Καθηλωτική και συγκινητική, η Τελετή απόδοσης του Ιπποκρατικού Όρκου με τους Αριστεύσαντες Ιατρικής από Ελλάδα ,Κύπρο & εξωτερικό

2
217

Σε μια τελετή που συγκίνησε βαθιά, το ιστορικό Ασκληπιείο της Κω υποδέχτηκε σήμερα νέους ιατρούς από τις κορυφαίες ιατρικές σχολές της Ελλάδας, της Κύπρου και του εξωτερικού. Με κατάνυξη και υπόσχεση, οι αριστούχοι φοιτητές απέδωσαν τον ιερό Όρκο του Ιπποκράτη, δεσμευόμενοι να υπηρετήσουν την ιατρική επιστήμη με ήθος και ανθρωπισμό.
Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το ΔΙΙΚω, συγκέντρωσε εκπροσώπους του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, πανεπιστημιακούς, τοπικές αρχές και μέλη του ιατρικού κόσμου, δημιουργώντας ένα κλίμα βαθύτατου σεβασμού προς την ιστορία και το μέλλον της ιατρικής.
Με φόντο το Ασκληπιείο εκεί που δίδαξε ο Ιπποκράτης, οι νέοι ιατροί, με τα βλέμματα στραμμένα στο μέλλον, ανανέωσαν την υπόσχεσή τους να ακολουθήσουν τα ίχνη του Ιπποκράτη. Ιδιαίτερα συγκλονιστική ήταν η απαγγελία του Ιπποκρατικού Όρκου από τον κ. Μηνά Χατζηαντωνίου, ο οποίος, συνοδευόμενος από τις Ιέρειες, μετέφερε το κοινό σε μια άλλη εποχή, γεμίζοντας τις καρδιές με δέος και συγκίνηση.
Η σημερινή τελετή υπενθυμίζει ότι η ιατρική είναι περισσότερο από μια επιστήμη. Είναι μια κληρονομιά, μια αποστολή και μια υπόσχεση προς την ανθρωπότητα. Οι νέοι ιατροί που ορκίστηκαν σήμερα αποτελούν την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, ένα μέλλον όπου η υγεία και η ανθρώπινη ζωή θα βρίσκονται στο επίκεντρο.

πηγη: https://www.kostv.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συγχαρητήρια στους οργανωτές με πολλά ομως λάθη η τελετή
    Ο όρκος εκφωνείτο χωρίς την παρουσία των 25 ορκιζομενων
    Με αρκετή καθυστέρηση προσήλθαν οι μισό ορκισμένοι
    Εξ άλλου κανεις δεν έβλεπε τι γινόταν
    Εφαίνοντο μόνο τα οπίσθια των τηλεοπτικών συνεργείων κ των φωτορεπόρτερ
    Οι ιέρειες ησαν κατά το ήμισυ ενδεδυμενες με στολές τοπικές του Λυκείου Ελληνίδων
    Η μουσική υπόκρουση με κάκιστη ηχογράφηση
    Και εις αλλα πολλά

  2. Απουσία πλην αρχών κ οχι όλων ,των ιατρών των εκπαιδευτικών κ του παιδευμένου λαού
    Λυπηρό !
    Ευλογούν τα γένεια τους

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ