Ο… ισόβιος πρόεδρος του Συνδέσμου Αυτοκινητιστών μιλά στην «Πρώτη Λέξη» – Τι λέει στον Αντώνη Σρόιτερ για την κόντρα με Κυρανάκη για τους μεθυσμένους επιβάτες, τις λεωφορειολωρίδες και τις «χρυσές εποχές» του ’80 που οι ταξιτζήδες θησαύριζαν
Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος θα μπορούσε εύκολα να έχει μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, αφού είναι πρόεδρος των αυτοκινητιστών της Αθήνας εδώ και 40 χρόνια. Στα 70 πλέον, παραδέχεται ότι έχει να πιάσει τιμόνι καμιά 25αριά χρόνια, αλλά δηλώνει μάχιμος και αποφασισμένος να παραμείνει στη θέση του.
Αποκαλύπτει ότι έχει ενημερώσει τις αρχές ότι πλέον τις πιάτσες λυμαίνονται συμμορίες Ρομά, οι οποίοι αγοράζουν σωρηδόν τις άδειες των ταξί και ενοικιάζουν κάθε ελεύθερο όχημα. Πολλοί από αυτούς έχουν συλληφθεί από την Τροχαία να κλέβουν τους τουρίστες, να οδηγούν χωρίς δίπλωμα και να έχουν πλαστά χαρτιά. Τα πρόστιμα πέφτουν, αλλά δεν πληρώνονται ποτέ.
Μιλάει για το παρασκήνιο της κόντρας του με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Κυρανάκη, που κρατάει από το 2018. Επιμένει ότι οι μεθυσμένοι δεν μπορούν να μπαίνουν στα ταξί, γιατί πολλές φορές δεν ξέρουν ούτε πού είναι το σπίτι τους, ενώ λερώνουν τα οχήματα. Λέει μάλιστα ότι οι συνάδελφοί του, όταν δουν μεθυσμένο, δεν σταματούν καν.

Για τον κ. Λυμπερόπουλο, η δουλειά του οδηγού ταξί αφήνει σήμερα πολύ μικρό μεροκάματο, περίπου 80 ευρώ, αν και με τα POS εμφάνισαν ξαφνικά πολλαπλάσια εισοδήματα από εκείνα που δήλωναν. Θυμάται τις χρυσές εποχές επί Ανδρέα τη δεκαετία του ’80, όταν όποιος είχε ταξί πραγματικά θησαύριζε. Και αποκαλύπτει ότι ο τότε Δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Μπέης είχε προτείνει στον Ανδρέα Παπανδρέου να κρατικοποιήσουν και τα ταξί, και να γίνουν οι οδηγοί δημόσιοι υπάλληλοι!
Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος εξηγεί πως το 2015, μετά από 30 χρόνια στη Νέα Δημοκρατία, πήρε μεταγραφή για τον ΣΥΡΙΖΑ, και υποστηρίζει ότι ακόμη και σήμερα, οι οδηγοί ταξί επηρεάζουν τους επιβάτες στο τι να ψηφίσουν.
Μιλάει ακόμη για την επέλαση της UBER, τα πειραγμένα ταξίμετρα, τις απάτες σε βάρος των τουριστών, και τα πειθαρχικά για όσους συλλαμβάνονται, που υπάγονται στις περιφέρειες και δεν συνεδριάζουν ποτέ.
