Έγινε η ταφή του Βασίλη Καρρά στη γενέτειρά του, στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, καθώς αυτή ήταν και η τελευταία επιθυμία του.
Κλίμα οδύνης επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, τη γενέτειρα του Βασίλη Καρρά, τον τόπο που ο ίδιος επέλεξε να γίνει και η τελευταία του κατοικία.
Πλήθος κόσμου έδωσε τον “παρών” στο Κοκκινοχώρι Καβάλας για να αποχαιρετήσει τον λαϊκό τραγουδιστή.
Μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού βρέθηκαν από νωρίς στον Ιερό Ναό Αγίου Νέστορος για να πουν το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρά.
Όπως μετέδωσε “Το Πρωινό”, στην εκκλησία βρέθηκαν η Πάολα, ο Αντώνης Ρέμος, ο Νίκος Βέρτης, ο Νίκος Οικονομόπουλος, ο Χρήστος Μενιδιάτης, η Δέσποινα Βανδή μαζί με τον Βασίλη Μπισμπίκη, ο Φοίβος, ο Χρήστος Δάντης, ο Σάκης Αρσενίου και ο Γιάννης Πλούταρχος.
Όπως γράφει το thesstoday, βουρκωμένοι κάτοικοι του χωριού, συγγενείς, φίλοι αλλά και θαυμαστές του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή, κατέκλυσαν από νωρίς τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου για να παραστούν στο Τρισάγιο και στην ταφή του, στις 12.00.
Εχθές, η Θεσσαλονίκη τίμησε την μνήμη του στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας όπου τέθηκε η σορός του σε πολύωρο λαϊκό προσκύνημα.
Σημειώνεται ότι σήμερα, στο τελευταίο αντίο τίμησαν με την παρουσία τους οι φιλαρμονικές Νέας Προποντίδας και Απόλλων Ροδολίβους. Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, Ευάγγελος Αραμπατζής.
Επιθυμία της οικογένειας ήταν αντί στεφάνων να ενισχυθεί ο Σύλλογος «Φλόγα» Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια.
O συγκινητικός επικήδειος του δημάρχου στο τρισάγιο στην γενέτειρα του Βασίλη Καρρά στην Καβάλα – Οι δηλώσεις των επωνύμων
Στην γενέτειρα του στο Κοκκινοχώρι Καβάλας γράφεται σήμερα ο επίλογος για τον μεγάλο λαϊκό ερμηνευτή Βασίλη Καρρά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών την παραμονή των Χριστουγέννων.
Δείτε live:
Η σορός του δημοφιλούς τραγουδιστή έφτασε λίγο πριν τις 12 στον Ιερό Ναό Αγίου Νέστορος. Το «παρών» στο τελευταίο αντίο δίνουν από το πρωί πάρα πολλοί φίλοι αλλά και καλλιτέχνες που αγάπησαν τη βαριά και γεμάτη από συναίσθημα φωνή του. Κάποιοι φώναξαν «αθάνατος», ενώ οι συγγενείς του Βασίλη Καρρά συνόδευσαν το φέρετρο με δάκρυα στα μάτια.
Το τρισάγιο ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 1 μετά το μεσημέρι και ακολουθεί προσκύνημα. Στη συνέχεια η σορός του Βασίλη Καρρά με συνοδεία της φιλαρμονικής «Απόλλων Ροδολίβους» θα οδηγηθεί έξω από το κτήμα που διατηρούσε στο Κοκκινοχώρι ενώ η πομπή θα καταλήξει στο κοιμητήριο για την ταφή.
Ο επικήδειος του δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης
«Αγαπημένε μας Βασίλη απευθύνω το τελευταίο αντίο για το μεγάλο ταξίδι της αιωνιότητας. Πώς να περιγράψεις το τι αισθάνεται για σένα ο καθένας από εμάς από όλους τους καλλιτέχνες και τους ανθρώπους κάθε ηλικίας και κάθε μορφωτικής και επαγγελματικής τάξης. Εσύ είχες μόνο τον τρόπο από τα τραγούδια σου να εκφράζεις τα συναισθήματα όλων μας. Πάλεψες στα ίσια το πρόβλημα υγείας σου, παλληκαρίσια. Δεν έλειψε ποτέ από δίπλα εκείνη που προσφωνούσες γυναίκα, το στήριγμα της ζωής σου, η Χριστίνα, και η μονάκριβη κόρη Ειρήνη σας.
Αγωνίστηκες με μόχθο σε όλη σου τη ζωή. Από τα μικρά μαγαζιά των ανθρώπων του μόχθου στις μεγάλες πίστες κατάφερες να μείνεις αυθεντικός και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι. Κέρδισες την αγάπη και την εμπιστοσύνη, την αγάπη και τον σεβασμό όλου του καλλιτεχνικού στερεώματος.
Έδωσες αγάπη και εισπράττεις αγάπη. Μαζί με εσένα αποχαιρετούμε όλοι στιγμές, θύμησες, χαρές και δάκρυα, γλέντια και στεναχώριες και αυτό κάνει τον πόνο μας ακόμα πιο βαρύς.
Με μια λέξη σε περιγράφουν όλοι: Άρχοντας. Άρχοντας σε όλα, με ρίζες, με ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο. Ο Βασίλης Καρράς ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος, ένας ευαίσθητος καλλιτέχνης, δοτικός στη ζωή και στη δουλειά, γενναιώδορος με συνεργάτες και απλούς ανθρώπους.
Όσο μεγάλη ήταν η φωνή του, τόσο μεγάλη ήταν η ψυχή του. Βασίλη είχα την τύχη να σε γνωρίσω, είχα την τύχη να με θεωρείς φίλο σου. Να δω πίσω από το καλλιτεχνικό μέγεθος ένα ακόμα μεγαλύτερο μέγεθος, το ανθρώπινο μεγεθος.
Μετά τη χειρουργική σου επέμβαση μου ζήτησε να τα πιούμε παρέα. Εγώ μετρούσα τα τσιγάρα και σου έλεγα άρχοντα περιόρισε τα. Η απάντηση του ήταν «αυτά που έζησα εγώ μικρέ ήταν όλα όσα ζουν άλλοι σε πολλές ζωές». Ήταν κιμπάρης. Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία για την οποία τραγούδησες, η Ελλάδα, η οικογένειά σου σε αποχαιρετούμε στο μεγάλο ταξίδι της ζωής σου και εκεί ψηλά που θα είσαι και θα βρεθείς με την παρέα εσύ ξέρεις τον τρόπο να τους ξεσηκώνεις με το «καλησπέρα και καλή βραδιά» Όμως θέλουμε να κάνεις μια ξεχωριστή αγκαλιά στο γειτονάκι σου την Ευγενία που χάσαμε πρόσφατα. Αγαπημένε Βασίλη από τον Βορρά μέχρι τον νότο να σε αγαπάμε όλοι βρήκες τον τρόπο. Καλό ταξίδι άρχοντα. Αθάνατος».
«Άφησε ένα αγαπητό και έντιμο όνομα»
«Η υστεροφημία είναι κάτι που ευλογεί και ο θεός. Όταν φεύγουμε, δηλαδή, από τη ζωή να αφήνουμε ένα έντιμο όνομα και ο Βασίλης Καρράς αφήνει ένα πολύ αγαπητό και έντιμο όνομα» είπε από την πλευρά του ο ιερέας που χοροστάτησε στην εξόδιο ακολουθία.
«Ο Βασίλης Καρράς φεύγει προετοιμασμένος καθώς αγάπησε την οικογένειά του. Παρέμεινε πιστός, παρέμεινε προσηλωμένος. Ήταν άνθρωπος όχι μόνο με ανοιχτή καρδιά από την οποία ό,τι έβγαινε συγκινούσε και ηλέκτριζε και συνέπαιρνε» συμπλήρωσε.
«Τον ευχαριστούμε για ό,τι προσέφερε στην εκκλκησία και στη μικρή μας ενορία. Είθε ο Χριστός να ενσταλάζει παρηγορίες για να θυμάστε στις καρδιές τον άνθρωπό σας» κατέληξε στον επικήδειό του.
Λίγο πριν τις 10 το πρωί, στην εκκλησία έφτασε και ο αδελφός του αγαπημένου τραγουδιστή.
Η άφιξη του αδερφού του Βασίλη Καρρά:
Παρών στην Καβάλα και ο Νίκος Οικονόπουλος που ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος και με δυσκολία μπορούσε να μιλήσει: «Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους. Εμείς δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον Βασίλη, θα τον τραγουδήσουμε και θα είμαστε οι άνθρωποι που θα μεταφέρουμε τα τραγούδια του στις επόμενες γενιές».
Μετά από λίγο στην εκκλησία του Κοκκινοχωρίου Καβάλας για να πει το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρά έφτασε και ο Νίκος Βέρτης που μετά βίας μπορούσε να αρθρώσει λέξεις: «Δεν το έχω πολύ καλά γιατί είμαι πολύ συγκινημένος. Όπως ξέρετε και εγώ κατάγομαι από εδώ. Με τον Βασίλη ήμασταν οικογένεια. Η οικογένειά του είναι και οικογένειά του. Ο κόσμος που ήρθε στο τελευταίο αντίο του Βασίλη, τα λέει όλα. Είχαν ανάγκη όλοι να τον αποχαιρετήσουν. Αγαπήθηκε ως καλλιτέχνης και λατρεύτηκε ως άνθρωπος. Καλό του ταξίδι. Εμείς θα τον αγαπάμε και θα τον τιμούμε πάντα».
Στο τελευταίο αντίο παρόντες ήταν επίσης, ο Αντώνης Ρέμος, ο Δάντης, ο Άγγελος Διονυσίου, ο Γιάννης Πλούταρχος, ο Γιώργος Κακοσαίος, ο Γιώργος Σαμπάνης, ο Φοίβος.
«Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο του λαϊκού τραγουδιού, με βοήθησε πολύ, τον αγαπάμε πολύ. Πάνω από όλα ήταν άνθρωπος», δήλωσε ο τραγουδιστής Σάκης Αρσενίου.
«Αφήνει μεγάλη παρακαταθήκη όχι μόνο ως τραγουδιστής αλλά και ως άνθρωπος, είχα την τύχη να γνωρίσω και τις δύο πλευρές», είπε ο Χρήστος Μενιδιάτης.
«Ο Βασίλης ήταν άρρωστος με τη μουσική, σε βαθμό που δεν μπορείτε να το φανταστείτε. Όταν είχαμε πάει Αμερική και όλοι βγαίναμε έξω, ο Βασίλης καθόταν στο ξενοδοχείο και έγραφε κομμάτια», είπε χαρακτηριστικά μέλος της ορχήστρας του λαϊκού ερμηνευτή.
βλέπε … @ύσσας
βλέπε …ηθοποιούς
βλέπε …τραγουδιάρηδες
βλέπε … βλέπε… βλέπε
σε έναν γιατρό που έχει σώσει δεκάδες ζωές ούτε οι ίδιοι οι ασθενείς τους δεν πάνε στην κηδεία του.
Αυτοί ειμαστε.
Ένας λαός για φτύσιμο (να μην μας ματιάσουνε).
Κατά τα άλλα έχουμε παράπονα και αξιώσεις.
καλά τά γράφεις -εκτός από τήν απουσία τού ΄΄Ο΄΄ ανάμεσα στά Ω καί Π καί γία τόν φύσσα ,ήταν δολοφονία ,έχ διαφορά μεγάλη.
Φιλτατε, αν κάθε δολοφονημένο θύμα το κάναμε ΗΡΩΑ και στειναμε ανδρειαντες, τότε τι να πει ο Καραϊσκάκης και όλοι οι πραγματικά ΗΡΩΕΣ?
Και δολοφονήθηκε από έναν βλακεντιο.
Ο ίδιος ο ..@ύσσας τι ηρωϊκό κατορθωμα είχε κάνει όσο ζούσε?
Απλά, οι αριστεροί δημιουργουν ήρωες από το τίποτα έτσι για χαβαλέ.
Για το ‘Ο’ έχεις δίκιο, εκ παραδρομής….
….όπως το ‘Μανόλης’ αντί για … Μανώλης.
.χωρίς να θέλω να προσβάλω την μνήμη του ανθρώπου.. Πρώτα ως άνθρωπο, ανεξάρτητα αν ήταν τραγουδιστής, οικοδόμος, εργάτης,, μπετατζής γιατί ΟΛΟΙ ΑΞΊΖΟΥΝ ΤΙΜΕΣ..και ΛΑΪΚΌ ΠΡΟΣΚΎΝΗΜΑ, ισως και μεγαλύτερης αξίας από αυτόν..- και που ΔΕΝ ΠΡΌΣΦΕΡΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.. Η ειρωνεία είναι ότι τίθεται σε ΛΑΪΚΌ ΠΡΟΣΚΎΝΗΜΑ, ενώ είχε πεθάνει από….. Τον ιό. Που λένε κορωνιο..αστείο ότι τους νεκρούς που .θρηνησαμε επί κορωδιου… Τους είχαν τυλιγμενους σε.. Ναιλον σακούλες,, και απαγόρευαν στον κόσμο να τους.. Κλάψει.. Ακομα και στους συγγενείς..Να βρεθούν στην κηδευα,παρών να τιμήσουν το νεκρό.. ΤΏΡΑ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΛΑΪΚΌ ΠΡΟΣΚΎΝΗΜΑ..αο 30000 ανθρώπους .?!! ΞΕΦΤΙΛΕΣ. Οσο για τον κ κάρρα Αιωνεια η μνήμη του,… Ακομα απορώ για το. λαϊκό προσκηνυμα… Θα κάνουμε και στον….?