (μαθητών και εκπαιδευτικών) τόσο για την προσωρινή όσο και για την ανάγκη άμεσης έναρξης υλοποίησης και της μόνιμης λύσης, στο θέμα στέγασης του νέου Λυκείου Ζηπαρίου, πραγματοποιήθηκε απόψε η έκτακτη γενική συνέλευση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου στο Ζηπάρι.

Παρόντες στην συνέλευση ήταν: ο Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών του δήμου, Μανώλης Ζερβός, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ασφενδιού Σ. Μαλιλής, η Δημοτική σύμβουλος Π. Κιαπόκα, ο Λυκειάρχης Χρ. Χαραμαράς, γονείς και μαθητές.

Αρχικά έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών Μ. Ζερβό για τον πρόσφατο διαγωνισμό που έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου προκειμένου να εξευρεθεί κτήριο για την προσωρινή μεταστέγαση του σχολείου. Στον εν λόγω διαγωνισμό κατατέθηκε μόνο μία προσφορά για το ακίνητο του κ. Πίτση (στον Άγιο Ιωάννη, στο Ζηπάρι). Αυτό που απομένει είναι να έρθει η αρμόδια επιτροπή καταλληλότητας από τον ΟΣΚ η οποία αν και κλήθηκε από την πρώτη εβδομάδα, επικαλούμενη άλλες προτεραιότητες ανά την Ελλάδα θα έρθει τελικά μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Σε περίπτωση που δώσει το πράσινο φως ο κ. Ζερβός εκτίμησε ότι οι απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης του χώρου θα διαρκέσουν -καλώς εχόντων των πραγμάτων- μέχρι τα Χριστούγεννα.

Παράλληλα επειδή εκφράστηκαν πολλά παράπονα από τα παιδιά και τους γονείς για τις υπάρχουσες προκάτ αίθουσες, τις τουαλέτες κλπ στο χώρο που είναι τώρα τα παιδιά, δίπλα στο γυμνάσιο, υπάρχει η πρόβλεψη να γίνουν κι εδώ βελτιωτικές παρεμβάσεις (καθώς σε περίπτωση που δεν εγκρίνει το ακίνητο του κ. Πίτση η επ. καταλληλότητας, τα παιδιά αναγκαστικά θα παραμείνουν εκεί).

Παράλληλα η πίεση των γονέων, όπως και του Διευθυντή Χρήστου Χαραμαρά (ο οποίος στην «τσεκουράτη» ομιλία του τόνισε την ανάγκη διαχωρισμού του συλλόγου γονέων γυμνασίου και λυκείου, λέγοντας επιπλέον ότι την ιδέα του νέου λυκείου πολέμησαν εξ’ αρχής κάποιοι που δεν το ήθελαν για δικούς τους λόγους…) να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες υλοποίησης της μόνιμης λύσης είτε στα τσιμέντα του τ. δημαρχείου, είτε σε άλλο χώρο του δήμου. Ταυτόχρονα με τη διευθέτηση της προσωρινής λύσης (ο κ. Χαραμαράς επέμεινε να γίνουν οι παρεμβάσεις που χρειάζονται, στον εκεί χώρο – ΒΙΝΤΕΟ).

10 ΣΧΟΛΙΑ

  • Γιατί με τα λεφτά που θα ξοδέψετε σε ξένο κτήριο στου διαόλου τον κ@λο δεν τελειώνετε το δημοτικό ακίνητο...

   Έτσι και αλλιώς μην περιμένετε να σας τάξει έστω στα λόγια νέο λύκειο ο Ροδίτης Περιφερειάρχης πριν τις εκλογές… Έχει αναλάβει άλλες προτεραιότητες ο ΧΑΤΖΗΠ@ΠΑΡ@Σ μόνο για την Ρόδο…

  • Μια και ψάχνετε για εξοχικό λύκειο γιατί δεν πάτε παρακάτω στο στρατόπεδο στο ΣΕΛΒΕΡΙ;;;;

   Έχει και άλογα για δωρεάν ανέβασμα, κατέβασμα από το χωριό. Ο ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ μόνο για την απόφαση που δεν θέλει φράγκα ενδιαφέρθηκε;;;;;;;

 1. Το Επαλ χρειάζεται νέο κτήριο με προδιαγραφές . Το λέμε χρόνια. Προγραμματίστε από τώρα. Στηρίξτε την επαγγελματική εκπαίδευση. Στηρίξτε τους αυριανούς επαγγελματίες του νησιού μας. Εξοπλισμούς στα εργαστήρια. Η σχολική επιτροπή να στηρίξει την νέα διευθυνση του σχολείου.

 2. Το κτηριο που λετε αν βγαλεις τις προσθετες κατασκευες τι μενει αναρωτιεμαι , ?? Μακαρι βεβαια να εγκριθει. Εχει περαιτερω δυνατοτητες

 3. Ποιός καθηγητής να διδάξει πολιτισμό στα μποχαλοναζίδια ρε παιδιά όταν οι γονείς τα μαθαίνουν να βγάζουν χολή?Δεν γουστάρουν να ρθουν εδώ πολύ απλά!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ