Σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα είχε όπως φαίνεται από τα στοιχεία η εταιρία Thomas Cook η οποία τα ξημερώματα της Δευτέρας κήρυξε πτώχευση αφήνοντας εγκλωβισμένους πάνω από 600.000 ταξιδιώτες με πάνω από 50.000 να βρίσκονται στη χώρα μας.
Τα ξενοδοχεία της Τhomas Cook βρίσκονται σε όλη την ελληνική επικράτεια και ασφαλώς στα δημοφιλέστερα ελληνικά νησιά, όπως η Κρήτη και η Ρόδος και είναι όλα πολυτελή και υπερπολυτελή.
Η εταιρία διαθέτει στη χώρας μας δεκάδες καταλύματα υπό διάφορες επωνυμίες και σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της ήταν ο μεγαλύτερος οργανισμός διακοπών στην Ελλάδα. Συνολικά η Thomas Cook συνεργαζόταν με 48 ξενοδοχεία στην χώρα μας. Τέσσερα από αυτά είναι ιδιόκτητα.
Τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία με την Thomas Cook, είναι τα:
Casa Cook Rhodes,
Casa Cook Chania,
Casa Cook Kos,
Cook’s Club Hersonissos (Κρήτη),
Cook’s Club Tigaki Kos,
Cook’s Club City Beach Rhodes
Sunwing Kallithea (Ρόδος), το οποίο είναι το μεγαλύτερο ξενοδοχείο της εταιρίας στην Ελλάδα,
smartline Mimosa,
smartline Arion Palace,
smartline Infinity Blue,
smartline Kyknos Beach,
smartline Neptuno Beach,
smartline Village Resort & Waterpark,
smartline Cosmopolitan Kos,
smartline More Meni Residence, Kos
smartline Aquamare, Rhodes
smartline Cosmopolitan, Rhodes
smartline Semiramis, Rhodes
smartline Mediterranean,
smartline Margarita,
smartline Princess,
SENTIDO Apollo Palace, Corfu
SENTIDO Aegean Pearl, Crete
SENTIDO Blue Sea Beach, Crete
SENTIDO Elounda Blu, Crete
SENTIDO Mikri Poli Atlantica, Crete
SENTIDO Pearl Beach, Crete
SENTIDO Vasia Resort & Spa, Crete
SENTIDO Carda Beach Atlantica, Kos
SENTIDO Louis Plagos Beach, Zakynthos
SENTIDO Apollo Blue, Rhodes
SENTIDO Ixian All Suites, Rhodes
SENTIDO Ixian Grand, Rhodes
SENTIDO Port Royal Villas & Spa, Rhodes
SENTIDO Thassos Imperial, Thassos
SENTIDO Mediterranean Village, Katerini
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr τα δύο από τα παραπάνω ξενοδοχεία αποκτήθηκαν από κοινοπραξία στην οποία συμμετείχε η Thomas Cook μόλις τον περασμένο Μάιο, ενώ προτίθετο να κατασκευάσει ένα ακόμη ξενοδοχείο στο νησί της Κω.
Μάλιστα, τον χειμώνα του 2018 η εταιρία είχε δαπανήσει ένα σημαντικό ποσό περίπου 7 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να προβεί σε ανακαίνιση του ξενοδοχείου Sunwing Kallithea στη Ρόδο. Μέχρι την τελευταία στιγμή, η εταιρία προσπαθούσε να επενδύσει σε προορισμούς δημοφιλείς στους Βρετανούς ταξιδιώτες στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο γενικότερα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας, η Thomas Cook είχε πωλήσεις μεγαλύτερες το 9,5 εκατομμυρίων δολαρίων το 2018. Η εταιρία, διέθετε 22.000 υπαλλήλους και ξενοδοχεία σε 16 χώρες, ενώ εξυπηρετούσε ετησίως τουλάχιστον 20 εκατομμύρια πελάτες. Μόνο στην Ελλάδα η Thomas Cook, έχει 1.200 εργαζόμενους.
Πηγή: newsit.gr
Κάποιοι έκαναν τους χουβαρδάδες με ξένα φράγκα βάζοντας υποθήκη το ξενοδοχείο στα τσακάλια… Σε λίγο θα εμφανιστεί ο εκκαθαριστής της εταιρείας και θα τα κάνει ΆΜΕΣΑ ΑΠΑΙΤΗΤΑ και τότε θα αρχίσει το τσουνάμι με τα κανόνια…
είχε 1.7δις χρεη και ζημιές αντι κερδων ενω πλεον οι τουριστες κλεινουν ολο και περισσοτερο τις διακοπές τους online, πετάνε με εταιρειες low cost και μενουν σε AirBnB. Eιναι σαν να ρωταμε γιατι χρεοκοπησε η Eastman Kodak.
Αλίμονο σε προμηθευτές ,υπαλλήλους κτλ αυτοί που μπηκαν μπροστινοί για την κατασκευή των ξενοδοχείων ίσως να βγούνε κερδισμένοι αφού θα αποποιηθούν όλα τα χρέη
Τι ειρωνεία διωξατε την RYAN AIR