Δημήτρης Γάκης: Να δημιουργήσουμε ΤΩΡΑ Δίκτυο Αντίστασης, Αξιοπρέπειας και Αλληλεγγύης

0
363
Δημήτρης Γάκης: Να δημιουργήσουμε ΤΩΡΑ  ένα
ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Δεν ήθελα ο σχολιασμός μου να θεωρηθεί εμπλοκή στις εκλογές του ΤΕΕ. Η σιωπή μου ήταν μια σιωπή πνιγμού και αγανάκτησης. Έφτασε η ώρα της έκρηξης.
 Ειναι αδιανόητο ότι το δημοκρατικό δικαιώματα της ελευθερίας του λόγου, το δικαίωμα των πολιτών να λένε την άποψη τους, να αντιδρούν σε σχεδιασμούς που βλάπτουν τη ζωή τους να μπορεί να φιμώνεται από τυχάρπαστα οικονομικά συμφέροντα.
Το μεγάλο όπλο τους είναι ο φόβος. Ο φόβος που προκαλούν με τις απειλές, τους εκβιασμούς, τις αγωγές. Με τον κοινωνικό φόβο που επιχειρούν με την ισχύ του χρήματος να φιμώσουν κάθε φωνή που τολμά να σηκωθεί λίγο ψηλότερα από το μπόι της. Δεν ξέρουν όμως ότι στο λαό ο φόβος κάποια στιγμή γίνεται αγανάκτηση, οργή και κοινωνική αντίδραση, επανάσταση.
Η εταιρεία “Μαρίνες Ρόδου ΑΕ” μέσα από διαδοχικές μετατροπές του αρχικού σχεδιασμού της επένδυσης έφτασε στο σημείο να μετατρέπουν το χώρο της Νέας Μαρίνας σε ένα real estate, σε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο, σε μια απειλή για την ίδια την λειτουργία της πόλης. Και όλα αυτά με διαδικασίες fast track, την πλάτη της κυβέρνησης και την ανοχή της αυτοδιοίκησης.

Θέλουν οι δουλειές τους να γίνονται στο σκοτάδι στη σιωπή και σε συνθήκες κοινωνικού φόβου, γιαυτό χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να πετύχουν τα σχέδια τους. Τελικά αυτοί φοβούνται, όχι εμείς. Νομίζουν ότι οι μπράβοι και το χρήμα θα τους προστατεύσουν.
Νομίζω πως ήρθε η ώρα μιας δυναμικής αντίδρασης.
 Προτείνω να δημιουργήσουμε ένα κίνημα, ένα ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Σ που θα στέκεται απέναντι σε κάθε μορφή εκβιασμού και χειραγώγησης της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Μόνο την Ενότητα μας μπορούν να καταλάβουν. Ο κοινωνικός ατομικισμός και πλαδαρότατα είναι όπλα τους.
Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα ο λαός, οι κοινωνικοί φορείς της Ρόδου να πάρουμε στα χέρια μας την τύχη της πόλης και της ζωής μας.
Φαινόμενα όπως οι φουσκωτοί στο δημοτικό συμβούλιο ή όπως τώρα η αγωγή προς τον Ιάκωβο Γρύλλη για “συνετισμό” του γιατί τόλμησε να συμμετάσχει σε  μία ομάδα πολιτών που προσέφυγαν στο ΣτΕ διαμαρτυρόμενοι για τα εκτρώματα που ετοιμάζονται στο χώρο της Νέας Μαρίνας δεν πρέπει να περάσουν.
Ενότητα συσπείρωση και αλληλεγγύη πρέπει να γίνουν τα δικά μας όπλα.
Για πρώτη φάση προτείνω να προχωρήσουμε στην συγκέντρωση υπογραφών συμπαράστασης στον Ιάκωβο Γρύλλη.
Ήρθε η ώρα να “πληρώσουν” με τον ίδιο τρόπο που θέλουν να μας φιμώσουν.

Ρόδος 21-5-24

Δημήτρης Γάκης
Πρωην βουλευτής Δωδεκανήσου
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ