Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ-ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ/video

27
2596

Ρεπ. Μαρία Πολίτου/ Δημοτική Τηλεόραση Κω

Συνάντηση, με τους Διευθυντές των Σχολείων και τους Συλλόγους Γονέων των πληγέντων από το σεισμό σχολείων πραγματοποίησε χθες το απόγευμα ο δήμαρχος Κω Γ.Κυρίτσης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κω  με στόχο να βρεθούν οι βέλτιστες , εφικτές και ασφαλείς λύσεις για να ανοίξουν τα σχολεία κανονικά στις 11 του Σεπτέμβρη.

Στην εισήγηση του ο δήμαρχος επισήμανε την άμεση και ταχύτατη  παρέμβαση της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης . Τα προβλήματα αυτήν τη στιγμή, επικεντρώνονται στον εξωτερικό και εσωτερικό λιμένα, στις σχολικές κτιριακές υποδομές και κυρίως στα σχολεία που επλήγησαν περισσότερο το 1ο Λύκειο Κω, το 2ο Λύκειο Κω και το 1ο Γυμνάσιο Κω , χωρίς όμως να μην συνυπολογίζονται και οι μικροζημιές που υπάρχουν από τον σεισμό και σε άλλα σχολεία του νησιού που θα φτιαχτούν άμεσα πριν το πρώτο κουδούνι του Σεπτέμβρη.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους ελεγκτές-μηχανικούς της Κτηριακές Υποδομές Α.Ε που παρέδωσαν ταχύτατα τα στοιχεία από τις αυτοψίες στα πληγέντα σχολικά κτήρια και ανέφερε πως οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν πως δεν θα φτάσουν οι 500.000 που αρχικά είχε προϋπολογιστεί . Επισήμανε την αναγκαιότητα ίδρυσης ενός νέου γυμνασίου, ενός λυκείου και 2 νηπιαγωγείων με βάσει τις ανάγκες που υπάρχουν. Ο ίδιος ανακοίνωσε πως έχει δώσει ήδη εντολή στις Τεχνικές υπηρεσίες του δήμου για μελέτη δημιουργίας του νέου 1ου ΓΕΛ και μελλοντικά να μπουν τα θεμέλια γιατί όχι και ενός 3ου λυκείου. Η πρόταση που συζητήθηκε και προτάθηκε από τους διευθυντές των σχολείων και συμφώνησε ο δήμαρχος-ο οποίος είναι υπεύθυνος για την υπογραφή της σχετικής απόφασης-  είναι:

 1.    H Δευτέρα τάξη του 1ου Γυμνασίου θα στεγαστεί απόγευμα στο 6ο δημοτικό στο πλατάνι. Η πρώτη και η Τρίτη τάξη του 1ου γυμνασίου θα στεγαστεί στο 1ο δημοτικό σχολείο το απόγευμα.
 2.    Το 2ο ΓΕΛ θα στεγαστεί απόγευμα στο 4ο δημοτικό σχολείο
 3.    Το 1ο ΓΕΛ θα στεγαστεί απόγευμα στο 7ο δημοτικό σχολείο

Το 4ο νηπιαγωγείο κρίθηκε ακατάλληλο  και άμεσα θα κατατεθεί η πρόταση για ενοικίαση νέου χώρου για να μεταστεγαστεί.

Ο δήμαρχος σε ερώτημα τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των συλλόγων γονέων πότε θα ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις στα 3 σχολικά κτίρια, τόνισε πως τα σχολεία θα επισκευαστούν και θα παραδοθούν μόνο όταν είναι έτοιμα και ασφαλής για τα παιδιά και πως δεν πρόκειται να δεχτεί πίεση πάνω σε αυτό το θέμα, γιατί πάνω από όλα προέχει η ασφάλεια των μαθητών. Όσο για το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των 3 έργων που θα εξελίσσονται παράλληλα από διαφορετικά συνεργεία ο δήμαρχος απέφυγε να απαντήσει..

Επίσης με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΩ» σχετικά με τα 308 χιλ. που ανακοίνωσε ο έπαρχος Κω κ.Χαλκιδιός πως έδωσε η  περιφέρεια για τα πληγέντα από τον σεισμό σχολεία  ο δήμαρχος Κω τόνισε πως τα λεφτά αυτά  δεν αφορούν τα συγκεκριμένα σχολεία αλλά είναι λεφτά που δικαιούταν η Κως για τα σχολεία συνολικά του νησιού  προ σεισμού και αφορούν σε έργα συντήρησης σχολείων που είναι σε εξέλιξη..

Ο δήμαρχος απαντώντας σε ερωτήματα των γονέων, ζήτησε την κατανόηση τους γιατί βρισκόμαστε σε μια περίοδο έκτακτης ανάγκης και τόνισε πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να λειτουργήσουν τα ολοήμερα λόγω απογευματινού ωραρίου των συστεγαζόμενων πλέον σχολείων, κατανοεί τα προβλήματα των εργαζόμενων γονέων όμως πρέπει να προσαρμοστούν όλοι στις εξαιρετικά δύσκολες συγκυρίες . Αυτήν τη στιγμή προέχει να λειτουργήσουν με βάσει την νομοθεσία και την ασφάλεια  των μαθητών όλα τα σχολεία του νησιού στις 11 Σεπτέμβρη.

OI EKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΠΕΣΗΜΑΝΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/video

Οι εκπαιδευτικοί και οι διευθυντές των σχολείων διαβεβαίωσαν τους γονείς πως θα πράξουν τα μέγιστα για την ομαλή λειτουργία των σχολείων ενώ εξέφρασαν και οι ίδιοι την ανησυχία τους για  τα προβλήματα που προκύπτουν που όμως με καλή θέληση θα αντιμετωπίσουν γιατί κατανοούν πως  βρισκόμαστε σε μια έκτακτη κατάσταση. Οι γονείς από την πλευρά τους, έθεσαν τα προβλήματα που προκύπτουν με τα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες, την καθαριότητα των χώρων από την συνύπαρξη δυο σχολείων, αλλά και για την λειτουργία των ολοήμερων που είναι αναγκαιότητα για τους εργαζόμενους γονείς. Όόι αυτοί οι προβληματισμοί έχουν απασχολήσεις την εκπαιδευτική κοινότητα η οποία έχει να δώσει λύσεις πάντα σε συνεργασία με τον δήμο και την σχολική επιτροπή.

Ο δήμαρχος ζήτησε κατανόηση από όλους τους γονείς γιατί βρισκόμαστε σε μια περίοδο έκτακτης ανάγκης και τόνισε πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να λειτουργήσουν τα ολοήμερα λόγω απογευματινού ωραρίου των συστεγαζόμενων πλέον σχολείων και πως προέχει να λειτουργήσουν με βάσει την νομοθεσία και την ασφάλεια  των μαθητών, όλα τα σχολεία του νησιού στις 11 Σεπτέμβρη. Τα έργα όπως ο ίδιος υπερτόνισε θα γίνουν όπως πρέπει να γίνουν σύμφωνα με την νομοθεσία με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών.

27 ΣΧΟΛΙΑ

  • ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ,ΚΑΙ ΘΑ ΠΗΓΕΝΑΝ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΚΟΛΗΤΩΝ ΤΟΥ.ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΠΑΡΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΔΩΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΑΡΧΟ.ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑ,ΑΛΑ ΤΩΡΑ ΔΑΓΚΩΤΟ.ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΤΣΟΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ,ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΙΜΟΥΝΕΣ ΤΟΥ.

  • οι επισκευές στα σχολεία θα καθυστερούν επίτηδες για να φαγωθούν πιο πολλά φράγκα που διευκολύνεται λόγω έκτακτης ανάγκης. Οι απευθείας αναθέσεις δίνουν και παίρνουν και κάποιες τσέπες γεμίζουν

 1. Κάποια πρόβλεψη για τη μετακίνηση των παιδιών που από το Κακό Πριναρι θα πρέπει να πηγαίνουν πλέον απόγευμα στο πλατανι υπάρχει;

  • Οτι πρόβλεψη έγινε για τους μαθητές του 7ου που για 2 και πλέον χρόνια πηγαινοερχόμασταν από Πλατάνι… δηλαδή το απόλυτο μηδέν… αλλά από υποσχέσεις θα χορτάσετε!!!

 2. ΚΥΡΙΤΣΗ μην περιμένεις από χουβαρδάδες τίποτα, το κράτος έδωσε 300χιλ. και τέρμα, η Περιφέρεια δίνει αέρα κοπανιστό...

  Ο πάντα απών Ροδίτης Περιφερειάρχης δια του Έπαρχος έταξε ο χουβαρδάς στις δηλώσεις για αποκατάσταση των σχολείων το ετήσιο ποσό συντήρησης των σχολείων του νησιού…. Όλοι ακόμα και οι φελλοί του ΕΒΕΔ που τον στήριξαν νοσταλγούν την περίοδο ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ που και νέα σχολεία κάθε χρόνο δημοπράτησε και παραδάκι μπόλικο για έργα και δρόμους πάντα έφτανε στην Κω… ΤΏΡΑ ΔΗΜΑΡΧΕ ΝΑ ΦΤΙΆΞΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.

  • ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΣΗ ΒΡΩΜΑ ΣΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ.

 3. Και τι θα κανει ο κόσμος που δουλεύει χωρίς ολοήμερα; πόσες ταξεις χρειάζεται το ολοήμερο, έτσι κι αλλιώς να ζωγραφιζουνε τα βαζουν

 4. Ψιλα γραμματα το ξέρω, αλλά έχετε καταλάβει ότι ο κόσμος θα πρέπει να φεύγει στις 2 ή στη 1:15 από τις δουλειές του για να παίρνει τα παιδιά; Και φυσικά οι περισσότεροι θα τα παίρνουν μαζί τους στη δουλειά. Οπότε κύριε δήμαρχε, κατανόηση εκτός από γονείς, μαθητές, καθηγητές θα πρέπει να δείξουν και κάποιοι εργοδότες ιδιωτικών επιχειρήσεων και κάποιοι προϊστάμενοι-δκτες του δημοσίου…

 5. Ο συλλογος γονέων του 1ου Γυμνασιου έκανε ερώτηση για την επιλογή του 6ου Δημοτικού και όχι του 3ου που είναι στο κέντρο και η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι το 6ο σχολείο έχει πιο σωστές υποδομές από οτι το 3ο και επισης για τους καθηγητές προέχει η ασφαλεια των παιδιών με το σκεπτικό οτι απο το 3ο πιο εύκολα θα μπορούν να φύγουν και να τριγυρνάνε στην πόλη παρά στο 6ο που είναι πιο μαζεμένο ..εμείς οφείλαμε να κάνουμε αυτήν την ερώτηση γνωρίζοντας ότι η απόσταση θα είναι θέμα για όλους μας σχεδόν ….Μας διαβεβαίωσαν πως για την μετακίνηση των μαθητών προς και από το σχολείο θα γίνετε με λεωφορεία που θα βάλει ο δήμος.Η επιλογή της β τάξης έγινε διότι η β τάξη αποτελείτε από 7 τμήματα ενώ α και γ από 6 τμήματα και γιαυτό δεν χωρούσαν στο 1ο Δημοτικό σχολείο.

 6. Αποθεματικά ενός δισ. ευρώ εχει καθε χρονο ο κρατικος προυπολογισμος για εκτακτες αναγκες!!!!!!ΟΛΟΙ ΨΕΥΤΕΣ

  Εδώ και χρόνια η Τρόικα έχει απαιτήσει να ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ για αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (σεισμοί, πλημμύρες κλπ) που ευτυχώς δεν ανέκυψαν το 2016 και έτσι το 1 δισ. παρέμεινε άθικτο. Στο τέλος της χρονιάς το υπουργείο Οικονομικών μεταφέρει τις αδιάθετες πιστώσεις σε άλλες προτεραιότητες της πολιτικής της.Κατά κύριο λόγο, οι πιστώσεις ύψους 1 δισ. ευρώ θα μοιραστούν σε: καθυστερούμενες πληρωμές του δημοσίου
  – αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών
  – ελλειμματικές ΔΕΚΟ για να μπορέσουν να πληρώσουν χρέη τους
  – χρέη του Μεγάρου Μουσικής και άλλων πολιτιστικών φορέων
  – πρόστιμα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις χωματερές
  – επιστροφή κοινοτικών κονδυλίων για ανεκτέλεστα έργα
  – εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων
  – χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων
  – «έξτρα» μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών και της ΕΥΠ
  – στρατιωτικές δαπάνες

 7. Υπάρχουν αιτήσεις με καταχωρημένο αριθμό,που δεν πέρασαν να το ελέγξουν και μάλιστα έχουν μεγάλες ζημιές σε οικοσκευές….ξεκίνησε η δευτεροβάθμια και ακόμα δεν έχουν κοιλάξει πρωτοβάθμια πολλά κτίρια.Τα είπαμε και να μην επαναλαμβανόμαστε,κράτος = Οίκος Ανοχής

 8. Τα παιδιά του λυκείου συνήθως πηγαίνουν σε απογευματινά φροντιστήρια, οπότε τώρα τα φροντιστήρια θα γίνουν πρωινά αφού τα λύκεια θα γίνουν απογευματινά.

 9. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΔΩΣΕ 300. ΟΟΟ ΕΥΡΩ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 10. Κυριτση οταν ηταν το προβλημα με το 7ο δημοτικο κανενας δεν δεχοταν να παμε μας πηγες πλατανι δεν ειπαμε τιποτε 2 χρονια.Τωρα κανονιστε να μην γινει ολοημερο φετος θα γινει χος

 11. 1. To 2015 εισβολή μεταναστών
  2. Το 2016 ρεκόρ πτώσης του τουρισμού λόγω της κακής διαχείρισης του μεταναστευτικού από τον Κυρίτση
  3. Αρχή του 2017 παύση της Ryan air μετά από συνεχόμενα χρόνια πτήσεων
  4. Καλοκαίρι του 2017: ο μεγαλύτερος σεισμός στη σύγχρονη ιστορία της Κω
  Τι άλλο μας περιμένει με τον δήμαρχο της γκαντεμιάς? θεέ μου βοήθα μας με τον γρουσούζη που μπλέξαμε!

 12. ΛΥΠΑΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΑ ΤΙΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

 13. οταν ημουνι μικρακι με μαθανε ενα ποιηματακι
  φεγγαρακι μου λαμπρο,φεγγε μου να περπατω
  να πηγαινω στο σκολιο
  ε, δε μου λες, το φεγγαρι ποτε βγαινει, την αυγουλα για το μετα το απογιομα;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ