Θέλεις να αδυνατίσεις; Πιες χυμό λαχανικών

0
37

Οι υπέρβαροι και οι παχύσαρκοι στην Ελλάδα ξεπερνούν το 50% του πληθυσμού και δυστυχώς τα αρνητικά ποσοστά αυξάνονται ακόμη και στις παιδικές ηλικίες.

Ενώ είναι αποδεκτό το γεγονός ότι το περιττό βάρος «κυοφορεί» ασθένειες, εντούτοις η μόνη σύγχρονη προτεινόμενη λύση είναι οι διάφορες δίαιτες.

Τα αίτια της παχυσαρκίας και των περιττών κιλών τα έχω αναφέρει σε άλλο σχετικό άρθρο (βλ. Ποτέ Ξανά Δίαιτα).

Εδώ θα αναφερθώ στους χυμούς λαχανικών και στην αποτελεσματική συμβολή τους στο αδυνάτισμα.

Οι χυμοί λαχανικών προσφέρουν κάτι που καμία μα καμία δίαιτα δεν αγγίζει.

Κυτταρική αποτοξίνωση και κυτταρική θρέψη ταυτόχρονα.

Δύο πολύ σημαντικοί παράγοντες που δυστυχώς παραβλέπονται από όλες τις διάσημες δίαιτες, αλλά και από τα διάφορα δημοφιλή θεραπευτικά πρωτόκολλα ασθενειών.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, όλοι ανεξαιρέτως οι υπέρβαροι και οι παχύσαρκοι επιβάλλεται να εισάγουν στην καθημερινή διατροφή τους χυμούς και περισσότερο τους χυμούς λαχανικών.

Οι χυμοί φρούτων καθώς και οι χυμοί με καρότο και παντζάρι, θα πρέπει να αποφεύγονται στα αρχικά στάδια και μέχρι την επίτευξη του ιδανικού σωματικού βάρους, καθώς όλοι οι υπέρβαροι και οι παχύσαρκοι αντιμετωπίζουν λίγο έως πολύ, προβλήματα με το σάκχαρό τους (αντίσταση στην ινσουλίνη, μεταβολικό σύνδρομο, σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ).

Οι χυμοί από πράσινα φυλλώδη λαχανικά, χρησιμοποιήθηκαν σε μια έρευνα με ιδιαίτερη επιτυχία που δημοσιεύτηκε στο pubmed.

Υπέρβαροι που έλαβαν μέρος στην έρευνα και έπιναν 1 ποτήρι χυμού λαχανικών ημερησίως (250ml) και για 12 συνεχείς εβδομάδες (3 μήνες), έχασαν περίπου 2 κιλά βάρους έκαστος, σε αντίθεση με όσους έλαβαν μέρος στην έρευνα και δεν έπιναν καθόλου χυμό, που έχασαν μόνο 0,5 κιλό!

Πιστεύω ότι η απώλεια του βάρους οφείλεται στον κορεσμό της πείνας και στην καταστολή της λιγούρας-όρεξης που προκαλούν οι χυμοί λαχανικών, λόγω περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά.

Εάν συνυπολογίσουμε και την αλκαλικότητα των πράσινων χυμών, η οποία εντείνει την αποτοξινωτική διαδικασία των λιποκυττάρων (αποθήκες τοξινών),τότε αντιλαμβάνεστε το μέγιστο παράλληλο κέρδος για την υγεία.

Όποιος επιλέγει να τραφεί με αλκαλικές τροφές (φρούτα και λαχανικά) και συμπληρώνει τη διατροφή του με χυμούς λαχανικών καθημερινά, στέλνει ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα στον λιπώδη ιστό και στα λιποκύτταρά του.

Ένα μήνυμα ότι δεν υπάρχει πλέον λόγος να στοιβάζονται οι τοξίνες στις λιπαποθήκες, καθώς αποφάσισε να τρώει υγιεινά και παράλληλα να γυμνάζεται!

Όποιος πίνει σχολαστικά τουλάχιστον 1 λίτρο χυμό λαχανικών καθημερινά, διαπιστώνει σύντομα εκτός από τη γρήγορη απώλεια βάρους και τα εξής οφέλη:

  • Περισσότερη ενέργεια
  • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος
  • Ξεκούραστο ύπνο
  • Αύξηση της σεξουαλικής διάθεσης
  • Λαμπερό δέρμα
  • Καλύτερη ψυχολογική διάθεση
  • Ύφεση συμπτωμάτων διάφορων ασθενειών
  • Πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές

Τι χυμό να επιλέξετε;

Ό,τι χυμό σας ικανοποιεί γευστικά. Ο χυμός λαχανικών θα πρέπει να είναι πάνω από όλα νόστιμος για να πίνεται ευχάριστα.

Για αυτό προτείνω να αποχυμώνετε στα αρχικά στάδια όσα λαχανικά τρώγονται ευχάριστα και ωμά (μαρούλι, κόριανδρο, λάχανο, μαϊντανό, σπανάκι, αγγούρι, κέιλ, σέλερυ).

Συμπληρώστε τον χυμό σας με 1 λεμόνι και 1 μήλο και η γευστική επιτυχία είναι εγγυημένη.

Άς πιούμε λοιπόν καθημερινά 1 λίτρο χυμό λαχανικών στην Υγειά σας και ας αποχαιρετήσουμε οριστικά τα περιττά κιλά σας!

 

*Όσοι επιθυμούν να εμβαθύνουν στη γνώση και τα ευεργετικά οφέλη των χυμών, συστήνω την ανάγνωση του Best Seller βιβλίου, «Το Θαύμα των Χυμών» 

https://www.metamorphosibooks.gr/shop/biblia/thauma-twn-xymwn/

 

Ένα βιβλίο που στάθηκε αφορμή για να ανοίξουν στην Αθήνα τα πρώτα χυμοποιεία – juice bars και αιτία χιλιάδες Έλληνες να εντάξουν τους χυμούς στην καθημερινότητά τους.

Πηγη: https://www.spartacus.gr/theleis-na-adynatiseis-pies-chymo-lachanikon/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ